Şimdi Ara

Daikin - Alarko - Baymak Klimadan Hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. 190 metre kare evimde salona klima almak istiyorum. Salon 35-40 metre kare arasındadır. Kışın ısıtmayı nadiren kullanacağım. Esas amacım soğutmadır. Gündüzleri salon sıcaklığını uygun bir sıcaklıkta tutmak, geceleri de sıcağı kırarak terlemeden uyumak istiyorum. Bu arada Aydın'da yaşıyorum.

    Annemin astım ve bronşidi olduğu için havayı temizleyen iyonizer teknolojisi de ilgimi çekti ancak Vestel ve Baymak klimalarda var. Daikin ve Alarko'da göremedim. Bu iyonizer teknolojisinin olması şart mıdır veya alternatif filtre var mı bu iş için?

    Salon planım aşağıdadır. Klimanın takılacağı duvarın hemen arkasında balkon var ve dış ünite oraya konulacaktır. 4.3 m duvar güney cephe ve 4 metre batı cephedir. Oda günün çoğu saatinde güneş almaktadır. Bina merkezi sistem kaloriferle ısınmakta olup ısınma problemi yoktur. Ayrıca ısı yalıtımı da yoktur.
    Daikin - Alarko - Baymak Klimadan Hangisi?

    Düşündüğüm klimalar aşağıdadır.

    Daikin N Serisi ATXN60NB7 22000 BTU klima - 4690 TL
    Daikin Daylux DTXN71UV1B 24000 BTU klima - 3800 TL
    Baymak Elegant Plus 24 24000 BTU klima - 2850 TL (N11'de)
    Alarko Carrier X-POWER GOLD 53 UQV 050H 18000 BTU Klima - 4612 TL

    Öncelikle Daikin, Mitsubishi vb. sitelerde hesaplama yaptığımda gerekli BTU 17000 olarak çıkıyor. 18000 BTU klima yeterli olur mu yoksa 22000 veya 24000 BTU mu almalıyım?

    Daikin N serisi tüm modellerde sadece hava filtresi ve konforlu uyku modu var. Eco modu, iyonizer filtre, sessiz mod, saat ayarı yok. Bu klimalardan hangisini tercih etmeliyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korialstrasz -- 6 Temmuz 2017; 17:9:41 >



  • Merhaba,
    Astım hastası bulunan bir evde klima soğutma modu yerine nem alma modunda kullanılmalıdır. Şöyle ki, nemli hava evaporatörden geçerken yoğunlaşıp drenaj borusundan atılır. Soğutma modundayken bu sürekli olduğu için odadaki havanın soğuk ve kuru olmasına yol açar. Nem alma modundayken ise; sistem kompresörün performansını kısıtlar, fan ve derece (markaya göre değişiyor) kontrolünü sizden alır ve 24° & %50 nem dengesini baz alıp buna göre çalışmaya başlar. Böylece astım hastalarının düşmanı kuru hava engellenmiş olur.

    İyonizer çok şaibeli bir konu, taze yazılmış () bu yazıyı okuyabilirsiniz.

    40m² için 18.000BTU tam anlamıyla yetiyor. Binanın yalıtımı kötü, uzun saatler boyunca güneş alıyorsa vs daha üst BTU tercih etmek yararınıza olur.
  • unreleased kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim. İlk mesajımdaki planda 4.3 m duvar güney cephe ve 4 metre batı cephedir. Oda günün çoğu saatinde güneş alıyor. Merkezi sistem kalorifer mevcut ve kışları fazlasıyla ısınıyor ancak ısı yalıtımı yok. O zaman en az 22000 BTU seçmem daha uygun olacaktır.

    Nem alma modu yazdığım klimaların hepsinde mevcut. Nem alma modunda kompresör performansı kısıtlanır dediniz. Burada ortalama veya tahmini bir sayısal değer var mı? Mesela 18000 BTU klima nem alma modunda daha düşük BTU'lu klima gibi çalışıp soğutamama durumu oluşur mu?

    Son olarak iyonizer ile ilgili yazıyı da okudum. Aynen o yazıda olduğu gibi şu an ben de çok gerekli, önemli birşey olsa Daikin, Mitsubishi vb. koyardı mutlaka diye düşünüyorum. :)
  • Korialstrasz kullanıcısına yanıt
    Yok hocam, sadece ortamın iklimlendirilmesi soğutma moduna oranla daha yavaş olur. Ben bekleyemem diyorsanız da ilk olarak soğutma modunda çalıştırıp, daha sonra nem alma moduna alabilirsiniz.

    BTU tercihinde nem alma modundaki performans kısıtlamasını hesaba katmak zorunda değilsiniz.
  • Alacağın herhangi bir klimayla geceleri sıcağı kırarak terlemeden uyuyabilirsin kardeş

    Bu arada salonunuzun 3D planını da paylaşabilirseniz daha iyi yardımcı olabilirim.
  • unreleased kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim hocam. İlk mesajımda yazdığım firmaların hepsiyle konuştum. En sonunda Baymak'a karar verdim. Forumda ve farklı sitelerde oldukça olumlu yorumlar okudum. F/P ürünü olarak gözüküyor. Umarım pişman olmam. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.