Şimdi Ara

Daha kültürlü bir insan olmak için her gün yeni bilgiler (Güncellendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
6.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugünlerde çok boş bir insan olduğumu farkettim. Bir insanla oturup tartışabileceğim hakim olduğum bir konu yok. Forumun kültür ve bilimi de genelde din-tanrı-inanç vs. temalı. Bu yüzden her gün yeni şeyler araştıracağım ve kültürlü bir insan olacağım. Bana verebileceğiniz tavsiyeler varsa bekliyorum. Ayrıca bana katılmak isteyen varsa pm atabilir. Beraber araştırırız ve belirli konularda tartışarak daha yetkin oluruz

    2.3.17 - Bir kitapçıda basit bir genel kültür kitabı görüp aldım. İçindeki bilgiler çok farklı değil ama gözüme kestirdiklerimi not alıp sonrasında daha detaylı kitaplara yönelmeyi düşünüyorum.
    4.3.17 - Bir spor dalı hakkında konuşabilmek ve bilgilenmek istiyordum. Futbol, basketbol vb. şeyler çok ilgimi çekmediği için araştırdım ve okçuluk güzel geldi. Ben de bir okçuluk kursunu aradım ve salı oraya gideceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi togonbutnothing -- 4 Mart 2017; 15:27:26 >







  • ilber ortaylı kültürden bahsederken türkleri, "herşey olmak isteyen millet" olarak tanımlamıştı. ne kadar istekli olursak olalım, eğer bir mesleğe yönelik belli kalifikasyonu gösterilemezse ondan vazgeçilir; daha uygun mesleklere yönelinir. şimdi senin gibilere gelelim, kirli bilgiden, bilgisi niyeti anonim olan kullanıcılardan geçilmeyen internetten bilgi, kültür edineceğini sanıyorsan bu işlere girmemen daha doğru olur. herkesin herşeyi bilmesi yapması zorunluluk değildir. Bunun yerine içinde bulunduğun duruma uygun optimum seçenekleri belirlemelisin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı

    ilber ortaylı kültürden bahsederken türkleri, "herşey olmak isteyen millet" olarak tanımlamıştı. ne kadar istekli olursak olalım, eğer bir mesleğe yönelik belli kalifikasyonu gösterilemezse ondan vazgeçilir; daha uygun mesleklere yönelinir. şimdi senin gibilere gelelim, kirli bilgiden, bilgisi niyeti anonim olan kullanıcılardan geçilmeyen internetten bilgi, kültür edineceğini sanıyorsan bu işlere girmemen daha doğru olur. herkesin herşeyi bilmesi yapması zorunluluk değildir. Bunun yerine içinde bulunduğun duruma uygun optimum seçenekleri belirlemelisin.

    Söylediklerinde haklılık payı var.Fakat gene de bazı konular hakkında temel bilgi sahibi olmak kayıp değil aksine kazançtır
  • Çok şukur bir ortamda sohbet edebilecek kadar bilgim var.

    Aslında bu iş merakla başlıyor.Bir yerde bir isim duyuyorsun ,google yazıyorsun ,kitaplarına bakıyorsun sonra o kişinin ideolojisini ,düşüncesini araştırıyorsun.Karşıt fikir adamlarını aratıyorsun boyle boyle devam ediyor.



    Temel konularla ilgili olarak kitap ,DERGİ (OZELLİKLE) ,belgesel (kesinlikle) ,alakalı vb.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    quote:

    Söylediklerinde haklılık payı var.Fakat gene de bazı konular hakkında temel bilgi sahibi olmak kayıp değil aksine kazançtır

    kayıp da olabilir kazanç da
  • Takip

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kültür denen şey Google'dan, internetten araştırma yaparak kazanılmaz.
  • Film izle, oku, gez, meraklı ol
  • Kraven kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle, katılıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven

    Kültür denen şey Google'dan, internetten araştırma yaparak kazanılmaz.

    Herkesin oraya buraya gidecek, müzeleri gezecek veya kitap satın alacak durumu olmayabilir ama.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Metin2nin Demircisi


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven

    Kültür denen şey Google'dan, internetten araştırma yaparak kazanılmaz.

    Herkesin oraya buraya gidecek, müzeleri gezecek veya kitap satın alacak durumu olmayabilir ama.

    Herkes kültürlü olacak diye bir zorunluluk da yok. Bir toplum içerisinde elit yahut gerçek anlamda sosyete denen kesim vardır ve bunlar kültürlüdür. Bunların yanında bol bol okuyup edip kendini geliştirerek yükselen zeki insanlar olur ve bunu yapmayan, milyonlarca farklı vasıflara sahip insan vardır. Herkes kültürlü, elit, sosyete, her konuda bilgili olmak zorunda değil, öyle bir toplum yapısı mümkün değil zaten.
    Ha parasızlık yüzünden kitap okuyamıyorum diyen de yalan söyler. Gerekirse yemeğinden kısar, yine kitap alırsın okumak istiyorsan, hevesliysen. İnternetten bulur o kitabı yine okursun, hiç olmadı kütüphaneye gider yine okursun...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven

    Kültür denen şey Google'dan, internetten araştırma yaparak kazanılmaz.

    Hocam söylediklerimin neresinde Google'dan araştıracağımı belirttim bilmiyorum. Belki Google'ı önbilgi için kullanabilirim evet. Ancak genel olarak araştıracağım şeyleri kitaplardan, gidip görülebiliyorsa görerek araştırmak istiyorum. Başka tavsiyeleriniz varsa da alabilirim.
  • Şeyh-i Ekber İBN-İ ARABİ kullanıcısına yanıt
    Ben de öyle düşünüyorum hocam. Mesela bir şey ilgimi çektiyse not alıyorum ki sonra araştırayım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.