Şimdi Ara

Datron Rta 1030 Modemi Repeater olarak kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
2.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Bu modemi Us Robotics 9108 modemim ile repeater olarak kullanmak için aldım. Modemin repeater özelliklerine girdim ama bir türlü beceremedim. Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler



  • Ben yaptım. Yapamayanlar belki yararlanır. Us Robotics 9108'de wireless şifresini kaldırıyoruz. Daha sonra Ap mode ekranından diğer routerların bağlanmasını engelleyen router restricti disable ediyoruz. Daha sonra Datron'un alacağı ipyi 192.168.1.2 olarak ayarlıyoruz. DHcp 'yi kapatıyoruz. Onun wireless şifresinide kaldırıyoruz. İki modemin wireless channel aynı olması gerekiyor. Daha sonra wireless bölümünden repeater bölümüne geliyoruz. Burda 9108'in wireless bağlantısını buldurup seçiyoruz ve apply dediğimizde oluyor. Mac filter koyarak başka kişilerin ağınıza bağlanmasını engelleyebilirsiniz.
  • Sevgili kardeşim öncelikle internet bağlı olan modeminde WDS özelliği var mı buna bakmalısın. wireless sekmesi altında modem in arayüzünde bakman gereken bu. WDS varsa aktif hale ( enable ) getirmelisin ve burada repeater olarak kullanacağın modemin wireless sinyal sahasında olup olmadığını arayan genelde bir search sekmesi olur, ona tıkla ve bekle. Eğer repeater olarak kullanacağın modem kapsama alanında ise onun ismini gördüğün sekmeye ok işaretini tıkla ve altta save seçeneğinden bu ayarı sakla. Sonrasında iş diğer repeater amaçlı kullandığın modemde, ki burada datron 1030w yi anlatıyoruz madem onda. Datron un modem arayüzüne girip öncelikle ana cihazındaki adresin sıralamasında bir ip adresi vermen gerekli. yani ana modem 192.168.1.1 ise datron a 192.168.1.110 gibi bir ip, 192.168.2.1 ise 192.168.2.110 gibi. bunu da kaydedip sonra DHCP yi off konumuna getirip kaydetmen gerekli, sonrasında wireless ismini ve wireless şifresini diğer modemle aynı yapıp kaydetmen gerekli, wireless kanalını da aynı kanala ayarlaman gerekli , ana modem 11 ise bu modem de 11 olacak, 4 ise 4 olacak gibi. Ve en son olarak wireless sekmesinde repeater sekmesine girerek yine search düğmesinden auto konumunda iken ana modemi kapsama alanında olup olmadığını kontrol et. Orada ana modemi listede görürsen başındaki kutuya ok işaretini seç ve kaydet sonrasında reboot router seçeneğine bas işlem bitmiştir, hayırlı olsun. Unutmaman gereken iki incelik var, birincisi modemler arasındaki kapsama alanında kopma olmaması, ikincisi de wireless şifrelerini koyarken WEP-128 ya da 64 bit seçeneğinde kalmaya dikkat etmek. Bunlarla olayı bitirmen gerek, hayırlı olsun.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.