Şimdi Ara

“Darwin’i Gülümsetecek 2 Milyar Yıllık Gizemli Canlı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçtiğimiz günlerde dünyaca ünlü bilim dergilerinde ve Washington Posts gibi gazetelerde aynı anda yayınlanan bir haberde, denizlerin derinliklerinde yaşayan sülfür-bakterilerinin 2,3 milyar yıldır değişmeden günümüze kadar geldiği haber veriliyordu.
     “Darwin’i Gülümsetecek 2 Milyar Yıllık Gizemli Canlı
    Bu gizemli canlı için kimileri şaşkınlık içeren, kimilerinde çaresiz bir çırpınış gibi duran, “Biyologlar, 2.3 Milyar Yıldır Evrilmemiş Derin Deniz Sülfür Bakterisi Buldular”, “2 Milyar Yıldır Hiç Değişmeyen Bakteriler Evrim İçin Bir Bilmece”, “Darwin’i Gülümsetecek 2 Milyar Yıllık Gizemli Canlı” benzeri başlıklar atıldı.
     “Darwin’i Gülümsetecek 2 Milyar Yıllık Gizemli Canlı
    Washington Post’ta yer alan haberde dikkat çekici yönlerden biri, bilim insanlarının kimi yerlerde dolaylı cümleler kullansalar da, ‘Canlılığın 2 milyar yıldır şaşırtıcı bir şekilde değişmediği’ni ifade etmeleriydi:

    “Okyanusların altında tarihin en geçmiş dönemlerine ait bir bakteri kolonisi dünya tarihinin neredeyse yarısı kadar bir süredir hiç değişmeden duruyor. Bu derin deniz canlıları çevrelerinde değişim olmasına rağmen, kendilerinde "tümüyle evrim olmadığını" gösteriyorlar. Sülfür çevrimi yaparak yaşayan bu bakterilerin aynı formları fosil kayıtlarında iki ayrı yerde bulundu ve günümüzde hala yaşıyorlar. Lifler halinde bulunan bu mikroplar 2.3 milyar yaşında, Batı Avusturalya'da fosilleşmiş çamur içinde tespit edildi. Aynı tür kolonilere 1.8 milyar yıllık kaya tabakalarında Şili ve Güney Afrika açıklarında da rastlanmıştı. New South Wales Üniversitesi'nden Prof. Malcolm Water, "Fosillerin içinde gördüğümüz bu mikroplar neredeyse bugün okyanuslarda gördüklerimiz ile aynı" diye açıkladı. "Biçimleri aynı ve yine aynı kimyasal işlemleri yapıyorlar."

    Değişimin olmaması ne anlama gelir?
    Evrim teorisi canlıların günümüze dek değişerek geldiğini iddia eder dolayısıyla değişim yoksa evrim diye bir süreç de yaşanmamış demektir. Nitekim canlılık tarihi incelendiğinde sayısız canlı türünün milyonlarca yıl geçse de hiç değişmeden varlığını devam ettirdiği görülür.
     “Darwin’i Gülümsetecek 2 Milyar Yıllık Gizemli Canlı
    (Timsahlar yaşayan fosil örneklerinden biridir. Bütün vücut yapıları eksiksiz bir biçimde aniden ortaya çıkmış ve yüz milyon yılı aşkın bir süredir (timsahların 140 milyon yıllık fosilleri bulunmaktadır) hiçbir değişim geçirmeden günümüze ulaşmışlardır. Resimdeki 100 milyon yıllık timsahla, günümüzdekiler arasında bir fark olmaması, bu gerçeği bir kez daha vurgulamaktadır.)
     “Darwin’i Gülümsetecek 2 Milyar Yıllık Gizemli Canlı
     “Darwin’i Gülümsetecek 2 Milyar Yıllık Gizemli Canlı
     “Darwin’i Gülümsetecek 2 Milyar Yıllık Gizemli Canlı
     “Darwin’i Gülümsetecek 2 Milyar Yıllık Gizemli Canlı
     “Darwin’i Gülümsetecek 2 Milyar Yıllık Gizemli Canlı


    Bu canlılar milyonlarca yıl önceki örneklerinden farksız oldukları içindir ki biyologlar tarafından ‘yaşayan fosiller’ olarak tanımlanırlar. İşte bu makalede yer alan ve 2.3 milyar yıl öncesinden günümüze kadar hiç değişmeden gelen sülfür bakterileri benzeri yaşayan fosiller evrim teorisini çürüten, reddi mümkün olmayan bilimsel kanıtlardır.

    http://www.livescience.com/49677-deep-sea-organism-evolution.html
    http://www.washingtonpost.com/news/morning-mix/wp/2015/02/04/the-mysterious-and-unchanging-2-billion-year-old-creature-that-would-make-darwin-smile/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kankam1030 -- 19 Haziran 2015; 16:42:09 >







  • "evrim teorisini çürüten, reddi mümkün olmayan bilimsel kanıtlardır."

    Konu tartışmaya bile açık değil. Ne diyelim ki?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güldürdün

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güldüm

    Dağılın konu kilit

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazının en altında verilen linklerde bakterilerin neden değişme göstermediği açıklanmış zaten,
    çevre koşullarının değişmemesi.

    Bu yaratılışçı tayfanın kafası düzenbazlıktan başka bir şeye çalışmaz mı?
  • savarog kullanıcısına yanıt
    Düzenbazlık ve saldırganlığı siz daha iyi bilirsiniz.Paleontoloji evrim yok diyor.Kambriyen patlamasında köşeye sıkışdınız.Ayrıca 2.3 milyar seneden bahsediyoruz 2 yıl değil, 2.3 milyar senede çevre koşulu kaç kez değişti bunu nasıl düşünemiyorsunuz.
  • Evrimi kannıtla çurutmekten daha zoru yaradılışı ispat etmektir.

    Yaradılış teorisine göre ilk insan bir kez yoktan yaratılmıştır ve teori hakikatini kazanıp bitmiştir. Bunun dışındaki hiç bir yaratış Allahu tealanın yaratışı değil hayvanları simule eden varlıkların uremesinden başka bir şey değildir.

    İlk yaratış bing bang gibi kutlu bir sebebi çağrıştırsa da devam edegelen her turlu oluşum evrimsel bir gerçeğin anlayışına evrilmek zorunda kalır.

    Bu açıdan yaradılışı savunan benim gibi kimseler evrimcilerden daha fazla köşeye sıkışmış durumda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 19 Haziran 2015; 21:49:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • He deyip geçin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demek ki neymiş , bu dünyada evrime karşı olan sadece Harun Yahya değilmiş.Her evrim karşıtının Harun Yahya'cı olmadığını evrimcilere anlatana kadar evrim gerçek olur , maymun insan olur.Ben mesela hayatımda Harun Yahya okumadım , tek bir videosunu bile izlemedim.Bunu evrimci kafasına anlatabilmek için aylarca uğraştım.Ama adamların beyni o kadar kapalı ki , kafaya taktıkları şeyi değiştirmek imkansız.İşlerine gelmeyeni görmeleri mümkün değil.Bi şekilde beyinlerindeki savunma mekanizması devreye girip , alternatif bilgilere karşı , kendini kapatıyo.Hani şu yeni reklam filminde çıkan bi adam var , işine gelmeyen şeyi duyunca kulaklarını tıkayıp şarkı söyleyen adam.İşte bu evrimciler de böyle çocuk gibi hareket ediyolar.Çok köşeye sıkışınca da saldırgan bile olabiliyolar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kingman29 K kullanıcısına yanıt
    adam ağır harun yahyacı yalnız..
    (demek ki her evrim karşıtı harun yahyacıymış)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dgo_cr7

    adam ağır harun yahyacı yalnız..
    (demek ki her evrim karşıtı harun yahyacıymış)

    Washington Post da Harun Yahya'cı olmuş demek.Baksana adamlar ne diyo.Darwini gülümsetecek bakteri diyolar.Desene Harun Yahya kedicikleriyle amerikayı da ele geçirmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingman29

    Demek ki neymiş , bu dünyada evrime karşı olan sadece Harun Yahya değilmiş.Her evrim karşıtının Harun Yahya'cı olmadığını evrimcilere anlatana kadar evrim gerçek olur , maymun insan olur.Ben mesela hayatımda Harun Yahya okumadım , tek bir videosunu bile izlemedim.Bunu evrimci kafasına anlatabilmek için aylarca uğraştım.Ama adamların beyni o kadar kapalı ki , kafaya taktıkları şeyi değiştirmek imkansız.İşlerine gelmeyeni görmeleri mümkün değil.Bi şekilde beyinlerindeki savunma mekanizması devreye girip , alternatif bilgilere karşı , kendini kapatıyo.Hani şu yeni reklam filminde çıkan bi adam var , işine gelmeyen şeyi duyunca kulaklarını tıkayıp şarkı söyleyen adam.İşte bu evrimciler de böyle çocuk gibi hareket ediyolar.Çok köşeye sıkışınca da saldırgan bile olabiliyolar.

    Hiç HY okumadıysan bi ara oku bence, şöyle anlatayım; senin evrimle ilgili bugüne kadar yazdıklarını ve hatta bundan sonra yazacaklarının alasını ,bu adam derleyip toparlamış,
    sana faydası şu olur, boşa yazmazsın link verirsin hemen bu adamdan işin kolaylaşır.




  • Bakterilerin neden değişmediği konuda verilen linkte zaten açıklanmış. Hem evrimi çürütmeye çalışıyorsun hemde kaynak olarak verdiğin linkte senin yazdığını çürüten bir kısım var. İnsan olan bir kere olsun okur linkte ne yazıyor diye:

    Darwin’s theory states that species evolve through natural selection in response to environmental changes — increased threats from predators, new competition from other animals, changes in access to water or air. But the inverse is also true: If there is no change in the environment of a balanced ecosystem, the organisms that constitute it should remain similarly unchanged — a principle dubbed evolution’s “null hypothesis.”

    Ensconced in their ocean-floor habitat, these bacteria were isolated from the traumas occurring elsewhere around the planet (earthquakes, meteor impacts, Nickelback). They were apparently aware of the null hypothesis and were not going to change their DNA unless they had to, thank you very much.

    (yanlış anlamışsam düzeltin lütfen)

    Konudaki yazıda harun yahya'nın sitesinden alıntılanmış . Sizlerden daha ne beklenirdi ki zaten?

    Hani evrimin yanlışlığını savunursun bu gayet anlaşılabilir ve bilimsel bir davranıştır. Evrim yanlış olabilir(bana göre yanlış değil) bu gayet normal ancak evrimi çürütmeye çalışan hemen her insanın da bir yaratılış masalına inandığını belirtmek istiyorum. Evrimi desteklemezsin anlarım oturur konuşuruz problem değil ancak anlamadığım nokta bu yaratılış hikayelerinin desteklenmesi. Nedir bu, her evrim karşıtı bir yaratılış masalcısı oluveriyor? E peki tamam kendince bir yaratılış hipotezi de oluşturabilirsin bu da anlaşılabilir ama bu hipotezini bir teori haline getirip hakkında yüzlerce makale yazıp çeşitli deneyler ile bu hipotezini desteklemen gerekir. Aksi halde kimsenin inanmasını bekleyemezsin bu hikayelere. Yaratılışçılarca yapılan şey olaya objektif bakılırsa şundan hiç bir farkı yok:

    "Evrim çok saçma bir teoridir. Zaten sadece bir teori ne olacak ki? Doğrusunu 'turuncu kanatlı leylek' bilir. O herşeyin yaratıcısıdır ve bizi dünyaya turuncu kanatlı leylek getirmiştir. Evrimin çürütülmesi de bu hipotezimin ispatıdır."

    Verilen linkte yazılan yorumları okudum da yaratılışçılar her yerde her zaman aynı. Gülmeden tutamıyorum kendimi. Katolikler yazmış "evrim çöktü the God herşeyi bilir işte gördünüz mü?" Herşeyin 6 günde yaratıldığını savunuyorlar onlar. Onunla ilgili şeyler yazmışlar. Adam ve Eve yaratıldı falan filan. Gelgelelim türkiyede yine yaratılışçı tayfa allah herşeyi bilir, biz çaurdan çıktık, adam olmuş adem, eve olmuş havva bu hikayeyi önümüze koyuyorlar. Adem çamurdan çıkmış, havvada onun kaburgasından fırlamış, bunlar elma yemişler dünyaya gönderilmişler kahkaha atıyorum yazdıkça .

    Neyse daha ileri gitmeyeyim ben. Peki siz bilim karşıtları anladık evrim çok saçma peki öyle olsun. Olabilir evrim de bir teorem değil sonuçta bilimsel bir bilgi ve bilim değişebilir. Hadi diyelim yanlış çıktı, sizin yartılış hipotezinizin kanıtlanması beklenmekte. Ademin çamurdan çıktığını kanıtlayın bize? Bi dk? Bu adem nereden çıktı fosil mi bulundu? Yada onun çamurdan çıktığına dair bir bulgu mu var, yada fosilin midesinde elma bulundu da cennetin fosili de mi bulundu? Yada tüm hikayenin yazılı olduğu 4 milyar yaşında bir kitap mı bulundu? Yok ya hatırladım bunların hepsini 1500 yıl önce bir arap bedevisi yazmıştı? Yoksa???
    Şimdi herşey yerliyerine oturdu evet yaratılış hipotezi kanıtlandı tüm insanlık okusun bunu. Ama bi dk? Dünyada kanıtlanan binlerce yaratılış hipotezi var. Bak olmadı şimdi bu hangisi doğru acaba :(?

    Bir yaratılışçının gidebileceği en son nokta evrimi yaratıcı yarattı demesidir. Bu seviyeye gelebilmişse bir yaratıcı, sınırları zorluyor demektir. Tabi bir yaratılma olayı varsa mutlaka onu tanrı yapmıştır.(!) Dünyadaki canlılık başka gezegenlerdeki gelişmiş uygarlıklar tarafından hazırlanmış olamaz mı? Prometheus filmini izleyenler az çok anlar demek istediğimi. Nedir bu binlerce yıl eskiden kalma bir dincilik, kabileceilik, ırkçılık. Bir bitmedi bitirilemedi bu taraflara ayrılma mücadelesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 20 Haziran 2015; 14:21:51 >




  • İnorganik maddeler organik maddelere evriliyor. Bu maddeler de insana kadar seçiliyor. Şimdi bu inorganik maddenin hafızası insanı oluşturacak materyali imkansız şartlarda oğrendiğine göre insan olduğunde bu insanın genotipini bilen kainatın o kişiyi dna bilgisi de dahil her bilgiyi bilerek ve en iyi koşul olan tam bir insanı tanıyarak yeniden topraktaki adamı haşretmesi gerekmez mi?

    Başka sorum yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HADO77

    İnorganik maddeler organik maddelere evriliyor. Bu maddeler de insana kadar seçiliyor. Şimdi bu inorganik maddenin hafızası insanı oluşturacak materyali imkansız şartlarda oğrendiğine göre insan olduğunde bu insanın genotipini bilen kainatın o kişiyi dna bilgisi de dahil her bilgiyi bilerek ve en iyi koşul olan tam bir insanı tanıyarak yeniden topraktaki adamı haşretmesi gerekmez mi?

    Başka sorum yok.

    Türkçede noktalama işareti denen bir şey var.

    İkinci söyleyeceğim de peki ben aptalım ve şu yazdığınızı aptallara göre yeniden düzenlemenizi rica edeceğim. Herkes sizin kadar zeki olmak zorunda değil? Hiçbirşey anlamadım yazılandan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Golden Brain

    quote:

    Orijinalden alıntı: HADO77

    İnorganik maddeler organik maddelere evriliyor. Bu maddeler de insana kadar seçiliyor. Şimdi bu inorganik maddenin hafızası insanı oluşturacak materyali imkansız şartlarda oğrendiğine göre insan olduğunde bu insanın genotipini bilen kainatın o kişiyi dna bilgisi de dahil her bilgiyi bilerek ve en iyi koşul olan tam bir insanı tanıyarak yeniden topraktaki adamı haşretmesi gerekmez mi?

    Başka sorum yok.

    Türkçede noktalama işareti denen bir şey var.

    İkinci söyleyeceğim de peki ben aptalım ve şu yazdığınızı aptallara göre yeniden düzenlemenizi rica edeceğim. Herkes sizin kadar zeki olmak zorunda değil? Hiçbirşey anlamadım yazılandan.

    Belli ki kendide anlamamış, ondan soruyor zaten




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tersol

    quote:

    Orijinalden alıntı: Golden Brain

    quote:

    Orijinalden alıntı: HADO77

    İnorganik maddeler organik maddelere evriliyor. Bu maddeler de insana kadar seçiliyor. Şimdi bu inorganik maddenin hafızası insanı oluşturacak materyali imkansız şartlarda oğrendiğine göre insan olduğunde bu insanın genotipini bilen kainatın o kişiyi dna bilgisi de dahil her bilgiyi bilerek ve en iyi koşul olan tam bir insanı tanıyarak yeniden topraktaki adamı haşretmesi gerekmez mi?

    Başka sorum yok.

    Türkçede noktalama işareti denen bir şey var.

    İkinci söyleyeceğim de peki ben aptalım ve şu yazdığınızı aptallara göre yeniden düzenlemenizi rica edeceğim. Herkes sizin kadar zeki olmak zorunda değil? Hiçbirşey anlamadım yazılandan.

    Belli ki kendide anlamamış, ondan soruyor zaten


    Yok yani hado beyin yazdıkları diğer mesajlara baktım, herşeyi ikicil düşünen biri. Tam bir platon'cu. Böyle biriyle konuşmak imkansız. Yapay zeka ile ilgili bir konuya yazmış, yazdığını görsen akıllara zarar. Beyin devrelerin yanar . Konuyla da alakası yok. Yok insanın bu aleme gelmesiymiş de, ölünce başka diyarlara gidecekmişsin. Bir de bunu beyin yakan tarzda anlatıyor. Sanki kimse anlamasın diye özellikle harmamış :). Kısaca fazla konuşmanızı önermem, koyu bir ikicil :).




  • Orijinalden alıntı: Golden Brain

    Orijinalden alıntı: tersol

    Orijinalden alıntı: Golden Brain

    Orijinalden alıntı: HADO77

    İnorganik maddeler organik maddelere evriliyor. Bu maddeler de insana kadar seçiliyor. Şimdi bu inorganik maddenin hafızası insanı oluşturacak materyali imkansız şartlarda oğrendiğine göre insan olduğunde bu insanın genotipini bilen kainatın o kişiyi dna bilgisi de dahil her bilgiyi bilerek ve en iyi koşul olan tam bir insanı tanıyarak yeniden topraktaki adamı haşretmesi gerekmez mi?

    Başka sorum yok.

    Türkçede noktalama işareti denen bir şey var.

    İkinci söyleyeceğim de peki ben aptalım ve şu yazdığınızı aptallara göre yeniden düzenlemenizi rica edeceğim. Herkes sizin kadar zeki olmak zorunda değil? Hiçbirşey anlamadım yazılandan.

    Belli ki kendide anlamamış, ondan soruyor zaten


    Yok yani hado beyin yazdıkları diğer mesajlara baktım, herşeyi ikicil düşünen biri. Tam bir platon'cu. Böyle biriyle konuşmak imkansız. Yapay zeka ile ilgili bir konuya yazmış, yazdığını görsen akıllara zarar. Beyin devrelerin yanar . Konuyla da alakası yok. Yok insanın bu aleme gelmesiymiş de, ölünce başka diyarlara gidecekmişsin. Bir de bunu beyin yakan tarzda anlatıyor. Sanki kimse anlamasın diye özellikle harmamış :). Kısaca fazla konuşmanızı önermem, koyu bir ikicil :).

    bunlara verilecek en güzel cevap şu olsa gerek ;









    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanat Günesi -- 20 Haziran 2015; 16:10:55 >




  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    quote:

    Orijinalden alıntı: HADO77

    Evrimi kannıtla çurutmekten daha zoru yaradılışı ispat etmektir.

    Yaradılış teorisine göre ilk insan bir kez yoktan yaratılmıştır ve teori hakikatini kazanıp bitmiştir. Bunun dışındaki hiç bir yaratış Allahu tealanın yaratışı değil hayvanları simule eden varlıkların uremesinden başka bir şey değildir.

    İlk yaratış bing bang gibi kutlu bir sebebi çağrıştırsa da devam edegelen her turlu oluşum evrimsel bir gerçeğin anlayışına evrilmek zorunda kalır.

    Bu açıdan yaradılışı savunan benim gibi kimseler evrimcilerden daha fazla köşeye sıkışmış durumda.



    quote:

    Orijinalden alıntı: HADO77

    İnorganik maddeler organik maddelere evriliyor. Bu maddeler de insana kadar seçiliyor. Şimdi bu inorganik maddenin hafızası insanı oluşturacak materyali imkansız şartlarda oğrendiğine göre insan olduğunde bu insanın genotipini bilen kainatın o kişiyi dna bilgisi de dahil her bilgiyi bilerek ve en iyi koşul olan tam bir insanı tanıyarak yeniden topraktaki adamı haşretmesi gerekmez mi?

    Başka sorum yok.



    ''istanbulun fethinden sonra bizanstan kaçan bilginler eski yazıları tercüme ederek rönesansı başlattı.''
    bir gün yine bilginler gelecek. bu arkadaşın yazdığı metinleri tercüme edecek. ve içinde bulunduğumuz çağ kapanıp yeni bir çağ başlayacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 20 Haziran 2015; 18:59:09 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.