Şimdi Ara

ddr2 takılı olan laptopa ddr3 takılırmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar laptopumda ddr 2 ram war. Anakartım ddr 3 desteklediğini gösteriyor. ddr 3 ram takabılırmıyım ? ddr 3 laptop ramlerı ddr 2 slotuna olurmu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: berkaydj

arkadaşlar laptopumda ddr 2 ram war. Anakartım ddr 3 desteklediğini gösteriyor. ddr 3 ram takabılırmıyım ? ddr 3 laptop ramlerı ddr 2 slotuna olurmu ?

Anakart modeliniz nedir ?
    Chip Seti Intel
    İşlemci P8700
    İşlemci Cache 3 MB L2 cache
    İşlemci FSB 1066Mhz
    İşlemci Hızı 2.53 Ghz
    İşlemci Platformu Intel Core 2 Duo
    Ekran Özelliği 16 " / 1366 x 768 WXGA
    Ekran Kartı NVIDIA GeForce GT 220M
    Ekran Tipi WXGA Parlak Ekran
    Ekran Kartı Hafızası 1 GB
    Max Ekran Çözünürlüğü 1366 x 768
    Ram Tipi DDR2
    Sistem Belleği 4 GB 800MHz
    Sabit Disk Kapasitesi 500GB 5400RPM 8MB
    Optik Sürücü DVD Dual Yazıcı
    Klavye TR/Q
    Kablosuz İletişim Wireless 802.11b/g/n
    Bluetooth Özelliği Var
    USB (Adet) ? 3
    FireWire Yok
    10/100 Ethernet Var
    Paket İçeriği Notebook
    İşletim Sistemi MS Windows 7 Home Premium
    HDMI Var
    E-Sata Var
    Webcam Var
    Parmak İzi Okuyucu Yok
    Yüz Tanıma Var
    Kart Okuyucu 8 in 1 Kart Okuyucu
    Ağırlık 2.7
    Pil 6 Hücreli
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?CategoryId=98&productId=bd750393
    Bu notebook ise DDR3 rem desteklemez zaten notebooklarda ddr2 yada ddr3 diye seçenek olmaz genelde sadece tektip rem tipi ve 2 slot olur .

Yok asusun sitesindekihttp://www.asus.com.tr/product.aspx?P_ID=8Hn0sCCBl2mPbhiE&content=specifications ise zaten üzerinde DDR3 ram var yani destekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 13 Mart 2010; 10:16:56 >

• laptopum Asus N61Vg253DV . ben n61 serisinin ddr3 desteklediğini duymuştum. sorum ddr2 slotuna ddr3 ram takılırmı laptopa

laptopum Asus N61Vg253DV . ben n61 serisinin ddr3 desteklediğini duymuştum. sorum ddr2 slotuna ddr3 ram takılırmı laptopa

Takılmaz maalesef pin sayıları dahi farklıdır, fiziksel farklılıklarda mevcuttur ramlerde,gözle dahi rahat bir şekilde görülebilir...
    Ayrıca laptoplarda combo anakartlar cok azdır yani ddr 3 se laptop sadece ddr3 destekler oda belli bir fsb hızına kadar sınırlıdır,yani ddr3 lü bir sisteme SDRAM eger ki desteklemiyorsa takılamaz...

İyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 13 Mart 2010; 18:59:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ddr3 olan modelle ddr2 olan modelın anakartı aynı sanırım. slotları ddr3 yapma şansımız warmı peki ?

Anakartın aynı olması imkansız bir slotlar zaten tümleşik olarak anakarta yapışıktır ve ddr2 li sistemde işlemci modeli dahi farklıdır ona göredir ,ddr3 lüde ise ddr3 platformunda bir işlemci bulunur...

https://store.donanimhaber.com/57/56/da/5756dad3815bb8e0f58f77b9265dd669.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkaydj -- 13 Mart 2010; 18:57:21 >
  • Aynı durum benim Lenovo bilgisayarımda da geçerli ama altındaki ram bölümünün kapağını açınca 2 tane slot var ikiside aynı şimdi bu iki slotun dışında başka bir çift slot dahamı var anakartta ??Şuan ddr2 takılı ama everestte ddr3 desteklediğide yazıyor.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.