Şimdi Ara

Danimarka, 2050 yılı itibariyle deniz üstü petrol ve gaz faaliyetlerini sonlandırmış olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Danimarka, 2050 yılı itibariyle deniz üstü petrol ve gaz faaliyetlerini sonlandırmış olacakYenilenebilir enerjiye özellikle de rüzgâr enerjisine çok ciddi yatırımlar yapan Kuzey Avrupa ülkesi Danimarka, karbon nötr olma yolunda ciddi bir adım atmaya karar verdi. Ülke parlamentosu, aldığı kararla Kuzey Denizi’nde tüm deniz üstü petrol ve doğalgaz faaliyetlerini 2050 yılı itibariyle sonlandıracağını duyurdu.



    Ayrıca Bkz.Dünyanın en büyük rüzga türbini projesi hayata geçiriliyor



    İleriki dönemde yapılması planlanan arama ve üretim izinlerini de iptal eden karar, önümüzdeki 30 yıl içinde mevcut faaliyetlerin de sonlanmasını sağlayacak. Danimarka Parlamentosu’nda yer alan 10 partiden çoğunun desteğini alan karar sonrası ülkenin 1972 yılından beri faaliyette olan deniz üstü petrol işletmeleri kapanacak.



    Danimarka, 2050 yılı itibariyle deniz üstü petrol ve gaz faaliyetlerini sonlandırmış olacak



    Rüzgâr enerjisine ciddi yatırım yapan ülke, sene başında aldığı bir kararla Kuzey Denizi ila Baltık Denizi’nin de alternatifler içinde yer aldığı yere, yapay rüzgâr adası inşa etmeyi planladığını duyurmuştu. 30 ila 45 milyar dolar arasında bir maliyet gerektireceği düşünülen proje ile ülkenin elde edeceği enerji kapasitesini 10 GW seviyesine çıkarma hedefinde olduğu belirtilmişti.



    Danimarka, 2019 yılında ürettiği elektriğin yüzde ellisini ise yenilenebilir kaynaklardan elde etmişti.




    Kaynak:https://www.engadget.com/denmark-to-end-offshore-oil-gas-pumping-by-2050-162837374.html







  • Bir diğer nedeni ise gelecekte, acil bir durumda elinde konvansiyonel bir yakıt bulundurabilmek. Herkes, bizimkilerin kafasında değil; her şeyi satalım mantığı ile hareket etmiyor. Evet, daha kolay belki ama hem çevreyi korumuş oluyor (göreceli bir kavram olsa da, çünkü bunlarında çevreye ne tür zararlar verdiği de çok açık bir konu değil) hem gelecek için tasarruf etmiş oluyor hem de geleceğe yatırım yapmış oluyor.
  • O tarihten sonra kalmamış olacak gibi zaten bu gidişle. Hem gerek kalmayacak hem hidro karbonun kendisi kalmayacak.

  • ürettiğini satmak var iken neden tesisleri kapatırsın ki

  • TIGERSHARK kullanıcısına yanıt
    Bir diğer nedeni ise gelecekte, acil bir durumda elinde konvansiyonel bir yakıt bulundurabilmek. Herkes, bizimkilerin kafasında değil; her şeyi satalım mantığı ile hareket etmiyor. Evet, daha kolay belki ama hem çevreyi korumuş oluyor (göreceli bir kavram olsa da, çünkü bunlarında çevreye ne tür zararlar verdiği de çok açık bir konu değil) hem gelecek için tasarruf etmiş oluyor hem de geleceğe yatırım yapmış oluyor.

  • TIGERSHARK kullanıcısına yanıt
    birinci elden bir bilgi vereyim :)
    Burda insanlarin birinci onceligi para degil, aile ve huzurlu bir yasam ;)

  • 2040'ta petrol dünyada zaten bitecek yegenim xd

  • petrol hiçbir zaman tükenmeyecek cunku atmosferdeki karbonu sıvılaştırma ve sudaki hidrojeni ayırma prosesleri olduğu sürece petrolü sentetik üretme tekniği var zaten o yüzden 1973 petrol krizi, 1980'lerde petrol rezervleri tükenecek haberlerine ragmen petrol 50 yıldır tükenmiyor. tükenecek birşey gibi bir medya yapıyorlar hatta körfez savaşı gibi operasyon dahi düzenliyorlar fakat bu şey sentetik üretiliyor. benzin mazot LPG ve doğal gaz sentetik üretiliyor

    rüzgar enerjisine gelince onlar da bakın enerji artık burada elde ediliyor algısı oluşturmak için okyanusun ortasında 7 x 24 dönse ile o pervaneler değil bir sehir bir mahalle bir tek binanın dahi elektriğini karşılayamaz. yukardaki rüzgar santral resmi fotoşop gibi duruyor bu arada.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dogalgazin yanmasi sonucu ortaya cikan zararli gazlar nedir?
  • fatsa52 kullanıcısına yanıt
    doğal gaz yanması sonrası zararlı gaz yok su buharı var. suyun H2O formulünde hidrojen ve oksijen şeklinde ayrılması tartışmalı. doğal gaz CH4, yanınca H2O cıkıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatsa52 kullanıcısına yanıt
    CO2 ve H2O çıkıyor ancak sorun yanması sonrası problem değil yanmaması sonrası kalan gaz CH4 gazı CO2’ye göre 84 kez daha fazla dünyayı ısıtıyor.

    Üretilirken çok fazla kaçıyor, taşınırken kaçıyor, yanarken tam yanmıyor.
  • TIGERSHARK kullanıcısına yanıt
    Heaberde 1972’den kalma diyordu. Büyük ihtimal yenilenme tarihi filan gelmiştir bu şekilde yapmayalımda rüzgara yatırım yapalım demişlerdir.
  • danimarka gibi sayılı ülkeler parayla refah amaçlıyor parayla daha çok para değil.

    halkın yaşam standardını düşürecek şeyleri para getirse bile reddederler. adamların kafası insan rahatına huzuruna endekslenmiş.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.