Şimdi Ara

Davidoff Espresso 57 Öğütülmüş Kahve 250 gr TCHIBO (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.807
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bu kahve aslında french prestede yapılmaz türk kahvesi gibi ince çekildiği için, espresso makineniz varsa alın.
  • filtre kahve diye koynuşlar bildiğin espresso gibi çekilmiş. ince yani. makinede olmaz. adlım da artık mecburen türk kahvesi yaparız
  • Son kullanma tarihi 08.18

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi ki içebilirsiniz. Tad ve aromada farklılıklar olacaktır tabiki ama içilebilir. Makine kahvesinin biraz daha ekşimsi tadlısı olur. Kahve telvesi Türk kahvesinde olduğu gibi dibe çöker. Yanlış fazla uzun süre beklemeyin hemen için yoksa çekirdekler içinde kaldığı için tadı bozar.

    Ben bazen şöyle yapıyorum. Sıcak suyun üzerine bir kaşık dolusu çekilmiş kahveyi koyuyorum. Kahvenin türüne göre 2-3 dk hiç karıştırmadan bekliyorum. Aynı çay gibi suyun üzerinde kalıyor. Sonra bir kaşık ile karıştırıp bir dakika daha bekliyorum. Telvesi dibe çöküyor. Fazla bekletmeden tüketiyorum. Karıştırırsanız yada içinde kaşık falan olursa telvesi karışıyor ve tadı bozuyor. Tabi bunu yapabilmek için kahvenin french pres yada makina için çekilmiş olması lazım espresso için çekilmiş olan dibe telvesi çökmüyor çamur gibi oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • davidofun carası güzeldi kahvesi nasıl acaba
  • Öğütülmüş kahve öğütüldükten 5 dakika sonra aromasının çoğunu kaybeder. Kavrulmuş çekirdekte doğru saklama koşullarında 1 ay ancak muhafaza eder.
    Ayrıca espresso makinanız yoksa basınç uygulayıp kahvenin aromasını çıkartamayacağınız için espresso ve espresso tabanlı (latte-mocha-cortado) içecekler içemezsiniz.

    Türk kahvesi makinasında biraz dişe gelir vaziyette türk kahvesi gibi tüketebilirsiniz. Ama çok keyifli olmayacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.