Şimdi Ara

Days Gone PC [Ana Konu] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
359
Cevap
5
Favori
19.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oyun cok iyi daha ne yapsin lan adamlar.

  • Rahat yok edeceğimi bilsem bile insan geriliyor ya sürü temizlerken. Küçücük mağaradan 200-300 zombi koşarak takılıyor peşine.


    Oyun bittikten sonra bir market olsa, molotofu falan ordan alabilsek güzel olurdu. Sürekli sağda solda malzeme arıyorum sürü temizlemek için, o yoruyor ve üşendiriyor beni.


    Days Gone PC [Ana Konu]
  • Dün sürü temizlerken bu cengaver kardeşimiz belirdi kenarda ve bana yardımcı oldu. Nerden çıktın be adam gözüm yaşardı Days Gone PC [Ana Konu] 


    Days Gone PC [Ana Konu]
  • Oyunun tüm hikaye görevlerini bitirdim. Geriye öğe toplamalarla birlikte mücadeleler kaldı. Sonrasında Yeni Oyun+ var tabi ama epey süre bakmam heralde oyuna. Sırada başka oyunlar da var.


    Her şeyiyle sevdim oyunu. 1-2 eksik yanı var tabii ama yine de verdiğim paradan sonuna kadar zevk aldım.


    Artık fî tarihinde görüşmek üzere :)


    Days Gone PC [Ana Konu]


    Days Gone PC [Ana Konu]


    Days Gone PC [Ana Konu]
  • Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    O Brian oyun sonu şaşırttı. Oyunun devamının gelecek olması sevindirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gregar -- 6 Ocak 2022; 17:46:43 >
  • Jeff Ross, Twitter’da yaptığı açıklamada, Sony’den ayrıldığı döneme kadar Days Gone’un yalnızca konsolda 8 milyon adet sattığını söyledi. Ross, ayrıca oyunun Steam’de de 1 milyondan fazla sattığını ifade etti.

    Ancak Jeff Ross, bu satış rakamlarına rağmen, yerel stüdyo yönetiminin kendilerine “sanki Days Gone büyük bir hayal kırıklığıymış” gibi hissettirdiğini dile getirdi. Ross’un belirttiğine göre, bu durumda, oyunla ilgili basında yer alan haberlerin de etkisi vardı. Kendisi, bu durumu “Basın durumumuza yardımcı olmadı.” diyerek özetledi.

    Bunların yanı sıra Jeff Ross, Sony yönetiminin Death Stranding’e Days Gone’dan daha fazla inandığını da belirtti. Geliştirici, aynı zamanda oyunun geliştirme süreci ile ilgili olarak şunları ifade etti

    “Geliştirme uzun ve zahmetli bir işti, ama biz ilk açık dünya oyunumuzu nasıl yapacağımızı öğrenen küçük bir ekiptik. Her şey göz önünde bulundurulduğunda, herhangi bir şekilde tamamlamamız inanılmaz.”





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asahi Breweries -- 7 Ocak 2022; 0:22:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu oyunu ps4 de 2 saat oynayıp bırakmıştım. Bir şans daha verdim. Bu sefer pc de, trainer vs de kullandım ama yok. 15 saat dayanabildim. Oyun değil işkence resmen. Öncelikle bu oyun teknik olarak rezalet. Anlık takılmalar, frame düşmelerini geçtim. Altyazı ara sahnelerde yanlış sırada çıkıyor. Ara sahne yüklemek için oyunu o kadar bölüyor ki, pc de ssdye yüklü diye sorun olmadı ama ps4 de kesinlikle kabul edilebilir değil.


    Oyun öncelikle çok sıkıcı. Şöyle diyeyim, AC Valhallayı bile bitirebildim ben ama bunu bitiremedim. O kadar sıkıcı yani. Sürekli aynı görevleri tekrar tekrar yaptırtıyor. Hem de zorunlu olarak. Görevler zaten kötü ve sıkıcı. Mekanikler iyi olsa yine kurtarır ama mekanikler de kötü. Motor desen ayrı bir kütük, silahlar desen ayrı. Açık dünya bomboş. Bir tek yakın dövüşü beğendim onun dışındakiler çöp. Oyunda 15 saatlik malzeme var ama bunlar sakız gibi uzatmış. Yan görev olması gereken şeyleri ana görev diye kopyala yapıltır basmışlar.


    Daha yeni FarCry6 bitirdim. Onun da görevleri vasattı ama en azından mekanikleri iyiydi ve bunun gibi 40 saat sürmüyordu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremec -- 11 Ocak 2022; 18:47:22 >
  • keremec kullanıcısına yanıt
    Hocam siz bence oyun oynamaktan sıkılmışsınız ya da çok iyi oyunlar bitirmişsiniz gow gibi lous gibi o yüzden bunlar kesmiyor ben valhallayı bitiremedim ama bu oyunu keyifle bitirdim silahları bilmem ama motor bugüne kadar ki en iyi sürüş dinamiğine sahip bu oyunda hikaye de güzeldi ama çok fazla yan görev olduğu için kopuyoduk o yüzden tempoyu düşürüyordu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Days Gone yönetmeni Jeff Ross, devam oyun için fikirleri özetledi:



    -Deacon & Sarah'ya odaklanmaya devam

    - oyuncu verilerine göre oynanışı iyileştirin

    - dolaşan hayvanlar ve daha çeşitli düşman/dost davranışları ile daha dinamik bir oyun dünyası

    - yüzme


    Daha fazlası:


    Days Gone PC [Ana Konu]
    Days Gone PC [Ana Konu]for the win
    The story behind Days Gone and the sequel that never was
    https://ftw.usatoday.com/2022/01/days-gone-2-interview
  • arman09 kullanıcısına yanıt

    Hocam FarCr6 bitireli çok olmadı. Pek de iyi oyun olmasa da mekanikleri ile oynattı. Bu oyun yine düzgün görevlerle gitse ve yan görevleri zorla yaptirmasa, 15-20 saatte bitse kabul edilebilir çünkü hikaye sunumunu ve ara sahnelere çalışmışlar ama her kampa girdiğimde aynı gorevleri zorunlu olarak tekrar tekrar yaptirtiyor. Oyun ağzına kadar iz takip etme göreviyle dolu. Bunlarin dışındakiler de yine aynı vasatlikta. Motorla takip edip adamı canlı ele geçirme var. Adamlar, dusmani motora koymayı bile eklememis mekanik olarak, yakalayınca yerde bırakıp gidiyoruz. Ama bu bounty hunting görevinden sürekli yaptırıyor. Nero helikopterleri görevi var. Assasins Creed 2-3-4 zamanındak çöp görev tasarimlarina geri döndüm resmen. Calilarin icinden gizlice takip et, konuşmayı bar dolana kadar dinle vs. Bir de sürekli yaptırıyor bunlari. Hele askeri bir kampa gidiyoruz, o kısımdan sonra resmen amele simülatör oluyor açıkça. Git şundan getir, şundan 7 tane topla. Bundan getir vs. Hep aynı yollardan geçiyoruz ve yollari da öyle yapmışlar ki, kamptan çıkana kadar hızlı gidemiyorsun, 1 dk boyunca tin tin suruyon motoru. Kamptan cikiyon, öyle engebeli yerler, öyle keskin virajlar var ki, en küçük carpmada vs motor ters dönüp dustugum için ölup taa en geride başlıyordum oyuna. Burada artık dayanamıyorum deyip bıraktım zaten. Açık dunya sevmeyen birisi zaten bu oyuna katlanamaz ama ben sevdigim halde dayanamadım. Bu oyun daha çok survival, crafting tarzı (dying light,forest vs) oyunları sevenlere hitap ediyor anladığım kadarıyla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremec -- 12 Ocak 2022; 10:34:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keremec kullanıcısına yanıt

    Bahsettiklerinize kısmen katılıyorum. Oyunun bazı mekanikleri kötü. Ara sahne geçişlerinde ekran kararması çok eski bir şey. Ara sahne dışında karakter mimikleri yok denecek kadar az ve etkileşime girdiğin karakterler tip olarak birbirinin aynısı. Bunlar da mesela eksi tarafı oyunun.


    Ama oynanış olarak söylediklerinize katılmıyorum. Bir oyun açık dünya ve oynanış olarak size uzun süre vadediyorsa o oyunda mutlaka can sıkan görevler silsilesi olur, karakter geliştirme olur, bölge ele geçirme veya temizleme gibi görevler olur. Bunları ne kadar farklı yapabilirsin ki? Motor sürüşünü de eleştirmişsiniz (ki bana göre aşırı kaliteli dinamiği var sürüşün) ama oyunda şöyle bir mantık var. Başlangıçta hem karakter, hem de motosiklet olarak oldukça zayıfsınız. 2 adımda yoruluyorsunuz, tek hasarda canınız yarıya iniyor, motosiklet yavaş gidiyor, 50 metrede bir yakıt isteyecek duruma geliyor, hemen arızalanabiliyor, yakın silahınızı sürekli tamir etmeniz gerekiyor. Ama ilerledikçe, seviye atladıkça ve bu geliştirmeleri yaptıkça oyun inanılmaz zevkli hale geliyor. Bunun için de elbet sabır gerek.


    Hikaye olarak ortalama üstü bir hikaye var ve tekrar eden görevler de olsa anlatımı gayet yerinde. Sadece, sırf oyun uzun sürsün diye dallandırılması, konunun bazı noktalarda yersiz uzatılması biraz can sıkmış. Dediğim gibi bunda oyunun uzun sürdürülme çabası da var.


    Verdiğiniz örnek olan Dying Light'ta da getir götür işleri çok fazla. Bu tarz oyunlarda "B kişisi, A kişisine yardım etmesi için sizden bir şey istiyor. Ardından B kişisi de C kişisine yardım etmek için sizden bir şey istiyor." gibi görevler var elbet ama Dying Light'ın sevilen yanı parkur mekaniği ve zombi öldürme çeşitleri, efektleri vs. Bu oyunun da sevilen (en azından benim sevdiğim) yanı da motor sürüş keyfi, açık dünyası ve sürülerle olan mücadeleler. Dying Light'ı ayakta tutan şey ise sürekli güncel tutulması.


    Bir de, açık dünya ve zombi temalı oyunlarda hikaye olsun, oynanış olsun ne kadar çeşitlilik sunulabilir ki? Walking Dead dizisine bakıyorsun 10 sezon yayınlanmış ama olaylar hep aynı: Yerleşim yeri bul, orayı paylaşamayan insanlarla mücadele et ve sonra başka yerleşim yeri bul. Arada bir zombi saldırısına uğra vs. yani konu çok kısıtlı kalıyor.


    Dediğiniz gibi, çok fazla kesime hitap eden bir tür değil bu türler. Sevmemenizi garipsemedim.

  • Açıkçası olası bir indirimde almayı düşünüyordum ama şu yorumlarınızı okuyunca vazgeçtim. Ubisoft'un bile artık bugün sürdürmediği tasarımları Days Gone sürdürüyorsa oyunda gerçekten büyük sıkıntı vardır. Neden düşük puanlar aldığını pek anlayamamıştım ama belli oldu...

  • Hudson51 kullanıcısına yanıt
    Merhaba öncelikle PC ve ps kullanıcısı olarak şunu belirtmek isterim son zamanlarda çıkan boş oyunlara kıyasla days gone n oldukça başarılı olduğunu denemeniz gerektiğini söyleyebilirim ac serisini oynamis bitirmiş biri olarak ilk serileri hariç hiçbiri sarmadı başlamışım bari bitireyim dediğim türlerden oldu ayni sekilde far cry serisi 2 den başladim ve en beğendiğim far cry 3 oldu
    far cry 6 dan hiç bahsetmeyeceğim bile oyunun başlarındayim en son 2 hafta oldu oyunu oynayalı
    Days gone u ilk ps4 de oynamistim genel olarak beğendiğimi söyleyebilirim daha sonra PC ye geldiğinde deneyimlemek istedim ve bunda pişman olmadım grafikler ve oyun optimizasyonu oldukça başarılı oyunun zaten iyi olan oynayabilirligi birde 60 ve üzeri fps ile oynuyorsanız kaliteli grafiklerle birlikte oldukça akıcı yalnız şunu söyleyebilirim tek oturuşta oturup bitireyim diyebileceğiniz bir oyun degil çünkü sıkıcı gelebilir eger ki oyunu orta ve üst seviye açabilecek sisteme sahipseniz ve bos zamanınız varsa ve oyunu tamamen bitirmemissseniz days gone mümkün olan en kısa sürede sizi kendisine cekecektir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Öneriniz için sağolun. Tek oturuşta bitirme gibi bir beklentim yok ama bir Sony exclusive olarak görev yapısı, sunum ve hikaye anlamında beklentim vardı ama gördüğüm üzere oyun ne görev yapısı ne de sunum anlamında beklediğimi veremeyecek gibi. Şahsen fed ex görevleri dediğimiz getir götür işlerini oyunun dünyasını şayet sevdiysem yaparım, keyif de alırım ama şayet oyunun bunun da mantığını ve amacını iyi yedirmişse. Çoğu arkadaştan duyduğum üzere de bunu başaramıyor. Yine de 50 TL civarlarına vs düşerse bir deneme amaçlı bakacağım.

  • Hudson51 kullanıcısına yanıt

    Maalesef oyun dizaynı çok kötü ve dediğim gibi bunu tolere ettirebilecek bir hikaye veya oynayış yok ortada. Yine de survival oyunları seviyorsanız bunu da seveceğinizi düşünüyorum. Ama açık dünya eğlencesi olarak pek tavsiye edemem. Sony cilasına gelirsek de bu gerçekten teknik olarak bir sony oyunu gibi hissetirmiyor. Kaç yıl geçti ona rağmen yukarıda yazdığım sorunlar var. Sunuma gelirsek bir açık dünya oyununa göre gerçekten fazla ara sahne var ve ara sahneler üzerinde gerçekten çalışmışlar. Ara sahnelerde Genel olarak Horizondan ve Ghost of Tshusima daha iyi bir iş çıkarmışlar diyebilirim. Malum birinde karakterler kütük gibi dikilip konuşurken diğerinde yüz animasyonlarının rezilliği belli olmasın diye 100 metre uzaktan çekiyordu kamera. Seslendirmeler de yine aynı şekilde gayet iyi. Asıl sorun burada kurgu. O kadar anlamsız ve sırasızlar ki. Yani neden bunu izliyorum diyorsunuz. Oynayış o kadar bezdiriyorki sizi, ara sahneyi geçesiniz geliyor. İlgi çekici ve önemseyeceğiniz bir karakter de yok oyunda. O kadar amelelikten sonra gelen şey de sizi memnun etmiyor. Bu yüzden bu oyunu bir nebze Mafia 3 e benzettim. Maifa 3 kadar kötü bir oyun değil ama çok benzer yönleri var. Sanki bu oyun da biraz aceleye gelmiş gibi geldi bana.


    Oyun dizaynı olarak ise aslında diğer Sony Açık dünya oyunları da pek iyi iş çıkarıyor denemez. Ghost of Tsusishma da Horizon Zero Dawn da kötü görev tasarımlarına sahiplerdi. İki oyunun görevlerinin çoğu Witcher 3 deki ayak izi takip etme görevlerinden oluşuyordu ama Horizon güzel açık dünya ve düşman tasarımlarıyla ili kurtarırken, Ghost of Tshusima güzel dövüş mekanikleriyle işi kurtarıyordu. Yine örnek olarak Spiderman oyunlarında yan görevler amele işi olmasına rağmen mekanikler çok iyi olduğu için dert ettirmiyordu. Ben boş şehirde ağ ile gezinmeye bile razıyım spidermande :) Ki buna rağmen ana göreve girdiğiniz zaman gerçekten ana görev olduğunu hissettiriyordu spiderman. Ve bu oyunlar 20-25 saatte bitirilebiliyordu. Days Gone ise...




    Son olarak optimizasyonu kötü bu oyunun. Millet herhalde açık bölgelerde yüksek fps alıyor diye pek sorun etmemiş ama yoğun bölgelerde fps 30-40 lara kadar düşüyor. Zombilerde ise sorun yok. Ekranda 100 tane zombi de olsa açık alandaysanız fps sorunsuz. Ama kasaba gibi yerler (mesela klisenin olduğu yer) sıkıntı.

  • Açık dünya oyunlarını aşırı seven az kesimden biriyim hocam hani günümüz oyuncularına bakıldığında. Ubisoft tarzı açık dünyaları da hiç üşenmem keyif alarak bitiririm hani birçok kişinin amelelik dediği tarzdaki şeyleri ama özellikle Ubi oyunlarında ve Horizon gibi benzeri açık dünyalarda tema, atmosfer, dünya veya dediğiniz gibi mekanikler oyuncuyu oyun içinde tutmayı güzel başarırlar. Ubi oyunlarının hala benim için albenisi misal açık dünya ile ele aldıkları temayı güzel birleştirmeleriydi. Misal Valhalla'yı 100 saatte ufaktan da olsa sıkılarak bitirten de işte bu tema ve dünya uyumuydu. Ama Days Gone tam da bahsettiğiniz gibi aceleye gelmiş veya başka şeyleri oturtamamış gibi görünüyor. Geçen ki kış indirimlerinde almamıştım ama bu aralar almayı düşünüyordum ta ki sizin yorumunuza kadar. Hani en kötü bir Horizon kadar bile iyi bir açık dünya ve görev tasarımı yoksa -ki Horizon tür içinde en sığ bile olabilir- hemen almamın da bir manası yok. Çok iyi indirim görmediği sürece de dönüp bakmam gibi.

  • Hudson51 kullanıcısına yanıt

    İyi bir indirim görürse alıp bakabilirsiniz ama bu fiyatlara hiç gerek yok bence. Açık dünya oyunlarında oyun bomboş olsa bile çevre tasarımı beni oyunda tutabiliyor. Ubiosfta ne kadar kızsak da çayır çimen ormanlık arazi olunca çevre tasarımında ellerine su dökülmüyor. Keza Horizon da öyleydi benim için. Oyundan çok fotoğraf modunu beğenmiştim ben. Horizonda açık dünya aktivitesi çeşitliği days gonea göre göre çok daha fazla. Bu oyunda düşman kampı temizleme var, tasarım masarım yok bam güm dalıyonuz. Öyle FarCrydaki gibi stealth kasmayı falan beklemeyin. Yapay zeka 100m uzaktan yüksekten susuturucyla indirseniz bile sizi görüp ateş ediyor. Nero Noktaları var, benzin bidonu bulup jenarator çalıştırıp sonra üstünüze gelen zombileri vuruyonuz. Zombi yuvaları var. Tek yaptığınız bulup içine bir tane molotof atmak, başka bir espirisi yok. Daha sıkıcı olsun diye Haritada direkt işaretli olmuyorlar. Bir de sürüler var ama o kadar oynamama rağmen hala açılmadı. Bir de motorla adam takip canlı ele geçirme var. Motorla takip ederken oyun otomatik nişan alıyor işte. Bu kadar. Bir de oyunlar mesela aynı şeyi yaptırsa bile farklı amaç verirler. Mesela bu eşyayı şu noktaya götür demez de git şu çiçeği şu arkadaşımın mezarına ek falan der. Bunda o da yok. Görevlerin hepsinin tek amacı kamp güven seviyesini arttırmak.


    Bu arada açık dünya oyunlarını seven kesim az değil hocam. En çok sevilen oyun türü bu. Bu durumu 1000 saat cs go oynayıp sonra steamde oyuna olumsuz inceleme yapanlara benzetebilirsiniz. Aynı multiplayer oyunlar gibi severek oynuyorlar ama eleştirmeye gelince çok kötü oyun deyip geçiyorlar. Özellikle Ubisoft oyunlarına sövme çok moda oldu, sebebini anlamış değilim. Önceden kullanıcı puanlarını dikkate alırdım ama oyuncu kitlesi son zamanlarda ne popülerse onun peşinden gittikleri için mecbur basın inceleme ortalamalarına bakar oldum.

  • Hudson51 kullanıcısına yanıt
    Oyun ile alakalı söyleyebileceğim ps4 ile tecrübe ettiğim zaman bitir ve geç tarzı bir oyundu yalnız pc tarafında tecrübe ettiğim bambaşka bir oyundu gerek grafikler gerek ise oynanabilirlik ps4 ile bu oyunu asla oynamam yalnız PC de 2k çözünürlük ve 3070 gpu ile tadı başka ve öbür arkadaşin bahsettiği kapalı mekanlarda fps düşme olayını hissetmedim. oyunun senaryosu sığ ama devam oyunu yapılabilecek sekilde açık bırakılmış ,daysgone PC ye gayet güzel aktarılmış oyunu derecelendirme olarakta ac valhalla ile denk tutarım

    Konu ile alakasız olarak oyunları klavye mouse ile oynamiyorum Xbox kol ve alıcısı ile zira tam uyumlu tek tam uyumlu oyun kolu ve alıcısınin orjinal olması şart zira sıradan Bluetooth alıcılar ile bağlantıda kopma olmadan bağlanıyor fakat gecikme suresi fazla olduğu icin oyun zevkini baltalıyor

    Oyunu PC cephesinde ucretsiz ve ps tarafında aktif psn üyeliğiniz varsa ps hits içindeki listeden ucretsiz indirip deneyimleme imkanınız var .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Oyunu oynamak isteyenlere veya hala oynayanlara 2 tavsiyem var 1 oyunu en zorun bir altında oynasın 2 nexsus mod da walking dead deki darly abimizin modu var onu kursunlar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hudson51 kullanıcısına yanıt

    Days gone in tutmama sebebi konusu fln degil. Ps de ilk ciktiginda cok sorunlu cikmasiydi. Oyunda cok bug ve performans sorunu vardi. Yapimci devam gelsin diye oyunu satin alin da demedi. Tam fiyattan satin alin dedi. Verdiginiz bilgiler külliyen yanlış. Begenmemis olabilirsiniz lakin bu oyunu sorunsuz bir sekilde pc de oynayan ve begenen suru ile insan var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.