Şimdi Ara

Daihatsu Kulübü (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.085
Cevap
22
Favori
334.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lebu

    fiat albea 1.2 benzinli kullanıyorum, arada sırada dağa bayıra gidiyorum, arabanın altı yüksek olduğu için yazın bir yere kadar gidiyor . kışın yada yolu izi olmayan yerlere de gidebilmek için terios almayı düşünüyorum. eski kasa mı yeni kasa mı derken dün aklım iyice karıştı.
    yeni kasaya eski motoru koymuşlar . 32.900 e 1.3 motorlusu .
    buna mı müşteri olsam yoksa 1.5 motorlunun 2. eline mi baksam kararsızım . kasa ağırlaşmış , 1.3 motor yetersiz kalır mı acaba , sıfır alıp pişman olmak büyük maddi kayıp demek.
    önerilerinizi bekliyorum


    İhtiyacınızı da göz önünde bulundurarak, benim şahsi tercihim 1.5 motorlu versiyonun ikinci eline bakmak olurdu.




  • merhaba arkadaslar ben daha az önce kayıt oldum siteye yorumlarınıza yorum katayım istedim ....3 kapı cuore için istenen 15000 ytl çok fazla en fazla verilecek rakam 12000 ytl olmalıdır bence ....ayrıca bir arkadasımız daihatsu cuore yi satmanın çok zor oldugunu yazmıs cuore kullanan kişiler araclarını sattıgında ya eski kasa sırıon alıyorlar yada cuoresini yeniliyor yani ihtiyaçtan satmıyorlar onun için pazara düşmüyor araç ve degerinden pek fazla bir sey kaybetmiyor.Bu gün 15000 ytl dediginiz cuore nin sıfır fiyatı 20.000 ytl 5 kapısını 17.000 ytl ye alırsınız ....bence cuore düşünen arkadaslar için söylüyorum yeni cuore geliyor ve arac gerçekten çok tatlı olmus beklemenizde fayda var diyorum....

     Daihatsu Kulübü




  • Daihatsu applause kullanan yokmu hiç. Bu otomobil ile ilgili sorunları düşünceleri paylaşmak isteyenler yokmu?.
    Ben applause kullanıyorum ve çok memnunum fakat maddi sebeplerden dolayı otomobilimi satmak zorundayım (hiç satma niyetim yokken ) fakat satmakta çok zorlanıyorum. İnsanların bakış açısı olumsuz. Bu otomobilin parça fiyatları şahinden broadwayden %50-100 civarında daha pahalı ama çok daha uzun süre dayanıyor. İnsanlarda parça fiyatları pahalı ve bulunmaz önyargısı var fakat her türlü parçasını rahatlıkla bulabiliyorum bunu insanlara anlatmak çok zor.
  • 2005 model sirion arıyorum.. Max. 15000 ytl nakit.. Bulabilir miyim acaba, gören duyan :)
  • bende 2008 model otomatik sirion 1,3 almış bulunmaktayım.sorusu olan arkadaşlar sorabilirler..tahmin ettiğinizden çok daha ferah bir araba olduğuna emin olabilirsiniz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eckaraca

    bende 2008 model otomatik sirion 1,3 almış bulunmaktayım.sorusu olan arkadaşlar sorabilirler..tahmin ettiğinizden çok daha ferah bir araba olduğuna emin olabilirsiniz


    Selam,

    Hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın inşallah. Mesajınıza ve desteğinize çok sevindim.

    Umut
  • tekrar selamlar ilginiz için ben teşekkür ederim. daihatsu'ya yabancı olsamda japon araçlarında yeni değilim önceden subarum vardı o nedenle bilerek aldım ve iyiki almışım diyorum herseferinde tekrar görüşmek üzere emre.
  • herkese selamlar;
    Ben 2005 model sirion alacağım ve fiyatı 15,000 ytl km si 30.000 de sizce bu rakam çok mudur yoksa daha uygun rakamlı araç bulmam mümkünmü?
    ayrıca 1,3 toureng ile 1,3 arasınde ne gibi farklar vardır
    teşekkür ederim şimdiden yardımlarınız için...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: suikast_32

    herkese selamlar;
    Ben 2005 model sirion alacağım ve fiyatı 15,000 ytl km si 30.000 de sizce bu rakam çok mudur yoksa daha uygun rakamlı araç bulmam mümkünmü?
    ayrıca 1,3 toureng ile 1,3 arasınde ne gibi farklar vardır
    teşekkür ederim şimdiden yardımlarınız için...




    selamlar.

    bulduğunuz fiyat güncel piyasa fiyatıdır. eğer tiptronik vites bu fiyata ise o zaman ucuz bulmuşsunuz denilebilir. gerçi 30.000 de düşük bir km. dolayısı ile yine de uygun diyebiliriz.

    1.3 ve 1.3 touring arasında bir fark yok çünkü bu ikisi aynı şey.

    bunun haricinde sporty isimli bir aksesuar paketi var.
    sporty pakette alaşımlı jantlar, deri koltuklar, sunroof ve nikelajlı ayna kapakları var diğerine fark olarak. geri kalan herşey aynı.

    saygılar,
    umut




  • cevabınız için teşekkür ederim. ayrıca ben o arabaya baktırdım fakat tüketim için 250 yakıyor dedi sahibi bu da benim almama karşı çıkanların eline koz veriyor o kadar yakarmı?
  • cevabınız için teşekkür ederim. ayrıca ben o arabaya baktırdım fakat tüketim için 250 yakıyor dedi sahibi bu da benim almama karşı çıkanların eline koz veriyor o kadar yakarmı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: suikast_32

    cevabınız için teşekkür ederim. ayrıca ben o arabaya baktırdım fakat tüketim için 250 yakıyor dedi sahibi bu da benim almama karşı çıkanların eline koz veriyor o kadar yakarmı?




    Bunu sahibinin söylemesi çok ilginç... Bakımsız bir araba olabilir. Lastikleri inik olabilir, yağ ve hava filtreleri değişmemiş olabilir... Çünkü bir Sirion'un normal şartlarda o kadar yakmasına imkan ihtimal yok.

    Bizim Sirion tiptronik vites iken bile şehir içi / şehir dışı karışık en fazla 200 kuruş yakıyor kilometrede. Ki bu yarı agresif bir kullanımla. Ekonomik kullanıldığı zaman 180 liraya düşüyor. Şehir dışında bu rakam 160 kuruşa kadar düşüyor. Bu hesaplar benzin 3.10 YTL (97 oktan) olarak yapılmıştır.

    Ya da belki arabayı çok kısa mesafede soğuk motor ile yoğun trafikte kullanıyor olabilir...

    Böyle bir tüketim için başka açıklama göremiyorum. Ne trafiklere girdik, Maslak'ı, Metrobüs inşaatı vs.vs. Hatta otobanda kesintisiz yüksek hızlarda bile öyle bir tüketim görmedim ben şimdiye dek çünkü...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutgultekin -- 27 Aralık 2007; 10:05:18 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: suikast_32

    cevabınız için teşekkür ederim. ayrıca ben o arabaya baktırdım fakat tüketim için 250 yakıyor dedi sahibi bu da benim almama karşı çıkanların eline koz veriyor o kadar yakarmı?



    Hocam bende 2005 kasımından beri sirion sahibiyim!Bir sürü de sirion cu tanıyorum!Daha ilk defa 250 rakamından bahseden birini duyuyorum!Kesinlikle bir bakım eksiği v.s. si vardır!Bujiler,yağ oranı v.s. v.s. bir sürü önemli faktör olabilir!Çünkü kesinlikle böyle bir yakıt tüketimi YOK;OLAMAZ!Bahsettiğmiz bir sirion sa özellikle!
  • ankara sehir trafiğinde daihatsu pek gozume carpmadı. halen araştırıyoruz. terios sirion yada cerato ne dersiniz?
  • cerato benzinli mi düşünüyorsunuz diye önce bir sorayım!???Ve kaç model!??
  • tabii ki benzinli . dizel benzin lpg karsılastırmasında maliyet gozuyle benzin ..
  • Cerato bir kere klasman olarak farklı bir araç!Daha da fazla konfora önem verenlerin aracı Cerato!Fakat Kia nın kendi sitesinde;cerato ile ilgili bölümde sözkonusu benzinli aracın yakıt tüketimi 100 km de 6,7 litre ortalamada..122 beygir üretilen güç (güya) fakat 0-100 km hızlanması ise 10.2 saniye! ki şunu da
    unutmayalım üreticiler kendi sitelerinde araçlarını daima bir nebzede olsa subjektif rakamlar dahilinde sunarlar..Yani bu bahsedilen rakamların doğruluk derecesine ben şahsen güvenmem..
    Tıpkı Daihatsu nunkine de güvenmediğim gibi!
    Daihatsu Sirion un 2005 sonuna kadar üretilmiş eski kasasının manuel viteslisinde yakıt tüketimi katalog rakamı olarak ortalama 5.7 litre gösteriliyor. 1.3 motor araç 102 beygir güç üretiyor..Objektif olarak test yapan bir başka internet sitesinde yapılan testlerde 5.9 rakamı yakalanmış..(Aynı sitede cerato nun da testini aradım ancak bulamadım,kusura bakmayın..)0-100 km hızlanması ise forumumuzda üye bulunan umutgultekin ark.ımızın sahip olduğu fabrika çıkışlı orjinal motorlu;yani hiç bir müdahalede bulunulmamşı motorlu halde;otomatik vitesiyle 10saniyenin altında..Manuel vitesle de araca alıştıktan sonra 9,5 saniyeden daha kötü bir derece elde etmezsiniz emin olun!Ayrıca araçta standart olarak ABS+EBD,Klima,sürücü-yolcu havayastığı,4cam ve yan aynalar elektrikli, park sensörü,ön sis farları,yükseklik ayarlı sürücü koltuğu,kısa-uzun far yükseklik ayarı var..16000ytl civarına tertemiz ve oldukça az kullanılmış bir ikinci el sirion bulabilirsiniz..
    (Yeni Sirion hakkında bilgi almak istiyorsanız;yani sıfır düşünüyorsanız ltfen belirtin ondan da bahsedeyim elimden geldiğince..1.3 motor mu 1.0 mı onu da belirtin eğer yeni kasa düşünüyorsanız..)
    Terios a gelince:
    Şahsen ben eski kasa teriosları pek beğenmiyordum!Tek başınıza kullanacağınız bir ufak hobi aracı!Fakat ilginç oranlarına rağmen;limitlerini belli ölçülerde zorlamama karşın stabilitesini yitirmemesi beni oldukça şaşırtmıştı!Ayrıca dünyanın en az yakan benzinli 4x4 ü olduğunu biliyorum..Bunun dışında yeni kasa terios ise son derece konforlu;içiyle de dışıyla da göze hitap eden bir araç!Kesinlikle düşünülebilir 35000ytl civarını gözden çıkardıysanız..!Eski kasasını ise 20000ytl civarlarında tahminim bulabilirsiniz..

    İşte seçenekler;açıklık olmayan herhangi bir konu varsa ya da daha fazla ayrıntı almak istediğiniz;lütfen belirtin..Görüşmek üzere..!




  • cok teşekkürler cok güzel olmus 2 sokak ilerde bir sirion duruyor hergun inceleme fırsatım oluyor.. yeni terioslar alınır ama ankarada pek yok kime sorduysam bilinen araclar alın diyor bence daihatsu biraz reklam yapmalı..
  • Yeni Terios lar hoşunuza gidiyorsa;
    2.el çok temiz;az km. li birçok Terios var piyasada!!İsterseniz birkaç öneride de bulunabilirim seçme ilanlar sunarak size!!Vallahi ben alırken de babamlar dahil herkes karşı çıkmıştı!O araba alınır mı bilindik bişey al die!Kimseyi dinlemedim!Şimdi satacak olsam halihazırda bikaç müşterim var!Üstelik etsem etsem edeceğim zarar 1-2 milyarı geçmez!Ben de ikinci el almıştım!!Üstelik herkesde olmayan bir araca sahip olduğunuz için Trafikde v.s. de inanın çok dikkat çekiosunuz!!Yanınıza gelip bu araç da ne böyle ne hoşmuş diyenler çoğunlukta!!
    İşin ilginç tarafı o zaman karşı çıkan babam şimdi kendi renault 19 unu benimkinin bir benzeriyle değişmeyi düşünüyor.. =) Bakalım ne olacak!!

    Bu arada ben de ank. dayım..Eryaman da...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih_Law -- 4 Ocak 2008; 13:21:04 >




  • imkanınız varsa aracınızın fotolarını yayınlayalım foruma guzellik katmıs oluruz .. bende siirtteyim en yakın servis diyarbakır ve vanda var..
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.