Şimdi Ara

DARPA, drone'ları havada kablosuz şarj etmek için çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • DARPA, drone'ları havada kablosuz şarj etmek için çalışıyor
    ABD Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA), askeri drone'ları uçuş sırasında kablosuz olarak şarj etmek için uzak alan kablosuz güç aktarımı (veya güç ışınlaması) teknolojisine yatırım yapıyor. Teksas Üniversitesi'nde elektrik ve bilgisayar mühendisliği alanında çalışan Dr. Ifana Mahbub'a projesi için 500 bin dolar kaynak aktaran DARPA, teknolojinin gelişimi için 250 bin dolar ek fon sundu.

Cep telefonlarından aşina olduğumuz kablosuz şarj teknolojisi ile kısa mesafeden elektromanyetik dalgalar kullanarak telefonları şarj edebiliyoruz. Sistemin çalışma mantığı ise basit.  Bir bobin tarafından oluşturulan elektromanyetik dalgalar, telefonda yer alan başka bir bobin tarfından yakalanarak elektrik akımına dönüştürülüyor. Böylece elektrik elektromanyetik dalga şeklinde iletiliyor.

Mahbub ve ekibi ise elektromanyetik dalgaları çok daha uzaklara göndermek için uzak alan teknolojisini araştırıyor. Böylece dronun pil değişimi veya şarj için üsse geri dönme ihtiyacının ortadan kaldırılarak çok daha uzun ve kesintisiz olarak hizmet verebilmesi amaçlanıyor.

Faz dizili antenler kullanılıyor

Araştırmacıların önündeki en büyük engellerinden biri, elektromanyetik ışınların uzak mesafelere taşınırken saçılıp güç kaybetmesi. Araştırmacılar bu sorunun üstesinden gelmek için faz dizili (phased-array) antenleri kullandılar. Bu antenler, elektromanyetik ışını belirli bir yol boyunca yönlendirmek için vericilerden ve daha küçük antenlerden oluşan bir sistem. Teknoloji ayrıca, sinyalin doğru yönde hareket etmesini sağlamak amacıyla İHA'nın hareketlerini gerçek zamanlı olarak izlemek için telemetri verisini de kullanıyor.

Ayrıca Bkz.Ultra düşük güç tüketen dünyanın ilk biyoişlemcileri için düğmeye basıldı

Mahbub, amaçlarının, dalga formunun yol kaybını en aza indirecek şekilde düzenleyerek mümkün olan en az kayıpla aktarmak olduğunu belirtiyor. Ayrıca bu teknolojinin elektrikli araçlar, cep telefonları ve giyilebilir cihazlar gibi diğer alanlarda kullanılabileceğini söylüyor. Mahbub aynı zamanda, düşük frekanslı, güvenli, FCC'nin onayladığı seviyede kullanılabilecek ve insanlardaki tıbbi implantları şarj etme potansiyeline sahip kablosuz şarj teknolojisi üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak:https://news.utdallas.edu/science-technology/mahbub-darpa-grant-2024/

• Yerli ve milli nargile ekibi gelir şimdi. Bizimki daha iyi dünyaya diz çöktüreceğiz sallamalarına başlarlar. Tek avantajı ucuzluk olan malları överler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu sistemi hali hazırda Ali Hajimiri başarmış durumda. Hatta şirketini kurmuş ve ürünleştirdiği örnek sistemleri de mevcut. Tek fark bu kadar yüksek güç aktarımı yapmıyor ama onu da yapacaktır. Çünkü adamın hayali, uzayda güneş enerjisini maksimum verimle toplayıp, yeryüzüne array antenler ile aktarmak. Hajimiri büyük adam vesselam ama İran asıllı. Amerika neden onu fonlamamış diyince aklıma sadece bu geliyor. İlginç. Hikayelerin ardındaki detayları duymak güzel olabilirdi.

• Kablosuz elektrik transferinin benim için ve hatta dünyanın geleceği için ne kadar önemli olduğunu anlatacağım. Hayatımda çok az elektronik parçalar üzerine çalıştım. Altmış yaşımdan sonra anti yerçekimi tasarımı için kablosuz elektrik transferi üzerinde çalışmak zorunda kaldım. Youtube'ta önce bir yalan video yüzünden işe yaramayan diyotlar ve dirençler satın aldım. Şu sıralar kendisine daha çok güvendiğim bir Youtuberın kablosuz elektrik transferi tasarımını oluşturmaya çalışıyorum. Başarıp başaramayacağımı zaman gösterecek. Eğer kablosuz elektrik transferini başaramazsam anti yerçekimi hayalimi başarmam oldukça zora girecek demektir. Bekleyelim ve görelim. Dronelar için ben de senelerdir uzaktan elektrik transferi mümkün olmaz mıki diye zaman zaman düşünmüştüm. Dilerim bu konu başarılır ve tüm insanlık için yararlı bir sonuç ortaya çıkar.

• kablosu elektrik transferi mümkün ama kayıp oranı çok fazla diye duymuştum

|Ryzen R7 5800X3D(artık yok satmak zorunda kaldım)|Gigabyte X370 G5||Crucial Ballistix 2X8 RGB|XFX 6900XT MERC319|Corsair RM750x|Bitfenix Pandora|JM Donkey 512GB M2| WD Blue1TB|CM Seidon 240[4 SP 120]|
    Lucy
  • Neden ağlıyorsun?

• Teslaya dönüyoruz yavaş yavaş yani

Sonra insanlar neden komplo teorilerine inanıyor, neden acaba :) :)

Üniversitelere gelen paranın ezici çoğunluğu özel fonlar olunca bilim de, bilim mi yapsam yoksa o yılın furyalarına mı ayak uydursam diye arada kalıyor demekki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bizim ürettiğimiz yerli ihalar ve sihalar Türkller için millidir. Senin için milli olmayabilir.

Ve biz hiç bir zaman da en iyisiyiz demedik. "Dünyada ilk üç içindeyiz" dedik.

nargile salonlarından kahvehane köşelerinden siyaset yapmayı bırakın artık.

• Nicola Tesla'nın kemiklerini sızlatıyorlar.

• hanahmet H kullanıcısına yanıt
    👍

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bunlar ABD nın kendisini çok gelişmiş gösterek düşmanın yüreğine korku salıp pes ettirmek ve ABD nin gücüne biat ettirmek için yapılan propoganda savaşları. Bu kadar kolay olsaydı şu ana kadar Rusya ya diz çöktürürlerdi ama olmuyor hala görüldüğü gibi. O devasa nükleer güçle çalışan uçak gemileri bile Bismarck zırhlısı gibi demode oluverecek yakında. Çok daha düşük işletim maliyetli İHA taşıyan küçük uçak gemileri sayesinde.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.