Şimdi Ara

DAIHATSU APPLAUSE kullanıcıları buraya (alkışı haketmiyormu?) (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
371
Cevap
8
Favori
107.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • eveet motoru getirdim bugün akşam üzeri silindir, piston, sekman hepsi gıcır gıcır birde dışını
    temizledim yarın toparlamaya başlıyacam inşallah. işte motoru indirebilmek benim için büyük avantaj, sanayide en sağlam parayı motoru indirp takmak için alıyorlar. ben şuanda 250ytl rektefiyeye verdim,
    280ytl de takım conta, piston, sekman, debriyaj balatasına verdim, toplam 500 ytl diyelimi motoruda indirtseydim 1000ytl ye yakın olurdu. birkaç küçük masrafım daha olacak plastik boru, kelepçe
    motor yağı falan onlarda bunların yanında birşey değil artık.

    hoparlörlerin performansı anldığım kadarıyla baya iyi, fiyatıda çok uygun ses kalitesine güvendiysen
    iyi bi tercih sırf ismi nedeniyle bazılarına dünyanın parasını vermekten iyidir. inşallah montajınıda
    rahatlıkla yapabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafter20 -- 28 Temmuz 2008; 23:31:12 >
  • hayırlı olsun kafter.bi 18 sene daha inşallah applause ne keyifle binersin adamım.

    ben hoparlörleri alıcam kesin ama bende bass ve amfide var evde yatıyo.Bu aralar Ankarada aşırı bir set hırsızlığı var. hat safhada.Bizim binada bi abi oturuyo adamın brodway arabasından 3 kuruşluk kasetçaları bile camı patlatıp çalmışlar şerefsizler.Ben mahalleye gümbür gümbür girersem aynı gün patlatırlar.Adım gibi eminim.Binamızın otoparkı var ama açık.Girmesi kolay o bakımdan.Şimdilik alıcam fakat biraz durulana kadar bu hırsızlık olayları bekleyip anfimi subwoofer ımı ve ön kapıları aynı zamanda bağlatıcam.

    o zaman sana bi video yollarım beğenirsen sana da burdan 1 çift yollarım.Satan adam stokta sorun yok.Bu mal bende hep dedi.Bayiisimiymiş neymiş.

    ayrıca motor olayını da danışmak istiyorum sana kafter.Araba tüplü benim biliyosun.üfleme var ama çok fazla aman aman değil.çekiş bana göre iyi bazısı biniyo beğenmiyo ama 2. viteste çoğu zaman pati çekiyo.sıklıkla motor yıkatmamdan bir süre sonra (3-5 ay) blokta yağlanma meydana gelmeye başlıyo.Su eksiltme biraz oluyo.Arabayı aldığımda o yağ olayı için komple keçeleri takım halinde değiştirtmiştim ama geçmedi verdiğim 300-400 ytl de boşa gitti.şimdi yağ eksiltiyo tabi doğal olarak. ya yağı yakıyo yada bloktan atıyo.2-2,5 ayda bir 1 litre yağ ekliyorum.yaptırmaya da niyetim yok çünki sonuç alamadım.o eksilttikçe bende veriyorum üstten yağı,suyu geçinip gidiyoruz :)Tabi görmeden bişey denmez ama sence nasıl genel olarak 90 model bir applause için ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gs_serkan -- 29 Temmuz 2008; 0:54:54 >




  • sağolasın inşallah bu kadar uğraştığıma değer. benimde su eksiltme ve yağ yakma sorunum vardı,
    yağı birazda kaçırıyordu devamlı yağ ve su takviyesi yapıyordum. benim niyetim sadece pistonların
    sekmanlarını değiştirmekti, motoru sanayiye götürdüğümde mikrometremi ne var onunla pistonların
    içini ölçtüler biraz aşınma var dediler öyle olunca yaptırdım bende artık pistonlar ve sekmanlar
    yenilendi, keçeler yenilendi inşallah yağ sorunu bitecek. arabayı tüple kullanmak yağ yakmasına
    sebep olurmu diye onuda sordum olmaz dediler.
    su eksiltmesi çok sebebi olabilir ben 3 senedir bununla uğraşıyorum plastik borular yıpranmış olabilir,
    kelepceleri gevşemiş olabilir birde motorda falan bazı yerlerde demir borular var benimkinde bu
    borular tamamen çürümüş kelepçenin tutacak bir yeri kalmamış onları sanayicilerin sarı boru diye
    tabir ettikleri sarı renkli bi boru var onlarda küflenme olmazmış onlarla değiştirdim. bu boruların
    çürümesine bazı antifirizler sebep olabiliyormuş sanayide güvendiğin biri varsa ona danışıp
    öyle al arabanın antifirizinide. birde benim motorda çatlak varmış nezaman oldu nasıl oldu
    bilmiyorum oradanda baya su kaçırmış onuda bi yapıştırıcıyla kapattım inşallah bu sorunları
    bitirmişimdir. inat ettim arabayı fabrika çıkışı gibi yapacam en az bi 10 sene daha binecem.




  • benim de o ufak tefek sorunlarımdan başka yok işte.90 model araba olacak o kadar artık.zaten ben ne zaman subaru impreza alacak parayı biriktiririm ozaman anca satarım applause umu.çok isteyen oldu bugüne kadar ama satmadım. pazara götürdüm ilk aldığım zamanlar satıp eski kasa golf alma durumum vardı 7 veren olmuştu 2006 da vermedim ama o kadar akıllıca bir iş yapmışım arabayı satmamakla.pişman olacaktım.böyle konforlu,cimri ve farklı bi araba zor bulunur.

    inşallah iş bitince sen dede artık su falan eksiltmez.bir ara arabaların yeni fotolarını da paylaşaım burdan kafter.kolay gelsin.
  • ben aynı düşünüyorum ya impreza alacağım zaman satarım yada arabayı impreza gibi yaparım
    eğer öyle yaparsam başka araba alsam bile bunu satmam antika araba gibi haftada bir biner
    fantazi yaparım. motoru yerine koyayım yıkayıp temizleyeyim ondan sonra koyarım bende
    fotoğrafları.
  • evet forewer japan.valla büyük konuşmiym da japondan şaşmam artık.hep bu applause un sayesinde.adamlar yapmış.

    sıralamam şöyle :

    1-subaru impreza
    2-mitsubishi lancer
    3-mazda 3
    3-toyota corolla
    4-nissan almera
  • güncel :)

    kafter giriyomusun foruma ? eğer bakarsan sana bir sorum olacak.saygılar.
  • parçası cok pahalı onu soyleyımde
  • yoo biz uygun buluyoruz.hangi parçası pahalı ki ?
  • uzun zamandır ayrı kaldım buralardan ve muhabbetten. bence parça bulma ve parça fiyatı
    konusunda çok sorunlu değil.
  • gs_serkan sana bir sorum olacak o spor direksiyonun için göbeği nerden aldıgın konusunda bir yardımcı olabilirmisin bana
  • 91 applause kullanıyorum ; arac sıcakkende bazen giderken bazende boşa alındıgında stop ediyor böyle bir sorunla karşılasan varmı nasıl hallolur tşkk
  • http://www.sahibinden.com/acil_satlik-31WQQaXQQ24926082WQQpXQQdisplayitem

    yukarıdaki linkteki araba hakkında yorumlarınızı bekliyorum arabayı almak istiyorum ama daihatsu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrcds3259

    Otobanda yukarı eğimli yolda araç tıkanmıyor.Hatta hızınız 100-120 arasında ise 5.viteste 160 a kadar hızlanmaya devam ediyorsunuz,yukarı eğimli otobanda bile.Tekir rampasını bilen bilir.O rampayı girdiği gibi çıktı araç.Ortalama 100 km/s hızla.

    Gerçekten bu fiyata bu konforu verebilecek araç sayısı azdır.

    Örneğin araçta fren balataları bittiğinde uyarı sistemi var.

    Sağ ön sol arka ve sol ön,sağ arka lastiklerin fren tertibat yolları ayrı tasarlanmış.Allah korusun fren patlasa bile diğer 2 lastik çaprazlama frene devam ediyor.


    Kardeş Öyle Bir anlatıyorsun Valla Benim de Alasım geldi Bir Tane :))))))
    Bu araçların Hiçbir Yedek Parça Sorunu Yok Değil mi ???
    Yani Farı Felan Kırılsa Hala Bulunabiliyor. Çünkü Nerede Görsem Millet Ya Arka farlara Başka Far Uyduruyor ya da fiber Kaplatıyor......




  • SELAM ARKDAŞLAR FORUMUNUZ BİR HARİKA BÜTÜN ARAÇLALA İLGİLİ BİLGİYİ SAYFANOZDAN ALIYORUM TEŞEKKÜRLER.BEN 1,5 SENE İÇİNDE İKİ ARAÇ ALIP SATTIM.SATMAM PARADAN DEĞİL ALDIĞIM 93 TEMPRA DİĞERİ 93 ŞAHİN İKİSİDE KIA SÜRE İÇİNDE BASKI BALATALARI YEDİ TEMPRA ÇOK HASSAS BİR ARAÇ.HAFTADA BİR TAMİRCİYE GİDİYORDUM EVİN ÖNÜNDE DURURKEN BİLE ACABA ARABA BİR İHTİYAÇ OLDUĞUNDA ÇALIŞACAKMI DİYE HEP KORKTUM ÇOK ZARAR YAPTIM TEMPRADA ZATEN.HARCADIKLARIMLA ŞİMDİ 202-2003 MODEL İİ BİR ARABA ALIRDIM HERALDE.ŞİMDİ YİNE BİR ARABA ARIYORUM VE Daihatsu Applause FORMUNUZDAN BİLGİLERİ OKUDUKÇA HAYRAN KALDIM.ARKAŞIMIZIN BİRİ SATOYORUM DİYE YAZMIŞ ALMAK İSTEDİM ANCAK NE YAZIKKİ GİTMİŞ.ŞİMDİ ARKADAŞLAR EĞER ANKARA YADA ANTEP CİVARINDA BİRİ TEMİZ KLİMALI OLURSA İİ OLUR 90-91 MODEL BİR TANE ALMAK İSTİYORUM ARTIK ARAÇ ALMAKTAN SIKILDIM BUNALDIM.TAMİRCİ YÜZÜ GÖRMEKTEN CANIMA YETTİ.ARKADAŞLAR SATILIK TEMİZ KLİMALI HİDROLİK DİREKSİYON ARAÇ VARSA BAKIMLI 5500 TLEM VAR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.ZAMAN AYIRIPTA VERDİĞİNİZ BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.KOLAY GESİN. MSN ADRESİM olcam05@hotmail.com ulaşırsanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eser1980 -- 21 Temmuz 2010; 14:42:54 >




  • Yorumları okudum bugunlerde bende Daihatsu Applause 1.6 X ini 5500 gibi bir fiyata almak üzereyim. araç mavi renkte manuel vites otomatik cam hidrolik klima özelliklere sahip. sizce nasıldır ? Önyardılı yaklaşıyoruz böyle araçlara. birde 94 model.
  • 6000 ytl bir bütcem var ve daihatsu applause almayı düşünüyorum. ancak malumunuz bu araçlara önyargılıyız toplumcak. reno9 al, şahin al, doğan al diyenlerle dolu etrafım. japon markalarının sağlamlıklarıyla ünlü olduklarını biliyorum ancak benm sorum parça sıkıntısı çekermiyim? hem eski model bir araç(1990-1991-1992) hem de japon yerli değil. parça bulmakta ve almakta(maddi olarak) zorlanmayacağım bir araç olsun istiyorum. ( 6000 ytl lik bütçeyle belki de çok şey istiyorum) istanbulda yaşıyorum yedek parça konusunda aydınlatırsanız sevinirim. ayrıc bu aracı alırken nelere dikkat edilmelidir? kronik arızaları nelerdir? yardımlarınızı bekliyorum. teşekkürler.. yoksa mecbren reno9 yada uno ya yönelicem.. iyi günler atrkadaşlar..
  • Bende sizinle aynı şeyleri yaşıyorum ancak bir akadaşım var yedek parçacı ve kendisinin bana söylediğini aynen söylüyorum. yedek parça problemi yaşamazsın ararsın ama bulursun. çok şahin brodway eskitir bu araçlar konforuna doyamazsın. araçta iç döşeme kapottaya çok düşünme fiyatları bellidir döşeme 400 e hallolur kaporta 1000 lira. 50 lira artar yada eksilir ama motorun masrafı şu diyene inanma ne çıkacağını ustada bilemez açmadan. o yüzden motora şaselere motor elektroniğine bak temizse al. ama şunuda söylemeden edemiyor ben olsam dogan yada şahin serisi bir şeyler alırım. Ben binici olacağım için bu paraya alabileceğimin en iyisinin bu olduğunu düşünüyorum kaldı ki siz istanbuldasınız. parça sorununun en son yaşanacağı yerdesiniz.
  • arkadaşlar selam 91 applause alacağım bugün inş
    acıkcası herkesin dediğinden ziyade kendi araştımalarımın sonuçlarına göre hareket eden birisiyim
    Türkiyede değerini bualamamış bir araçtır
    Her alınan malı sadece ekonomik geri dönüşü ile değerlendirmemek gerektiğini düşünüyorum
    neticide 4500 5500 aralığında alacağınız aracı en fazla 300 500 tl arası daha ucuza satarsınız belki
    fakat yaşattığı konfor yakıttan kazancınız ve güvenlik olarak yerli araclardan daha avantajlı olması bence bu açığı fazlası ile kapatır.
    kimse kusura bakmasın ben herkes öyle söylüyor diye doğana para vermem
    gider aynı özelliklerdeki applause yi 5000 e alır keyfime bakarım.

    CANIMI SOKAKTA PARAMI SANAYİLERDE YİTİRMEYE NİYETİM YOK
  • eski bir kullanıcısı olarak yerli araçlara tercih edilebilir.ama motoruna çok iyi baktırın.motor sizdeyken conta yada farklı bir sıkıntı yaparsa araç size 2 fiyatına mal olur.çok dikkat edin.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.