Şimdi Ara

--DARK EVOPAD R9730 SAHİPLERİ BURAYAAA-- (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
376
Cevap
2
Favori
42.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yok yok ben seninle zaten aynı fikirdeyim. Yani özellikle kullanıcı olarak çok haklısınız her türlü desteği aramakta lakin mantık çerçevesinde baktığımızda olaya biliyoruz ki bizim adamlar hayatta bu işe girişmezler. Dediğin gibi yapılan iş kâr amaçlı ve zaten biliyorlar ki herkes gelip Dark'tan almaz, kafalarında belli bir potansiyel var, seni kaybetmek, diğer arkadaşlardan 2-3 kişiyi kaybetmek umurlarında değil bu nedenle sallamıyorlar. Sallasalar Şikayetvar'daki şikayetleri cevaplarlardı. Ama dediğim gibi niyet müşteri memnuniyeti veya büyümek, en iyisi olmak değil. Amaç satabileceği kadar satmak ve kâr elde etmek, para kazanmak. İşte ben de bu nedenle kafayı çok takmayın diye belirtiyorum yani destek gelecek, yardımcı olacak diye beklerseniz maalesef çok pişman olursunuz.

    Yapılabilecek şeyler şunlar, Cube'un sayfasını takip etmek güncelleme için, düşürme-çarpmaya karşı bayağı tedbirli olmak servisin eline düşmemek adına ve ancak en son çare olarak servise göndermek. Şu ana kadar bu ucuz markaların servisine ürün gönderip memnun kalanı görmedim.

    Tekrarlıyorum siz beklentilerinizde elbette haklısınız, ben de bir kullanıcı olarak size hak veriyor ve katılıyorum ama gerçeklerin de farkında olmakta yarar var. Ben işte bu nedenlerle Dark'tan çekiniyor ve Archos almayı istiyorum.




  • Bu arada biraz daha araştırma yaptım. HD modda kasılma yaşamaktan şikayetçi olanlar yazacaklarıma "göz" versin. RK3066'ın spesifikasyonunda maksimum desteklenen çözünürlük 1920x1080p olarak gösteriliyor buda toplamda 2073600 toplam piksel çözünürlük desteği demek ki 2048x1536 iPad Retina dediğimiz çözünürlük ise 3145728 toplam piksel çözünürlük demek yani adamların belirttiği desteğin 1.5 katı kadar bir görüntü boyutu. Tabi durumu kotarmak adına Normal mod diye bir şey yapmışlar buda 1600x1200 çözünürlük ediyor ki bu da 1920000 toplam piksel çözünürlük. Yani RK3066'ın spesifikasyonunda desteklenen maksimum çözünürlükten %8~ daha az bir çözünürlük. Bu nedenle normal modda makine çatır çatır çalışırken, HD modda kasılmalar meydana geliyor. Öte yandan Platinum ve Onda v972'de kullanılan Allwinner a31 ise spesifikasyonuna göre 2048x1536 (iPad Retina) çözünürlüğü doğal olarak destekliyor.

    Öte yandan a31 ne kadar güvenilir orası ayrı konu. Çünkü her ne kadar "8 çekirdekli GPU" adı altında pazarlansa da bu çekirdekler "logic" yani mantıksal olarak varlar, gerçekte var olan çekirdek sayısı sadece 2. PowerVR SGX544MP2'yi kullanıyor GPU olarak A31. MPx'teki x neyse o kadar gerçek çekirdek oluyormuş öğrendiğime göre. Bu noktada aslında A31 iPad 2'den azcık daha iyi o da çekirdek saat hızındaki iyileştirmeler ve geliştirmelerden ötürü. Ki Retina ekran da iPad 2'de değil New iPad'le gelmişti. Bu noktada da dediğim gibi a31 ne kadar iyi bir performans verir belirsiz diyebiliriz.

    Araştırdıkça daha da kafam karışmaya başladı açıkçası. Sanırım Platinum satışa çıkıp hakkındaki incelemeler ve testler fazlalaşmadan doğru düzgün bir karar veremeyeceğim. Tabi fiyatı da önemli maksimum vereceğim para 720 TL ona da yoksa giderim 550 TL'ye alırım r9730'u. Çözünürlük çok önemli değil yani 1024x768 olmadığı sürece ve IPS olduğu sürece çok sallamam, 1600x1200 de gayet iyi bir çözünürlük tabi küçücük sinek mide bulandırır, kafaya takılır normal yani "ekran 2048x1536, niye 1600x1200 kullanayım yazık günah" şeklinde. Neyse umarım Platinum 3-4 gün içerisinde çıkar da görürüz neymiş, ne değilmiş...




  • Arkadaşlar bu tableti uzun süredir araştırıyorum alıcam büyük ihtimal tableti genelde ev içi kullanıcam modemim 6 metre uzakta 1 duvar var o yönden sıkıntı yasayacagımı düşünmem genelde okul notlarımı tutmak film izlemek kitap okumak internette dolaşmak için almak istiyorum gayet hoş bir tablet fiyatına uygun geldi kullanan arkadaşlarada soruyorum alınırmı bu tablet bilgili arkadaşlar yardımcı olsun lütfen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hysteric

    Yok yok ben seninle zaten aynı fikirdeyim. Yani özellikle kullanıcı olarak çok haklısınız her türlü desteği aramakta lakin mantık çerçevesinde baktığımızda olaya biliyoruz ki bizim adamlar hayatta bu işe girişmezler. Dediğin gibi yapılan iş kâr amaçlı ve zaten biliyorlar ki herkes gelip Dark'tan almaz, kafalarında belli bir potansiyel var, seni kaybetmek, diğer arkadaşlardan 2-3 kişiyi kaybetmek umurlarında değil bu nedenle sallamıyorlar. Sallasalar Şikayetvar'daki şikayetleri cevaplarlardı. Ama dediğim gibi niyet müşteri memnuniyeti veya büyümek, en iyisi olmak değil. Amaç satabileceği kadar satmak ve kâr elde etmek, para kazanmak. İşte ben de bu nedenle kafayı çok takmayın diye belirtiyorum yani destek gelecek, yardımcı olacak diye beklerseniz maalesef çok pişman olursunuz.

    Yapılabilecek şeyler şunlar, Cube'un sayfasını takip etmek güncelleme için, düşürme-çarpmaya karşı bayağı tedbirli olmak servisin eline düşmemek adına ve ancak en son çare olarak servise göndermek. Şu ana kadar bu ucuz markaların servisine ürün gönderip memnun kalanı görmedim.

    Tekrarlıyorum siz beklentilerinizde elbette haklısınız, ben de bir kullanıcı olarak size hak veriyor ve katılıyorum ama gerçeklerin de farkında olmakta yarar var. Ben işte bu nedenlerle Dark'tan çekiniyor ve Archos almayı istiyorum.

    Onlarin gerceklerini degistirmek ve dogru olani istemek icin yaziyoruz bunlari. Gerceklerin farkindayim ama cikar amacli musteriyi memnun etneyen kar odakli yaklasima karsiyim ben..bu tip firmalarinda zaten omrunun uzun olmayacagini goreceksiniz..ben akortekten umutluyum biraz forumlarda cok ciddi elestiri gor&c&li olarak az..sonucta ne kadar ekmek o kadar kofteye geliyor birazda 540 tl ye bu kadar mi iste o tartisilir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu arada Cube'un Türkiye internet sitesinde* 14 Şubat'ta yayınlanmış bir ROM gözüküyor. Bu yeni bir ROM'mudur yoksa hali hazırda olan ROM'un bir yedeği midir bilmiyorum ama bir bakın derim. Eğer güncellemeyse bunu Akortek'e bildirebilirsiniz, böylece bazı problemler çözüme kavuşur ama yukarıda da bahsettiğim üzere HD modda kasılmayı çözebileceklerini hiç sanmıyorum teknik nedenlerden ötürü ama onun dışındaki -batarya kalibrasyonu vb.- problemlere bir çözüm getirebilir. Tabi hala daha R9730'un bu modelden "devşirildiğine" emin değiliz ama yine de iletişime geçmekte yarar var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkanist

    quote:

    Orijinalden alıntı: patriotfghtr

    arkadaşlar PİRANHA ULTRATAB 10.1 , ARTES DR9704 ve DARK EVOPAD R9730 arasında kaldım fiyat/performans açısından en iyi önerebileceğiniz tablet hangisidir? diğer tablet önerilerine de açığım ve ACİL ALMAM GEREKİYOR...

    Cihazları karşılaştıramayacağım ama Piranha Business II Tab 9 249 TL ye satılıyor. Kargo bedava ve Bonus karta ekstra %10 indirim var.
    Özellik olarak ihtiyacını karşılıyorsa değerlendirebilirsin.

    http://www.mcj.com.tr/mall/disp/itemInfo.htm?itemCode=100354

    9 inch te 800x480 çözünürlük çok eskide kaldı, güncel bir ürün değil... bunu dikkate almanızı öneririm..
    ürünlerin hepsi aynı gibi; retina ekran güzel bir özellik görüntü açısından fakat 10.1 ekran da hiç fena olmaz, paranıza göre hareket edin bence, hepsi işlemci vb. olarak birbirinin aynı, sadece ekran vb. farklılık var. bir showroomda görmekten fayda var.




  • vatan da bi kaç tablet baktımda ana menüde sağa sola çektiğinde hafif kasmalar vardı ipaddeki o akıcılıkla alakası yok cihazların nedendir acaba sizin aldığınız tabletlerde ipad akıcılığı varmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hysteric

    Dediğim olay işte cevap veremiyorlar çünkü cevabı bilmiyorlar. Cihazı imal eden kendileri değil, tasarlayan kendileri değil, mühendisliğini yapanlar kendileri değil. Yaptıkları tek şey cihaz geliyor arka tarafa Dark kapağını takıyorlar ki onun bile Çin'de öyle imal edilip öyle gönderildiğine dair şüphelerim var. Yine de açıkça söyleyeyim parasının karşılığını veriyor gibi (Kullanmadım ama yani 540 TL için iyi yani özellikleri ve kullanıcı yorumları) ama yani Platinum zaten taş çatlasın 700 TL'ye gelecekken de alasım gelmiyor. Evet cihazın problemleri var, sıkıntıları var ve olabildiğince en iyisini elde etmeye çalışmak hakkınız ama yani 540 TL'ye şu hali bile gayet iyi yani onu da unutmamak gerekiyor. Retina ekran+ wifi/bluetooth + rk3066 chip (Ki her ne kadar CPU olarak Tegra 3 ile eşdeğer olmasa da GPU'da kafa kafayalar)+ eli yüzü düzgün bir tasarım+ 10000 mah batarya (Her ne kadar kalibreli olmasa da)+ en son android API'si (4.2 var ama yani o daha çok yeni). Şimdi bunları yan yana dizdiğinizde 540 TL bence gayet makul bir fiyat, hatta ve hatta neredeyse bedava. Bugünlerde ancak 899 TL'ye inen Samsung Galaxy Tab 10.1'lerin performansı da ortada.

    O yüzden bence ufak detayların canınızı sıkmasına izin vermektense 540 TL'ye elde ettiğiniz bu kadar artı özelliğe yoğunlaşmakta fayda var. Firmware update'i konusunda Dark bence hiçbir şey yapmaz boşuna mail atmayın derim. Ürünün orijinalinin Cube olduğundan eminseniz Cube'un güncellemelerini takip edin derim ve çıktığında hemen Akortek'i bilgilendirin (Tabi çıkarsa) yoksa hayatta ellerini bulaştırmazlar demedi demeyin.

    @murdogan bence cihazı göndermeden önce diğer arkadaşlarla iletişime geç, mesela benzer bir sorun baris_76'da da varmış. Eğer öyleyse sorun yazılımdandır ve Barış'ın da yaptığı gibi kalibre ederek düzelebilir lakin onun için önce cihazı root'laman lazım. Yani yapmasan da olur zamanla alışırsın bakarsın ne zaman bitiyor, mesela %20'yi gösterdiğinde en fazla 3-5 dk dayanıp gidiyorsa en geç %25 gibi şarja takarsın ki şunu da unutmamak gerekir bunlar Nikel değil Lityum piller. Türkiye'de maalesef 20 yıl önce cep telefonlarının ilk çıktığı yıllarda nikel pillerin talimatlarına alışan Türk satıcılar hala aynı şeyleri okuyorlar. Mesela pilin bitmeden şarja konmasının pile zarar vermesi Lityum piller için geçerli değildir hatta aksi zararlıdır. Lityum pillerin genelde şarjı %40'ın altına inmeden şarj edilmeleri gerekiyor, yoksa zamanla pil zayıflamaya başlıyor. Nikel pillerde durum farklıydı, aslında onlarda da durum bu konuda aynıydı ama onlar çok fazla ısındığından şarjları belli bir miktarın altına inmeden (Hatta telefonu kapatmadan) şarj etmek ısınıp erimesine veya daha kötü patlamasına yol açabiliyordu. O yüzden tabletin şarjının bitmesini veya dibe inmesini beklemeyin derim şarj etmek için. Her gün eve gelince akşam takabilirsiniz ben şahsen akıllı telefonda bunu yapıyorum. 2 senedir bir dirhem zayıflamadı hatta ilk aldığım günler bir gün dayanmıyordu kapanıyordu dışardayken şimdi 3-4 gün gittiği oluyor şarj edemediğim durumlarda ama yani genelde ben %60'ın altında görüyorsam takıyorum şarja.

    Neyse sonuca bağlarsak eğer bence tableti hiç gönderme tamire, bu yazılımsal bir sorundur Barış'ta da varsa üstüne bir de diğer arkadaşlarda çıkarsa. Hatta buna sorun değil de yanlış kalibrasyon diyelim yani kalibre edilince %99 düzelir eğer yazılımda bir hata yoksa. Yani gönderirsin tableti boşu boşuna anlamayan adamlar açar kurcalar ve mahfederler sonra uğraş dur servisle. Yani şu ana kadar servislerle 10'larca defa tartışmış biri olarak konuşuyorum Türkiye'deki teknik servislerden bir halt olmaz, hepsi rezalet ki Dark'ı düşünürsen daha da rezalettir emin ol.

    dostum söylediklerine birebir katılıyorum.öncelikle bu tablet herşeyiyle bana yetyor ve aldığıma pişman değilim.

    pil konusunda da haklısın.ben sadece ilk 5-6 sefer tam boşaltığp doldurdum şimdi ise istediğim zaman takıyorum.toplam şarj süresi yeterli.ama kalibre edilmesi şart.

    ayrıca ilk aldığım 9730 un içinde çindeki fabrikada çekilmiş iki tane video vardı.videoda çince yazılar konuşmalar çok netti.yani bende bu tabletin tamamen çinde monte edildiğine eminim. hatta aldığım yere götürüp videoları gösterdiğimde teknik servise bakan kişi bu daha önce çinde kullanılmış olabilir falan dedi.düşünün artık türk firmalarının kullanıcılarına verdiği değeri.

    sonuç olarak şimdilik göndermeyi düşünmüyorum.tabi başka önemli bir sıkıntısı çıkmazsa.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: baris_76

    quote:

    Orijinalden alıntı: hysteric

    Dediğim olay işte cevap veremiyorlar çünkü cevabı bilmiyorlar. Cihazı imal eden kendileri değil, tasarlayan kendileri değil, mühendisliğini yapanlar kendileri değil. Yaptıkları tek şey cihaz geliyor arka tarafa Dark kapağını takıyorlar ki onun bile Çin'de öyle imal edilip öyle gönderildiğine dair şüphelerim var. Yine de açıkça söyleyeyim parasının karşılığını veriyor gibi (Kullanmadım ama yani 540 TL için iyi yani özellikleri ve kullanıcı yorumları) ama yani Platinum zaten taş çatlasın 700 TL'ye gelecekken de alasım gelmiyor. Evet cihazın problemleri var, sıkıntıları var ve olabildiğince en iyisini elde etmeye çalışmak hakkınız ama yani 540 TL'ye şu hali bile gayet iyi yani onu da unutmamak gerekiyor. Retina ekran+ wifi/bluetooth + rk3066 chip (Ki her ne kadar CPU olarak Tegra 3 ile eşdeğer olmasa da GPU'da kafa kafayalar)+ eli yüzü düzgün bir tasarım+ 10000 mah batarya (Her ne kadar kalibreli olmasa da)+ en son android API'si (4.2 var ama yani o daha çok yeni). Şimdi bunları yan yana dizdiğinizde 540 TL bence gayet makul bir fiyat, hatta ve hatta neredeyse bedava. Bugünlerde ancak 899 TL'ye inen Samsung Galaxy Tab 10.1'lerin performansı da ortada.

    O yüzden bence ufak detayların canınızı sıkmasına izin vermektense 540 TL'ye elde ettiğiniz bu kadar artı özelliğe yoğunlaşmakta fayda var. Firmware update'i konusunda Dark bence hiçbir şey yapmaz boşuna mail atmayın derim. Ürünün orijinalinin Cube olduğundan eminseniz Cube'un güncellemelerini takip edin derim ve çıktığında hemen Akortek'i bilgilendirin (Tabi çıkarsa) yoksa hayatta ellerini bulaştırmazlar demedi demeyin.

    @murdogan bence cihazı göndermeden önce diğer arkadaşlarla iletişime geç, mesela benzer bir sorun baris_76'da da varmış. Eğer öyleyse sorun yazılımdandır ve Barış'ın da yaptığı gibi kalibre ederek düzelebilir lakin onun için önce cihazı root'laman lazım. Yani yapmasan da olur zamanla alışırsın bakarsın ne zaman bitiyor, mesela %20'yi gösterdiğinde en fazla 3-5 dk dayanıp gidiyorsa en geç %25 gibi şarja takarsın ki şunu da unutmamak gerekir bunlar Nikel değil Lityum piller. Türkiye'de maalesef 20 yıl önce cep telefonlarının ilk çıktığı yıllarda nikel pillerin talimatlarına alışan Türk satıcılar hala aynı şeyleri okuyorlar. Mesela pilin bitmeden şarja konmasının pile zarar vermesi Lityum piller için geçerli değildir hatta aksi zararlıdır. Lityum pillerin genelde şarjı %40'ın altına inmeden şarj edilmeleri gerekiyor, yoksa zamanla pil zayıflamaya başlıyor. Nikel pillerde durum farklıydı, aslında onlarda da durum bu konuda aynıydı ama onlar çok fazla ısındığından şarjları belli bir miktarın altına inmeden (Hatta telefonu kapatmadan) şarj etmek ısınıp erimesine veya daha kötü patlamasına yol açabiliyordu. O yüzden tabletin şarjının bitmesini veya dibe inmesini beklemeyin derim şarj etmek için. Her gün eve gelince akşam takabilirsiniz ben şahsen akıllı telefonda bunu yapıyorum. 2 senedir bir dirhem zayıflamadı hatta ilk aldığım günler bir gün dayanmıyordu kapanıyordu dışardayken şimdi 3-4 gün gittiği oluyor şarj edemediğim durumlarda ama yani genelde ben %60'ın altında görüyorsam takıyorum şarja.

    Neyse sonuca bağlarsak eğer bence tableti hiç gönderme tamire, bu yazılımsal bir sorundur Barış'ta da varsa üstüne bir de diğer arkadaşlarda çıkarsa. Hatta buna sorun değil de yanlış kalibrasyon diyelim yani kalibre edilince %99 düzelir eğer yazılımda bir hata yoksa. Yani gönderirsin tableti boşu boşuna anlamayan adamlar açar kurcalar ve mahfederler sonra uğraş dur servisle. Yani şu ana kadar servislerle 10'larca defa tartışmış biri olarak konuşuyorum Türkiye'deki teknik servislerden bir halt olmaz, hepsi rezalet ki Dark'ı düşünürsen daha da rezalettir emin ol.

    Aslında bu durum kendimiz üretmeyip dışarıdan almamızın sonucu. Bir şekilde bağımlı oluyoruz. Sonuçta 540 TL'ye bu cihaz iyi denilebilir evet ama son kullanıcı olarak, üzerine tr menşeiili bir firmanın etiketini bastığı ve resmi sayfasında ürünle ilgili muhatab benim dediği bir cihazda bu ürünün bir şekilde arkasında durması gereğini de belirtmek lazım. En basitinden ürünü ithal etmeden önce bir dizi testlerden geçirip bizim şu anda belirttiğimiz sıkıntıları ve çözüm yollarını arayıp, gerekirse daha iyi bir cihaz getirip sunması lazım diye düşünüyorum. Tabi kar amaçlı yaklaşım nedeni ile her zaman kullanıcının istekleri gözönünde bulundurulmuyor bu da bir gerçek..

    dostum bizim firmalar ceplerini doldurma derdinde.yoksa bu cihazı üretenler hd modda bariz olan kasılmaları anlayamayacak kapasitede değillerdir heralde.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hysteric

    Bu arada biraz daha araştırma yaptım. HD modda kasılma yaşamaktan şikayetçi olanlar yazacaklarıma "göz" versin. RK3066'ın spesifikasyonunda maksimum desteklenen çözünürlük 1920x1080p olarak gösteriliyor buda toplamda 2073600 toplam piksel çözünürlük desteği demek ki 2048x1536 iPad Retina dediğimiz çözünürlük ise 3145728 toplam piksel çözünürlük demek yani adamların belirttiği desteğin 1.5 katı kadar bir görüntü boyutu. Tabi durumu kotarmak adına Normal mod diye bir şey yapmışlar buda 1600x1200 çözünürlük ediyor ki bu da 1920000 toplam piksel çözünürlük. Yani RK3066'ın spesifikasyonunda desteklenen maksimum çözünürlükten %8~ daha az bir çözünürlük. Bu nedenle normal modda makine çatır çatır çalışırken, HD modda kasılmalar meydana geliyor. Öte yandan Platinum ve Onda v972'de kullanılan Allwinner a31 ise spesifikasyonuna göre 2048x1536 (iPad Retina) çözünürlüğü doğal olarak destekliyor.

    Öte yandan a31 ne kadar güvenilir orası ayrı konu. Çünkü her ne kadar "8 çekirdekli GPU" adı altında pazarlansa da bu çekirdekler "logic" yani mantıksal olarak varlar, gerçekte var olan çekirdek sayısı sadece 2. PowerVR SGX544MP2'yi kullanıyor GPU olarak A31. MPx'teki x neyse o kadar gerçek çekirdek oluyormuş öğrendiğime göre. Bu noktada aslında A31 iPad 2'den azcık daha iyi o da çekirdek saat hızındaki iyileştirmeler ve geliştirmelerden ötürü. Ki Retina ekran da iPad 2'de değil New iPad'le gelmişti. Bu noktada da dediğim gibi a31 ne kadar iyi bir performans verir belirsiz diyebiliriz.

    Araştırdıkça daha da kafam karışmaya başladı açıkçası. Sanırım Platinum satışa çıkıp hakkındaki incelemeler ve testler fazlalaşmadan doğru düzgün bir karar veremeyeceğim. Tabi fiyatı da önemli maksimum vereceğim para 720 TL ona da yoksa giderim 550 TL'ye alırım r9730'u. Çözünürlük çok önemli değil yani 1024x768 olmadığı sürece ve IPS olduğu sürece çok sallamam, 1600x1200 de gayet iyi bir çözünürlük tabi küçücük sinek mide bulandırır, kafaya takılır normal yani "ekran 2048x1536, niye 1600x1200 kullanayım yazık günah" şeklinde. Neyse umarım Platinum 3-4 gün içerisinde çıkar da görürüz neymiş, ne değilmiş...

    dostum tablet ve özelliklerini araştırmanın sonu yok.ben başta 200-300 arası idare edecek birşey bakarken o da olsun bu da olsu diye diye bu tableti aldım :)bence ekranın ıps olması bile yeter.ben bu tableti 572 tl ye aldım. e o kadar para vermişken diye düşünerek üstüne para koymaya devam etseydim sanırım kesin ipad e kadar çıkacaktım :) hatta az daha ipad alıyordum diyebilirim.

    belki aldığım yerde 9730 ile 9720 arasında fiyat farkı olsaydı yani 9720 daha ucuz olsaydı onu alabilirdim.ben aynı para olduğundan (9730 un retina ekranda kasacaği bilgisini bilerek ) aldım belki bir güncelleme falanla sorunları ilerde çözülür diye.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AAT.BH

    vatan da bi kaç tablet baktımda ana menüde sağa sola çektiğinde hafif kasmalar vardı ipaddeki o akıcılıkla alakası yok cihazların nedendir acaba sizin aldığınız tabletlerde ipad akıcılığı varmı?

    9730 da hd modda akıcılık yok çok kasılıyo ekran geçişlerinde bile takılıyo fakat normal modda takılma yok gayet akıcı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: actvist

    Arkadaşlar bu tableti uzun süredir araştırıyorum alıcam büyük ihtimal tableti genelde ev içi kullanıcam modemim 6 metre uzakta 1 duvar var o yönden sıkıntı yasayacagımı düşünmem genelde okul notlarımı tutmak film izlemek kitap okumak internette dolaşmak için almak istiyorum gayet hoş bir tablet fiyatına uygun geldi kullanan arkadaşlarada soruyorum alınırmı bu tablet bilgili arkadaşlar yardımcı olsun lütfen

    dostum bende tam anlamıyla bu söylediklerini yapıyorum arada sırada da oyun oynuyorum işte.bence alınabilir bir tablet.ekranı güzel şarjı uzun süre gidiyor.bazı sorunları var.ama dediğin işlerde kullanacaksan hd moda ihtiyacın olmayacaktır zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murdogan8352

    quote:

    Orijinalden alıntı: baris_76

    quote:

    Orijinalden alıntı: hysteric

    Dediğim olay işte cevap veremiyorlar çünkü cevabı bilmiyorlar. Cihazı imal eden kendileri değil, tasarlayan kendileri değil, mühendisliğini yapanlar kendileri değil. Yaptıkları tek şey cihaz geliyor arka tarafa Dark kapağını takıyorlar ki onun bile Çin'de öyle imal edilip öyle gönderildiğine dair şüphelerim var. Yine de açıkça söyleyeyim parasının karşılığını veriyor gibi (Kullanmadım ama yani 540 TL için iyi yani özellikleri ve kullanıcı yorumları) ama yani Platinum zaten taş çatlasın 700 TL'ye gelecekken de alasım gelmiyor. Evet cihazın problemleri var, sıkıntıları var ve olabildiğince en iyisini elde etmeye çalışmak hakkınız ama yani 540 TL'ye şu hali bile gayet iyi yani onu da unutmamak gerekiyor. Retina ekran+ wifi/bluetooth + rk3066 chip (Ki her ne kadar CPU olarak Tegra 3 ile eşdeğer olmasa da GPU'da kafa kafayalar)+ eli yüzü düzgün bir tasarım+ 10000 mah batarya (Her ne kadar kalibreli olmasa da)+ en son android API'si (4.2 var ama yani o daha çok yeni). Şimdi bunları yan yana dizdiğinizde 540 TL bence gayet makul bir fiyat, hatta ve hatta neredeyse bedava. Bugünlerde ancak 899 TL'ye inen Samsung Galaxy Tab 10.1'lerin performansı da ortada.

    O yüzden bence ufak detayların canınızı sıkmasına izin vermektense 540 TL'ye elde ettiğiniz bu kadar artı özelliğe yoğunlaşmakta fayda var. Firmware update'i konusunda Dark bence hiçbir şey yapmaz boşuna mail atmayın derim. Ürünün orijinalinin Cube olduğundan eminseniz Cube'un güncellemelerini takip edin derim ve çıktığında hemen Akortek'i bilgilendirin (Tabi çıkarsa) yoksa hayatta ellerini bulaştırmazlar demedi demeyin.

    @murdogan bence cihazı göndermeden önce diğer arkadaşlarla iletişime geç, mesela benzer bir sorun baris_76'da da varmış. Eğer öyleyse sorun yazılımdandır ve Barış'ın da yaptığı gibi kalibre ederek düzelebilir lakin onun için önce cihazı root'laman lazım. Yani yapmasan da olur zamanla alışırsın bakarsın ne zaman bitiyor, mesela %20'yi gösterdiğinde en fazla 3-5 dk dayanıp gidiyorsa en geç %25 gibi şarja takarsın ki şunu da unutmamak gerekir bunlar Nikel değil Lityum piller. Türkiye'de maalesef 20 yıl önce cep telefonlarının ilk çıktığı yıllarda nikel pillerin talimatlarına alışan Türk satıcılar hala aynı şeyleri okuyorlar. Mesela pilin bitmeden şarja konmasının pile zarar vermesi Lityum piller için geçerli değildir hatta aksi zararlıdır. Lityum pillerin genelde şarjı %40'ın altına inmeden şarj edilmeleri gerekiyor, yoksa zamanla pil zayıflamaya başlıyor. Nikel pillerde durum farklıydı, aslında onlarda da durum bu konuda aynıydı ama onlar çok fazla ısındığından şarjları belli bir miktarın altına inmeden (Hatta telefonu kapatmadan) şarj etmek ısınıp erimesine veya daha kötü patlamasına yol açabiliyordu. O yüzden tabletin şarjının bitmesini veya dibe inmesini beklemeyin derim şarj etmek için. Her gün eve gelince akşam takabilirsiniz ben şahsen akıllı telefonda bunu yapıyorum. 2 senedir bir dirhem zayıflamadı hatta ilk aldığım günler bir gün dayanmıyordu kapanıyordu dışardayken şimdi 3-4 gün gittiği oluyor şarj edemediğim durumlarda ama yani genelde ben %60'ın altında görüyorsam takıyorum şarja.

    Neyse sonuca bağlarsak eğer bence tableti hiç gönderme tamire, bu yazılımsal bir sorundur Barış'ta da varsa üstüne bir de diğer arkadaşlarda çıkarsa. Hatta buna sorun değil de yanlış kalibrasyon diyelim yani kalibre edilince %99 düzelir eğer yazılımda bir hata yoksa. Yani gönderirsin tableti boşu boşuna anlamayan adamlar açar kurcalar ve mahfederler sonra uğraş dur servisle. Yani şu ana kadar servislerle 10'larca defa tartışmış biri olarak konuşuyorum Türkiye'deki teknik servislerden bir halt olmaz, hepsi rezalet ki Dark'ı düşünürsen daha da rezalettir emin ol.

    Aslında bu durum kendimiz üretmeyip dışarıdan almamızın sonucu. Bir şekilde bağımlı oluyoruz. Sonuçta 540 TL'ye bu cihaz iyi denilebilir evet ama son kullanıcı olarak, üzerine tr menşeiili bir firmanın etiketini bastığı ve resmi sayfasında ürünle ilgili muhatab benim dediği bir cihazda bu ürünün bir şekilde arkasında durması gereğini de belirtmek lazım. En basitinden ürünü ithal etmeden önce bir dizi testlerden geçirip bizim şu anda belirttiğimiz sıkıntıları ve çözüm yollarını arayıp, gerekirse daha iyi bir cihaz getirip sunması lazım diye düşünüyorum. Tabi kar amaçlı yaklaşım nedeni ile her zaman kullanıcının istekleri gözönünde bulundurulmuyor bu da bir gerçek..

    dostum bizim firmalar ceplerini doldurma derdinde.yoksa bu cihazı üretenler hd modda bariz olan kasılmaları anlayamayacak kapasitede değillerdir heralde.

    cihazı üreten uzakdoğuda bir firma, onlar biliyordur..bu cihazı ithal eden tr deki firma biliyor mudur? biliyorsa neden bu cihazı getirip hd adı altında satıyordur?hd diye reklamı yapılan bir cihaza neden normal mod diye başka bir mod bulunuyordur..bizim bu konudaki onlarca mesajımıza neden cevap vermiyordur? sorulacak bir sürü soru var aslında:)

    ben yine aynı şeyi söylüyorum genel olarak cihazdan memnunum. hd moddaki kasılma ve ses gücü için romda bazı düzeltmeler yaptıklarında şu anda fiyat-performansa göre iyi bir cihaz. ancak bu forumlarda sorunlarını dile getirerek ve firmaya sürekli mail göndererek, ortak sorunlarımızı gidermelerine yönelik üstüne gitmeliyiz..birçok insan forumlardan yararlanıyor bu cihazları almayı düşünürken.

    cihaz yeni olduğundan forumu canlı tutup, deneyimlerimizi paylaşmaya devam:)

    örneğin benim dün akşam yaşadığım bir durum var, bu durumu yaşayanlar endişe etmesin diye yazayım. dün akşam market uygulamasını açmaya çalışırken cihaz kitlendi. cihazı power tuşundan kapattım ve açılması baya uzun zaman sürdü. ciddi bir sorun olmamıştır diye dua ederken cihaz açıldı ve google market uygulamasını kendi kendine update ettiğini gördüm. market göreceli olarak daha hızlı çalışıyor şu anda..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: murdogan8352

    quote:

    Orijinalden alıntı: hysteric

    Bu arada biraz daha araştırma yaptım. HD modda kasılma yaşamaktan şikayetçi olanlar yazacaklarıma "göz" versin. RK3066'ın spesifikasyonunda maksimum desteklenen çözünürlük 1920x1080p olarak gösteriliyor buda toplamda 2073600 toplam piksel çözünürlük desteği demek ki 2048x1536 iPad Retina dediğimiz çözünürlük ise 3145728 toplam piksel çözünürlük demek yani adamların belirttiği desteğin 1.5 katı kadar bir görüntü boyutu. Tabi durumu kotarmak adına Normal mod diye bir şey yapmışlar buda 1600x1200 çözünürlük ediyor ki bu da 1920000 toplam piksel çözünürlük. Yani RK3066'ın spesifikasyonunda desteklenen maksimum çözünürlükten %8~ daha az bir çözünürlük. Bu nedenle normal modda makine çatır çatır çalışırken, HD modda kasılmalar meydana geliyor. Öte yandan Platinum ve Onda v972'de kullanılan Allwinner a31 ise spesifikasyonuna göre 2048x1536 (iPad Retina) çözünürlüğü doğal olarak destekliyor.

    Öte yandan a31 ne kadar güvenilir orası ayrı konu. Çünkü her ne kadar "8 çekirdekli GPU" adı altında pazarlansa da bu çekirdekler "logic" yani mantıksal olarak varlar, gerçekte var olan çekirdek sayısı sadece 2. PowerVR SGX544MP2'yi kullanıyor GPU olarak A31. MPx'teki x neyse o kadar gerçek çekirdek oluyormuş öğrendiğime göre. Bu noktada aslında A31 iPad 2'den azcık daha iyi o da çekirdek saat hızındaki iyileştirmeler ve geliştirmelerden ötürü. Ki Retina ekran da iPad 2'de değil New iPad'le gelmişti. Bu noktada da dediğim gibi a31 ne kadar iyi bir performans verir belirsiz diyebiliriz.

    Araştırdıkça daha da kafam karışmaya başladı açıkçası. Sanırım Platinum satışa çıkıp hakkındaki incelemeler ve testler fazlalaşmadan doğru düzgün bir karar veremeyeceğim. Tabi fiyatı da önemli maksimum vereceğim para 720 TL ona da yoksa giderim 550 TL'ye alırım r9730'u. Çözünürlük çok önemli değil yani 1024x768 olmadığı sürece ve IPS olduğu sürece çok sallamam, 1600x1200 de gayet iyi bir çözünürlük tabi küçücük sinek mide bulandırır, kafaya takılır normal yani "ekran 2048x1536, niye 1600x1200 kullanayım yazık günah" şeklinde. Neyse umarım Platinum 3-4 gün içerisinde çıkar da görürüz neymiş, ne değilmiş...

    dostum tablet ve özelliklerini araştırmanın sonu yok.ben başta 200-300 arası idare edecek birşey bakarken o da olsun bu da olsu diye diye bu tableti aldım :)bence ekranın ıps olması bile yeter.ben bu tableti 572 tl ye aldım. e o kadar para vermişken diye düşünerek üstüne para koymaya devam etseydim sanırım kesin ipad e kadar çıkacaktım :) hatta az daha ipad alıyordum diyebilirim.

    belki aldığım yerde 9730 ile 9720 arasında fiyat farkı olsaydı yani 9720 daha ucuz olsaydı onu alabilirdim.ben aynı para olduğundan (9730 un retina ekranda kasacaği bilgisini bilerek ) aldım belki bir güncelleme falanla sorunları ilerde çözülür diye.

    Açıkça söyleyeyim yukarıda belirttiğim nedenlerden ötürü HD modda kasılma sorununun düzeleceğini hiç mi hiç sanmıyorum. Yani zaten RK3066'nın mimarisi bu çözünürlüğü desteklemiyor hiçbir güncelleme bunu düzeltemez. Ancak ve ancak bunu da kesin olarak söyleyemem ama bir overclock yapılırsa buna çözüm sağlanabilir ama buna da ne Dark ne de Cube yanaşır. Çünkü bu bir iş sürekli devam etmek zorunda yani yeni ürün satmak için diğerlerinin eskimesi lazım. Sanmıyorum ama belki XDA forumlarında custom ROM çıkarsa overclock'lu ancak öyle düzelebilir.

    Daha önce de dediğim gibi bu tabletlerden çok çok iyi anlıyorum diyemem ama bilgisayarlardan iyi anlarım. RK3066 ile 3188'in ekran birimi aynı gözüküyor tek farkı "mantıksal" çekirdek sayısı daha fazla ve GPU daha yüksek saat hızında sabitlenmiş. Yani benim bunlardan anladığım ikisinin GPU birimi arasındaki tek fark GPU'ya hız aşırtma yapılmış. Bu da dediğim gibi firmware yoluyla yapılabilir diye düşünüyorum ve Allwinner a31'in de CPU performansı olarak RK3066'dan sadece %10-15 daha iyi olduğunu düşünürsek yine CPU birimine de biraz hız aşırtma yapılarak bu noktada da iyileştirme yapılır. Ama dediğim gibi buna direk olarak yanaşmazlar, ancak ve ancak custom ROM'la sağlanabilir bunlar. Tabi bunun yanı sıra bu rom'lardan doğabilecek sorunlar da muhtemel. Yani aslında sorun bunlardan kaynaklanmasa dahi Dark bunu bahane ederek garanti kapsamında tamir etmeyebilir. Böyle bir durumda işi gerekirse mahkemeye sürükleme lafıyla göz korkutuyor firmalar lakin şu noktayı sakın unutmayın 2500 TL altı satın alımlarda bu tür konulara mahkemeler değil tüketici hakem heyetleri bakar, tabi bunlar da ne kadar güvenilir ayrı konu...

    1 yıl önce kulaklığım bozulmuştu (Gayet iyi ve bilindik bir şirketin gayet pahalı bir kulaklığı), serviste garanti belgesinden ötürü bazı sorunlar yaşandı sonra onları 2 firmayı (Satın aldığım ve ürünün firması) birbirine düşürerek gayet güzel çözdüm lakin son gün artık teknik servise kabul ederlerken firmadan (Ürünün) bir adam muhabbet esnasında şu sözlerle resmen meydan okudu "Tüketici hakem heyetine gideceğinizi bildirmişsiniz xx firmasına (Satın alının yer) keşke o yolu tercih etseydiniz hem bu kadar tersleşmek zorunda kalmazdık, hem ben de tüketici hakem heyetinde görevliyim, çok güzel yardımcı olurdum (niyeti belli eden bir tonlama ile)" bu cümle adeta kimi kime şikayet edecen godoş tarzı kurulan bir cümle idi. Sonra araştırdım ve tüketici hakem heyetinde görevli kişilerin firma temsilcileri olduğunu öğrendim. Yani şikayet ettiğiniz kişi ya şikayet ettiğiniz firmadan olabilir yada benzer iş yapan. Bu noktada da birbirlerini satmazlar çünkü "emsal" denen bir olay var. Benzer bir olay yaşandığında emsal gösterilip kendilerine etkilememesi adına yine firmayı korurlar.

    Neyse konumuza geri dönersek eğer, dediğim gibi sorun böyle çözülebilir "belki" ama çözerler mi orası tamamen ayrı bir mevzu. Ve dediğim gibi çözerlerse de bunu Dark çözmez, daha doğrusu çözemez. ROM'lar onlara anlaşma gereği derlenmeden gönderiliyordur. Onların yaptığı ise sadece açılışa, arkaplana DARK diye kocaman yazılar ekleyip belki de Türkçe'si yoksa onu yapmaktır. Emin olun daha fazlasına yetecek ne teknik bilgileri vardır ne de istekleri.

    Tekrar belirtiyorum bence Cube'un internet sitesini takip edin ve hatta bu hususta isteklerinizi direk olarak Cube'a sanki tabletiniz Cube'muş gibi belirtin. Bu güncelleme gelse gelse ancak onlardan gelir. Ve geldiğinde de ya Dark'ı bilgilendirin ya da direk bu ROM'u yükleyin yani donanım baştan aşağı aynı olacağından bir sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum. Yanlış ROM yüklendiğinde bile hatta en azından doğru ROM'u yükleyerek geri dönüş oluyor zaten.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: baris_76

    quote:

    Orijinalden alıntı: murdogan8352

    quote:

    Orijinalden alıntı: baris_76

    quote:

    Orijinalden alıntı: hysteric

    Dediğim olay işte cevap veremiyorlar çünkü cevabı bilmiyorlar. Cihazı imal eden kendileri değil, tasarlayan kendileri değil, mühendisliğini yapanlar kendileri değil. Yaptıkları tek şey cihaz geliyor arka tarafa Dark kapağını takıyorlar ki onun bile Çin'de öyle imal edilip öyle gönderildiğine dair şüphelerim var. Yine de açıkça söyleyeyim parasının karşılığını veriyor gibi (Kullanmadım ama yani 540 TL için iyi yani özellikleri ve kullanıcı yorumları) ama yani Platinum zaten taş çatlasın 700 TL'ye gelecekken de alasım gelmiyor. Evet cihazın problemleri var, sıkıntıları var ve olabildiğince en iyisini elde etmeye çalışmak hakkınız ama yani 540 TL'ye şu hali bile gayet iyi yani onu da unutmamak gerekiyor. Retina ekran+ wifi/bluetooth + rk3066 chip (Ki her ne kadar CPU olarak Tegra 3 ile eşdeğer olmasa da GPU'da kafa kafayalar)+ eli yüzü düzgün bir tasarım+ 10000 mah batarya (Her ne kadar kalibreli olmasa da)+ en son android API'si (4.2 var ama yani o daha çok yeni). Şimdi bunları yan yana dizdiğinizde 540 TL bence gayet makul bir fiyat, hatta ve hatta neredeyse bedava. Bugünlerde ancak 899 TL'ye inen Samsung Galaxy Tab 10.1'lerin performansı da ortada.

    O yüzden bence ufak detayların canınızı sıkmasına izin vermektense 540 TL'ye elde ettiğiniz bu kadar artı özelliğe yoğunlaşmakta fayda var. Firmware update'i konusunda Dark bence hiçbir şey yapmaz boşuna mail atmayın derim. Ürünün orijinalinin Cube olduğundan eminseniz Cube'un güncellemelerini takip edin derim ve çıktığında hemen Akortek'i bilgilendirin (Tabi çıkarsa) yoksa hayatta ellerini bulaştırmazlar demedi demeyin.

    @murdogan bence cihazı göndermeden önce diğer arkadaşlarla iletişime geç, mesela benzer bir sorun baris_76'da da varmış. Eğer öyleyse sorun yazılımdandır ve Barış'ın da yaptığı gibi kalibre ederek düzelebilir lakin onun için önce cihazı root'laman lazım. Yani yapmasan da olur zamanla alışırsın bakarsın ne zaman bitiyor, mesela %20'yi gösterdiğinde en fazla 3-5 dk dayanıp gidiyorsa en geç %25 gibi şarja takarsın ki şunu da unutmamak gerekir bunlar Nikel değil Lityum piller. Türkiye'de maalesef 20 yıl önce cep telefonlarının ilk çıktığı yıllarda nikel pillerin talimatlarına alışan Türk satıcılar hala aynı şeyleri okuyorlar. Mesela pilin bitmeden şarja konmasının pile zarar vermesi Lityum piller için geçerli değildir hatta aksi zararlıdır. Lityum pillerin genelde şarjı %40'ın altına inmeden şarj edilmeleri gerekiyor, yoksa zamanla pil zayıflamaya başlıyor. Nikel pillerde durum farklıydı, aslında onlarda da durum bu konuda aynıydı ama onlar çok fazla ısındığından şarjları belli bir miktarın altına inmeden (Hatta telefonu kapatmadan) şarj etmek ısınıp erimesine veya daha kötü patlamasına yol açabiliyordu. O yüzden tabletin şarjının bitmesini veya dibe inmesini beklemeyin derim şarj etmek için. Her gün eve gelince akşam takabilirsiniz ben şahsen akıllı telefonda bunu yapıyorum. 2 senedir bir dirhem zayıflamadı hatta ilk aldığım günler bir gün dayanmıyordu kapanıyordu dışardayken şimdi 3-4 gün gittiği oluyor şarj edemediğim durumlarda ama yani genelde ben %60'ın altında görüyorsam takıyorum şarja.

    Neyse sonuca bağlarsak eğer bence tableti hiç gönderme tamire, bu yazılımsal bir sorundur Barış'ta da varsa üstüne bir de diğer arkadaşlarda çıkarsa. Hatta buna sorun değil de yanlış kalibrasyon diyelim yani kalibre edilince %99 düzelir eğer yazılımda bir hata yoksa. Yani gönderirsin tableti boşu boşuna anlamayan adamlar açar kurcalar ve mahfederler sonra uğraş dur servisle. Yani şu ana kadar servislerle 10'larca defa tartışmış biri olarak konuşuyorum Türkiye'deki teknik servislerden bir halt olmaz, hepsi rezalet ki Dark'ı düşünürsen daha da rezalettir emin ol.

    Aslında bu durum kendimiz üretmeyip dışarıdan almamızın sonucu. Bir şekilde bağımlı oluyoruz. Sonuçta 540 TL'ye bu cihaz iyi denilebilir evet ama son kullanıcı olarak, üzerine tr menşeiili bir firmanın etiketini bastığı ve resmi sayfasında ürünle ilgili muhatab benim dediği bir cihazda bu ürünün bir şekilde arkasında durması gereğini de belirtmek lazım. En basitinden ürünü ithal etmeden önce bir dizi testlerden geçirip bizim şu anda belirttiğimiz sıkıntıları ve çözüm yollarını arayıp, gerekirse daha iyi bir cihaz getirip sunması lazım diye düşünüyorum. Tabi kar amaçlı yaklaşım nedeni ile her zaman kullanıcının istekleri gözönünde bulundurulmuyor bu da bir gerçek..

    dostum bizim firmalar ceplerini doldurma derdinde.yoksa bu cihazı üretenler hd modda bariz olan kasılmaları anlayamayacak kapasitede değillerdir heralde.

    cihazı üreten uzakdoğuda bir firma, onlar biliyordur..bu cihazı ithal eden tr deki firma biliyor mudur? biliyorsa neden bu cihazı getirip hd adı altında satıyordur?hd diye reklamı yapılan bir cihaza neden normal mod diye başka bir mod bulunuyordur..bizim bu konudaki onlarca mesajımıza neden cevap vermiyordur? sorulacak bir sürü soru var aslında:)

    ben yine aynı şeyi söylüyorum genel olarak cihazdan memnunum. hd moddaki kasılma ve ses gücü için romda bazı düzeltmeler yaptıklarında şu anda fiyat-performansa göre iyi bir cihaz. ancak bu forumlarda sorunlarını dile getirerek ve firmaya sürekli mail göndererek, ortak sorunlarımızı gidermelerine yönelik üstüne gitmeliyiz..birçok insan forumlardan yararlanıyor bu cihazları almayı düşünürken.

    cihaz yeni olduğundan forumu canlı tutup, deneyimlerimizi paylaşmaya devam:)

    örneğin benim dün akşam yaşadığım bir durum var, bu durumu yaşayanlar endişe etmesin diye yazayım. dün akşam market uygulamasını açmaya çalışırken cihaz kitlendi. cihazı power tuşundan kapattım ve açılması baya uzun zaman sürdü. ciddi bir sorun olmamıştır diye dua ederken cihaz açıldı ve google market uygulamasını kendi kendine update ettiğini gördüm. market göreceli olarak daha hızlı çalışıyor şu anda..

    dostum bende de dün şöyle bir olay oldu. tableti açmak için düğmesine bastım fakat açılması baktım normalden uzun sürdü.düğmeye uzun bastım kapattım ve tekrar açtım.bu sefer normal açıldı.birkaç kere de ses düğmesine dokunmadan ekrana ses göstergesi geldi :) iki sorunda önemli gibi görünmüyor fakat bilgi olsun diye yazdım.




  • hystreic;

    Bu durumu ben Teknobiyotik'in Facebook sayfasında açıkça belirttiğimde, cahilin önde gideni bir Teknobiyotik çalışanı gelip "anlamadığınız, bilmediğiniz şeyler hakkında yorum yapmayın" diyerek saçmalamıştı. Cehalet böyle bir şey işte. Mali-400MP4 gibi nispeten "zayıf" bir GPU ile kendi testini yaptıkları NFS Most Wanted inceleme videosu bile kasım kasım kasılıyordu. Bunu yazdım, cevap veremediler. Daha bunun ötesi var, sürüyle oyun var NFS'den çok daha fazla sistemi kasacak, tek tek yazdım, tık yok. Cihaz retina için ciddi anlamda zayıf. Üstelik çok pahalı! Yok efendim 4 çekirdekmiş, yok inanılmaz oyun performansıymış; tamamen Teknobiyotik'in saçmalamaları. Bu cihaz farklı isimler altında aylardır piyasada ve testler, eleştriler havada uçuşuyor.

    En basit örneğini iPad ile vermiştim. 3. nesil iPad'de bulunan PowerVR SGX543MP4'i düşünün. İşlem yapabilme kapasitesi olarak (GFLOPS türünden) Mali-400MP4'ten yaklaşık 3,5 kat daha güçlü. iOS gibi sanal makine kullanmayan bir işletim sistemi altında dahi bazı oyunlarda 2048x1536'dan ötürü sıkıntılar yaşıyorum. Burada çok daha zayıf bir çipsetten bahsediyoruz. Android unsurunu da hesaba katın. Cihazın ömrünün ne kadar kısa olduğunu göreceksiniz. Sırf "retina" diyebilmek adına bu donanıma böyle bir panel koymak, "ölümüne satış" stratejisinin bir sonucu. İstenen fiyat ise hiç ama hiç az değil, bilakis servet arkadaşlar. Paranızı buna dökmeyin derim. Uzun zamandır Pandawill'de satılıyor ayrıca;

    http://www.pandawill.com/chuwi-v99-retina-tablet-pc-97-inch-android-41-retina-screen-16g-rk3066-silver-p68113.html

    Teknobiyotik'in "manyak bi alet getirdik" davranışına da çok gülüyorum. 3 adet oyunla (ki hiçbiri grafiklere abanan oyunlar değil) "test" yaptık diyen ve NFS Most Wanted gibi bir oyunu test ederken "tilt mode"u kapatıp, parmakla oynayan insanların testlerine güvenip de bunlara bu paraları dökmeyin.

    Diğer bir husus ise pil ömrü meselesi. Ekran açıkken, elektriğin %90'ından fazlasını retina panel çekecek. Bunu tüm retina tablet testlerinde görebilirsiniz. Retina panel bu donanımda gereksiz olduğu gibi, pil ömrüne de çok kötü etki edecek. Arkaplanda çalışan programları falan da kapatmaya çalışacaksınız sürekli task killer gibi şeylerle ama onlar yine açılacaklar. Tek çözümü, sadeleştirilmiş bir ROM olacağı için bu sefer de ROM arayacaksınız etrafta. Çinli tabletlere uygun ROM bulmanın ve kurmanın ne kadar zahmetli olduğunu anlatmama gerek yok sanırım.

    Sözün özü; retina panel dediğiniz öyle her cihaza koyulabilecek bir şey değil arkadaşlar. Asgari düzeyde donanıma ihtiyaç duyar ve ciddi anlamda pili içer. 500 liradan büyük bir meblağı böyle bir cihaza bağlayıp, 2013 bitmeden sancılara boğulmayın derim. Elden çıkarırken de çok zorlanırsınız bu tip cihazları çünkü insanlar genelde en yeniyi almak isterler. Kimse iPad alın falan demiyorum, elimde olan cihazla aynı paneli kullanıyor bu cihaz da aşağı yukarı, o açıdan kıyasladım. iPad 3/4 gibi cihazlar retinayı ancak doyurabiliyorlar. Konu teknoloji ise, ince eleyip sık dokuyun. Çünkü Türkiye artık Teknobiyotik ve benzeri ithalatçıların bu hamleleri nedeniyle berbat bir hal almış durumda. Piyasada onlarca model var ve çoğu birbirininden ufak farklarla ayrılıyor. Gerçek anlamda farklı cihazlar çok az. Araştırın, bulun, gerekirse sorun. Kendi adıma, her zaman yardımcı olurum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hysteric

    quote:

    Orijinalden alıntı: murdogan8352

    quote:

    Orijinalden alıntı: hysteric

    Bu arada biraz daha araştırma yaptım. HD modda kasılma yaşamaktan şikayetçi olanlar yazacaklarıma "göz" versin. RK3066'ın spesifikasyonunda maksimum desteklenen çözünürlük 1920x1080p olarak gösteriliyor buda toplamda 2073600 toplam piksel çözünürlük desteği demek ki 2048x1536 iPad Retina dediğimiz çözünürlük ise 3145728 toplam piksel çözünürlük demek yani adamların belirttiği desteğin 1.5 katı kadar bir görüntü boyutu. Tabi durumu kotarmak adına Normal mod diye bir şey yapmışlar buda 1600x1200 çözünürlük ediyor ki bu da 1920000 toplam piksel çözünürlük. Yani RK3066'ın spesifikasyonunda desteklenen maksimum çözünürlükten %8~ daha az bir çözünürlük. Bu nedenle normal modda makine çatır çatır çalışırken, HD modda kasılmalar meydana geliyor. Öte yandan Platinum ve Onda v972'de kullanılan Allwinner a31 ise spesifikasyonuna göre 2048x1536 (iPad Retina) çözünürlüğü doğal olarak destekliyor.

    Öte yandan a31 ne kadar güvenilir orası ayrı konu. Çünkü her ne kadar "8 çekirdekli GPU" adı altında pazarlansa da bu çekirdekler "logic" yani mantıksal olarak varlar, gerçekte var olan çekirdek sayısı sadece 2. PowerVR SGX544MP2'yi kullanıyor GPU olarak A31. MPx'teki x neyse o kadar gerçek çekirdek oluyormuş öğrendiğime göre. Bu noktada aslında A31 iPad 2'den azcık daha iyi o da çekirdek saat hızındaki iyileştirmeler ve geliştirmelerden ötürü. Ki Retina ekran da iPad 2'de değil New iPad'le gelmişti. Bu noktada da dediğim gibi a31 ne kadar iyi bir performans verir belirsiz diyebiliriz.

    Araştırdıkça daha da kafam karışmaya başladı açıkçası. Sanırım Platinum satışa çıkıp hakkındaki incelemeler ve testler fazlalaşmadan doğru düzgün bir karar veremeyeceğim. Tabi fiyatı da önemli maksimum vereceğim para 720 TL ona da yoksa giderim 550 TL'ye alırım r9730'u. Çözünürlük çok önemli değil yani 1024x768 olmadığı sürece ve IPS olduğu sürece çok sallamam, 1600x1200 de gayet iyi bir çözünürlük tabi küçücük sinek mide bulandırır, kafaya takılır normal yani "ekran 2048x1536, niye 1600x1200 kullanayım yazık günah" şeklinde. Neyse umarım Platinum 3-4 gün içerisinde çıkar da görürüz neymiş, ne değilmiş...

    dostum tablet ve özelliklerini araştırmanın sonu yok.ben başta 200-300 arası idare edecek birşey bakarken o da olsun bu da olsu diye diye bu tableti aldım :)bence ekranın ıps olması bile yeter.ben bu tableti 572 tl ye aldım. e o kadar para vermişken diye düşünerek üstüne para koymaya devam etseydim sanırım kesin ipad e kadar çıkacaktım :) hatta az daha ipad alıyordum diyebilirim.

    belki aldığım yerde 9730 ile 9720 arasında fiyat farkı olsaydı yani 9720 daha ucuz olsaydı onu alabilirdim.ben aynı para olduğundan (9730 un retina ekranda kasacaği bilgisini bilerek ) aldım belki bir güncelleme falanla sorunları ilerde çözülür diye.

    Açıkça söyleyeyim yukarıda belirttiğim nedenlerden ötürü HD modda kasılma sorununun düzeleceğini hiç mi hiç sanmıyorum. Yani zaten RK3066'nın mimarisi bu çözünürlüğü desteklemiyor hiçbir güncelleme bunu düzeltemez. Ancak ve ancak bunu da kesin olarak söyleyemem ama bir overclock yapılırsa buna çözüm sağlanabilir ama buna da ne Dark ne de Cube yanaşır. Çünkü bu bir iş sürekli devam etmek zorunda yani yeni ürün satmak için diğerlerinin eskimesi lazım. Sanmıyorum ama belki XDA forumlarında custom ROM çıkarsa overclock'lu ancak öyle düzelebilir.

    Daha önce de dediğim gibi bu tabletlerden çok çok iyi anlıyorum diyemem ama bilgisayarlardan iyi anlarım. RK3066 ile 3188'in ekran birimi aynı gözüküyor tek farkı "mantıksal" çekirdek sayısı daha fazla ve GPU daha yüksek saat hızında sabitlenmiş. Yani benim bunlardan anladığım ikisinin GPU birimi arasındaki tek fark GPU'ya hız aşırtma yapılmış. Bu da dediğim gibi firmware yoluyla yapılabilir diye düşünüyorum ve Allwinner a31'in de CPU performansı olarak RK3066'dan sadece %10-15 daha iyi olduğunu düşünürsek yine CPU birimine de biraz hız aşırtma yapılarak bu noktada da iyileştirme yapılır. Ama dediğim gibi buna direk olarak yanaşmazlar, ancak ve ancak custom ROM'la sağlanabilir bunlar. Tabi bunun yanı sıra bu rom'lardan doğabilecek sorunlar da muhtemel. Yani aslında sorun bunlardan kaynaklanmasa dahi Dark bunu bahane ederek garanti kapsamında tamir etmeyebilir. Böyle bir durumda işi gerekirse mahkemeye sürükleme lafıyla göz korkutuyor firmalar lakin şu noktayı sakın unutmayın 2500 TL altı satın alımlarda bu tür konulara mahkemeler değil tüketici hakem heyetleri bakar, tabi bunlar da ne kadar güvenilir ayrı konu...

    1 yıl önce kulaklığım bozulmuştu (Gayet iyi ve bilindik bir şirketin gayet pahalı bir kulaklığı), serviste garanti belgesinden ötürü bazı sorunlar yaşandı sonra onları 2 firmayı (Satın aldığım ve ürünün firması) birbirine düşürerek gayet güzel çözdüm lakin son gün artık teknik servise kabul ederlerken firmadan (Ürünün) bir adam muhabbet esnasında şu sözlerle resmen meydan okudu "Tüketici hakem heyetine gideceğinizi bildirmişsiniz xx firmasına (Satın alının yer) keşke o yolu tercih etseydiniz hem bu kadar tersleşmek zorunda kalmazdık, hem ben de tüketici hakem heyetinde görevliyim, çok güzel yardımcı olurdum (niyeti belli eden bir tonlama ile)" bu cümle adeta kimi kime şikayet edecen godoş tarzı kurulan bir cümle idi. Sonra araştırdım ve tüketici hakem heyetinde görevli kişilerin firma temsilcileri olduğunu öğrendim. Yani şikayet ettiğiniz kişi ya şikayet ettiğiniz firmadan olabilir yada benzer iş yapan. Bu noktada da birbirlerini satmazlar çünkü "emsal" denen bir olay var. Benzer bir olay yaşandığında emsal gösterilip kendilerine etkilememesi adına yine firmayı korurlar.

    Neyse konumuza geri dönersek eğer, dediğim gibi sorun böyle çözülebilir "belki" ama çözerler mi orası tamamen ayrı bir mevzu. Ve dediğim gibi çözerlerse de bunu Dark çözmez, daha doğrusu çözemez. ROM'lar onlara anlaşma gereği derlenmeden gönderiliyordur. Onların yaptığı ise sadece açılışa, arkaplana DARK diye kocaman yazılar ekleyip belki de Türkçe'si yoksa onu yapmaktır. Emin olun daha fazlasına yetecek ne teknik bilgileri vardır ne de istekleri.

    Tekrar belirtiyorum bence Cube'un internet sitesini takip edin ve hatta bu hususta isteklerinizi direk olarak Cube'a sanki tabletiniz Cube'muş gibi belirtin. Bu güncelleme gelse gelse ancak onlardan gelir. Ve geldiğinde de ya Dark'ı bilgilendirin ya da direk bu ROM'u yükleyin yani donanım baştan aşağı aynı olacağından bir sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum. Yanlış ROM yüklendiğinde bile hatta en azından doğru ROM'u yükleyerek geri dönüş oluyor zaten.



    Cube tr sayfasindaki romu yuklemeyi en azindan denemek istiyorum..sikinti su bir sorun yasarsam teknik servisle ugrasmadan orjinal roma nasil donerim..elimde orjinal rom yok. Akortekten istesem herhalde 3 ay surer gondermeleri..rom yukleme konusunda tecrubeli arkadaslardan yardim lutfen..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Acer 3820TG

    hystreic;

    Bu durumu ben Teknobiyotik'in Facebook sayfasında açıkça belirttiğimde, cahilin önde gideni bir Teknobiyotik çalışanı gelip "anlamadığınız, bilmediğiniz şeyler hakkında yorum yapmayın" diyerek saçmalamıştı. Cehalet böyle bir şey işte. Mali-400MP4 gibi nispeten "zayıf" bir GPU ile kendi testini yaptıkları NFS Most Wanted inceleme videosu bile kasım kasım kasılıyordu. Bunu yazdım, cevap veremediler. Daha bunun ötesi var, sürüyle oyun var NFS'den çok daha fazla sistemi kasacak, tek tek yazdım, tık yok. Cihaz retina için ciddi anlamda zayıf. Üstelik çok pahalı! Yok efendim 4 çekirdekmiş, yok inanılmaz oyun performansıymış; tamamen Teknobiyotik'in saçmalamaları. Bu cihaz farklı isimler altında aylardır piyasada ve testler, eleştriler havada uçuşuyor.

    En basit örneğini iPad ile vermiştim. 3. nesil iPad'de bulunan PowerVR SGX543MP4'i düşünün. İşlem yapabilme kapasitesi olarak (GFLOPS türünden) Mali-400MP4'ten yaklaşık 3,5 kat daha güçlü. iOS gibi sanal makine kullanmayan bir işletim sistemi altında dahi bazı oyunlarda 2048x1536'dan ötürü sıkıntılar yaşıyorum. Burada çok daha zayıf bir çipsetten bahsediyoruz. Android unsurunu da hesaba katın. Cihazın ömrünün ne kadar kısa olduğunu göreceksiniz. Sırf "retina" diyebilmek adına bu donanıma böyle bir panel koymak, "ölümüne satış" stratejisinin bir sonucu. İstenen fiyat ise hiç ama hiç az değil, bilakis servet arkadaşlar. Paranızı buna dökmeyin derim. Uzun zamandır Pandawill'de satılıyor ayrıca;

    http://www.pandawill.com/chuwi-v99-retina-tablet-pc-97-inch-android-41-retina-screen-16g-rk3066-silver-p68113.html

    Teknobiyotik'in "manyak bi alet getirdik" davranışına da çok gülüyorum. 3 adet oyunla (ki hiçbiri grafiklere abanan oyunlar değil) "test" yaptık diyen ve NFS Most Wanted gibi bir oyunu test ederken "tilt mode"u kapatıp, parmakla oynayan insanların testlerine güvenip de bunlara bu paraları dökmeyin.

    Diğer bir husus ise pil ömrü meselesi. Ekran açıkken, elektriğin %90'ından fazlasını retina panel çekecek. Bunu tüm retina tablet testlerinde görebilirsiniz. Retina panel bu donanımda gereksiz olduğu gibi, pil ömrüne de çok kötü etki edecek. Arkaplanda çalışan programları falan da kapatmaya çalışacaksınız sürekli task killer gibi şeylerle ama onlar yine açılacaklar. Tek çözümü, sadeleştirilmiş bir ROM olacağı için bu sefer de ROM arayacaksınız etrafta. Çinli tabletlere uygun ROM bulmanın ve kurmanın ne kadar zahmetli olduğunu anlatmama gerek yok sanırım.

    Sözün özü; retina panel dediğiniz öyle her cihaza koyulabilecek bir şey değil arkadaşlar. Asgari düzeyde donanıma ihtiyaç duyar ve ciddi anlamda pili içer. 500 liradan büyük bir meblağı böyle bir cihaza bağlayıp, 2013 bitmeden sancılara boğulmayın derim. Elden çıkarırken de çok zorlanırsınız bu tip cihazları çünkü insanlar genelde en yeniyi almak isterler. Kimse iPad alın falan demiyorum, elimde olan cihazla aynı paneli kullanıyor bu cihaz da aşağı yukarı, o açıdan kıyasladım. iPad 3/4 gibi cihazlar retinayı ancak doyurabiliyorlar. Konu teknoloji ise, ince eleyip sık dokuyun. Çünkü Türkiye artık Teknobiyotik ve benzeri ithalatçıların bu hamleleri nedeniyle berbat bir hal almış durumda. Piyasada onlarca model var ve çoğu birbirininden ufak farklarla ayrılıyor. Gerçek anlamda farklı cihazlar çok az. Araştırın, bulun, gerekirse sorun. Kendi adıma, her zaman yardımcı olurum.

    Türkiye'de bu işten anlamadıkları zaten ortada bunu ne kadar söylesek yine de az, adamlar her seferinde bizi şaşırtıp daha da cahilce işlere kalkışabiliyorlar. iPad mevzusunu ben de düşündüm lakin hem sağlam bir Apple düşmanı olduğumdan hem de -entele yatmaya gerek yok daha dürüstçe- parasından ötürü yanaşmadım. iOS cihazlarını sevemedim, sevemiyorum. 2 yıldır SE Xperia Neo kullanıyorum alırken herkes "abi iPhone'un yanında bunlar fasa fiso" şeklinde yorumlar yapmıştı. 2 senedir kullanıyorum bir adem evladı da iPhone'da yapılıp, benim telefonda yapılamayan bir şey gösteremedi. Bu nedenlerden ötürü iPad'e de aynı gözle bakıyorum ne yalan diyeyim. Bunun yanı sıra bir de cihazı yurtdışında interrail gezisinde kullanacağım, trenlerde, hosteller vb. çok da "güvenli" diyemeyeceğimiz yerlerde yanımda taşıyacağım o nedenle olabildiğince ucuz bir şey olsun istiyorum. Başına bir şey gelirse en azından çok oturmaz içime ama gidip iPad'e 1300 TL verirsem ve yalan olursa içime oturur. Öte yandan 520 TL'ye satılıyor bazı yerlerde bu cihaz bu nedenle pek de servet diyemeyeceğim. Yani iPad'in yarısından daha ucuz.

    Elbette ki iPad'e göre hem performans hem özellik bakımından çok fazla eksiği var ama ben zaten bunları bilerek almayı düşünüyorum. Yani oyun oynayan bir insan değilim, film falan izleyecek olsam zaten 9.7" ekranda gidip de 1080p izlemenin mantığını göremiyorum (sadece teknobiyotik değil diğer testlerde ve referans ürün olan Cube'un testlerinde de HD modda dahi 1080p filmlerde kasılma yaşanmıyordu, Normal modda 720p bana yeter de artar bile hem). Benim kullanacağım internet tarayıcısı, adobe reader ve kindle -kitap okumak için-, ayrıca da belki film izlemek. Oyun oynarsam da ancak Angry Birds tarzı hafif oyunlar oynarım. Zaten başından beri şunu diyorum bunu alacaklarda bence aşağı yukarı bu standartları kafalarında oturtmuş olmaları gerekir. Yani tablet hayatlarının önemli bir parçası olacaksa, notebook yerine çoğu işlerinde bunu kullanacaklar, en son oyunları oynayacaklarsa zaten alacakları tablet bu olmamalı. Mesela diyorsun ya NFS kasım kasım kasılıyordu. Ben zaten oyun oynamayacağım ama 3 boyutlu böyle bir oyunu o kadar çalıştırıyorsa benim istediğim işleri hayli hayli yapar.

    Ayrıca şunu da belirteyim, Platinum 11 Mart'a kadar gelmezse ancak Dark'ı almayı düşünüyorum ben. Platinum gelirse eğer onu alacağım ama o da zor bir ihtimal diyebiliriz. Tabi Platinum'daki a31 chip ne kadar performans verir orası ayrı konu. PowerVR SGX 544 8 çekirdekli GPU diye pazarlıyorlar lakin buradaki 8 çekirdek "logic" yani mantıksal aslında bu GPU MP2 yani 2 çekirdekli, bir nevi Hyper Threading tarzı bir uygulama ile 8 sanal çekirdeğe çeviriyorlar. Dediklerine göre iPad 3'teki GPU'nun %90'ı deniyor ama ben ondan da şüpheliyim. iPad 3'te kullanılan SGX 543 ile a31 de kullanılan 544'ün performansları arasında bir fark yok asıl fark enerji tüketiminde kaynaklanıyor (En azından şirkete göre öyle), lakin iPad3'teki GPU gerçek 4 çekirdek iken a31'deki ise 2 çekirdekli. Nasıl oluyor da %90 oluyor ben anlamıyorum, bu hesaplamaya göre resmen 2 katı yani.

    Neyse dediğim gibi yine de Normal mod (1600x1200 çözünürlük) ve gösterilen performans aslında benim için yeterli. Benim bu üründe asıl kafama takılan performansından öte, Wifi gücü (Her ne kadar arkadaşlar defalarca iyi olduğunu belirtseler de) ve teknik servis ile teknik destekleri. Yani en kötü yurtdışından döndükten sonra satarım ve zaten Platinum gelmiş olur o zaman onu alırım belki de. 520 TL'ye alsam. 400 TL'ye satsam bence gider ve ben de çok kafaya takmam. Yok eğer Wi-fi'da sıkıntı olmazsa bir de o sırada Android 4.2 çıkartırsa güncelleme olarak Dark (Hiç sanmıyorum ama umut işte) o zaman böyle bir işe kalkışmam bile belki hem siyah daha iyi yani, beyaz cidden çok kötü gösteriyor.




  • Hysteric;

    Aslında bu Çin malı tabletler konusunda yazmak istediğim şeyler var ama şimdi konuyu çok dağıtmak istemiyorum. Bakın servet konusunda kastettiğim şudur; bugün bu donanımda IPS retina yerine standart, ikinci kalite bir HD Ready IPS panel koysalardı (ki bu özellikleri taşıyan sürüyle tablet var, misal; Volar tablet), fiyat kafadan 200 lira inecekti. Siz şimdi menülerde bile kasılmalar yaşadığınız cihaza retina diyebilecek misiniz? Bunun neresi retina olur? HD mod diye bir şey koymuşlar ki bu başlı başına fiyasko! Yahu adamın niye ihtiyacı olsun retina çözünürlük varken HD'ye falan? Dalga geçmektir bu. Hakkını veremeyecek olduktan sonra 200 lira daha ödemenin mantığı nedir? Donanım tamamen aynı, 3066 çipset, Mali-400MP4 GPU. 1280x800'de çok çok daha iyi performans verecek.

    Sen niye iPad aldın? Almadım tabii ki. Hatta 2048x1536 çok saçma gelir hala. Tablet bana kardeşimden hediye, ona da Hacettepe'de ücretsiz dağıtmışlar hukuk fakültesi öğrencilerine. Kesinlikle 1000 lira falan vermem buna. Hele JB yokken resmen eziyet iPad'i kullanmak. Burası detay kısmı. Benchmarklara ve diğer oyun-uygulama testlerine bakarsanız, düşük çözünürlük daha iyi sonuç verir. Donanım destekliyorsa, kaldırıyorsa, ona lafım yok. Fakat şu örnekteki gibi, muadillerinden sırf IPS retina panel farkı nedeniyle 200 lira pahalıya satılan bir cihaz için ödenen meblağ servettir. Kullanamayacağım retinayı ne yapayım? Menülerde bile kasılıyor, bunu da yazmıştım ama Teknobiyotik elemanları dayanamayıp silmişler.

    Gelelim Çin tabletlerinin asıl sorunlarına. Bu tabletlerin üretildiği fabrikalarda ne bir kalite kontrol süreci, ne de bir profesyonel anlamda yazılım geliştirme bölümü mevcut. Ayrıca Türkiye'ye resmî yollardan gelmiyor çoğu. Ekserisi paralel ithalat şeklinde geliyor. Paralel ithalat ne demek? İşiniz allaha kalmış demek. ROM yok, güncelleme yok, teknik bir yetkili yok, sadece birebir değişim yapmaktan başka bir kerameti olmayan ithalatçılar var. Hele bir de Akortek gibi değişimde bile "kargoyu ödemezsen kabul etmem" diyen mahalle bilgisayarcısından hallice ithalatçılar işin içine girmişlerse, vay halinize! Bakın her şey donanım değildir. Yazılım desteği olmadığı sürece, stabiliteniz garanti olamaz. Kronik sorunlar için güncelleme bekler durursunuz. İnsanlar boşuna bekleyip 3-5 daha ekleyip Nexus 7'ler, Galaxy 10.1'ler almıyorlar.

    Şimdi diyeceksiniz ki, bu tabletler az satılıyor, ondan bilen-eden az. Hayır. Bu tabletler çoğu kez birbirlerinin kopyaları. Sürüyle satılıyorlar yani. Hele son zamanlar uçtu gitti bunlar. Fakat Çin'de üreten adamın tek amacı üretip satmak ve parayı cebine atmak olduğu için, sizin ROM'unuzla uğraşacak adamları çalıştırmaya lüzum duymuyor ya da kalite kontrol mekanizmalarını geliştirmeye ihtiyacı hissetmiyorlar. Bundan daha acı bir şey olabilir mi? Bir tabletten milyon tane üretiliyor ve hepsinin wi-fi modülü arızalı, bunlar olduğu gibi dünyaya dağıtılıyorlar. Şansınız varsa birebir değişim, yoksa öyle çaresizce bekliyorsunuz. Sonra ülkemiz teknoloji çöplüğüne dönüşüyor diye hayıflanırlar. Geçen elime Probook PRBT751 geçti, alet çıktığından beri bir tane güncelleme almamış. Küfür gibi. Custom ROM zaten yok. Kasım kasım kasılıyor. Bendeki Sony Ericsson WT19i de 512MB RAM'e sahip. İşlemcisi de bundan hallice, tek çekirdekli bir Snapdragon. Fakat ben Cyanogenmod 7.2 kurup, aleti coşturabiliyorum. Demek ki yazılım çok önemli. Hatta donanımdan daha önemli.

    Çin malı tabletlerin başında doğru düzgün birileri olmadıkça (Akortek'i falan geçiniz, tek işi ithal etmek), bu işe bir düzen gelmedikçe, bu tabletlerin alırken 10 kere düşünün. Siz mecbur musunuz bilmem ne modelinin ROM'unu kendinizinkine uyarlamaya çalışıp, aleti brick edip, sonra servise verdiğinizde "yazılım değişmiş garanti dışı" muhabbetini çekmeye? 500 liradan fazla para veriyorsunuz, mecbur değilsiniz tabii ki. Fakat sizi mecbur bırakıyorlar.

    Konu biraz dağıldı kusura bakmayın ama uyarmak zorundayım. Akortek ile haşır-neşir olacaksınız ve mevzu-bahis bir Çin tableti. Süründürür sizi bu adamlar, lanet olsun 500 lirasını dersiniz, çekmeceye atarsınız, emin olun en az sizin kadar üzülürüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ersin Özbükey -- 28 Şubat 2013; 23:29:15 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Acer 3820TG

    Hysteric;

    Aslında bu Çin malı tabletler konusunda yazmak istediğim şeyler var ama şimdi konuyu çok dağıtmak istemiyorum. Bakın servet konusunda kastettiğim şudur; bugün bu donanımda IPS retina yerine standart, ikinci kalite bir HD Ready IPS panel koysalardı (ki bu özellikleri taşıyan sürüyle tablet var, misal; Volar tablet), fiyat kafadan 200 lira inecekti. Siz şimdi menülerde bile kasılmalar yaşadığınız cihaza retina diyebilecek misiniz? Bunun neresi retina olur? HD mod diye bir şey koymuşlar ki bu başlı başına fiyasko! Yahu adamın niye ihtiyacı olsun retina çözünürlük varken HD'ye falan? Dalga geçmektir bu. Hakkını veremeyecek olduktan sonra 200 lira daha ödemenin mantığı nedir? Donanım tamamen aynı, 3066 çipset, Mali-400MP4 GPU. 1280x800'de çok çok daha iyi performans verecek.

    Sen niye iPad aldın? Almadım tabii ki. Hatta 2048x1536 çok saçma gelir hala. Tablet bana kardeşimden hediye, ona da Hacettepe'de ücretsiz dağıtmışlar hukuk fakültesi öğrencilerine. Kesinlikle 1000 lira falan vermem buna. Hele JB yokken resmen eziyet iPad'i kullanmak. Burası detay kısmı. Benchmarklara ve diğer oyun-uygulama testlerine bakarsanız, düşük çözünürlük daha iyi sonuç verir. Donanım destekliyorsa, kaldırıyorsa, ona lafım yok. Fakat şu örnekteki gibi, muadillerinden sırf IPS retina panel farkı nedeniyle 200 lira pahalıya satılan bir cihaz için ödenen meblağ servettir. Kullanamayacağım retinayı ne yapayım? Menülerde bile kasılıyor, bunu da yazmıştım ama Teknobiyotik elemanları dayanamayıp silmişler.

    Gelelim Çin tabletlerinin asıl sorunlarına. Bu tabletlerin üretildiği fabrikalarda ne bir kalite kontrol süreci, ne de bir profesyonel anlamda yazılım geliştirme bölümü mevcut. Ayrıca Türkiye'ye resmî yollardan gelmiyor çoğu. Ekserisi paralel ithalat şeklinde geliyor. Paralel ithalat ne demek? İşiniz allaha kalmış demek. ROM yok, güncelleme yok, teknik bir yetkili yok, sadece birebir değişim yapmaktan başka bir kerameti olmayan ithalatçılar var. Hele bir de Akortek gibi değişimde bile "kargoyu ödemezsen kabul etmem" diyen mahalle bilgisayarcısından hallice ithalatçılar işin içine girmişlerse, vay halinize! Bakın her şey donanım değildir. Yazılım desteği olmadığı sürece, stabiliteniz garanti olamaz. Kronik sorunlar için güncelleme bekler durursunuz. İnsanlar boşuna bekleyip 3-5 daha ekleyip Nexus 7'ler, Galaxy 10.1'ler almıyorlar.

    Şimdi diyeceksiniz ki, bu tabletler az satılıyor, ondan bilen-eden az. Hayır. Bu tabletler çoğu kez birbirlerinin kopyaları. Sürüyle satılıyorlar yani. Hele son zamanlar uçtu gitti bunlar. Fakat Çin'de üreten adamın tek amacı üretip satmak ve parayı cebine atmak olduğu için, sizin ROM'unuzla uğraşacak adamları çalıştırmaya lüzum duymuyor ya da kalite kontrol mekanizmalarını geliştirmeye ihtiyacı hissetmiyorlar. Bundan daha acı bir şey olabilir mi? Bir tabletten milyon tane üretiliyor ve hepsinin wi-fi modülü arızalı, bunlar olduğu gibi dünyaya dağıtılıyorlar. Şansınız varsa birebir değişim, yoksa öyle çaresizce bekliyorsunuz. Sonra ülkemiz teknoloji çöplüğüne dönüşüyor diye hayıflanırlar. Geçen elime Probook PRBT751 geçti, alet çıktığından beri bir tane güncelleme almamış. Küfür gibi. Custom ROM zaten yok. Kasım kasım kasılıyor. Bendeki Sony Ericsson WT19i de 512MB RAM'e sahip. İşlemcisi de bundan hallice, tek çekirdekli bir Snapdragon. Fakat ben Cyanogenmod 7.2 kurup, aleti coşturabiliyorum. Demek ki yazılım çok önemli. Hatta donanımdan daha önemli.

    Çin malı tabletlerin başında doğru düzgün birileri olmadıkça (Akortek'i falan geçiniz, tek işi ithal etmek), bu işe bir düzen gelmedikçe, bu tabletlerin alırken 10 kere düşünün. Siz mecbur musunuz bilmem ne modelinin ROM'unu kendinizinkine uyarlamaya çalışıp, aleti brick edip, sonra servise verdiğinizde "yazılım değişmiş garanti dışı" muhabbetini çekmeye? 500 liradan fazla para veriyorsunuz, mecbur değilsiniz tabii ki. Fakat sizi mecbur bırakıyorlar.

    Konu biraz dağıldı kusura bakmayın ama uyarmak zorundayım. Akortek ile haşır-neşir olacaksınız ve mevzu-bahis bir Çin tableti. Süründürür sizi bu adamlar, lanet olsun 500 lirasını dersiniz, çekmeceye atarsınız, emin olun en az sizin kadar üzülürüm.

    Yahu zaten benim daha önce yazdıklarıma şöyle bir göz gezdirsen bu dediklerini benim de daha önceden yazdığımı görürsün. Ben sana katılıyorum zaten. Ama işte bana 540 TL o kadar servet gibi gelmiyor açıkçası. 1024x768 çözünürlük 9.7 inç için az bana göre, iPad denerken gördüm cidden pikselleri seçiyorsun. Bir de zaten kitap okumak asıl sebebim olduğundan çözünürlük "biraz" önemli. HD mod dedikleri bu arada Retina, HD ile falan alakası yok yani bir isim düşünmüşler ne koyalım ne koyalım diye demişler HD diyelim, teknik açıdan bakarsak Normal dedikleri de HD aslında 4:3 HDV standardına giriyor 1200 piksel düşey çözünürlüğü var bu da 1080'i geçtiğinden o da aslında teknik olarak HD. Retina'nın neden kasıldığını teknik açıdan da daha önceden özetledim oraya da tekrardan girmeye gerek yok.

    Öte yandan Volar'ı geçtim, alınacak bir sürü tablet var 350-400 TL arasında benzer özelliklerde lakin çoğu markanın Türkiye'de bir muhatabı yok. Evet iyi değildir, belki kötüdür de ama en azından şu Dark'ın Türkiye'de bir muhatabı var o da Akortek. Şimdi Volar'ı aldın yarın öbür gün perti çıktı kendi kendine, alalı 30 günü de geçmiş gidip a101'e laf edemezsin. Ara dur nerede bunun muhatabı. He bir de her zaman küçük ölçekli şirketin iflas etme ihtimali var hele hele böyle işlerde. Yani pat ithalatçı da gitti kalırsın. Tabi o ihtimal akortek'te de yok değil ama tek bir işle uğraşmamaları. En azından alıp kendi markalarını basmaları azcık daha da olsa güven veriyor, en azından "bana" göre. Bunların üstüne çözünürlük Retina olmasa da 1600x1200 olması da "bana" göre bir avantaj.

    İsteyen gidip onu da alabilir şahsen ben de aslında bu tableti değil Archos Platinum'u istiyorum ama 11 Mart'a kadar almam gerektiğinden Dark almak durumunda kalabilirim. 540 (520 demiştim ama 540'mış) TL bana göre öyle çok abartı bir fiyat değil dediğim gibi ama sizin gibi düşünenler bahsettiğiniz alternatiflere yönelebilirler. Volar'ın yanı sıra biraz daha pahalı olsa da Hi-Level t9701 mi ne diye bir model vardı benzer özelliklerde (Türk markası, hatta Ram üreticisi aynı zamanda) ve Piranha'nın 1010 diye bir modeli vardı o sanırım 10 inç'ti (Bu da Türk markası ve aynı zamanda GPS cihazları üretiyor). Bu ikisi de (Ve belki de aklıma gelmeyen-bilmediğim daha birçok tablet var 400 TL civarı. İyi diyemesem de Türkiye'de üretilmiştir kesinlikle diyemesem de en azından Türkiye ile hiç alakası olmayan markalara göre daha çok güven veriyor benim adıma. Tüm bunların yanı sıra Vestel'in Onyx VP10 tableti 549 TL civarında satılıyordu. RK3066 chip'in yanı sıra 1280x800 10.1 IPS ekran ve diğer özellikler bulunmakta (Detaylar için internette arkadaşlar aratabilir) bu da Çin malı olabilir belli olmaz ama en azından Vestel adını taşıyor onu da unutmamak lazım. Benim gibi düşünen arkadaşlar var ise eğer onlar da biraz daha para harcamayı göze alıp 700 TL civarında çıkmasını beklediğim Archos Platinum alabilirler. Tabi buna da iPad 2 var o fiyata denebilir ama tekrarlıyorum 1024x768 ekran da bana göre çok düşük ki öyle çözünürlük delisi değilimdir aslında ve de iOS.

    Tekrar diyorum ben de objektif konularda hem fikirim lakin iş subjektife gelince anlaşamadık ama zaten o konuda yapacağımız bir şey yok. İkimiz de birbirimize saygı duyup, anlayış göstereceğiz.




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.