Şimdi Ara

Dark Media Mania Firmware Güncelleme (Bootcode 0202.0013)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
5.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Akortek firmasının Dark Media Maniac isimli media oynatıcı ürününün 128MB ve 256MB olmak üzere iki farklı versiyonu var ve 256 lık ürünü piyasaya çıkardıklarından itibaren 128 lik ürüne iki güncelleme haricinde herhangi bir teknik destek ve firmware güncelleme yayınlamadılar ve ilk versiyon kullanıcılarına şirket olrak pek yardımcı oldukları söylenemez. İnternet ve forum araştırmalarımda da bununla ilgili oldukça sorun yaşayan arkadaşımız var. Asıl sorun eski versiyonlu ürünün bootcode (0202.0013) değerinin yeni güncellemelerde uyumsuzluk yapması. Firma ise bootcode değitirmek yerine yeni ürünü satmayı tercih ediyor. En yeni firmware güncellemesini almak için tek yapmamız gerek eski bootcode'u güncellemek ve yeni firmware i üzerine kurmak. Ben biraz uğraştan sonra bootcode dosyalarına ulaştım ve sizlerle paylaşmak istiyorum.



    Rar şifresi: donanimhaber.com


    Adım adım kurulum:

    1. Öncelikle linkte verdiğim bootcode (0026) ve güncel firmware (3.83) dosyasını indiriyoruz. (Rar dan çıkarıp tek tek kullanacağız dosyaları)

    2. Daha sonra boş ve media player ımızın rahtlıkla okuduğunu bildiğimiz bir usb belleğe bootcode dosyasını, ismini sadece "install" olacak şekilde düzelterek kopyalıyoruz.

    3. Media player'ımızın fişi çekiyor ve usb belleği takıyoruz.

    4. Power düğmesine basılı tutup player fişini takıyoruz ve yaklaşık 10 saniye kadar power düğmesini bırakmadan bekliyoruz.

    5. Kurulum kendiliğinden başlıyor. (bende birkaç kere yarıda kaldı, birkaç kerede "yaff2" dosyası için yer yok hatası verdi ama sorun etmeyin)

    6. Hataları verirse aynı işlemleri tekrarlayın, kurulum hep hata vermeye başlayınca ise fşişi çekip usb belleği çıkartıryoruz.

    7. Bu sefer belleğimize son firmware güncelleme dosyasını tekrar adını sadece "install" olacak şekilde düzenleyip kopyalıyoruz.

    8. Player fişini takmadan usb belleği takıp power düğmesine (setup düğmesi de olabilir !) basarak fişi takıp 10 saniye kadar power düğmesini bırakmıyoruz ve kurulum başlıyor.

    9. Ve Dark Media Player ınız artık alamayacağı söylenen son firmware ile karşınızda.. (Açılıştaki "Dark" yazısı "Asus" oluyor bootcode dosyası yüzünden ama sorun gerisi "Dark" :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iasoun -- 2 Ocak 2014; 1:19:46 >







  • Bunu DARK RECORD MANİA (1) için uygulamak mümkün mü ? Syg.
  • Record Mania software menüsümü tam bilmiyorum ama siz sisteminden boot cod versiyonlarını ve software isimlerini kontrol edin uyabilirler ama dikkatli olun tam emin olmadan girişmeyin kötü sonuclara sebep olmak istemem. (kayıt menüsü vs. yok bu dosyadaki firmware de !)













    EsHaber
    Türkiye ve Dünya dan Güncel haberler, son gelişmeler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iasoun -- 3 Eylül 2013; 19:05:08 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iasoun

    Record Mania software menüsümü tam bilmiyorum ama siz sisteminden boot cod versiyonlarını ve software isimlerini kontrol edin uyabilirler ama dikkatli olun tam emin olmadan girişmeyin kötü sonuclara sebep olmak istemem. (kayıt menüsü vs. yok bu dosyadaki firmware de !)













    EsHaber
    Türkiye ve Dünya dan Güncel haberler, son gelişmeler.

    Cihazım Dark Media Mania. Bahsettiğiniz işlemleri yaptım bootcode yükleme sorunsuz oldu fakat firmware yüklenmiyor. Cihaz şu anda dediğiniz gibi ASUS logosu ile açılıyor fakat ne üzerindeki menü tuşları ne de uzaktan kumanda çalışmıyor. Sanırım cihaz elimde kaldı. Yardımcı olursanız sevinirim.




  • Benim chazımda sayende asus olarak calısmaz şekilde kaldı yazılana cevap vermediğine göre art niyetli olduguna inanıyorum...
  • Kötü niyetl olmak icin ne gibi bir sebebim olabilir lakin böyle düşünmenize sebep olduğum için üzgünüm, aynı işlemleri kendim bizzat yaptım ve adım adım sizinle paylaştım, aşamaları tam olarak analtırsanız yardımcı olmak isterim, cihazlarımız elimizde kalmasın diye böyle birşeye giriştim zaten ..
  • Verdiğiniz dosyalar doğru fakat kurulum aşamalarında sekizinci adımda Power tuşu yerine Setup tuşuna basılı tutmak gerekiyormuş. Dün gece cihazım tekrar çalışır hale geldi. Teşekkürler.
  • MRB BEN DENEDİM OLDU BOOT U YÜKLERKEN POWER TUŞUNA 10 SN YE KADAR BASILI TUTTUM BOOT U YÜKLEDİM DAHA SONRA AYNI İŞLEMİ GÜNCELLEME İÇİN YAPTIM ASUS AÇILDI KUMANDA VE DÜĞMELER İŞLEMEDİ. USB YE GÜNCELLEME DOSYASINI İNSTALL YAPTIM BU SEFER SETUP TUŞUNA BASILI TUTARAK AÇTIM GÜNCELLEME DE YAPTI HER ŞEY NORMAL TEŞEKKÜRLER
  • yalnız bi sorun var içinde 1.5 terabyte lık hdd vardı şimdi onu görmüyor ne yapacağım
  • bu akortek ne dandilk firma ürünüm firmware güncellerken sorun çıkardı
    firmaya gönderdim. şimdi bana sizin ürün iptal olmuş yapabileceğimiz bişi yok diyorlar.

    319 tl ye aldığım ürünün yerine bana 50 tl lik uyduruk bi ürün vermeye çalışıyorlar.

    akortekten uzak durun
  • Arkadaşlar cihazlarımızı güncel ve kullanılır olarak tutabilmek icin cabalıyoruz, linkleri yenileyip tekrar yüklenmiştir. Diğer arkadaşların da tecrübeleriyle bootcode ve firmware güncelleyebildiğimiz bir döküman ve checklist imiz oluştu ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iasoun -- 2 Ocak 2014; 1:20:26 >
  • listedeki sırayla dosyaları indirdim. bootcode (0026) ismini install yaparak usb disk'e attım. yüklemeye geçti yüklemenin en sonunda "yaff2" dosyası için yer yok hatası verdi. şu anda siyah bir ekranda "preparing for update it takes a few second". yazıyor. usb disk'in ışığı hiç yanmıyor. setup tuşu ve açma tuşunada basılı tutsam ekran hep aynı şekilde. nerede hata yaptığımı bulamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burcincerci -- 11 Nisan 2014; 11:44:07 >
  • Arkadaşım bu çok yararlı paylaşım için teşekkür ederim. Sorunsuz hallettim.

    Sevgili Burçinerci, ''preparing for update it takes a few second'' yazısı geldiyse boot dosyasını kurmuş demek oluyor .
    Şimdi usb ye diğer ''install firmware image'' dosyasının adını install yapıp işleme devam ediyoruz.
    7. Bu sefer belleğimize son firmware güncelleme dosyasını tekrar adını sadece "install" olacak şekilde düzenleyip kopyalıyoruz.
    8. Player fişini takmadan usb belleği takıp setup düğmesi basarak fişi takıp 10 saniye kadar setup düğmesini bırakmıyoruz ve kurulum başlıyor.


    Saygımla
  • Record Mania için deneyen var mı acaba? aynı dertten muztaribim...
  • Paylaşım için teşekkürler burda anlatılanları yaptım ve sorunsuz çalıştı. Emeği geçenlere teşekkürler.
  • Denedim.Sorunsuz.Başarılı.Teşekkürler.Özellikle bootlegler için.
  • Uzun yıllardır dark media mania kullanıyorum. Artık başlıklar aktif değil, bazılarında son mesajlar yıllar önce yazılmış. Bugün 1tb western digital element harici hdd aldım fakat cihaz hdd'yi görmüyor. Hdd'nin formatını fat32 ye çevirdim fakat sonuç yine aynı. Ne yapmam gerekiyor? Böyle bir sorunu yaşayan ve çözen var mı?
  • http://www.moservices.org/files/HD2_FW_115_boot_26.zip

    bu linkten bootcode 26'yi, dark media sitesindende 3.83 yazilimini indirip guncelleme yapabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi valensole -- 8 Nisan 2018; 14:52:53 >
  • mrb boote kurulmunu power veya setup tuşuna basarak açamadım, eski yazılım içinden boote yükledim, asus yazısı geldi kumanda çalışmıyor ve yeni yazılımı setupa veya power tuşuna basarak başlatamıyorum yardımcı olursanız sevinirim ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: valensole

    http://www.moservices.org/files/HD2_FW_115_boot_26.zip

    bu linkten bootcode 26'yi, dark media sitesindende 3.83 yazilimini indirip guncelleme yapabilirsiniz.

    Merhaba bootcode için geçerli bir link verebilecek kimse var mı. "Bu dosya linki maalesef çalışmıyor." demiştim.

    Ancak linkin yer aldığı foruma girdiğimde forum için de verilmiş başka linkler de olduğunu gördüm.

    http://www.moservices.org/forum/viewtopic.php?f=12&t=78&start=0 adresinde,


    Asus O için BootCode 23! Play R1 / R3

    boot-ASUS-PAL-V23.zip dosyası için ;

    http://www.moservices.org/forum/download/file.php?id=84


    Asus O! Play HD2 için Bootcode 26

     boot-HD2-26.zip dosyası için

    http://www.moservices.org/forum/download/file.php?id=147

    Linklerini buldum.

    Hala ilgilenen kimse varsa işlerine yarayacağını umuyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gidivar -- 12 Kasım 2020; 22:37:35 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.