Şimdi Ara

DAĞ.KOMD.OKL.VE EĞT.MRK.K.LIĞI ISPARTA EĞİRDİR (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
1
Favori
82.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • en ufak bir sağlık sorununuzda tuzlaya yollanacaksınız zaten merak etmeyin
    fakat tuzla da pek rahat değil,benim arkadaşım tuzladan sonra ş.urfaya kura çekmişti fakat oradan da şırnaka yolladılar tam teröristlerin göbeğine Hisara..

    kol komutanı işine de fazla takılmayın
    kol,takımdan daha ufak.
    işte 10-20 askeriniz olur.fakat genelde asteğmenlere takım veriyorlar,ben takım komutanıydım,bölük komutanı olmayınca koca bölükle de baş ettiğiniz oluyor bu da 200 kişi demek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webislander -- 10 Nisan 2010; 11:34:32 >
  • tuzlaya gonderdıklerı zaman komando degılde er egıtımı alıyorsunuz heralde daha sonrada dogal olarak dagıtımda doguya dussenızde sonucta komando egıtımı alınmadıgı ıcın daglara cıkılacagını sanmıyorum kışla ıcınde kalınır dıye dusunuyorum.
  • arkadaşlar yarın akşam 22.45 uçağı ile istanbuldan ıspartaya gidiyorum 1 gün otelde kalıp ertesi gün teslim olacağım orada müşterilerimiz olduğu için yer mekan konusunda yardımcı olacaklar uçakla gitmeyi düşünenler için söylüyorum p.tesiye bilet yok yarın akşam için olan bilet ise herşey dahil 94tl bilginize...aynı şekilde gitmek isteyen olursa ve burdan yazarsa sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolverine85

    tuzlaya gonderdıklerı zaman komando degılde er egıtımı alıyorsunuz heralde daha sonrada dogal olarak dagıtımda doguya dussenızde sonucta komando egıtımı alınmadıgı ıcın daglara cıkılacagını sanmıyorum kışla ıcınde kalınır dıye dusunuyorum.


    tuzlaya gidenler de asteğmen eğitim alacaklar
    evet komando eğitimi gibi değil ama % 60 ı benziyor..
    ve doğuya gittiğinde de isterse göreve bile çıkar bunlar için temel bütün eğitimler tuzlada veriliyor

    ayrıca asteğmen asteğmendir,asteğmen usta birliğinde altındaki askerlere eğitimde gördüklerini aynen aktaracak.sonuç olarak hiçbir asteğmene erlere verildiği gibi eğitim verilmez
    komando eğitiminde günde 5 km koşuluyor,düz asteğmende 3 km koşuluyor.arada çok ufak farklar var hepsi o



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webislander -- 10 Nisan 2010; 15:34:19 >




  • ankaradan ıspartaya yada eğirdir'e nasıl gidilir, hangi firmalar var bilen var mı?

    yol kac saat surer ne zaman yola cıkmak gerekir?
  • Benimde Eğirdir/Isparta,yedek subay olarak komando.. Bende iktisat mezunuyum,ne alaka komando anlamadım. Yani refüze olup Tuzla'ya gitsek de pek rahat bir askerlik olmayacak bizimkisi,anlaşılan. Konya'dan gideceğim,orda görüşmek üzere arkadaşlar..
  • ptesi sabah manisadan çıkıyorum yola..bikaç gün içinde belli oluyomuş refuse yada komando olanlar..hayırlısı neyse o çıksın artık bakalım..
  • 4 sene ıspartada okudum egirdirin ıspartanın her yerını her delıgını bılırım.. ankaradan 4 sene gıttım gıttım geldım demekkı yıyecek daha ekmegım varmı kı orda yedek subay olarak atandım.. zorlugunun ve guneydogu ıhtımalının yuksek oldugunu bıldıgım halde gururlandım yedek subay pıyade komando..

    kamıl koc pamuk prenses ısparta petrol ve gürman fırmaları gunde 4-5 sefer uyguluyolar ankara ısparta arasına bılet bulamamanız mucıze olur..

    olayın guzellıgı okul bıtelı daha 6 ay oldu ve ev arkadasım yuksek lısans yaparak devam edıyor kendı evıme gıdıyormusum gıbı hıssedıyorum tabı teslım olunca bole hıssetmıyecegımın yıne farkındayım 2 sene once bır dostum da yıne aynı statude yaptı askerlıgını ondandır kı sartlar hakkında az cok bılgı sahıbı oldum bugun

    youtube dan ızledıgınız vıdeolara lutfen aldanmayın bu kadar dıyorum.. onlar gonulluluk esası ıle gelıp komando ıhtısas egıtımı alan subay&astsubaylardan olusan takımların yaptıgı egıtımler elbette cok zor egıtımler yapacagız ama o meshur 70 metrelık dırekde egıtım almayacagız mesela o dırek ust sevıye komando ve bordo berelıler ıcın..
    en ıyısı orda fırsatını bulunca 1 er bardak cay alıp egrıdır golune karsı bu konuları yuzyuze konusmak hep beraber beyler.. hepınıze selamlar astegmen&kısa donem dostlar..

    edit: imla hatalarım affola acele ıle yazdım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nymphea7 -- 10 Nisan 2010; 21:53:46 >




  • evet arkadaşlar benimde askerlik buraya cıktı kol k. yedeksubay olarak. anlamadığım nokta gözlerimde 3-3,5 miyop 1,25 hipermetrop varken, kronik FMF hastası olduğum halde, bacağımdan 3 yerden ameliyat edildiğim halde nasıl komando olacağım?? :))))) bilen biri aydınlatsın lütfen
  • arkadaşlar size b sorum olacak cevaplarsanız çok sevineceğim.

    Ben de yedek subay statüsünde ıspartaya gidiyorum.

    acemi eğitimimiz üç ay mı sürecek ? Biz bu süre içinde maaş alabilecek miyiz ? Yoksa maaş usta asker olduğumuz da mı elimize geçecek.

    Bir de ben evliyim eve çıkma imkanımız olur mu ? Yani evimi ıspartaya taşıyabilir miyim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sharapnell


    arkadaşlar yarın akşam 22.45 uçağı ile istanbuldan ıspartaya gidiyorum 1 gün otelde kalıp ertesi gün teslim olacağım orada müşterilerimiz olduğu için yer mekan konusunda yardımcı olacaklar uçakla gitmeyi düşünenler için söylüyorum p.tesiye bilet yok yarın akşam için olan bilet ise herşey dahil 94tl bilginize...aynı şekilde gitmek isteyen olursa ve burdan yazarsa sevinirim


    hocam ben de aynı uçakla gidiyorum. online check-in'i de yaptım.
    Telefon açar mısın haberleşelim gitmeden:
    0530 9312980
  • quote:

    Orijinalden alıntı: windlea983

    evet arkadaşlar benimde askerlik buraya cıktı kol k. yedeksubay olarak. anlamadığım nokta gözlerimde 3-3,5 miyop 1,25 hipermetrop varken, kronik FMF hastası olduğum halde, bacağımdan 3 yerden ameliyat edildiğim halde nasıl komando olacağım?? :))))) bilen biri aydınlatsın lütfen


    hocam seni de beni de tuzla'ya gönderecekler için rahat olsun:)
    bende de 5 numara miyop var.
  • Şimdi kendi yazdıklarımı gördümde GOD32 nin ne kadar haklı olduğunu anladım. Arkadaşlar Eğirdirden korkmanızı gerektirecek hiç bir şey yok. Sınıf arkadaşım orada kaldı ben Tuzlaya refüze oldum.

    1-Gönüllülük gerçekten çok önemli istemeyen adamı tutmuyorlar orada 260 kişi gönüllü oldu bizim dönemde 12 kişi istemeyerek kaldı.

    2-Eğirdirin eğitimi eskisi kadar ağır değil hele hele şu yukarıdaki fotoğrafların asteğmen temel kursu ile ilgisi yok, Tuzladan farkı gün aşırı 2 kat yürümeniz ve son 10 günlük tatbikatı zaten eğitimin en zor kısmıda o. Tuzlada tatbikat yok 25 km intikal var Eğirdirde ise ilk gün 60 son gün 60 km yürünen tatbikat. Ama inanın yapılmayacak bir şey değil yukarıda yazdığım kan düşüklüğü nedeniyle değil kendi isteğimle refüze oldum Eğirdirden, Tuzlada kura çektiğimden beri keşke kalsaydım diyorum :)

    3-Tuzlada çok güzel kuralar çekebilirsiniz tabi kısmınız çok önemli tuzlada öncelikli olarak branş kurası çekiyorsunuz Mekanize, Hudut, Piyade, Keşif, Tanksavar bunlar arasından göreceli olarak en kötü kura Hudut çünkü piyadenin yarısından çoğu İstanbulda kalırken Hudut kurasının yarısına yakını Ağrı, Van, Mardin, Şırnak gibi iç güvenlik bölgelerine gidiyor.

    Buraya dikkat Eğirdirde sizin döneminizdede 270 kişi kalacaktır muhtemel olarak ama orada kaldınız diye hepiniz komando olmayacaksınız o eğitimi alan 120 arkadaşımız Komando Brövesi alamayarak yalnızca Piyade asteğmen oldular kalan 150 ninde yalnızca 50 si Komando tugaylarına giderek Komando Kol komutanı oldular. Diğerleri İç güvenlik bölgelerinde Piyade olarak görev alacaklar.

    4-Tuzlanın en büyük avantajı İstanbullu arkadaşlar için evci çıkmasıdır çok kitlerler ama yinede en azından haftasonu ailenizi arkadaşlarınızı görme şansınız vardır. İstanbullu hiç bir arkadaşa Eğirdirde kalmalarını önermiyorum en azından askerliklerinini ilk 3 ayı biraz daha alışılmış geçer yalnız işin ilginç tarafı Eğirdire girdiğiniz andan itibaren Asteğmensinizdir ancak Tuzlada erler bile size artistlik yapabilir.

    Son olarak Asteğmen olduğunuza hiç ama hiç üzülmeyin kıtaya çıktığınızda ne demek istediğimi anlayacaksınız ben Tuzladan yukarıdaki iç güvenlik bölgelerinden birine Hudut kurası çektim "GOD32 ye selam ederim aynı tabur " :) ve inanın tuzlada olduğumdan daha mutluyum.




  • insallah kardesim orada görüsürüz piyade astegmen irfan ayhan, erzurumluyum. yarından gidiyorum ben malum erzurumla arası uzak.
  • merhaba tertipler bende yadek subay olarak gidiyorum. yarın akşam binecem sabah 6-7 gibi ısparta terminalde olurum.
    kalabilirsem eğiridrde kalmayı düşünüyorum
    ckk.siyah_beyaz@hotmail.com
  • istdan kamıl koc ıle aksam 11 de gıden varmı arkaslar?
  • arkdaşlar eğirdirde kışlanın içinde bankamatikler fln varmı?? yani para işini nası halledicez? oraya giden arkdşlar bilgi verebilrmi?
  • hangı banka bılemıyorum ama en az 1-2 bankanın olduguna emınım 1.7 lıra kesıntı oluyor kendı bankanızın degılse para cekımlerınde cok fazla bır kayıp degıl
  • bu akşam 22.45 uçağı ile gidip 1 gün otelde kalacağım arkadaşlar ertesi günde öğleden sonra teslim olmayı planlıyorum
  • bu aksam 5 de gıdıp arkadaslarımla kalacagım pazartesı teslım olacagım bende.. cok gec kalmadan ogle uzerı 14:00 gıbı teslim olacagım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nymphea7 -- 11 Nisan 2010; 12:42:43 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.