Şimdi Ara

Days Gone Ön Siparişe Açıldı (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
1.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Sterlin hesabi yapanlar, isi iyi idare ediyor diyenler, ingiltere store da 65 sterline satiliyor oyun. Arti xbox tr de ayni sekilde ingiltere merkezli yonetiliyor. Azicik asagimizda BAE de 350 lira oyun. Lafin kisasi is cozmek isteyen cozer. Ama son yorumlardan anladigim memnun gayet millet halinden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KDV + ÖTV nedir bilmeyen adamlar gelmiş hala burada 70 abd doları eşittir 70 euro eşittir 70 ingiliz sterlini eşittir yapıyor hala sırf sony'e çıkıyor sesleri herhalde diğer oyunlar sanki çok mu ucuza satılıyor burada kimseyi savunduğum yok fakat ülkenin durumunu bu kadar da görmezden gelmeyin evden dışarı sadece bakkala mı gidiyorsunuz anlamadım ki oraya bile giden kişinin poşetin 0.25 kuruş olduğunu ülkenin ekonomisinin bi haber olduğunu anlamak ve hala bunlarla tartışmak yeter artık sıktınız valla diyorum bak şimdi gelir biri omo mk11 çoğ ucuza sotoloyor diye gelen mi dersin ps tr yetkilisini suçlayan mı dersin valla yeter daa

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: osimdioyuncu

    KDV + ÖTV nedir bilmeyen adamlar gelmiş hala burada 70 abd doları eşittir 70 euro eşittir 70 ingiliz sterlini eşittir yapıyor hala sırf sony'e çıkıyor sesleri herhalde diğer oyunlar sanki çok mu ucuza satılıyor burada kimseyi savunduğum yok fakat ülkenin durumunu bu kadar da görmezden gelmeyin evden dışarı sadece bakkala mı gidiyorsunuz anlamadım ki oraya bile giden kişinin poşetin 0.25 kuruş olduğunu ülkenin ekonomisinin bi haber olduğunu anlamak ve hala bunlarla tartışmak yeter artık sıktınız valla diyorum bak şimdi gelir biri omo mk11 çoğ ucuza sotoloyor diye gelen mi dersin ps tr yetkilisini suçlayan mı dersin valla yeter daa


    1) 70 euro içinde %19 VAT da var, bizde KDV %18!
    2) Dijital Oyunda ÖTV YOK!
    3) Poşet avrupada senelerdir paralı!

    Öğrenin de gelin artık bir zahmet!.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: osimdioyuncu

    KDV + ÖTV nedir bilmeyen adamlar gelmiş hala burada 70 abd doları eşittir 70 euro eşittir 70 ingiliz sterlini eşittir yapıyor hala sırf sony'e çıkıyor sesleri herhalde diğer oyunlar sanki çok mu ucuza satılıyor burada kimseyi savunduğum yok fakat ülkenin durumunu bu kadar da görmezden gelmeyin evden dışarı sadece bakkala mı gidiyorsunuz anlamadım ki oraya bile giden kişinin poşetin 0.25 kuruş olduğunu ülkenin ekonomisinin bi haber olduğunu anlamak ve hala bunlarla tartışmak yeter artık sıktınız valla diyorum bak şimdi gelir biri omo mk11 çoğ ucuza sotoloyor diye gelen mi dersin ps tr yetkilisini suçlayan mı dersin valla yeter daa

    Affedersin ama Resident Evil 2 Remake Steam 209 TL Deluxe 239 TL, Xbox Live 209,75 Deluxe 239,50... PSN TR 399 TL.. Al burdan yak.. Bu arada ben 47 yaşındayım. Sen kaç yaşındasın bilmiyorum ama dalga geçerek konuşulacak yaşı çoktan geçtik. Ve ben OMO MK11 şu kadar ucuz demedim. AMA MK11 şu kadar dedim. Ayıptır..

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • Bu fiyatın savunulacak bir yanı olamaz en azından ülke bazlı bir şekilde özel bir fiyatlandırma gelmesi için çalışmak lazım. Ama psn tr ekibi biz bir bok yapamıyoruz psn uk bağlıyız demeyi kesmedikçe bir arpa boy yol bile gidilemez. Burada şu kur bu kadar tl demeden önce bizden istenilen rakamın ülke şartlarına göre ne derece mantıklı olduğunu düşünmek lazım. Ha biliyoruz 60 dolarlık oyun hiçbir zaman 60 tl olmayacak ama bir oyuna askeri ücretin 4/1'ni istemek saçmalık.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mehmetalpertr

    Kardeşim madem MK11 Days Gone bütçesinde bir oyun değil ( Ki öyle.. En azından 3 senedir geliştiriliyor bu oyun ) neden PSN TR'de 459 TL'den satılıyor ?! HA premium edition diyeceksin. 144 TL Steam'de Premium Edition ... 460 TL Premium Edition Xbox One Store da.. O da kazık. Ama bu demek değil ki bu oyun AAA oyun değil. Basbaya AAA oyun fiyatı işte. Bu arada Steam de KDV ve ÖTV ödüyor. Boşuna kasmayın kendinizi Sony savunucaz diye.. Rahat olun öyle veya böyle PSN TR kazıklıyor işine geldi mi MS de ona keza. Ha bana soracak olursan bende PC, PS4, Switch var. Excleri konsollara multiplatform oyunları PC'ye alıyorum. Steam ana platformum. PS4 oyunlarını ise genelde Spotçulardan alıyorum.


    Bir oyunu seviyorsam, değer veriyorsam kesinlikle spotcudan almam, aldığım oyunun verdiğim paranın bir getirisi olsun isterim, doğrusuda o.Mesela bir oyunun bütçesi 20 milyon dolar ise, 20 milyon dolardan sonra kara geçer, diğer oyunun bitçesi 40 milyon dolarsa , 40 milyon dolardan sonra kara geçer bunu demek istedim.Her oyunun zarar edebileceği farklı alt sınırları vardır diye düşünüyorum.Ülkemizde fiyat düşük olsun diye onların para birimiyle 40 euro ya düşürülürse, geliştirici ekibin kara geçmesi için satacağı oyun adeti artmış olacak, belkide herhangi bir olumsuzluktan dolayı o adetlere ulaşamıyacak bile (Oyuncular olarak geliştirici ekibe bir güven vermemiz gerek ancak o zaman isteklerimize kısmen ulaşabiliriz ama bu tepkilerle bu zor.) Konsollar lüks tüketime giriyor diye biliyorum, fazladan bir vergisi daha var.PS2 nin kırık olduğu dönemlerde bile oyunlarımı hep orjinal aldım, konsolumu kırdırmadım.Verdiğim paranın boşa gitmesi benim gözümde aldığım oyunu değersizleştiriyor, spotcudan 50 ila 80 lira ucuz alacam diye ileride getirisi olabilecek içeriklerden vazgeçmiş olurum....Oyunlara değer vermesem , oyunlarımı spotculardan alsam inan bu kadar derde düşmem .Birde ben Sony savunulucuğu yapmıyorum, yaptığımı düşünmüyorum,Sadece Sony Türkiyenin elinde olmayan sebeplerden kaynaklanan şeylerden dolayı sorumlu tutulması, benim bağdaştıramadığım tek şey.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: BSC Misafiri

    <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: BSC Misafiri

    Exclusive oyun dedik 500 ü çaktılar. 20 saat oynayıp bitirdikten sonra yüzüne bakmam bu oyunun niye 500 vereyim. Üstteki de sony tr yi savunmul babasının malı zaten. Geçin bu ayakları soydu soğana çevirdi sony bizi. Microsoft sende seneye daha rekabetçi ol yemişim exini. 2 exc oyun ps4 fiyatı bu ne be. Sadece bunlar da değil. Microsoft store ve steam ile dağlar kadar fiyat farkı var. Adamlar 100-200 e alıyoe biz 300-400. Bir sonraki nesil asrın oyununu çıkarsın sony fiyatlar böyle olacaksa microsofta geçeceğim. Exc hype na kapıldık sömürüldük.</blockquote>

    Herkes istediği konsola geçmekte özgür, ben memnunum konsolumdan.Parasının hakkını veremeyen oyunlara para vermektense, parasını sonuna kadar hakeden oyunlara para vermeyi tercih ederim.Days gone üzerinde çok emek olan bir oyun, hem de Türkçe, o nedenle hiç zoruma gitmez çıktığı gibi alıp oynayacağım.Oyunun bu fiyatı çoğu dengi oyuna göre ve 70 euroyu kur farkıyla çarpıp vergileri de üzerine eklediğinde normal.Call of duty black ops 4 digital deluxe 869 tl buna ne diyeceksiniz.Playstatıon Türkiye geliştirici ekipleri iyi idare ediyor, ülkemize inançları oluyor bu nedenle yoksa call of duty gibi, diğer oyunlar gibi 600 lü fiyatları devirirdi hiç kuşkunuz olmasın.Dijital de diğer dağıtımcı firmalar Sony Türkiye nin ucuz oyun satıyor diye ceza almasını sağladığı için kutulu oyunlarla arasındaki fark azaldı, Xbox ında Playstatıon kadar etkisi olsaydı onlar aynı duruma düşerdi. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu fark edip zamanında desteğimizi yarım yamalak değilde hepbirlikte gösterebilseydik daha iyi olurdu, Sony Türkiye ucuz oyun satıyor diye ceza yemesine sevinen oyuncular oldu çünkü konulara hep yüzeysel bakılıyor...Bir tarafta dağıtımcı firmaların ucuz oyun satıyor diye baskısı, bir tarafta oyuncuların fiyatlardan memnuniyetsizliği ve tepkisi, güldürmeyen komedi gibi..Sinan Akkol beyde içinde bulundukları bu durumu yazısında güzelce anlatmıştı.


    Kaç yaşındasın ? :D Yeminle ps fanfiction yazmışsın.




  • Şöyle düşünün 1TL $5'a eşit ama 1$ 1TL'ye eşit değil avrupa bizi kıskanıyor
  • Geçen biri bana live golda ne kadar d.malıyorsun demişti. Üsttekinin dediğine bak. Savun savun babanın firması sonuçta. Aç gözünü aç aç. Sen oynarsın peki ya başkası??? Tepki gösterecekleri yerde gelip saçmalıyor bu sonyboylar ona çok üzülüyorum. Fanboyluk başa vurmuş neyse oyunlara 500-500 d.malmaya devam. Kafanı çalıştırıp bana paragraf boyutunda bir şeyler saçmalayacağına market araştırması yapsan steam ve microsoft ile psn arasındaki farkı görecektin.
  • Fiyatların böyle olmasında xbox'ın etkisi çok büyük bence. Rekabet ortamı yaratamadılar ki. Adamlarda istedikleri gibi at koşturuyorlar. Oyun falan çıkışından aşağı yukarı 1 yıl sonra alacağız ya ben alıştırdım kendimi zaten GOW'u bile daha 1 hafta önce aldım 110 TL'ye kaç ay olmuş çıkalı oyun.O da GOW olduğu için yani başka oyuna o kadar da vermem.
  • Çok ciddi bir soru soracağım iq yetmezliği mi yaşıyorsun ? Yoksa avrupa'da o fiyatlarda kdv falan yok mu sanıyorsun ? O kadar da değildir heralde diyeceğim ama yorum o kadar vahim. Ki dediğimizin neresi yanlış anlamadım. Örneğin RE2 xbox için 210 TL pc için 210 TL iken nasıl oluyor da PSN'de 400 TL oluyor. Ya da metro exodus için de aynı durum geçerli. PSN'i özel kılan ne acaba çok merak ettim. Açıklasana bi mantığını cidden merak ettim çünkü. Yoksa boş boş sahip olduğun konsolu savunma çabası mı bu ?
    quote:

    Orjinalden alıntı: osimdioyuncu

    KDV + ÖTV nedir bilmeyen adamlar gelmiş hala burada 70 abd doları eşittir 70 euro eşittir 70 ingiliz sterlini eşittir yapıyor hala sırf sony'e çıkıyor sesleri herhalde diğer oyunlar sanki çok mu ucuza satılıyor burada kimseyi savunduğum yok fakat ülkenin durumunu bu kadar da görmezden gelmeyin evden dışarı sadece bakkala mı gidiyorsunuz anlamadım ki oraya bile giden kişinin poşetin 0.25 kuruş olduğunu ülkenin ekonomisinin bi haber olduğunu anlamak ve hala bunlarla tartışmak yeter artık sıktınız valla diyorum bak şimdi gelir biri omo mk11 çoğ ucuza sotoloyor diye gelen mi dersin ps tr yetkilisini suçlayan mı dersin valla yeter daa

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >




  • burada böyle tartışacağınıza sony ve xbox fanboyları birbirlerine bok atmak yerine hakkında konuşmayıp o oyunu almasanız olmuyor mu siz sanıyor musunuz ki o adamlar buradaki yorumları çok tiiye alıyor da deli gibi tartışmıssınız
  • İyi olmuş beter olun.Oyunlar ucuzlasın diye insanlar ne güzel kampanya başlattı.Forumda 3,5 sony trolü var.Gelip gelip sabote ettiler konuyu gelmişler burada birde onlardan biri olan adı lazım değil birisi sony tr ye laf atmış.Sony maaşını yatırmadı herhalde bu ay bu kişinin.Size müstehak.Özel oyun diye diye yırtınıyordunuz alın size özel oyun,özel fiyat.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BSC Misafiri

    <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: mehmetalpertr

    <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: BSC Misafiri

    Ben sadece kimseye haksız yere atılıp tutulmasın, emekleri yenmesin derdindeyim çünkü bizler için uğraşan ve aynı bizlerin burda derdi neyse onlarında paylaştığı yani bizden biri olan böyle insanlar zor gelir ve oyuncularla ilgililer.Ben Playstatıon desteği aradığımda bende fazla düştüler konunun üstüne.Bu insanlar fiyatlar konusunda ne gerekiyorsa yapıyorlar ve her oyunun bir sınırı var.A oyun AA oyun AAA oyun AAA+ oyun ların farklı fiyatlandırmaları var, bunları göz önünde bulundurmak önemli.Birde bu fiyatlar yüksek olsun yada düşük olsun burdaki insanların günahı ne, geliştirici yani oyunun sahibi kimse o önemli, zaten buradaki insanlar elinden geleni yapıyor, dahada fazlasını istiyorsanız bu insanlara kullanacağı bir koz vereceksinizki geliştirici ekip te ülkemizden zarar etmeyeceğine ikna olsun ve dahada aşağı çeksin ama böylelikle geriye gitmekten başka birşey olmaz...Playstatıon özel oyunları diğer karşılığı oyunlardan daha uygun çıktığının ve bizler için fiyatların oyuncular uyarılarak gecikmeli olarak artırıldığına herkes şahittir ve bu insanların onca emekleri varken vede bu zor koşullarda halen devam ediyorlarken yok bilmem şöyle, yok bilmem birşey yapmıyorlar denmesi hak yemekten başka birşey değil.Fiyatlar yüksekse birkaç ay bekler alınır, parası olan gider alır bu bir tercih meselesi bütçeye göre, şurda güzelce yorum okumak varken, yorumları okumak eğlenceli oluyor haberden çok, ama böyle haksızlıklar benim canımı sıkıyor...Ben burda herkesin derdini anlıyorum ama benide anlasınlar biraz istiyorum, benimde her oyunu alamıyacağım için öncelik sıram var ve bu nedenle beni önemseyen oyunlara öncelik verip diğer oyunları zamana bırakıyorum , hiçbirşeyde kaybetmiyorum...Herkes şunu anlasın artık diğer firmaların büyük bütçeli oyunlarınında bu fiyatlara belkide daha fazlasına çıkabileceğini ve bu insanlarında biz oyuncular için büyük emek sarfettiklerini, bu nedenle daha fazla haksızlık yapmayalım lütfen.</blockquote>

    O zaman MK11 niye ucuz ? O da yetmez aynı oyun dijital olarak Steam de 110 tl iken PS4 neden daha pahalı ? Xbox Store da aynı oyun daha ucuzken Steam de daha ucuzken PSN de niye daha pahalı ? Üçü de KDV ÖTV ödüyor ? Geçin bu işleri .</blockquote>

    MK 11 , Days gone bütçesinde bir oyun değil.MK 11 gibi oyunlarda sonradan karakter satılması moda bakınız tekken 7, dead or alive 5.Birde ona bakarsan DOA 5 in bedava sürümü var 6 karakter açık, diğer bütün herşeyi sonradan satın alıyorsun.Steam birçok şeyden feragat ettiği için hem ps4 ten, hemde xbox dan ucuz olabiliyor.PS ve Xbox tarafı karşılıklı hem ucuz, hemde pahalı oyunları var.Xbox one oyunu Sea Of Thieves, ps4 e son çıkan özel oyunlarından pahalı, Sea Of Thieves az bütçesi olan yarım bir oyun.Burda bütçe olarak A,AA,AAA,AAA+ oyun maliyetlerine ve geliştiricinin en alt zarar etmeyeceği sınır olarak bakmak mantıklı.Her sene çıkan assassins creed gibi AAA dediğimiz büyük büyçeli oyunlar fazla emek sarfedilmediği için zarar etmsi zordur ama 5 ila 6 sene yada daha fazla benim tabirimle AAA+ dediğim RDR2 gibi oyunlar hem büyük paralar harcanması hemde çok büyük emek ve zaman harcanmasından dolayı, olası bir kötü senaryoda kolayca zara uğrar.


    Saçma Mortal Kombat'ın mı bütçesi rahat Days Gone kadar vardır. O animasyonlar, ara sahneler, görsellik çoluk çocuk işi değil.




  • sony kullanıcılara saplama vol 6373792247282

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım haklısın ama sadece bir şey dicem yorumuna katılarak. biliyorsun ps türkiye kutulu oyunu ucuzlatıyor diye ceza yedi. kendi çıkarttığı oyunları ve rockstar oyunlarını. aynı manada kur fırladıgı donemde bi dava açıldığı için fiyatlar kur düştüğü halde düşmüyor ve dijital oyun ingiltere üzerinden. haklısın yani yeni oyunlar ps4 de alınamıyor düzenleme şart . bu arada ben ap ayrı bi kişiyim alıntı yaptığını misafir degil.
    quote:

    Orjinalden alıntı: kataaay

    Çok ciddi bir soru soracağım iq yetmezliği mi yaşıyorsun ? Yoksa avrupa'da o fiyatlarda kdv falan yok mu sanıyorsun ? O kadar da değildir heralde diyeceğim ama yorum o kadar vahim. Ki dediğimizin neresi yanlış anlamadım. Örneğin RE2 xbox için 210 TL pc için 210 TL iken nasıl oluyor da PSN'de 400 TL oluyor. Ya da metro exodus için de aynı durum geçerli. PSN'i özel kılan ne acaba çok merak ettim. Açıklasana bi mantığını cidden merak ettim çünkü. Yoksa boş boş sahip olduğun konsolu savunma çabası mı bu ?
    <blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: osimdioyuncu

    KDV + ÖTV nedir bilmeyen adamlar gelmiş hala burada 70 abd doları eşittir 70 euro eşittir 70 ingiliz sterlini eşittir yapıyor hala sırf sony'e çıkıyor sesleri herhalde diğer oyunlar sanki çok mu ucuza satılıyor burada kimseyi savunduğum yok fakat ülkenin durumunu bu kadar da görmezden gelmeyin evden dışarı sadece bakkala mı gidiyorsunuz anlamadım ki oraya bile giden kişinin poşetin 0.25 kuruş olduğunu ülkenin ekonomisinin bi haber olduğunu anlamak ve hala bunlarla tartışmak yeter artık sıktınız valla diyorum bak şimdi gelir biri omo mk11 çoğ ucuza sotoloyor diye gelen mi dersin ps tr yetkilisini suçlayan mı dersin valla yeter daa</blockquote>




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.