Şimdi Ara

DAEWOO MATİZ FUN CLUB (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
5
Favori
25.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Bende de Matiz var, Matiz SE '99 model 3 silindir çok nokta enjeksiyonlu 800 motor benzinli, şuan 103.000 km'de. 2 hafta önce 8.750 TL'ye aldım.

    Bu araca sahip olanların veya olmak isteyenlerin belki faydalanabilecekleri bazı şeyler yazmak ve sorular sormak istiyorum:
    1. Yakıt: Motoru fulleyerek ölçüm yaptığımda 30 - 31 kuruş gibi bir benzin tüketim değerine ulaştım. Yaptığım yolun çoğunu 1 kişi olarak ve Şirinevler - Esenyurt arasında, ve genelde 70 - 80 km ortalama hızla yaptım ((E5'ten) genelde trafiği az olan bir yol). Bundan önce 2008 model 1.5 VGT Dizel Hyundai Getz'im vardı. Ama ayda 1.000 km yol yaptığım için daha az yaksın diye bunu aldım, ki bu da hemen hemen aynı yakıyor şuan. Bu nedenle şuan LPG taktırmayı düşünüyorum.

    2. LPG olarak nakit 800 TL'ye simit depolu Mimgas marka LPG kiti taktırmayı düşünüyorum. Bu fiyat günceldir, daha bugün aldım. İnternete biraz baktım, kötüleyen kimseyi görmedim.

    3. Benim araçta bazen içeride bir fan gibi birşey çalışıyormuş sesi geliyor, o süre içerisinde gösterge ışıklarının parlaklığı artıyor (yani neredeyse öndeki sürücü kendisine sellektör yaptığımı sanacak...) ve aracı sanki birşey tutuyormuşcasına çekişten düşüyor ki bu olay genelde gece vakti oluyor. Bu bahsettiğim fan, aracın normal hararet fanı değil, çünkü onun sesi daha kuvvetli. Ustam bu sorunu ancak deneme yanılma yoluyla bulabileceğini söyledi Sizde de benzer bir durum var mı?

    4. Benim aracın silecek suyu fıskiyesi çalışmıyor maalesef, bu çok sıkıntı veriyor. Gerçi bunu sanayide yaptırabilirim sanırım.

    5. Bir kez ışıklarda yolda kaldım. Allah'tan, bizim ustaya yakındım da, geldi, araca takviye yaptı da araç çalıştı. Ustam bunun nedeninin akü kutup başının gevşemesi olduğunu söyledi ve kutup başlarını sıktı.

    6. Özellikle aracı park ederken fazla gaz vermediğimde veya dur-kalkların çok olduğu bir trafikte araç stop ediyor. Bu nedenle aracı biraz bağırtarak kaldırmak gerekiyor...

    7. Maalesef bunda devir göstergesi olmadığı için motor sesine göre veya hıza göre viteslerin ayarlanması bir dezavantaj... Ama yine de ben avatarın dünyayı kurtaracağına inanıyorum


    Yeni araç alacak arkadaşların yukarıda saydığım şeylere dikkat etmeleri onların hayrına olabilir. Karşılaştığım veya aklıma gelen başka yeni konular olursa, yukarıya ilave edeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YalcinAsnaz -- 1 Şubat 2014; 17:17:45 >




  • Aha bunlar da benim aracın fotoğrafları:

     DAEWOO MATİZ FUN CLUB

     DAEWOO MATİZ FUN CLUB

     DAEWOO MATİZ FUN CLUB
     DAEWOO MATİZ FUN CLUB DAEWOO MATİZ FUN CLUB DAEWOO MATİZ FUN CLUB




  • Arkadaşlar merhaba,
    Bizde de 2002 model SE var. 137.000 km'de.

    Bazı arkadaşların yazdığı bir çok sorun ve olay bizim de başımıza geldi. Örneğin; biz araç tamiri için 4 farklı tamirhaneye gittik. Ki bu ustaların hepsi de yakınlarımızın yakın tanıdıklarıydı. Buna rağmen hepsi de araçlara tabir yerindeyse tek göz baktı. Ne adam gibi ilgili ne de doğru düzgün çözüm odaklı yaklaşım sergilediler. Bahsettiğim bu ustalar sorunlara üstün körü bakıp, parçaları bulup getirmemiz için elimize liste verecek derece işine saygısızlık edecek tipten insanlardı. Ama en sonunda başka bir tanıdığın vasıtasıyla Yedikule'de bir usta ile tanıştık. Kendisi işin küçüğüne büyüğüne bakmadan aracımızı sanki piyasa aracıymış gibi toparladı. Biz aracı bıraktık kendisi önce sorunları tespit edip fiyat teklifi verdi ve sonra değişecek parçaları da kendisi bulup hızlıca aracımızı tamir etti. Açıkcası biz memnun kaldık.

    Yapılan işlemler özetle şöyle; Baskı balata değişimi, ön salıncaklar, kartel tapası, el freni, ön konsol aydınlatmaları, motor genel bakım vs. vs.

    Eğer böyle bir usta ile tanışmak isterseniz kendisinin irtibat bilgilerini paylaşabiliriz.

    Bu arada biz bu aracı geçen sene Mayıs'da aldık.

    Bu araç kış günleri motor ısınana kadar devri yüksek çalışıyor. Pedal takılmaları vb. şeyler hissediyorsanız mesela vitesleri çabuk yükseltmenizi tavsiye edebiliriz.

    Sn. YalcinAsnaz aracınız çabuk stop ediyorsa muhtemelen baskı balata bitmiş olabilir. Çünkü bizim araçta da aynı sorun oluyordu yani debriyaj kavraması çok yukarıdaydı. Baskı balatayı değiştirince fark edilebilir bir iyileşme oldu. Ayrıca akü küçük olduğunda araç park halindeyken ışıklandırma sistemini açık bırakırsanız akü çok çabuk boşalıyor. Bu yüzden biz de 2 kez aracı vurdurmak zorunda kaldık.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

    Bu arada biz İstanbul Bahçelievler'de oturuyoruz. Araçların yürüyenini kıyaslamak amacıyla uygun bir gün yakın olan kişilerle bir araya gelebiliriz diye düşünüyorum.

    Herkese selamlar.




  • kerbooo K kullanıcısına yanıt
    mrb matizin ön aks leri kompile degısmesi lazım en uygun nerede bulabılırım ben bursadayım @kerbooo @kerbooo @kerbooo
  • mete1616 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Bizim usta İstanbul'da. O yüzden İstanbul dışı için size bir önerim olamaz. Ama parçaya ihtiyacınız var ise internetten yaptığım araştırmaları sizinle paylaşabilirim. @mete1616
  • Bende de 2001 matiz var alırken usta araçta üfrme var seni idare eder şehir içinde dedi ve bende hemen baskı balata triger buji ve yağ gibi rutin bakımlarını yaptırdım ve 1 hafta sonra araç teklemeler yaparak yolda kaldı aracı çekerek tamriciye geldim araç conta patlatmış dedi ve kapaçıya gitti ve conta ve segmöan değişti ama araç düzgün çalışmadı rolantide normal çalışıyor ama gaz vermeye çalıştığında hemen gaz yemir yediğinde de teklemeler devam ediyor
    distribütör kapak değişti tevzi makarası değişti ama yine düzelmedi oto elektirkçide bilgisayara bağlandı sıfır hata çıkıyor ama tekelemeler bir türlü düzelmiyor aracın ateşlemede bir düzensizlik olduğu ondan yapyığı söylendi distribütör modülü aldım ondan değil dedi distribitör komple değişmesi gerek dediler nette yaptığım araştırmalarda distribütör değiştrienlerde de bu sorun düzelmemiş 35 tl distrüitör kapağını 125 tl modüle verdi 20 tl tevzi makrasına verdim şimdide 420 tl komple distribitör için vermem istiyorlar şaştım kaldım aynı araçtan tanıdık olsa onun kini denicem ama yok 425 tl dah verip yine çözüm olmamamıs durumu var

    bu bahsettiğim tekleme sorunu yaşayıpta çözen varsa yardımcı olursa sevinirim




  • Alacaktım bu son sayfayı okuyunca vazgectim ufacık boyu var türlü türlü huyu var anlaşılan,ayrıca birde yakıtı fazlaymış ne gerek var o zaman.
  • merhaba matizciler
    büyükçekmecede ikamet ediyorum burada bir tamircim var bakar şu parçalar lazım der listeyi aksaraydan alır burada tamirini yaptırıyorum
    bu parçacılardan alış veriş yapıyorum

    Arkadaşlar bilgisaraya bağlatabildinizmi aracınızı veya nerede bağlatabiliriz. ben 3-4 yere gittim laptop bağlantısı uymadı bilgi verebilirseniz sevinirim.

    OTO YASİNLER TİRYAKİ HASAN PAŞA CAD.NO:56/3 Aksaray-/İSTANBUL
    (0212) 530 97 55 -- 587 58 23 -- 586 78 27

    ÜÇLER otomotiv 1-Tiryaki Hasanpaşa Cad. No:47 K:1 Aksaray/İstanbul
    Telefon :90 212 589 03 32 - 529 97 00, 90 532 314 87 23

    2- Sadetdere Cad. Sonevler. 10.Sokak No:3 Esenyurt/İstanbul
    Telefon : 90 212 423 85 39 90 532 474 67 82

    buda benim matiz




  • Arkadaşlar merhaba.Ben de geçen hafta 1999 model Daewoo Matiz SE modelini aldım.Ankara'da aracı götürebileceğim servisler var mı acaba ? Detaylı bir bakım yaptıracağım.Şu an araç park halindeyken bir iki damla yağ damlatıyor.Ayrıca dün hareket halindeyken yağ lambası yandı.Yağını kontrol ettim,herhangi bir eksilme yok.Neden oldu anlamadım.Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Güncel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrah5587 -- 27 Temmuz 2014; 16:58:07 >
  • arkadaşlar merhaba bugun akşam bende bir matiz bakmaya gidecem sizce nelere dikkat etmeliyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alone_chief -- 26 Ağustos 2014; 11:30:48 >
  • hasimmm kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    araçım daewo matiz 99 model aracım aniden stop edip twkrar calısmadı sanayıye goturdugumde dıspırator kapağı ıstedık fakat yıne calısmadı sorunda onerısı olan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samet_23 S kullanıcısına yanıt
    Aynı şey bende de olmuştu ve sanayide 3 gün ustalarla problemin ne olduğunu bulamamıştık. En son krank sensörü olduğuna karar verdik, 2 gün sensörü aradık ama bulamadık çünkü bu araçta krank sensörü yok. En son internetten korece de olsa araç katologunu indirdim ve sensör yerine distrübitör içerisinde bir ateşleme modülü olduğunu gördüm. Üzerinde delikler olan bir disk, burdan devir okunup ona göre ateşleme yapılıyor. Neyse internetten parçayı arattım konya, nevşehir ve istanbulda varmış. İlk aradığım 300 lira fiyat çekti sonra diğerlerini aradım falan 165 liraya almıştım. Tekrar da aynı sorunu yaşamadım. Eğer büyük şehirde yaşıyorsan belki tamirini de yaptırabilirsin. Sorunun büyük ihtimalle bu fakat kesin bu diyemem tabi. Hadi Allah'a emanet...
  • hasimmm kullanıcısına yanıt
    Merhabalar bugün itibariyle bende Matizciler arasındayım Korece de olsa yedek parça kataloğuna ihtiyacım var... rica etsem indirme linkini paylaşabilirmisin ?

    Şimdiden teşekkürler
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bu pazartesi itibariyle bende bir matiz sahibi oldum ve ilk işim sizlerle tanışmak oldu... geçmişte bir twingom vardı o zamanlarda twingo fun club üyeleriyle güzel çalışmalar yaptık. Umarım sizlerlede güzel fikirler üreterek aracımızı daha iyi hale getiririz.

    Bana ilk etapta bagaj kapağı ve arka koltuk arasında kalan iç bagaj kapağı lazım nereden bulabilirim yardımcı olmanızı bekliyorum

    Kalın sağlıcakla




  • hasimmm kullanıcısına yanıt
    dostum kadirli'den mi?
  • buda benim canavar

    birde arkadaşlar parça nasıl bulamadınız anlamadım tüm sensörleri bosch car serviste var olmasa bile gm chevrolet ten bulabilirsiniz her parçası var yeterki chevrolet parçacısına götürün parçayı alın


     DAEWOO MATİZ FUN CLUB

     DAEWOO MATİZ FUN CLUB



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radikalsovalye -- 19 Mayıs 2015; 16:51:46 >




  • hasimmm kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • Arkadaşlar merhaba,

    Resimdeki bagajı örten kapağa ihtiyacım var.. nereden bulabilirim ? Bilgisi olan var mı ?
     DAEWOO MATİZ FUN CLUB
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.