Şimdi Ara

Darkest Dungeon (2016) [ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
2.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • ARŞİV İLK MESAJ


    Yeni bir hafta, yeni bir sıra tabanlı, eski usul RPG oyunu için başlayan kickstarter kampanyası.



    https://www.youtube.com/c/gametrailers

    Darkest Dungeon (2016) [ANA KONU]

    Darkest Dungeon (2016) [ANA KONU]

    Darkest Dungeon (2016) [ANA KONU]


    https://www.kickstarter.com/projects/1460250988/darkest-dungeon-by-red-hook-studios

    Darkest Dungeon, Red Hook isimli firmadan gelen bir sıratabanlı RPG oyunu. Gotik tarzda bir oyun gerek grafik, gerekse geçtiği dönem bakımından. Oyun tamamen 2 boyutlu ve savaşlar sırayla gerçekleşiyor.
    Bu sert, zorlu ve acımasız oyundaki amacımız zindanları temizlemek hem yaratık hem de değerli eşya bakımından. Ama tek düşmanımız korkunç yaratıklar değil, karanlık, hastalık, açlık ve karakterlerin ruh sağlığı ile uğraşacağız bütün oyun boyunca. Karakterlerimizin canları kadar ruh sağlıklarını da takip etmek zorunda kalacağız. Parlak zırhlı şövalyelerin gülümseyerek günü kurtardığı bir oyunda değil bu.

    -El çizimi, gotik 2 boyutlu çok güzel grafikler eşliğinde çıkacağız yolculuğa.
    -Oyun ızdırap üzerine kurulu, kahramanlarımızın kişilikleri de tavan yapmış durumda. Paranoyak, korkak, tacizci, mantıksız tiplere dönüşecek grubumuz zamanla.
    -Yenilikçi savaş sistemiyle şeytani düşmanlara karşı savaşacağız. (Spirit Engine adlı oyuna benziyor aslında, o kadar da yenilikçi değil :))
    -Çok farklı bir oyun dünyası olacak ve bunu yansıtan karakterler barındıracak. Plague Doctor (veba doktoru), Highwayman (bildiğimiz eşkiya :)) ve Leper (cüzzamlı!) gibi ilginç 10 un üzerinde sınıf olacak oynayabileceğimiz.
    -Dönüp dolaşı gideceğimiz köyümüzde mevcut, hem fiziksel hem de zihinsel yaralarımızı sarabileceğimiz. Ama ruh sağlığı çok bozulan tipler burada da olay çıkarabilecek.
    -Gördüğünüz bazı şeyleri asla unutmazsınız! (diyorlar)


    Darkest Dungeon (2016) [ANA KONU]

    Izdırap olayını açalım önce, karakterlerimiz mesleklerinde ustalar ama hala insanlar. Zindanlarda yaşadıkları dehşet dolu anlardan sonra yavaş yavaş ruh sağlıkları bozulmaya başlayacak. Fobileri çıkacak ortaya, strese girecekler, eğilimleri değişecek, korkacaklar, sinirlenecekler, açgözlü olacaklar ve daha bir sürü ruhsal problemi yanlarında taşımaya başlayacaklar.
    Zindanlarda ilerledikçe çıkan olaylar değiştirecek ruh hallerini, çürümüş bir ceset highwayman in sinirini bozarken, crusader in daha da bilenmesini sağlayabilecek. Baskı artıkça kırılma noktalarına gelecek elemanlar ve sonunda kırılacaklar. Bu durum yeni özellikler kazandıracak.
    Örnek olarak Jester(soytarı), çok fazla yoldaşının ölümüne seyirci olan bu arkadaş nihilistik yaklaşımı ve rantları ile diğer grup üyelerini strese sokmaya başlayacak. Kendini içkiye kaptırmış bir Man-at-arms (paralı asker), güzel bir hasar bonusu kazansa da tahmin edilemez ve kontrol edilemez bir hal alacak. Kamp kurduğumuzda Highwayman, Plague doctor un iyileştirme metodlarını kabul etmeyecek ve aralarında sürtüşme başlayacak. İskeletlerden neredeyse öldürücü bir darbe yiyen Vestal(rahibe), iskeletlerden çok korkmaya başlayacak ev onlara karşı neredeyse kullanışsız olacak.
    Bu durumlardaki elemanları yanımıza alıp almamak bize kalmış. İstersek bunları şehre dinlenmeye gönderip, yerlerine geçici süreliğine basşkasını alabileceğiz ama her seçimin bir sonucu olacak kalıcı biçimde.

    Darkest Dungeon (2016) [ANA KONU]Darkest Dungeon (2016) [ANA KONU] Darkest Dungeon (2016) [ANA KONU]

    Savaşlar sıra tabanlı olacak. Taktiksel ve stratejik derinliği olan bu savaşlar hem eski hem modern günlerin birleşimi olacak. Hasar vermek veya parti üyelerini korumak için sürekli karar vermek zorunda olacağız. Her karakterin kendine has özellikleri olacak ve bunları kullanış şekli farklı olacak. Yakın dövüş özelliklerini ilk iki sıradakiler kullanabilecek ve bunlar o an en önde bulunana vuracak, pistol tarzı uzaktan saldırılar için arkalarda durmak gerekecek ama bunlarda istediğimiz hedefi vurabilecek.
    Alan etkili büyüler ve şifalar, kombolar, tutup çekmeler, iktirmeler olacak her türlüsünden. Bunları sürekli değişen duruma göre adapte etmezsek grup üyelerini kaybedeceğiz ve ölümden dönüş yok bu oyunda.

    Darkest Dungeon (2016) [ANA KONU]Darkest Dungeon (2016) [ANA KONU]Darkest Dungeon (2016) [ANA KONU] Darkest Dungeon (2016) [ANA KONU]

    Düşmanların yanı sıra, zindanda büyük bir düşman. Dolanbaçlı koridorlarda kaybolup, tuzaklara düşeceğiz, değişik tehlike ve engelleri aşıp zindanın zenginliklerini ele geçirmeye çalışacağız. Parti üyelerinin sınıfları gene burada öne çıkıyor. Ani bir saldırıya karşı crusader ı en önde tutmak isteyebileceğiz veya tuzaklardan kurtulmak için Grave Robber ı(mezar soyguncusu) en öne sürebileceğiz. Deliren grup üyeleri de tehlike arz edecek sürekli. Gözünü para hırsı bürümüş bir Vestal yarı yolda gruptan ayrılıp tek başına arayışa çıkacak veya ölmekten korkak, düşüncesiz acıkan bir Jester bütün yemeğimizi yiyebilecek bir anda.
    Diplere indikçe karanlık artacak, stres artacak, düşmanlar güçlenecek ama ödüllerde buna göre coşacak. En değerli ganimetler en karanlık köşelerde olacak. Meşale ışında isteğimize göre ayar verebileceğiz, az bir ışık daha az düşman çekecek ama karanlıkta ganimetleri veya tuzakları göremeyebileceğiz. Işıkta daha iyi vurmaya başlayacağız ve etrafı daha rahat göreceğiz ama bu seferde ışığı gören gelecek.

    Darkest Dungeon (2016) [ANA KONU]Darkest Dungeon (2016) [ANA KONU]

    Arada bir kamp kurmak zorunda karakterlerimiz dinlenmek ve toparlanmak için. Ne zaman ve nerede kamp yapacağımızı iyi seçmek lazım. Kamp yapmaktan anlayan bir elemanımız varsa yakacak ve yemek kullanımı azalacak. Bardlar müzik aleti çalacak, paralı asker silahını bileyecek, haçlı motivasyon arttırıcı konuşma yapacak. Zorlu bir savaştan çıkanları dinlendirebileceğiz, bazıları nöbet tutup etrafı araştırabilecek, saldırılardan korunmak için defansif engeller koyabileceğiz, yemek miktarını azaltıp ilerisi için saklayabileceğiz.

    Darkest Dungeon (2016) [ANA KONU]

    Köy sadece alış veriş mekanı değil, her başarılı seferden sonra bulduğumuz kayıp aile yadigarları ile biraz daha gelişecek bu mekan. Yeni eşyalar, satıcılar, grup üyeleri veya stres azaltıcı olaylar açılacak.


    Oyun steam de ön erişime açılacak (yeni moda) ve gog, gamersgate tarzı sitelerden DRMsiz olarak satışa çıkacak. Şu an için gerekli rakamı 1 günde topladılar! ve ilk basamak olan yeni eklenecek karaktere yakınlar. Daha 30 gün var ve güzel yerlere gelebilir bu proje değişik tarzıyla.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Neredeyse 150.000 dolara ulaşmış durumdalar ve houndmaster (tazıların efendisi :)), rastgele karşımıza çıkacak haydutlar ve yeni boss çeşitleri eklendi oyuna. Ayrıca 5.000 lik destek çıkan birisi oldu (millete para bol :)) o da bir sınıf tasarlayacak kampanya bitince.

    İki çeşit zindan temsı paylaştılar, oyun içinde 10 a yakın zindan çeşidi olacakmış. Her birinin düşmanları, tuzakları ve hazineleri olacak.
  • obarey çok iyi duruyo :) eyv. farketmemizi sağladığın için ^^
  • Rica ederim :) Böyle orjinal fikirler arada kaybolup gidiyor, bir kaç kişiye ulaşabiliyorsam buradan ne mutlu.
  • Eski okulcudan bu oyun da kaçmamış
    Yazını okuduktan sonra daha çok bilgilendim diyebilirim çünkü üstünkörü bir göz gözdirmiştim ks sayfasında yaramış oldu açtığın konu, eline sağlık siberarmi !
    Bağımlılık yaratacak cinsden orj bir oyuna benziyor, güncellemelerini merakla bekliyorum şahsen. Umarım beklenilenin üstünde bir sonuç verirler de birilerine ilham kaynağı olurlar hehe.
  • Cok sistem isteyen bi oyunmu bu arkadaşlar ?
  • GameMonster-SphaX kullanıcısına yanıt
    Sistem gereksinimleri belli değil ama tamamen 2 boyutlu olduğunu düşünürsek çok ortamala bir bilgisayarda bile rahat çalışması lazım.
  • 1 gün önce MK'da verilmişti orda Cthulhu Mitosu ile ilgili bir şey diyordu,onun heyecanıyla KS sayfasına girdim ctrl f Lovecraft yazdım bir şey çıkmadı ben de boşvermiştim.
  • benim pc kaldırırsa indiricem hoşuma gitti
  • Dövüş içi video geldi

  • Oyun içi dövüş sistemini merak ediyordum zaten iyi olmuş gibi :)

    11 saat kalmış istediklerini toplamışlar elemanlar sıkıntı yok oyunu görebileceğiz.
  • Oyun içi görüntüler 03:40 gibi başlıyor.


  • 9 dakikalık bir boss savaşı videosu geldi, spoilerlık fazla bir şey yok bossun yaptığı ilginç hareketler dışında.
    9 dakika sürmesi de elemanın biraz anlatarak oynaması ama en azından 5-6 dakika sürecek gibi bu tarz kapışmalar.

  • Oyun alinabilir hale gelmis sanirim hayirli olsun dun. Lirik oynuyordu sevdim ben oyunu 30 kusur lira olmasi lazim steamde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UcanHollandali kullanıcısına yanıt
    Şu an erken erişimde oyun, baya bir eksik kısmı var gelecek üstüne buglar da var iyi sayıda. Biraz beklenebilir yama çıkana kadar şu an bence.
    Ben artık uzak duruyorum erken erişimdir, betadır. Baya baltaladıklarını fark ettim oyundan aldığım zevki. Fazla kurcalamaıyorum çıkmadan artık :)
  • türkçe yama çıkarmı bu oyuna varmı sizce öyle bi ihtimal
  • seeees bu oyuna ilgi neden bu kadar az efsane oyun mesela biraz önce klavyeyi kırmama sebep oluyordu final bossunda 3 tane yiğidimi kaybettim en sonuncusu ile de baya dayandım bossun 14 canı var ben death doordayım bi koydum 13 oda bana 2 tur üst üste koydu ben pert ondan sonra ufak bir kalp krizi falan geçirdim
  • Kış indirimlerinde %50 olmuştu erken erişimdeydi alacaktım Roket lige yatırmıştım parayı. Şimdi hazirana kadar indirim gelmez, gelse de %50 olmaz.

    Güzel bir Rogue-Like oyunu diyorlar.
  • aynen bende kış indirimlerinde 15 tl ye aldım 19 unda çıktığını bildiğim için kesin pahalanır dedim hatta steam sayfasında da kaçırmayın diye yazmıştım oyun tam bir rogue like sayılmaz ama oyunun zorluğu ister istemez rogue like a itiyor enpara falan varsa 40 tl den al gitsin her türlü o paraya değer acayip süper bir oyun anlatamıyorum o derece
  • ben nuclear throne u steam forumundan %33 kupon bularak aldım oda çok harika oyun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.