Şimdi Ara

DAIHATSU APPLAUSE kullanıcıları buraya (alkışı haketmiyormu?) (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
371
Cevap
8
Favori
107.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben arabayı 1.5 sene kadar kullandım, gerçekten parasına göre çok güzel arabaydı ve az yakıyordu. Benim aldığım araba bir talihsizlik sonucu contasından problemli çıkmıştı o yüzden alacağınız arabanın motoruna iyice baktırın, motoru temizse gerisi önemli değil. Bu arabada en önemli şey soğutma, o yüzden alacağınız arabanın radyatörüne, termostatına, devir daimine dikkat edin ondan sonra kolay kolay bişey olmaz. Sakın şahin al, spring, broadway al diyenlere de aldanmayın 3 tane şahin eskitir bu araba. Kaportası da oldukça sağlamdır, ben kaza yaptım ve 6 ay kadar o halde dolaştım, boyası dökülmüştü çamurluk kısmında, hiçbir çürüme olmadı, gören şaşırdı. Bütçeniz 6000 civarındaysa alın temizinden bir tane ama ince eleyip sık dokuyun, sonra da bakın keyfinize. Bende şimdi citroen saxo var, bu da güzel araba ama o genişlik,o bagaj hacmi yok. Yayla gibi arabaydı mübarek. Bir de acayip motor sesi alır içeri sanki 200 ile gidiyor zannedersiniz :D. Ben denemek için bir keresinde 190 basmıştım hem de LPGde iken, o kadar basmama rağmen araba sanki daha az yakıyordu hızlı gidince. Parçası falan diğer tofaşlara göre biraz sıkıntılıdır ama değer yani, ama sakın yan sanayi almayın gidin muhakkak orijinal alın çünkü bir çok parçası japon malı ve sizi yüzüstü bırakmaz ama yan sanayi 3 ayda su koyuverir. Genel parçaların çoğunu rahatlıkla bulabilirsiniz ama incik bocuk parçalarını bulmanız çok zor, ancak servisten getirttirebilirsiniz o da çok pahalıya gelir. Sonuç olarak 5-6bin civarı alınacak en düzgün arabalardan birisidir. Bu fiyatlara mazda da bulursanız düzgününden alabilirsiniz.




  • selamun aleykum arkadaşlar bende bugün aldım 1990 model otomatik güzel bi araba 5250'ye aldım. İnşallah kazasız belasız bineriz.
  • valla biraz motor üflüyor bakalım bizi nereye kadar idare edecek. ama gidişinde şanzumanında bi sorun yok.
  • Bu araba konusunda yardımınızı bekliyorum.

    fiyat pahalı gibi...

    bu fiyatı hakediyor mu sizce?

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-daihatsu-1991-model-daihatsu-applause-1-6-li-45378870/detay/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aysedeniz


    Bu araba konusunda yardımınızı bekliyorum.

    fiyat pahalı gibi...

    bu fiyatı hakediyor mu sizce?

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-daihatsu-1991-model-daihatsu-applause-1-6-li-45378870/detay/


    Bu ne ya uçmuş bu adam, yok alınmaz bu fiyata, satamaz da zaten. Bu paraya 2000 model araba alırsın. Tamam güzel araba da artık çok eskidi bu arabalar, devamlı masraf açar başınıza paranız varsa daha yeni model araba alın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bountr -- 13 Mayıs 2011; 20:03:42 >




  • Sevgili DH dostları ve Daihatsu kullanıcıları,

    1990 model, 82.000 de, ilk sahibinden (sahibi vefat ettiğinden araba 2 yıldır bekliyor) hiç kazası olmayan, boyası nerdeyse ilk günkü gibi duran, aküsü bitik olduğu için henüz motorunu çalıştıramadığım bir applause var. Pencere kenarı plastiklerinde biraz deforme olanlar var, ön göğüsün üst kısmında ki plastik parça kabarmış ve çatlamış. Haftaya ustayla bir akü götürüp çalıştırıp durumuna da bakacağız.

    Bu durumda, bu araç alınır mı?, özellikle göğüsteki çatlak plastik kısımın daha iyi durumda olan yenisi bulunabilir mi? Öncamlar otomatik ama merkezi kilit yok. Kliması var mı yok mu bilmiyorum. Antalya da klimasız da çok zor aslında ama.

    Düşüncelerinizi yazarsanız memnun olurum.

    www.limonsigorta.com




  • arkadaşlar selam.
    bende de 92 model Applause var bu zamana kadar belki arabanını 2 3 kat masraf yapmışızdır fakat vazgeçemiyoruz ..
    üstüne ne arabalar geldi geçti bunu satmadık daha doğrusu satmak istemedik
    alt takimlar motor kaporta boya hepsi şu anda mükemmel durumda ve 92den beri kazasız bi araç :) inş bundan snra da öyle bineriz..
    piyasa da bulamadığım tek parçası silecek suyunun konduğu kap
    uzun zamandır bu şekilde kullanıyorum ama artık lazım sanırım :)
    yardım ederseniz sevinirim




  • Parçacıları gezip ona benzer bir kap uydurulabilir, ya da çıkmacıları ve hurdacıları gezin oralarda bulabilirsiniz belki. Bu araba toyota ile büyük benzerlik taşıyor onun parçaları uyar belki.
  • ankarada ostim sanayide gezdim 3 4 japoncu var uğradım ama bulamadık
  • O zaman ona benzer bir kap bulup uyduracaksınız. Lada, renault, tofaş bunların parçacılarını gezin, 1-2 vida ile halledilir.
  • Selam arkadaşlar, '91 Applause kullanıyorum ancak merak ettiğim ikişey var; birincisi benim araçta uzun far uyarı lambası lambalar sönük olduğu zaman çok zayıf bi şekilde yanıyor, gece karanlıkta bile zor farkediliyor ama yanıyor çünkü normal farları yanınca sönüyor, bir de sağ alt köşedeki aracın arkasından ışık çıkar gibi olan uyarı lambası nedir ben anlayamadım dün ilk defa yandı. Yardımlarınız için teşekürler.
  • Uzun farı bilemem belki şase yapıyordur selektörden. Diğer lamba ise stop lambasının bozulduğunu bildirir, lambalardan biri patlamıştır, değiştirin. Ben selektör kolunu kendim söküp temas noktalarını törpü ile temizlemiştim, meme yapmışlardı :) direksiyonun altında vidalar var, oradan söküp bakabilirsiniz.
  • evet bütün kontrolleri yaptım ama herhangi bir arıza yok stoplarda, sinyallerde veya park lambalarında. İlginç, nette baya bir araştırdım Türkçe ve İngilizce; en çok sonuç stop arıza lambası olduğu yönünde ama kesin bir şey yok. Daha detaylı bir bilgi veya sonuç edinirsem hemen paylaşırım. Yardımlarınız ve yorumlarınız için Teşekkürler.
  • Stop değil zaten fren lambası yanmıştır, siz frene basarken başkası baksın ışıklar yanıyor mu diye. Stop lambasında iki tane tel vardır, biri kopmuştur büyük ihtimal.
  • Yalnız aga o değilde arabayı alalı bir ay oldu 3 kez sat diye istediler ya...Bi de piyasası yok elinde kalır diye akıl veren çok olmuştu şimdiden iki kişi telefon verdi satcak olursan haberimiz olsun alcaz diyen. Not: Yanlışlık yok 2 kişi , 3 kez istedi. Biri dün gene aradı illa sat diye.
  • arkadaşlar bu akşam applause'm ile kaza yaptım. Daha doğrusu zincirleme bir kazaya karıştım. Belgesel gibi önümdeki de arkamdaki araçta şahindi. İkisi de neredeyse pert durumunda. Darmadağın oldular. Benim arka stopda 1 cm lik bi çatlak oluştu, öndede ızgara hafif içeri girdi. İnanılır gibi değil. Şimdi anladım ki iyiki Daihatsu almışım. Milletin sözüne kanıp serçe veya şahin alsaydım eve yayan dönerdim. Millet kaldı orda ben gidiyom dedim geldim eve.
    Not: Lastik havalarınızı tam yük konumunda basınçlayacaksanız tam yük durumundan çıkınca eski haline geri getirin. Ben 33 Psi basmıştım levhada 28 diyor o da sıkıntı yaptı fren mesafesinde. Hoş ben erken dursam arkamdan gelen çok sağlam bindircekti.
  • Geçmiş olsun, ben de bir opel corsaya yandan dokundurmuştum :) onun boydan boya göçmüştü 2 kapı dahil, benim sadece çamurluk göçmüştü ve boyası dökülmüştü. Tam arefe günüydü, ertesi gün o şekilde İstanbuldan Çeşmeye gittim. Sonra 6-7 ay o halde kaldı araba yaptırmadım, hiç bir çürük yoktu. Gerçekten çok sağlam araba, imkanınız varsa adam akıllı toplayın sonra senelerce kullanın arabayı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bountr

    Geçmiş olsun, ben de bir opel corsaya yandan dokundurmuştum :) onun boydan boya göçmüştü 2 kapı dahil, benim sadece çamurluk göçmüştü ve boyası dökülmüştü. Tam arefe günüydü, ertesi gün o şekilde İstanbuldan Çeşmeye gittim. Sonra 6-7 ay o halde kaldı araba yaptırmadım, hiç bir çürük yoktu. Gerçekten çok sağlam araba, imkanınız varsa adam akıllı toplayın sonra senelerce kullanın arabayı.

    Çok sağolun, aynen dediğiniz gibi hocam çok sağlam araba. Bende yaptırıp hurdaya çıkacak hale gelene kadar kullanmayı düşünüyorum bakalım. Tahminen torunları falan gezdiririz biz bu arabada :)
  • arkadaşlar 90 klimalı applausem var,satmak istiyorum,temizdir,meraklısı varsa ulaşsın: 0506 834 48 65
  • Arkadaşlar 3 ay önce 93 model klimalı, lpg'li daihatsu aplause aldım çok şükür hiç bir sorun yaşamadım, performansı harika, yol tutuşu, direksiyonu gerçekten sürüş keyfi yüksek bir araç. Alırken satıcısıda demişti 3-4 ay sonra ön takım ve arka takımın bir elden geçmesi gerekiyor diye, takozlarının değişmesi gerekiyormuş ben fazla anlamıyorum bu işlerden, aplause ön takım arka takım bakımı tahminen ne kadara malolur bana, yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.