Şimdi Ara

Daha az sesli çalışan bir sistem için PSU ve Fan tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle iyi günler dilerim. Sorunuma gelecek olursak 2 hafta önce yeni bir sistem topladım. Ama bu kadar para verip sistemin aşırı sesli çalışması pek memnun etmedi beni. Öncelikle yük altında bile sessiz çalışan bir psu almak istiyorum (Ekran kartı 1080ti). Psu konusundaki tavsiyelerinizi bekliyoru . Ayrıca Kasa olarak 780T aldım ön tarafta iki adet 14 cm fan arkada bir adet 14 cm egzoz fan ve üst tarafa h100iv2 aldım. Kasada ses problemini tamamen ortadan kaldırmak istiyorum.
    Kasanın ön kapağını açtığımda 3 adet 12cm, 2 adet 14 cm ve 2 adet 20 cm fan takılabildiğini gördüm. Minimum düzeyde ses için 20’lik 2 fan mı takmalıyım yoksa 12 cm lik 3 fan mı? Sıvı soğutmanın fanlarını değiştirsem de olur diyorum çünkü o da ses çıkarıyor. Bana sessiz çalışan psu, ön tarafa ve sıvı soğurmaya fan önerilerinde bulunur musunuz? Rgb olsa daha iyi olur.
    Yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İtalyan Aygiri -- 10 Nisan 2018; 5:19:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Merhaba,



    Gerçek sessizlik arıyorsanız iyi bir fan kontrolcü şart. Ben aşağıda linkini attığım ürünü kullanıyorum ve çok memnunum. Cooler Master Cosmos II kasamda toplam 12 tane fan var hepsi minimum devirde dönüyor sürekli olarak ve sıfır ses var kasada. Linkini attığım kontrolcünün her bir kanalına 30 watt a kadar fan bağlanabiliyor yani bir kanala 6-7 fan bile bağlayabilirsiniz. 6 adet fan kanalı var kontrolcüde. Ayrıca ısı propları sayesinde 6 farklı noktanın sıcaklık değerleri anlık izlenebiliyor. Ben ses konusunda titizim ve sıfır ses ile kullanıyorum kasayı.



    Psu olarak Corsair HX850i kullanıyorum ve o da sıfır seste çalışıyor.



    http://www.thermaltake.com/Cooler/Cooling_Accessory_/Fan_Controller/C_00002777/Commander_F6_RGB/Design.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felice Forte -- 9 Nisan 2018; 16:0:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Felice Forte F kullanıcısına yanıt
    Fan kontrolcüsü zaten aklımda vardı hocam düşüneceğim attığınız linki. Psu’da ise bugün edindiğim bilgiler sonucu seasonic( prime 750w 80w platinum) de karar kıldım.



    Peki siz hangi fanları kullanıyorsunuz bilgisayarınızda öğrenebilir miyim acaba? Bir de benim bulunduğum il yazın resmen cehennem gibi yanıyor fanları orta son seviye arasında açarım büyük ihtimal o kademeye aldığımda beni rahatsız etmesin istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İtalyan Aygiri -- 10 Nisan 2018; 5:33:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Corsair RM750X var. 300W çekmeden fanlar çalışmıyor çalıştığında da duymak için kulağını iyice dayaman lazım duymak için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lafügüzaf. -- 10 Nisan 2018; 8:34:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.