Şimdi Ara

Dacia Sandero Stepway hakkında yorumlar (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
282
Cevap
10
Favori
430.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim 2000 model citroen xsaram vardı, dediğim gibi iç donanım olarak çok geride bir araç mesela eski aracımda olan bunda olmayan bazı özellikler şöyle; ayarlanabilir direksiyon, koltuk yükseklik ayarı, arka cam buz çözücü ve elektrikli aynalar... bu özellikler 2000 model aracımda vardı ama bunda hiçbiri yok, yine de alırken içime sinerek aldım inşallah alacak olanlar ve alanlar için hayırlısı olur...Bir de bilgisi olan varsa bu araç Romanya da mı üretiliyor yoksa yerli üretim mipaylaşırsanız sevinirim..
  • Romanyada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende bu gün teslim aldım sandero stepway 0,9 tce'mi...ilk iznelimlerim çok iyi...motor çok atak, ama pek fazla nefesli değil, çok sessiz, devir 3000 i geçtikten sonra çok tatlı bir uğultu (turbo) sesi geliyor, yalıtımı orta derecede herhangi bir rüzgar sesi almadı, müzik seti bluetoot'lu, süspansiyon sistemini çok beğendim, yol tutuşu güzel, kapısını kapatınca tok bir ses geliyor eski modeller gidi cılız bir ses yok...her şeyiyle içime sindi beklentilerimi fazlasıyla karşıladı...depoyu fulledim bakalım yakıt nasıl olacak? ayrıca bir eco modu var...şehir içinde yakıt tasarrufu sağlıyormuş...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onderirgul

    bende bu gün teslim aldım sandero stepway 0,9 tce'mi...ilk iznelimlerim çok iyi...motor çok atak, ama pek fazla nefesli değil, çok sessiz, devir 3000 i geçtikten sonra çok tatlı bir uğultu (turbo) sesi geliyor, yalıtımı orta derecede herhangi bir rüzgar sesi almadı, müzik seti bluetoot'lu, süspansiyon sistemini çok beğendim, yol tutuşu güzel, kapısını kapatınca tok bir ses geliyor eski modeller gidi cılız bir ses yok...her şeyiyle içime sindi beklentilerimi fazlasıyla karşıladı...depoyu fulledim bakalım yakıt nasıl olacak? ayrıca bir eco modu var...şehir içinde yakıt tasarrufu sağlıyormuş...

    hayırlı olsun arkadaşım .aracın tam modeli neydi ve size kaça maloldu ?
  • Selam.
    Ben de son günlerde Sandero Stepway'i incelemeye başladım. Burada bazı yorumlara bakıyorum da nasıl kötülesek diye adeta yarış yapmışlar sanki.
    Yav kardeşim sıfır dizel araçlar içinde en uygun fiyatlı ve düzgün tipli araç. Ben dizel bir hyundai getz kullanıyorum. En boş modeli. ABS bile yok yani. Hani o yok bu yok diyenler var ya, benim aracımda aldığımda fasılalı silecek bile yoktu, kendim alıp, taktım. Ayrıca belli bi süre sonra sesler geliyor bu tip uygun fiyatlı araçlarda bu kaçınılmaz neticede bir opel ya da wokksgagen almıyorsunuz.
    Ben getz'den de memnunum beklentimi karşıladı 2010'da sıfır aldım. Ama şimdi bebek geliyor ve daha geniş bagajlı bi araç düşünüyoruz bu sebeple bakarken (amacımız yine sıfır almak) en uygun alabileceğimiz aracın Stepway olduğunu gözlemledik. Amacımız borca girmeden almak olduğu için de diğer markaların yanına bile yaklaşmamız mümkün görünmüyor. Test sürüşü istedim geri dönerler ve kullanırsam burada yine izlenimlerimi yazarım. Ama millet olarak acaip uçuk eleştirilerimiz var ve aşırı lüks düşkünüyüz, en ufak şeyleri sorunmuş gibi anlatıyoruz. Ben şimdi getzi kafaya takıp bi anlatsam şaşarsınız. Ama 88 bg 1.5 crdi motora sahip o sınıfta araba yok resmen, olanlar da ya 75bg ya da aşırı pahalı. Azıcık hacim ve bagaj istemesem satmayacam ama mecburen satacağız gibi duruyor. Şimdi bu fiyata stepway donanımında bi araç gösterin gidip onu alalım değil mi yani. Dışarıdan ses denmiş, getz'de de aynı sorun var, niye fiyatı uygun, ben sıfır arıcı 3 yıl önce 23250'ye almışım daha ne sesini düşüneyim. Biraz mantıklı olmak ve araçtan reel olarak ne beklediğinize karar vermeniz lazım öncelikle. Benim aracım abs'li ve az geniş hacimli olsa bi 3 yıl daha satmazdım mesela. Haa tabii 88bg 1,5 motor getz'den sonra da gidip sırf büyük marka diye 70 - 75 beygir arabaya binmek istemem doğrusu.Zira getz motor aksamı olarak onların çoğuyla yarışacak kadar sağlam bi alet.Ayrıca onların da pek çoğunun kendi ülkeleri dışına avrupa donanımında araç yollamadığını herkes biliyor. Benim için asıl önemli olan marka değil moturun sorunsuzluğu, maşallah getz 3 yıldır periyodik bakım harici tık demedi, haa ben de limitinde kullandım güçlü araç diye abuk sabuk risklere girmedim v.s v.s. Dacia'yı da aynı amaçla düşünmekteyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitewrite -- 21 Mart 2013; 16:45:25 >




  • herşeyiyle birlikte 31.000 tl...(stepne dahil)
  • Bir de soru sorayım özellikle stepway'i olan arkadaşlara: Şikayetvar'da bir kaç tane aracım yağmurda su alıyor diye şikayet okudum ama sanırım bu stepway değil de normal sandero modeli için gibi anladım ben. Var mıdır içinizde böyle bi sorun yaşayan? Yağmurlu havada yıllar önce kullandığımız Hacı Murat bile su almazken yepyeni araba nasıl su alır montaj hatası filan mıdır? Ya da stepway'e ait değil de diğer sandero ambiance modeline ait bi sorun mudur? Zira eşim bu şikayeti okuyup kafaya takmış ben de sizden kullanıcı olanlar mutlaka bi veri sunar diye düşündüm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onderirgul

    herşeyiyle birlikte 31.000 tl...(stepne dahil)

    İti fiat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: whitewrite

    Bir de soru sorayım özellikle stepway'i olan arkadaşlara: Şikayetvar'da bir kaç tane aracım yağmurda su alıyor diye şikayet okudum ama sanırım bu stepway değil de normal sandero modeli için gibi anladım ben. Var mıdır içinizde böyle bi sorun yaşayan? Yağmurlu havada yıllar önce kullandığımız Hacı Murat bile su almazken yepyeni araba nasıl su alır montaj hatası filan mıdır? Ya da stepway'e ait değil de diğer sandero ambiance modeline ait bi sorun mudur? Zira eşim bu şikayeti okuyup kafaya takmış ben de sizden kullanıcı olanlar mutlaka bi veri sunar diye düşündüm.

    3 ay oldu kullanmaya başlayalı, henüz bu tip bir problemle karşılaşmadım, kapı içleri su alıyor ama muhtemelen bir çok modelde vardır bu, onun haricinde araç içine sızan bir su yok henüz.




  • abicim bursada bu gün acayip yağmur vardı...resmen göllerin içinde gezdim...1 damla su almadı...nerden su alıyor bu araba?
  • Kapı altından bendeki getz de nadiren su alıyor ama zemine geçmiyor. Şikayetvar'da bi kaç tane su alma hikayesi var, ben de aracı almak niyetinde olduğumdan reel kullanıcıların durumunu sormak istedim. Normal şartlarda hiç bi araç kapı altı dışında içeri su almamamsı lazım zaten.
  • Tekrar merhaba dün showroom'da Sandero Stepway'i az buçuk inceledim.
    Bir kaç sorum var:
    -2013 stepway'de emniyet kemeri yükseklik ayarı yok mu, ben göremedim.
    -arka bagaj açık uyarısı var mı ya da gösterge panelinde görebiliyor muyuz.
    -Gösterge panelinde dijital bilgi ekranı var mı, kaç km yapıldığı yağ hararet v.s.
    -Arka yolcu için tavanda lamba var mı (dikkat etmemişim ondan soruyorum)
    -Farlar açık şekilde kapı açılınca sesli uyarı var mı?

    Bunları niye sordum; benim bomboş start modeli getz de bile bu saydıklarımın hepsi var, ileride stepway düşünüyorum ama bazı çok basit özelliklerin olmaması beni çok şaşırttı.
    Bir de sitesinde yazan donanımın dışında hiç bir şey yok mudur yoksa bu gibi şeyeri(yani sorduklarımı) siteye yazmamışlar mı?
  • evet bu özellikler yok ama getz'den yüksek 3 yerine 4 silindir 90 beygir yüksek olmasına karşın yeni modellerde ESP,ASP güvenlik var ayrıca çekiş kontrol da mevcut , yakıtı da çok fazla değil. birinci kriteriniz yerden yüksek olması (istanbul içinde park yeri için gerekli) başka seçeneğiniz yok ya ufak jip yada bu. ucuz ufak iki çekerli jiplerde bile yakıt tüketimi fazla ve ESP çekiş kontrol yok...! .
  • Alan ne aldigini bilirse mesele kalmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rizakara

    evet bu özellikler yok ama getz'den yüksek 3 yerine 4 silindir 90 beygir yüksek olmasına karşın yeni modellerde ESP,ASP güvenlik var ayrıca çekiş kontrol da mevcut , yakıtı da çok fazla değil. birinci kriteriniz yerden yüksek olması (istanbul içinde park yeri için gerekli) başka seçeneğiniz yok ya ufak jip yada bu. ucuz ufak iki çekerli jiplerde bile yakıt tüketimi fazla ve ESP çekiş kontrol yok...! .


    Ok de, siz bi konuyu karıştırıyorsunuz, bayiideki satış elemanı da bilmiyordu. Bendeki getz 2010 model 1.5 crdi dizel 88HP ve torku sanderodan yüksek, artı 4 silindirli. Siz ilk gelen getzlerle karıştırıyorsunuz. Byiideki çocukta hemen atladı ben torkunu ve beygirini söyleyince şaşırdı Getzin. Benim sanderoya bakmamın en önemli sebebi abs ve genişlik. (Getzden çok memnunum ama çocuk nedeniyle daha geniş bi araç lazım olacak derdim o, sıfır olarak da en olası alabileceğim alet bu gibi görünüyor.) Gerisi hemen hemen hepsi hatta fazlası benim getz de var zaten. asp ve asp de var. Hemen almayacağım için iyice araştırıyorum belki 2014 e sarkacak o zaman da yeni modelleri beklerim zaten. Sandero stepway bu haliyle de fiyatına göre fena değil, ama dış kapı kol plastikleri de dahil plastiği gerçekten kötü. Daha sayılacak çok fazla şey var. Haa bu fiyata bu kadar deyip alınıyor zaten ama bazı temel şeylerin olmaması da biraz ayıp,Emniyet kemerine yükseklik ayarı koymamak gibi.Alan ne aldığını bilmeden alıyorsa zaten ona söylenecek bi söz bulunmaz ki.Saçma bi yaklaşım olmuş. Soracağız, fikir alacağız ki ona göre karar verelim forumlarda bu iş için değil mi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeybek79

    quote:

    Orijinalden alıntı: onderirgul

    bende bu gün teslim aldım sandero stepway 0,9 tce'mi...ilk iznelimlerim çok iyi...motor çok atak, ama pek fazla nefesli değil, çok sessiz, devir 3000 i geçtikten sonra çok tatlı bir uğultu (turbo) sesi geliyor, yalıtımı orta derecede herhangi bir rüzgar sesi almadı, müzik seti bluetoot'lu, süspansiyon sistemini çok beğendim, yol tutuşu güzel, kapısını kapatınca tok bir ses geliyor eski modeller gidi cılız bir ses yok...her şeyiyle içime sindi beklentilerimi fazlasıyla karşıladı...depoyu fulledim bakalım yakıt nasıl olacak? ayrıca bir eco modu var...şehir içinde yakıt tasarrufu sağlıyormuş...

    hayırlı olsun arkadaşım .aracın tam modeli neydi ve size kaça maloldu ?

    aynen?




  • ben de bir yıl araştırdım bekledim. önce yerden yüksek olsun birazda geniş olsun ama az da yaksın bu arada çekiş kontrol,esp olsun derseniz seçenek kalmıyor. hatta önceki model stepwayler de çekiş kontrol esp özelliğini karşılamıyordu. bu özelliklere yakın ford fusion urbanite var ama ikinci el esp, çekiş kontrol yok ve 20-25 binden aşağı satan yok. honda hvr ler var ama dizel değiller ve ikinci el .

    Yükseklik arzusundan vaz geçerseniz seçenek çoğalıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rizakara

    ben de bir yıl araştırdım bekledim. önce yerden yüksek olsun birazda geniş olsun ama az da yaksın bu arada çekiş kontrol,esp olsun derseniz seçenek kalmıyor. hatta önceki model stepwayler de çekiş kontrol esp özelliğini karşılamıyordu. bu özelliklere yakın ford fusion urbanite var ama ikinci el esp, çekiş kontrol yok ve 20-25 binden aşağı satan yok. honda hvr ler var ama dizel değiller ve ikinci el .

    Yükseklik arzusundan vaz geçerseniz seçenek çoğalıyor.



    Haklısınız ben de zaten iç hacim ve bagaj genişliği, yükseklik, dizel motor, abs, esp beygir gücü, klima gibi standart donanımıyla başka bir seçeneğe bakmaktan vazgeçtiğim için daha doğrusu öyle bir seçenek olmadığı için bu fiyata Stepway'de karar kıldım gibi bir şey. Sadece bir süre daha (madden ve elimdeki aracı satmak için) beklemek durumundayım, eh bu bekleme esnasında da 2014'lerin gelmesi yaklaşacak zaten ekstra bir şey eklense de eklenmese de alacağım. Ama şu an için dediğim sebeplerden beklemedyim, e tabii bu sırada da detayla inceliyorum ve test sürüşü yapmak istiyorum. Yoksa çok büyük ihtimal gelecek yıl altımda bir stepway olacak. Zira dediğiniz gibi bu özelliklerde ve fiyat performans çizgisinde başka alternatif yok gibi. Kaldı ki ben aracı dış görünüş olarak da çok beğendim; bir arkadaş yazmıştı arazi aracı görünümünde otomobil diye, gerçekten öyle. Aracı tanımayanlar 4 çeker zannedebilir rahatlıkla. Benim getz'den sonra zaten ailece bize fazlasıyla yetecektir ki donanım olarak pek çok şeyi aynı ve abs gibi yükseklik, büyük lastik ve geniş iç hacim gibi fazlalıkları var daha ne olsun, alırsam uzun yıllar satacağımı sanmıyorum. Yani neticede ne aradığımızı biliyoruz da o esnada da biraz daha fikir edinelim istiyoruz hepsi bu. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitewrite -- 26 Mart 2013; 14:25:04 >




  • sanırım 2014 dediğiniz detayları düzeltecekler veya eurocap'den yıldız almaya çalışcaklar. Aslında yurtdışı modellerde var olan özellikler bizim renocuların yamyamlıklarından dolayı kırpılıp getiriyorlar.

    Gerçekden de özellikle siyah renkli olanlar ciple karıştırılabiliniyor ve "ooo cipmi buuu" deniyor :) . fakir cipi görünümlü olduğundan da değer kaybı az oluyor.
  • merhabalar
    2013 model 1.5 dci 90 bg yeni sandero stepway sahibiyim ve şu an için 1100 km yaptım ist. içi, şehir dışı henüz kullanamadım. burda ki yorumları okudum bu yorumu yazmadan evvel ve inanılmaz şaşırdım. ya ben başka bir araca biniyorum yada burda yazan arkadaşların hayalgücü yüksek. kimse kızmasın darılmasın ama eski kasa sandero stepway kullananlar neden yeni kasa hakkında kullanmadan ahkam kesiyorlar anlamış değilim. yahu 5. nesil polo bazı konularda eksik diye 6. nesil polo almayın demek, üstelik 6.nesil poloyu hiç kullanmayanlar tarafından bunların söylenmesi gerçekten hiç hoş değil. şimdi araç hakkında iyi-kötü herşeyi yazacağım ki alacaklara ve almayı düşünenlere ışık olsun.

    araç ile ilk full depo dolduruşumda 848 km yaptım. aracın deposu 50 lt ve ben ilk dolduruşumda 220 tl ödedim. 220/848 yapınca 25.9 kuruş çıkıyor. şu an için daha motor yeni ama şu değer bile yakıt tüketimi konusunda oldukça iyi. motor 4000 km seviyesini görünce yakıt tüketimi 23 kuruşa ve hatta altına iner diyorlar.

    aracın içinde çift hava yastığı abs,afu ve esp standart. bu özellikleri ile eski stepwaylerden güvenlik konusunda çok çok önde. ayrıca aracın kapısını kaparken çıkan sese bile bakınca sacın kalınlığının artırıldığını anlamanız oldukça kolay. yani araç güvenlik konusunda ortalamaya yakın hale getirilmiş. bugün vw polo nun trendline versiyonunda esp yok...

    aracın dış görünüşü ise muhteşem olmuş. elbette bu konu göreceli ve zevk meselesi ancak benim aracım siyah ve gören hayran kalıyor. herkes önce yeni olduğu için marka-modeli anlayamıyor ve soruyor. ardından dacia markasından böyle bir araç çıktıığı için şaşkına dönüyorlar. sis farı-tavan barı-Stepway Estetik Paketi (Yarı mat krom ön ve arka kızaklar, 16'' özel Oasis jantlar, siyah/yarı mat krom çift renkli boyuna tavan barları, ön kapılarda Stepway amblemi, marşpiye, siyah far maskeleri, arttırılmış zemin yüksekliği) standart olarak sunuluyor.

    aracın içi konusunda ise söyleyebileceğim şey rahat-geniş ve gösterişli olduğudur. elbette bir fiesta konsolu, bir honda jazz konsolu görüntüsü beklemeyin anca bence 2012 stepway,clio,accent era gibi araçların konsolundan dah güzel konsolu var. bluetooth, usb ve cd-mp3 çalar standart sunuluyor. hatta 1350 tl farkla navigasyonlu dokunmatik ekranlı mp3 çalar opsiyonu da var ancak ben gerek görmedim.

    bagaj hacmi 320 lt. oldukça geniş ve yeterli. hatta polo ve fiestanın bagaj hacmi 280 lt. :)

    aracın eksiklerine gelirsek (hep övmeyelim dmi) araçta yol bilgisayarı yok anlık yakıt tüketimi gibi konuları kendiniz hesaplayacaksınız. yan aynalar elektrikli değil manuel. ön camlar otomatik arka camlar manuel ve ön camların açma-kapama tuşu klima düğmelerinin altında (şöför kapısı üzerinde değil)

    sonuç olarak araç bana 33000 tl ye mal oldu ve bu fiyata 1.5 dizel 90 bg bu donanım ve özelliklerde başka araç yok!

    ben çok memnunum alana hayırlı olsun!

    sorusu olan varsa cevap vermeye hazırım.




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.