Şimdi Ara

Dağcı Komando Olmak İstiyorum [herkes içeri] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
150
Cevap
1
Favori
5.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ölümü göze almış mış mış mış yahu sen çocuksun sen daha ölümü göze almışta komando olacakmışta dünşmanla savaşacakmış. sen ölmeyi bayılmak sanıyorsun herhalde. ölümü ne sanıyorsun. şurda ufak bi kolun kesilse acıdan duramayacaksın gelmiş ölümü göze aldım diyorsun çocukmusun yaşın kaç olm senin ?yahu ben 14 yaşlarında bıraktım böyle saçma düşünceleri ben ölümden korkmam ben farklıyım havalarını millet demek çok çok daha geç büyüyor. mezar taşlarını koyun adam öldürmeyi oyun sanma aslan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suriye

hiç bir yere katılamazsın tsk de tuvalet temizlersin kardeş. onlar fiziği sağlam kişiler sen boşuna hayal kurma

sınav değil şınav dır o sınav olsa duramazsın

şınav gazla değil kol kası ile çekilir

İnsanları yanlış bilgilendirme. Şınav sadece kol kası ile çekilmez kanat sırt göğüs kaslarıda dahildir. Ayrıca gazla kastan daha iyi çekilir. Aldığın gazla acı eşiğini unutur kas kapasitenin üstünde çekersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayrikoc61

quote:

Orijinalden alıntı: MaklubegibiAdam

quote:

@Ertgrlzfr Allah razı olsun abi. @MaklubegibiAdam ayıp oluyor.

ya kusura bakma da hocam azicik saksiyi calistir. oraya alinan adamlar ulkenin zeka olarak da kultur olarak da en ust sinif insanlari bu bir.
    ikincisi 3 ay acemi egitiminden gecmiyorlar oraya gitmek icin. uzun ve cok zorlu egitimler aliyorlar.
    ucuncusu zaten artik erler guneydoguya gonderilmiyor. uzmanlar gonderiliyor. yani ramboluk hayallerin gg oluyor otoamtik olarak,
    ama dedigim gibi rambo olmadan once biraz mantigini kullan. ulan acaba 3 aylik egitimle en seckin sinifa sokulup, guneydoguya alinir miyin doye dusun. ayrica ozel kuvvvetlerde er yok. varsa da bordo bereli sayilmiyorlar.

Zaten komando olacağımı belirttim.

Abim şuan 3 aylık eğitimle mardin Dargeçite gidiyor. Bilgine.

oraya gidebiliyor zaten. soyle ki riskli bolgelere gidemiyorlar. oraya gidiyorlarsa da karargahta kaliyorlar vs. yoksa hataya da gidemesin oyle bi durum yok. komando olan herkes de katilmiyor bu arada ozel kuvvetlere.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fox90

quote:

Orijinalden alıntı: Suriye

hiç bir yere katılamazsın tsk de tuvalet temizlersin kardeş. onlar fiziği sağlam kişiler sen boşuna hayal kurma

sınav değil şınav dır o sınav olsa duramazsın

şınav gazla değil kol kası ile çekilir

İnsanları yanlış bilgilendirme. Şınav sadece kol kası ile çekilmez kanat sırt göğüs kaslarıda dahildir. Ayrıca gazla kastan daha iyi çekilir. Aldığın gazla acı eşiğini unutur kas kapasitenin üstünde çekersin.

Otomatik olarak gaz dıye düzeltmiş telefon.

2 barfiksde tıkandım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Body yap. Eve de barfiks çubuğu al

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BrazzerstakiKelAdam

Hareket halindeki bir tanktan diğerine atlarken sarjör değiştirebiliyorsan tamamdır.

O kadar kolay olmamalı hocam. Özel harekat timine katılmak istiyorum. Askerde kalacağım. Time katılınca doğuya atacaklar bir ihtimal.

Ama abim şuan doğuya düştü. Benimde doğuya gitme şansım var mı.

Doğudan korkuyorsan asker olma zaten, sen askerliği sadece eğitimden ve havadan ibaret mi sanıyorsun ?

Yüksekova da dağlarda 1 gün keşfe çık görürüm ben seni.

• Komando genelde gönüllü olan herkesi, sakatlığı olamaması koşuluyla bir jiletçi hapçı olmayacak alıyorlar.Çok zor bir eğitimi var.Ben dağcı komandoydum.
    Burada karışık bilgiler var düzelteyim.
    1-Komando eğitimi er isen Manisa kırkağaçta eğitim alırsın.
    2-Üniversite mezunuysan 2 yer var.1. si Tuzla piyade okulu, 2.si Eğirdir dağ komando okulu.2.sine komandonun mabedi derler.
    3-Eğirdire gitmen için muayenede komando olmak istiyorum dersin forma doldurursun sağlıklı isen gidersin yoksa ya kısa dönem yada tuzla piyade okuluna gidersin.
    4-Eğirdirde refüze olursan yani ayıklanırsan doğruca tuzla piyadeye gidersin.
    5- EĞirdirde verilen eğitim ciddi ciddi ağırdır .İlk eğitim komando temel eğitimidir.Epeyce zordur.
    6-Eğer subay astsubay ve uzman erbaş isen komando temel aldıktan sonra ihtisas komando kursu var tamamen gönüllü.Orası daha da berbat.Paraşütle atlama filan her şey var.
    7-Eğer subay astsubay uzman erbaş isen tamamen gönüllü esasına göre özel kuvvetlere girmeye çalışlırsın.2 yıl eğitimi vardır.Dayanabilirsen özel kuvvetler komutanlığında çalışırsın.Komandolar mavi bere takar.ÖZel kuvvetlerde bu bordo renge dönüşür.Herşeyi yüzmeyi, dalmayı, her türlü silahı kullanmayı, keskin nişancı, paraşüt, dağcılık filan herşeyi profesyonelce öğretirler.Yaparsın.
    8-Askere jandarma olarak gidersen komando eğitim yerin İzmir Foça dır.
    ,KIsaca bordo bereli olmak içim muvazzaf asker olman lazım.Er isen bunları unut.

• sen lise sona geç de sonra bakarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BrazzerstakiKelAdam

Hareket halindeki bir tanktan diğerine atlarken sarjör değiştirebiliyorsan tamamdır.

O kadar kolay olmamalı hocam. Özel harekat timine katılmak istiyorum. Askerde kalacağım. Time katılınca doğuya atacaklar bir ihtimal.

Ama abim şuan doğuya düştü. Benimde doğuya gitme şansım var mı.

Doğudan korkuyorsan asker olma zaten, sen askerliği sadece eğitimden ve havadan ibaret mi sanıyorsun ?

Yüksekova da dağlarda 1 gün keşfe çık görürüm ben seni.

Zaten doğuya gitmek istediğimi belirttim kendim. Niye korkacak misim?

• 5 şınavda tıkanıyorsan klavye komandoluğu sana daha uygun bence

• üniversite kazanıp bitirirsen seni yemekhaneden sorumlu asteğmen yapalım hevesini alırsın hem
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetgox

5 şınavda tıkanıyorsan klavye komandoluğu sana daha uygun bence

10 çıktı hocam nefes alış verisini iyi yapınca. Ek olarak 10 șınavda bir mola verdim süreyi durdurarak. 10 saniye sonra devam ettim. Toplamda 37 saniye de 30 șinav çektim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayrikoc61 -- 19 Eylül 2015; 13:51:56 >
  • Yer ..... Jandarma Komando Er Eğitim alayı. Sene 2004. Bir Ağustos günü sabahı. Sabah 5 30 da yataktan kalkıyorsun. ........ askeriyenin olduğu tepe o kadar tuhaf ki ağustos ayında sabahları ağzından buhar çıkıyor üşüyorsun, ellerin titriyor. Öğlen ise 40 derecek. Neyse sabah 5 30 da kalktın ışık hızı ile yatağını yaptın. Bu arada yatak yapmak bir sanat işidir. Tüm gece yorgunluktan bir hayvan ölüsü gibi üzerinde yatmana rağmen sabah o yatağı yaparken öyle bir gerdireceksin ki tek bir kırışıklı dahi kalmayacak. Yoksa cezanın kralını yersin. Tokat falan olsa yine iyi 20 dakika sürünme ya da ördek yürüyüşü. Çok feci. Neyse 5 30 da kalktın yatağını yaptın. Kamuflajlarını giydin dolabını simetrik milimetrik düzelttin. tek bir dağınık eşyan kalmadı. Eğer kalırsa yine ceza. Koğuşta işin bitince bahçeye iniyorsun. Kahvaltı 6 30 da. O saate kadar mıntıka temizliği yapıyorsun. Mıntıka temizliğinden kasın geceki içip yere attığın izmaritleri tek tek elinle topluyorsun. Ya da Çam ağaçlarından düşen iğnemsi yaprak mıdır ne haltsa onları. Bu takriben yarım saat sürer ve yemekhanenin önünde bekleme moduna geçersin. Yarım saat ayakta bekletirler. Otur deseler yerler soğuk motoru bozucan. Otur emri geldiği zaman ayakta durmak yasak falan. Bi yarım saat de o ızdırapla geçer ardından sırayla yemekhaneye alırlar. Dev kazanlarda demlenen çayı metal bardakta eline verirler. O kadar sıcaktır ki eline yapışır. İçinden çayına da kahvaltısına da sayarsın. Ama sadece içinden. Dışarıdan saymaya YÜREK ister. 5 zeytin 1 parça peynir. 1 topan ekmek plastik minik pakette tereyağ reçel bal. bi tane yumurta. Bu güzelim kahvaltıyı 5 dakika içinde yiyerek bahçeye indikten sonra. Bölüğe doğru uygun adım yürüyüşe geçilir. Şunu unutmayın Komando alayında acemi erler asla normal insan gibi yürüyemezler. Bir yerden bir yere gitmenin 3 yolu vardır . 1 ) Uygun adım 2 ) Koşar adım 3) Sürünerek. Bölüğe ulaştıktan sonra okul gibi düşünün. Eğitim devamlı bahçede geçer. 45 dakika ders anlatılır. Savaş sanatı yani 15 dakika tenefüs. Tenefüste kantinden ucuz kola ve eti negro alırsın. 3 ay boyunca ikisinden de tiksinmiştim. Kantinde bu ikisinden başka hiç bir şey yoktu. Saat 12 ye kadar bu şekilde eğitim devam eder ve öğle yemeği sabahkinin aynısı şekilde yenir. Evet esas şenlik öğleden sonra başlıyor. Spor eşofmanlar giyilir. İlk önce tüfekli tüfeksiz hareketler 1 saat yapılır ardından koşuya çıkılır. 3200 metre deparlı koşulur . 11 dakikanın üstü çarşıya çıkamaz. Vücut alışınca rahat koşarsın 6 dakika da bile varısın hedefine. Ardından tekrar başlangıç noktana koşarsın :D biraz tepe yukarıdır süre uzar ama yapacak bir şey yok. 10 dakika dinlenirsin yat şınava. Komutan der 30 tane çekicez. 28 29 30 tam sevinirsin 5 tane vatan için hobaaaa o biter 5 tane sevdikleriniz içinn haydeee 5 tane ananızz 5 tane babanızz 5 tane sözlünüzz derkene dilin kurbanlık koyun dibi dışarı çıkar. Ardından mekik aynı yöntemle canını çıkarırlar. Ardından barfiks. İster bel vurdur ister cheat yap ister trainer ne halt yiyeceksen o minimum 7 tane barfiksi çekeceksin arkadaş. Ondan kaçış yok. İşin garip yanı hayatında hiç spor yapmasan da o günlük egzersizlere vücut alışıyor. Neyse Eğitim bunla bitmedi. Biraz dinlendikten sonra petlanton denen Allahın belası yere gidersin. Sürünmesi, koşusu, direklerin üzerinden koşma, çukurdan çıkma, bentten aşma aklına gelebilecek envai çeşit parkur vardır. Gaz verme amaçlı algılayın ya da algılamayın siz bilirsiniz. En zayıf olan balkon çocuğunu bile 1 ayda terminatör haline getiriyorlar. Ben bile şaşırmıştım nasıl bu kadar dayanabiliyorum diye. Ve vücut bu duruma uyum sağlıyor ! Evet. Rutin hale getiriyorsun bunları. Sanki yıllardan beri o kadar ağır sporu yapmıyormuşçasına yapıyorsun. İşin sırrı aslında herkesin yapabildiğini gördükçe kendini koşullaman durumu kabul etmen ve yapman. Programa dönelim. Sporumuz bitti. Ama gün daha bitmedi. Akşam yemeğine gidiyoruz. 7-8 arası serbestiz. Tekrar kamuflajlarımızı giyiyoruz. Yemekten sonra amfi de ders var. Savaş sanatı. Türk tarihi falan güzel dersler. Ama tek sorun uykundan çalıyorlar. Amfiden çıktığında saat tam 10. 10 dan sonra da wc ye gir traş ol bot boya sigara içiyorsan in sigara iç evine telefon aç saat 11 - 11:30 uyuyorsun ve saat 5 30 da tekrar kalkıyorsun.

Bunun yanında intikaller falanda var cabası : ) operasyon provaları yani.

Üşenmezsen bi oku kardeş. Sonra tekrar düşün ne olmak istediğine.

• Benden sana tavsiye kesinlikle fitness salonlarına gitme kickbox karate falan yapman daha yararlı olur çünkü salonlar seni ne çevik ne hızlı ne de dayanıklı yapar daha çok hantallaşırsın o yüzden dayanıklılık ve çeviklik üzerine antrenmanlar yapman lazım.

Bir de dip not düşeyim gözlerinde herhangi bir bozukluk varsa hiçbir şekilde komando olamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi So Good. -- 19 Eylül 2015; 14:05:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rapsody_izmir

Yer ..... Jandarma Komando Er Eğitim alayı. Sene 2004. Bir Ağustos günü sabahı. Sabah 5 30 da yataktan kalkıyorsun. ........ askeriyenin olduğu tepe o kadar tuhaf ki ağustos ayında sabahları ağzından buhar çıkıyor üşüyorsun, ellerin titriyor. Öğlen ise 40 derecek. Neyse sabah 5 30 da kalktın ışık hızı ile yatağını yaptın. Bu arada yatak yapmak bir sanat işidir. Tüm gece yorgunluktan bir hayvan ölüsü gibi üzerinde yatmana rağmen sabah o yatağı yaparken öyle bir gerdireceksin ki tek bir kırışıklı dahi kalmayacak. Yoksa cezanın kralını yersin. Tokat falan olsa yine iyi 20 dakika sürünme ya da ördek yürüyüşü. Çok feci. Neyse 5 30 da kalktın yatağını yaptın. Kamuflajlarını giydin dolabını simetrik milimetrik düzelttin. tek bir dağınık eşyan kalmadı. Eğer kalırsa yine ceza. Koğuşta işin bitince bahçeye iniyorsun. Kahvaltı 6 30 da. O saate kadar mıntıka temizliği yapıyorsun. Mıntıka temizliğinden kasın geceki içip yere attığın izmaritleri tek tek elinle topluyorsun. Ya da Çam ağaçlarından düşen iğnemsi yaprak mıdır ne haltsa onları. Bu takriben yarım saat sürer ve yemekhanenin önünde bekleme moduna geçersin. Yarım saat ayakta bekletirler. Otur deseler yerler soğuk motoru bozucan. Otur emri geldiği zaman ayakta durmak yasak falan. Bi yarım saat de o ızdırapla geçer ardından sırayla yemekhaneye alırlar. Dev kazanlarda demlenen çayı metal bardakta eline verirler. O kadar sıcaktır ki eline yapışır. İçinden çayına da kahvaltısına da sayarsın. Ama sadece içinden. Dışarıdan saymaya YÜREK ister. 5 zeytin 1 parça peynir. 1 topan ekmek plastik minik pakette tereyağ reçel bal. bi tane yumurta. Bu güzelim kahvaltıyı 5 dakika içinde yiyerek bahçeye indikten sonra. Bölüğe doğru uygun adım yürüyüşe geçilir. Şunu unutmayın Komando alayında acemi erler asla normal insan gibi yürüyemezler. Bir yerden bir yere gitmenin 3 yolu vardır . 1 ) Uygun adım 2 ) Koşar adım 3) Sürünerek. Bölüğe ulaştıktan sonra okul gibi düşünün. Eğitim devamlı bahçede geçer. 45 dakika ders anlatılır. Savaş sanatı yani 15 dakika tenefüs. Tenefüste kantinden ucuz kola ve eti negro alırsın. 3 ay boyunca ikisinden de tiksinmiştim. Kantinde bu ikisinden başka hiç bir şey yoktu. Saat 12 ye kadar bu şekilde eğitim devam eder ve öğle yemeği sabahkinin aynısı şekilde yenir. Evet esas şenlik öğleden sonra başlıyor. Spor eşofmanlar giyilir. İlk önce tüfekli tüfeksiz hareketler 1 saat yapılır ardından koşuya çıkılır. 3200 metre deparlı koşulur . 11 dakikanın üstü çarşıya çıkamaz. Vücut alışınca rahat koşarsın 6 dakika da bile varısın hedefine. Ardından tekrar başlangıç noktana koşarsın :D biraz tepe yukarıdır süre uzar ama yapacak bir şey yok. 10 dakika dinlenirsin yat şınava. Komutan der 30 tane çekicez. 28 29 30 tam sevinirsin 5 tane vatan için hobaaaa o biter 5 tane sevdikleriniz içinn haydeee 5 tane ananızz 5 tane babanızz 5 tane sözlünüzz derkene dilin kurbanlık koyun dibi dışarı çıkar. Ardından mekik aynı yöntemle canını çıkarırlar. Ardından barfiks. İster bel vurdur ister cheat yap ister trainer ne halt yiyeceksen o minimum 7 tane barfiksi çekeceksin arkadaş. Ondan kaçış yok. İşin garip yanı hayatında hiç spor yapmasan da o günlük egzersizlere vücut alışıyor. Neyse Eğitim bunla bitmedi. Biraz dinlendikten sonra petlanton denen Allahın belası yere gidersin. Sürünmesi, koşusu, direklerin üzerinden koşma, çukurdan çıkma, bentten aşma aklına gelebilecek envai çeşit parkur vardır. Gaz verme amaçlı algılayın ya da algılamayın siz bilirsiniz. En zayıf olan balkon çocuğunu bile 1 ayda terminatör haline getiriyorlar. Ben bile şaşırmıştım nasıl bu kadar dayanabiliyorum diye. Ve vücut bu duruma uyum sağlıyor ! Evet. Rutin hale getiriyorsun bunları. Sanki yıllardan beri o kadar ağır sporu yapmıyormuşçasına yapıyorsun. İşin sırrı aslında herkesin yapabildiğini gördükçe kendini koşullaman durumu kabul etmen ve yapman. Programa dönelim. Sporumuz bitti. Ama gün daha bitmedi. Akşam yemeğine gidiyoruz. 7-8 arası serbestiz. Tekrar kamuflajlarımızı giyiyoruz. Yemekten sonra amfi de ders var. Savaş sanatı. Türk tarihi falan güzel dersler. Ama tek sorun uykundan çalıyorlar. Amfiden çıktığında saat tam 10. 10 dan sonra da wc ye gir traş ol bot boya sigara içiyorsan in sigara iç evine telefon aç saat 11 - 11:30 uyuyorsun ve saat 5 30 da tekrar kalkıyorsun.

Bunun yanında intikaller falanda var cabası : ) operasyon provaları yani.

Üşenmezsen bi oku kardeş. Sonra tekrar düşün ne olmak istediğine.

Baştan sona kadar okudum. Eğitimleri gözümden geçirdim. Kick box ile uğraştığım için ördek yürüyüşünün işkencesini bilirim.

Parkurlar biraz zor, ama eminim. Ya komando olacağım ya da jandarma terörle mücadele timinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: So Good.

Benden sana tavsiye kesinlikle fitness salonlarına gitme kickbox karate falan yapman daha yararlı olur çünkü salonlar seni ne çevik ne hızlı ne de dayanıklı yapar daha çok hantallaşırsın o yüzden dayanıklılık ve çeviklik üzerine antrenmanlar yapman lazım.

Bir de dip not düşeyim gözlerinde herhangi bir bozukluk varsa hiçbir şekilde komando olamazsın.

Allaha şükür herhangi bir hastalığım yok. Fitnesse kas yaparım diye gitmek istedim. Çünkü kollarım güçsüz yumruklarım sert. Nasıl oluyorsa bu.

Kick box ile baya bi uğraştım. Kendi çapımda 2 kişiyi tek başıma indirebilcek gucteyim.

Muay thai yapmayı düşünüyorum.

Aslında bunlar askerlik bahanesi. Boka salonunda çok komando dansı yaptırdılar bacak açmak için. Çok ördek yürüyüşü yaptık.

Yolumuz hayrola.

• okumadım

• Bir zamanlar bu forum sniper olmak isteyenler gördü.. Tank olmak isteyen. F16 olmak isteyen bile vardı.... Üzülme kardeşim sende olursun bişeyler.....

• Bir asteğmen olarak yazılanları okudum. kısaca şöyle anlatayım askere gideceği günü iple çekenler, askere gittikten sonra da askerliğin biteceği günü iple çekiyorlar. Bu konuyu açan arkadaş, askerde yanaşık düzen eğitimi almaya başlasın bakalım daha ilk haftadan askerlikten soğuyor mu soğumuyor mu. Üstüne bir de,bir o tarafa bir bu tarafa istikamet verildiğinde görürüm ben onu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • congenial_boy C kullanıcısına yanıt
    istikamet gokyuzu ;)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.