Şimdi Ara

Daylux 12000 bu ttxn35u kullanıcı ayarları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba. Bu klimayı aldım dün kurulum yapıldı. Bakır boru, vakumlama dahil montajdan memnunum. Benim sorum şu olacak 25m2 bir oda için ayarlarım nasıl olmalı? Şu an 28 derecede çalıştırıyorum. Otomatik moda mı almalıyım? Akşamları kaç derece olmalı? Gece yatarken klimayı kapatmalı mıyım? Sorularıma cevap verirseniz sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lithium87 -- 20 Ağustos 2016; 13:58:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Derece konusunun standardı olmaz düşüncesindeyim. herkesin ısı eşiği farklıdır, kan değerleri farklıdır, kan dolaşımı farklıdır. Mesela kan dolaşımı yavaş olanlar daha kolay üşür bu nedenle 28-29 larda kullanabilir bu onu rahatlatmaya yetecektir. Ancak bunun tam aksi yapıya sahip olan için 24 dahi yetmeyebilir yani o işin kıstası yoktur bence.

    Otomatik mod mevsim koşullarını, sensörlerden gelen bilgilere göre ayarlar. bana hitap etmez zira ben anlık değerleri kendim değiştirmek isterim.

    Gece yatarken uyku modunu aktif etmek isteyebilirsiniz. neticede uyku modunda sistem, 1 saat sonra 1 derece, 1 saat sonra bir derece daha yükselecektir zira insan uyku esnasında vücut ısısı düşer, bu nedenle sistem sizin üşüyeceğinizi düşünüp süre ilerledikçe örnek 26 dan 27 ye, 1 saat sonra da 27 den 28 e otomatik yükselip, 5-6 saat sonra da (Markaya göre değişir) sabah saatleri ve serinlik olacağı için tamamen kapanır.

    Edinilmiş havayı kaybetmek istemezseniz 28 de sabitleyip hiç kapatmayabilirsiniz, ancak her uyku sonrası evi havalandırmak sağlık açısından gerekli durumolduğundan, her halukarda edinilmiş ısı zaten kaybedilecektir.

    Tüm bunlar şunu anlatır ki, tüm değerleri belirleyen tek etken kullanıcının kendi alışkanlıklarıdır.




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevabınız için. Klimayı salonda kullanıyoruz. Uyurken yatak odasını tercih ettiğimiz için salonda klimayı uyku modunda mı çalıştırmak daha doğru olur yoksa kapatıp sabah yeniden açmak mı? Örneğin doğalgaz sisteminde aç kapa yapınca enerji sarfiyatı daha fazla olur. Klimalarda da böyle müdür? Aç kapa yapmak yerine kullanmadığımız anlarda uyku modunu mu tercih etmeliyiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lithium87 kullanıcısına yanıt
    Yani mantık aynı olsa da çalışma prensipleri azıcık farklı.
    Salondan yatak odası etkisi için uyku modu kullanmanıza gerek yok, sirayet zamanlaması doğrultusunda uyku modunun size etkisi olmaz diye düşünüyorum.
    kapatma konusunu şöyle izah edeyim.

    ortam sıcaklığınız 33 derece.
    istediğiniz sıcaklık 23 derece (Sallıyorum)

    klimayı ilk çalıştırdığınızda aradaki farkın yüksek olması nedeniyle sistem sensörlerden aldığı bilgi doğrultusunda kompresöre maximum performans çalışma komutu verir.
    Bu komut neticesi kompresörünüz 96 hertz de ve en yüksek akımı çekerek çalışır (bazı markalarda 120Hz) en yüksek akım demek en çok güç tüketimi demektir bu da yüksek sarfiyat.
    Sistemin çalışma mantığı gereği 33 alır ortalama 13 üfler, 33 al 13 üfle - 33 al 13 üfle diye giderken çıkan ısının 13 olmasının süreklilik arz etmesi ortam sıcaklığını aşağı çekeceğinden dolayı bir süre sonra 32 al 12 üfle, daha sonra 30 al 10 üfle, daha ilerleyince 25 al 5 üfle (belli bir noktaya kadar sistem ortalama 20 derece fark yaratır) şimdi burada devreye sistemin akıllılığı girer ve bu alış ve veriş oranları arasında bilgi sentezler. yani 15 derecede üflerken, 5 derece üfleyecek durumlara gelene kadar max performans çalışmaz.
    48hz-54hz-66hz-72hz-96hz gibi kademelerde (bazı üretimlerde 48-96hz arası / Bazı üretimlerde ise 30-120 hz arası frekans aralığı mevcuttur, makbul olanı 30-120hz dir) çalışan sistem, sensörlerden aldığı bilgilere senkronize hareket ettiği için emiş/üfleme/ortam dengesine göre bu frekansı aşağıya doğru çeker. istenen oda sıcaklığına gelindiğinde ise en alt limite, en alt frekansa ve dolayısı ile en ekonomik moda geçmiş olur. Bunu arabanızı 5 veya 6 ıncı vitese atıp düşük devirde yüksek hızda gitmek olarak düşünün. otobanda 6 ıncı viteste 150 ile giderken anlamsız yere frene basıp hızı 70 lere indirince ister istemez viteside düşürmek zorunda kalacağımızdan dolayı deviri yükseltmek yani sarfiyatı arttırmak zorunda kalırız.
    Yani klimadan aslında soğutma hizmetine devam etmesini isteyecekseniz kapatmanız elbette ki anlamsız olur. zira hatırlarsanız 33 derece olan ortamı 23 yapabilmek için dünyanın elektriğini harcamıştık, kapattığınız klima, ortam ısısını kaybetmenize sebep olacak ve o ısıyı yeniden kazanmak için yine en üst frekansa çıkıp yine çok enerji sarf etmek durumunda kalacaksınız.
    Hemen şöyle bir bilgi aktarayım, 3 saat enerji harcayarak soğuttuğunuz güneş gören bir odada elde ettiğiniz ısı değerini kaybetme süreniz 20 dakikadır. öncelikle nem baskısına, daha sonra ise ısı baskısına maruz kalıp boyun eğmek zorunda kalacaksınız zira soğutmanın temelinde havadaki nemi almak vardır.

    Bu bilgiler doğrultusunda elbette ki klima kapatmak mantıklı olmamaktadır.

    Sorun şu ki tasarruf adı altında, uzun süre olmadığınız veya olmayacağınız bir evde klima kapatmamak da pek makul bir uygulama olamamaktadır. Ben 2 saat sonra geri döneceksem klimayı kapatmam mesela. ama sabah çıkıp akşam geleceksem o bana müsriflik gibi geliyor. Aslında bu gibi durumlarda kullanmak üzere yıllar önce GSM desteği ile eve gelmeden önce komut verip çalıştırmaya başlayabildiğiniz klimalar vardı, şimdi ise wireles uygulamalar ile bu tempoyu bir üst seviyeye çıkarttılar.

    Diyeceğim o ki hocam, tasarruf kriteri de yine sizin elinizde ve yine sizin kullanım alışkanlıklarınızla paralel bir durumdur




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.