Şimdi Ara

Dacia Duster'ın yeni motor seçenekleri satışta

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Popüler SUV hem benzinli hem de dizel motorlarda yenilikler sunuyor.
    Renault-Nissan-Mitsubishi ortaklığının yeni motorları yavaş yavaş bütün alt markaların kaputları altında yer bulmaya başlıyor. Geçtiğimiz yıl Dacia Duster'a da geleceği açıklanan iki ünitenin Türkiye pazarında satışları başladı. Her iki motor seçeneği de Duster'ın fiyatlarında büyük bir değişime neden olmayı başaramamış.

İlk olarak yeni nesil Mercedes A Serisi kaputu altında karşımıza çıkan 1.33 litre hacimli, turbo beslemeye sahip benzinli motor, daha önce Duster'da görev yapan 125 beygir gücündeki 1.2 litre hacimli kardeşinin yerine geçti. 130 beygir güç, 240 Nm tork üretebilen ünite ilk etapta sadece Prestige Plus donanım paketi, önden çekiş sistemi ve 6 ileri vitesli manuel şanzımanla satılacak. Bu arada Avrupa pazarında aynı motorun 150 beygir güç, 250 Nm tork üretebilen bir kardeşi olduğunu hatırlatalım.

Markanın efsanevi 1.5 dCi motoru da turbo dizel köşesinde yapılan yeniliği temsil ediyor. Artık AdBlue kullanan ünite hem daha temiz hem de ürettiği 115 beygir güçle 5 beygir daha güçlü. Üstelik daha makul fiyat arayanlar için aynı ünitenin 95 beygir güç, 240 Nm tork üretebilen bir seçeneği daha sunuluyor. Blue dCi olarak adlandırılan motor Comfort, Prestige ve Prestige Plus donanım paketleriyle iki veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabiliyor. Tamamı manuel şanzımanla eşleştirilecek araçları çift kavramalı şanzımanla almak isterseniz 110 beygir güç üreten eski motora dönüş yapmanız gerekecek.

Dacia Duster'ın yeni motor seçenekleri satışta

https://www.google.com/amp/s/tr.motor1.com/news/299879/dacia-dusterin-yeni-motor-secenekleri/amp/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben hep sunu dusunurum bi insan hangi motivasyonla ya da sebeple daciaya 100 milyar verir?

Bunu kesinlikle kimseyi yermek icin falan soylemiyorum he.

Zamaninda bende sifirini aldim 10 sene bindim, ama ucuz diye aldim, sifiri digerlerinin ikinci elinden bile ucuz diye aldim.

Simdi kimse cikip su markanin sifir suvu su kadar bu bu kadar demesin.

130 kusur bin lira lan! Ucuz malinda bi psikolojik siniri vardir yani! Yazin sirtina yapisip ter icinde birakan dandik koltuk dosemeleri icin mi bu para? Yoksa saga sola donerken arabayla birlikte icindekilerinde yanlara gidip gelmesi icin mi? Ya da 1 saat kullansip arabadan indiginde bel tutulmasi ve agridan zor adim atmanin bedeli mi? Yol, ruzgar, lastik sesinden beyin ambelesi gecirmek mi ya da?

100 bin lira ve uzerinde o kadar kaliteli secenekler varki, gercekten acirim su tenekelere verilen o kadar paraya.

Bu markanin oiyasaya cikis amaci dandik arabalarini ucuz fiyattan satmakti. Baslarda f/p oraniyla gercekten insanlarin ucuza sifir arac almasina vesile oldular. Ama satislar arttikca bence bokunu cikardilar, sirazeleri kaydi.
  • 1.3 130hp 240 tork
    edc ile gelse ve fiyatı 150-180 bin arası olsa tadından yenmez

Zamaninda bende sifirini aldim 10 sene bindim, ama ucuz diye aldim, sifiri digerlerinin ikinci elinden bile ucuz diye aldim.

130 kusur bin lira lan! Ucuz malinda bi psikolojik siniri vardir yani! Yazin sirtina yapisip ter icinde birakan dandik koltuk dosemeleri icin mi bu para? Yoksa saga sola donerken arabayla birlikte icindekilerinde yanlara gidip gelmesi icin mi? Ya da 1 saat kullansip arabadan indiginde bel tutulmasi ve agridan zor adim atmanin bedeli mi? Yol, ruzgar, lastik sesinden beyin ambelesi gecirmek mi ya da?

100 bin lira ve uzerinde o kadar kaliteli secenekler varki, gercekten acirim su tenekelere verilen o kadar paraya.

Bu markanin oiyasaya cikis amaci dandik arabalarini ucuz fiyattan satmakti. Baslarda f/p oraniyla gercekten insanlarin ucuza sifir arac almasina vesile oldular. Ama satislar arttikca bence bokunu cikardilar, sirazeleri kaydi.

• 2 Aydır iş aracı 4x4 duster kullanıyorum . 2015 model bakımlı bir araç . Bel ağrısı konusunda ben de şikayetçiyim . Uzunyol arabası değil kesinlikle. Vites oranları çok kısa. 50 ile giderken 5. Vitesi istiyor . Ama tabi arazi kabiliyetleri dönüş yarıçapı vs harika . Diyecek hiçbirşey yok o konuda .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    İste zaten sikinti burda. Koca suv uzun yol arabasi degil! Sehiricinde kullanmak icin sunu alanin zaten bi psikiyatra gorunmesi lazim. Dag bayir takilan adam arabasi diyelim. Oyle adamda cikarip buna 130 bin verir mi bilmem.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: yagızalp

Ben hep sunu dusunurum bi insan hangi motivasyonla ya da sebeple daciaya 100 milyar verir?

Şirketler hocam.. toprağa girmesi gereken tüm firmalar için bulunmaz nimet duster iş başvurusu yaptığım firma patates işi yapıyor kapıda 10 tane duster vardı daha yoldakileri görmedim...

Symbol 1.5 dCi

Nikon D7500 &amp; Canon 7D Mark iii

• dastıra yüzbin lira verilir mi yae! diyicilerin sindirmesi bir 10 sene daha sürer.

• 2.elde 2018 model 5-10 bin kilometrede on küsür tane 1.2 tce ilanı var, sanırım hepsi lansman zamanı gelen araçlar. Turuncu renkteler ve 1-2 tanesi hariç hepsi Prestige+full opsiyon. Anahtarsız giriş-çalıltırma, dijital klima, navigasyon, çevre görüş sistemi, kör nokta uyarısı, karartılmış camlar vs. Bu araçlar 88-87 bine falan alınabiliyor.

Şu 1.2 tce biraz güven veren, sorunsuz bi motor olsaydı çok çok mantıklı bi seçim olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 6 Ocak 2019; 11:17:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ötv indirimi döneminde kasım ayında bayileri dolaştık eşimle, Duster'daki 40 bin sıfır faiz cezbedince bir de ona bakalım dedik ve bayiden içeri girdik. Ancak o da ne? Duster denilen aracın iç mekanına oturunca insanın acayip canı sıkılıyor. Bu arabayı nasıl yapıp piyasaya sürmüş insanlar diye sorgulayası geliyor. Aracın içinde ancak 1 dakika dayanabildik, kaçıp gitmek zorunda kaldık. İSterse 250 beygir gücünde şehiriçi 3 litre yakan motor yapsınlar, o malzeme kalitesi o şekilde kaldığı sürece şahsen Dacia almam.
    95 Broadway ... 2005 Megane 1.6 HB ... 98 Fiat Marea 1.6 ... 2006 Corolla 1.4 HB D4D ... 2010 Chevrolet Aveo NB 1.4 AT ... 2010 Accent Era 1.4 Select AT ... 2018 Hyundai i20 1.4 Style AT ... 2011 Clio 1.2 Grandtour Extreme... 2012 Fiat Fiorino Combi 1.3 Active... 2005 VW Golf 1.6 Tiptronic... 2016 i20 1.4 Elite Smart AT... 2007 Renault Kangoo Multix 1.5 DCI Authentique...
  • quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

Bu ötv indirimi döneminde kasım ayında bayileri dolaştık eşimle, Duster'daki 40 bin sıfır faiz cezbedince bir de ona bakalım dedik ve bayiden içeri girdik. Ancak o da ne? Duster denilen aracın iç mekanına oturunca insanın acayip canı sıkılıyor. Bu arabayı nasıl yapıp piyasaya sürmüş insanlar diye sorgulayası geliyor. Aracın içinde ancak 1 dakika dayanabildik, kaçıp gitmek zorunda kaldık. İSterse 250 beygir gücünde şehiriçi 3 litre yakan motor yapsınlar, o malzeme kalitesi o şekilde kaldığı sürece şahsen Dacia almam.
    Zaten dacia, reno, egea, linea alan adam motoru için alır. Şirket çalışanları eşşek niyetine araç kullandıkları için onlara iç mekan kalitesi gerekmez.

Bu aracın pahalı olması suv merakından başka bir şey değil. Aracın fiyatı 100 ise 10 cm yere yaklaştırsan aynı aracı 70 olur. Aracın 4x4 ve dizel motoru harici para etmez. Yol dışı kullanımına uygun.

• A200'deki 163 beygirlik 1.3 TCE'yi koysalarmış, tam şaka makinesi olurmuş bu Duster
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.