Şimdi Ara

d5300 mü, canon 750d mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • daha önce 550d ve kısa süreliğine d5200 kullanmış birisi olarak nikonun renkleri hoşuma gitti o yüzden gönlüm d5300 den yana ama 750d yi de çok övüyorlar. almışken 2/3 yıl kullanayım. sizce hangisini almam mantıklı olur? birbirilerine göre artısı eksisi nedir? yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 750D'yi nasıl övüyorlar ?

    Siz nereye bakıyor yada kimleri okuyor/dinliyorsanız biraz farklı yere bakmayı deneyin bir de... Mesela,
    http://fotoptik.blogspot.com/2016/11/olympus-om-d-e-m10-mark-ii-canon.html

    Bakın burada benim söylediğim pek bir şey yok. Herşeyi kendiniz görebilirsiniz.
    Ayrıca :https://forum.donanimhaber.com/govdede-5-eksenli-is-ornekleri-ile-ne-ise-yaradigi-konusunda-gorsel-bilgiler--132066184



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 1 Nisan 2018; 6:14:26 >




  • d5300 yerine olympus om-d e-m10 mark 2yi tavsiye eder misiniz hocam? Hemen hemen aynı fiyat aralıklarında. bi de canon 200d var aklımda. farklı tavsiyelerinizi de öğrenmek isterim, teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tencere000

    d5300 yerine olympus om-d e-m10 mark 2yi tavsiye eder misiniz hocam? Hemen hemen aynı fiyat aralıklarında. bi de canon 200d var aklımda. farklı tavsiyelerinizi de öğrenmek isterim, teşekkürler.

    olympus omd em10ii ve yanında olympus 45 mm f1,8 lens. Bu ikili mükemmel bir seçim olur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tencere000

    d5300 yerine olympus om-d e-m10 mark 2yi tavsiye eder misiniz hocam? Hemen hemen aynı fiyat aralıklarında. bi de canon 200d var aklımda. farklı tavsiyelerinizi de öğrenmek isterim, teşekkürler.

    Tripodsuz gezerim, akşamları sokaklarda foto çekerim falan diyorsanız OM-D E-M10 Mark II tam size göre.
    Yok benim amacım tripoda koyup ISO 100'de uzuuun uzun böyle manzaralar çekmek derseniz megapixeli büyük olan bişey daha uygun olur.

    Zor bi seçim ama elimde şöyle bir veri var. Nikon D5200 kullanan bir arkadaşım Olympus OM-D E-M10 Mark 3 aldı yeni. Bana dediği "Ya arkadaşım ben bu makina ile elde 1/50'den aşağı enstantanede net fotoğraf çekemiyorum." Benim fotoları da görüyor tabi, işte 1/10, 1/6, 1/8 hızlarda elde çekim. Merak etmiş bir gün gitmiş kendisi Olympus OM-D E-M10 Mark 3'ü denemiş ve daha ilk kez kullandığı denemelerinde elde 1/10 ile kapalı mekanda fotoğraflar çekince işte bir de 4K işime yarar vs. diye almış bu ürünü. Şimdi bir süre kullanmasına da alışıp dikkat edince kendisi de tripod olmadan bir çok koşulda ISO'yu yükseltemeden net fotolar çekebileceğini görünce tahminim o ki ileride tek sistem olarak Olympus yada 2-3 yıl sonra böyle 5 eksenli IS'li farklı markanın gövdeleri olursa onlardan birisiyle devam edebilir. Bu güzelliği yaşamadan anlatabilmek zor sanırım. Exif bilgileri gösteriyor ama demek ki kişi onu kendisi yaşamadı mı exif'inden de bir tecrübe çıkartılamıyor.

    Bende OM-D E-M10 (ilk marksız olan) var mesela ve bunda 3 eksenli IS var. PEN E-P5'te ise 5 eksenli IS var. Bunun farkını çok iyi fark edebiliyorsunuz kullansanız her ikisini de... İşte Olympus bu konudaki başarısını illa ki gelecek modellerde daha da iyiye taşıyacaktır. Zaten OM-D E-M1 Mark 2'de Dünya'da en ucuz Türkiye'de bulunuyor 2 aydan beridir. Onunla elde 4 saniye uzun pozlama yapanlar var. Ben bizim arkadaşlardan kullanıp da 2.5 sn. ile net foto çeken gördüm. Haliyle şu makinaların teknik özelliklerinde yazdıkları ISO 25.600 , 51.200 gibi rakamların zaten zerre değeri ve manası yok. ISO 6400'den sonra iyi foto veren makina mı var ? Var ise onu alabilen kaç kişi var ?! E haliyle ISO 800'e kadar FF makina ile kapışabilecek bir OM-D E-M1 Mark 2'ye karşı siz elde çekimde ISO'yu arttırdıkça Olympus OM-D E-M1 Mark 2 sizinkinden daha iyi foto verecek. Daha bunun işte Panasonic G9'u geldi (ama TR'de hiç bekleme), yine birkaç ay sonra OM-D E-M5 Mark III duyurulabilir, Fujifilm X-H1'ine 5 eksenli IS koydu, Sony a6500 ve A7'lerin 2 serisine mi ne koydu... Bunların bir nedeni var ? O da işte bu ISO'yu arttırdıkça öyle "Oooo ISO 6400'de çok iyi be" falan dedikleri tamkare sensörler bile sürünüyor işte bu 5 eksenli IS'li m43 sensörlü 16mp. aletlerin karşısında. Demezler mi üreticiye "Biz 3 arkadaş arabalarımızı sattık Fullframe aldık, şaka gibi adamın biri elinde makina ile geldi, takır takır çekti gitti. Hepimiz güldük napıyor bu hepsi titrek fotolar çekmiştir şimdi diye, aga ne görelim 2 gün sonra nette aynı etiketle paylaşılmış fotoları görünce arabamı anımsadım, foto makinama bi baktım bi garip hissettim" !..

    Şaka şaka

    Gecenin bir vaktinde yanında Olympus'un, tripod falanla mı gezilir arkadaş zaten ? Bir şey görüyorum, hop 1-2 fotoluyorum. Varıp eve gidip koyuyorum stok siteye, şlak satıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 4 Nisan 2018; 3:46:56 >




  • hocam belki çok yazılıp çizildi, anlatıldı ama sizin de yorumunuzu merak ediyorum. aynasız ile dslr arasında fotoğraf kalitesi olarak bir fark var mıdır günümüzde? bir de nikon, canon neden hantal dslr'de ısrar ediyor? Bu son sorumdu :) teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cndncrr -- 4 Nisan 2018; 11:9:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tencere000

    hocam belki çok yazılıp çizildi, anlatıldı ama sizin de yorumunuzu merak ediyorum. aynasız ile dslr arasında fotoğraf kalitesi olarak bir fark var mıdır günümüzde? bir de nikon, canon neden hantal dslr'de ısrar ediyor? Bu son sorumdu :) teşekkürler.

    Fark yok zaten aynı sensörü kullanıyorlar. Mesela Canon EOS M5, M6'da Canon 80D sensörü var.

    Olay tamamen tüketicinin ezberlerini suistimal ederek "sömürmek" amaçlı. Kolay para kazanma yolunu tercih etmeleri. Çünki bakınız mesela Samsung bu alandan çekildi 2 yıl mı ne oldu halen 2.elde gövde ve lensleri bulunuyor ki Samsung aynasız konusunda asla diğerleri kadar da pazar payı elde edememişti. Yani bir Nikon/Canon ile kıyaslanamaz. Demek istediğim o ki bugün Canon/Nikon "Bitirdik bir daha asla aynasız üretmiyoruz. Bütün çalışmamız aynasızlar üzerine olacak" deseler kesin 20 sene daha kafalarını d-slr kumuna gömmüş olanlar hiç sıkıntı yaşamadan lensler bulurlar. Gövdeler de 4-5 yıl daha gider ve ondan sonra aynasız üretecek ya bu markalar zaten d-slr'cılar da bunları gördükçe ufak ufak geçiş yapacaklardır.

    S. Sabit Kalfagil de aynısını söylüyor
    https://youtu.be/KdbsdzI0pHc

    Fakat sanırım konumu gereği de bunu gayet yumuşal bir dil ile ve kıvrımlı bir yoldan söylüyor. E çünki gerçekten markalara gönül bağı olan binlerce insan var. Böyle önemli birisi tüm çıplaklığıyla aklından geçeni "Sizi tavuk gibi yoluyorlar" dese tepki çeker binlerce kişiden hem de değil mi ?! Orada zaten gayet güzel gerekçelerini de sıralıyor. Her zaman iyi ve doğru olan piyasada rağbet görmez. Tesla / Edison konusunda da mesela böyle detaylar vardır. Edison'a minnet duyuran bir sistemin acaba aslında Tesla'nın yolundan gitse çağ atlamış bir toplum olabileceğimizi saklaması falan gibi.

    Bir de şu şekilde söyleyebiliriz,

    d5300 mü, canon 750d mi?


    d5300 mü, canon 750d mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 4 Nisan 2018; 22:57:36 >




  • Hepsi iyi makine. İçine hangisi sinerse, ve bütçene hangisi uyarsa onu al.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.