Şimdi Ara

Dandik kart okuyucu ile imtihanım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ucuz kart okuyucu kullanmakla ilgili bir şeyler belirtmek ve sormak istiyorum.

    Fotoğraf makinalarımda Sony Memory Stick ve microSD kart kullanıyorum. Tabi bunları her zaman bilgisayara kablo ile bağlanmak üşendiriyor beni..

    Eski kart okuyucum çalışmaktayken ışıkları söndü ve bir daha açılmadı. Veri aktarımı kesildi ama karttaki verilere bir şey olmadı, kart okuyucusu nasıl olduysa mefta..

    Ben de işimi görsün diye şu 4-5 liralık AVEC marka (avec AV-382) bir kart okuyucu aldım.. Önce tüm fotoğraflarımı ortadan kaldırdı, diskin yazılımsal düzenini bozdu. Tuhaf karakterli dosyalar oluştu ve daha sonra kartın biçimlendirilmesi gerekiyor diye ileti çıktı bilgisayarda.. Hafıza kartlarımın sağlam olduklarına eminim..

    Ya USB den fazla elektrik geliyor ya da bariz şekilde kart okuyucu kartı bozuyor. Taktığım tüm kartları aynı şekilde bozdu ben de kırdım, şu an eskiden CF kart okutmak için kullandığım eski hantal kart okuyucumla idare ediyorum. Aynı USB ye onu taktığımda o bozmuyor kartları.

    Bir de Lexar microSD kartla gelen ve microSD kartı flash bellek gibi kullanabildiğimiz bir kart okuyucusu var.. Onu takınca da herhangi bir bozulma olmuyor.. Yani bilgisayardan fazla voltaj gelse sanırım o da bozulurdu ama tam emin değilim.

    Bence sıkıntı şu ucuz kart okuyucuda.. Sizce nerededir?

    Fotoğrafları veri kurtarma programı ile kısmen kurtarabildim ama bir daha asla sıradan kart okuyucuları kullanmam.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.