Son zamanlarda savcılar herşeye takipsizlik vermeye başladı malesef. Çözümu ürettim şu şekilde: CİMER üzerinden savcıya vereceğim dilekçe gibi dilekçeyi copy paste yapıyorum delilleri ekliyorum. Sonrasında "bu olayda suç unsuru oluşmaz mı? " yazıp adalet bakanlığına yolluyorum. Bikaç hafta sonra evet suç var bulundugunuz yerdekı mahkemeye basvurabilirsiniz dıye yanıt gelıyor. Sonrasında bu yazıyı da alıp savcılıga dılekce delıl ve bu yazıyı da eklıyorum. Çözum bu davayı açmak zorunda kalıyorlar. Boylece defalarca adlıyeye gitmek zorunda kalmıyorum 2 haftalık ıtıraz sureclerı vs daha fazla yıpranmadan ilk aşamayı atlatıyoruz ... Sonrakı aşama mahkemede duruşmalara git gel yapmadan bulduğum çözumu yazacagım onun ıçın ayrı konu açarım |
Davayı açmayan takipsizlik veren savcıya çözüm buldum

-
-
Süpermiş
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
savcı gidince biraz boş konusuyor işte cimere yazmayın biz iki kez iş yapmış oluyoruz fln diyor ama maaşını alıyon işini yap diyemıyorsun tabı hakaret olur fln diye ona gore ne derse cevap vermeyın he dıyın gecın muhatap olmayın
-
insanın bu süreçlerde yıpranması bile çok üzücü gerçekten
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimgerekmez -- 10 Mart 2022; 23:7:41 >
Adalet bakanlığı cimere dönüş yapıyor demek..
Ben 2 yıldır en az 30 tane cimerden adalet bakanlığına yazdım, yarısı şikayet, yarısı bilgi edinme, hiçbirine cevap verilmedi.
Ben de geçen hafta adalet bakanlığı teftiş kurulundaki tüm hakimleri cc geçerek şikayet maili yazdım.
2 yıl arkadaş...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bana 2 hafta içinde donduler hocam ama ismimi gizleyerek yaptım delıllerı wsapp gorusmelerını yazdım olayı ve olay sonucu olan seylerı yapılan zararları da anlattım. Ama soyle sankı karşımda gerizekalı var ve ona anlatırmıs gıbı detaylıca sabırlı bir şekilde anlatarak yazdım yanı bayagı uzun yazdım
-
son durum ne cımer kaldırdımı adalet işlerini
-
olayın boyutları neydı buyuk ceza gerektıren durumlarda donuyor olabılırler
-
Konusu adli makamları ilgilendiren işlerde CİMER size başvuru yolunu gösterir yalnızca. Açıkça suç vardır yoktur demez ki buna yetkisi yok zaten.
Cimer'e konu edilse bile savcının kamu davası açması soruşturmada elde edilen delillere göre belirlenir. Eğer yeterli şüphe yoksa Cimer'e de konu yansıdı diye ısrarla iddianame düzenlemez. Yine takipsizlik verir.
-
Yılda 10'dan fazla CİMER şikayetinde bulunan kişiler tespit edilip, şikayetlerin sonuçları asılsız çıkmış ise en ağır şekilde cezalandırılmalı.
-
kşiler yerıne şikayetle ilgilenseler daha ıyı olurdu merak etme sen
-
Cimer uzerinden suç duyuruşunda bulunabilirsiniz.
Hatta .... cumhuriyet başsavcılığına diye dilekçe ile başlayabilirsiniz
Veya dilekceyi imzalayip jpg olarak taratıp ilgili cumhuriyet başsavcılığına da gönderebilirsiniz
Ama daha kısa yolu var E imza alıp vatandaş uyap dan dilekçe yi imzalayıp gönderebilirsiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kıme hangı mesaja cevap olarak yazdınız?
-
Güsel taktik. Aslında davalara muhtarlıkta girsek daha iyi olmazmı? Bu sayede adliyelerde ferahlar. Ama bu millet yine adliyeye gider. Cimere bende yazdım bir kez ismimi gizleyerek. Adalet bakanlığı cevap verdi ama ne dedişini anlamadım.
Son durumda ülkemiz iyice karışık hale geldi artık hiç adliyeye gitmeden cimerden direkt yazmak lazım orada tarih kayıtlı olması da iyi olur yoksa savcı zaman geçiriyor PTT tebligatı gelmiyor vs vs sürekli zamanaşımı ve olayları saptiraeak cevap verme derdine düştüler yani hicbirsekilde dava acmayacagiz diye yemin ediyorlar sanırsın durum o denli ciddi mlsf hayretler içindeyim bende şu an . Geçen tüm delilleri topladık tüketici mahkemesine gittim hakim kafadan bişey uydurup karar vermiş. Sanki ben hiç delil koymamisim sanki hiçbir dilekçeyi okumamis şaştım kaldım . Acaba diyorum dosyadan delilmi çaldılar eğer delil calinmadiysa hakim görevini kötüye kullanıyor demektir. Bı gittiğimde dosyayı tekrar cikarttirip bakacağım . Sanırım artık hakime dava açarım ondurumda bilemiyorum ama önce cimere yazacağım çünkü savcı hakimi korumaya çalışabilir bilemiyorum nolcak artık bıçak kemiğe dayandi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

savcı gidince biraz boş konusuyor işte cimere yazmayın biz iki kez iş yapmış oluyoruz fln diyor ama maaşını alıyon işini yap diyemıyorsun tabı hakaret olur fln diye ona gore ne derse cevap vermeyın he dıyın gecın muhatap olmayın |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X