Şimdi Ara

D2+'IM İÇİN KULAKLIK TAVSİYELERİNİZ... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar. yakın zamanda cowon d2+ aldım, henüz elime ulaşmadı. kulaklık konusu beni biraz düşündürüyor. elimde senn. mx500 var. yeterli mi olur mu bilmiyorum. ses kayıt cihazı ile kaydedilmiş sesleri dinlemem gerekiyor, bu yüzden kalitesi iyi olsun istiyorum ama bütçem pek fazla değil.. 50-60tl den fazla harcama yapamam kulaklık için. bu durumda sizce elimdeki senn. mx500 iyi midir, yoksa 50-60tl civarında daha iyi bir kulaklık öneriniz olur mu?
  • nerden aldınız d2 yi acaba ve ne kadara?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bone_slayer

    merhaba arkadaşlar. yakın zamanda cowon d2+ aldım, henüz elime ulaşmadı. kulaklık konusu beni biraz düşündürüyor. elimde senn. mx500 var. yeterli mi olur mu bilmiyorum. ses kayıt cihazı ile kaydedilmiş sesleri dinlemem gerekiyor, bu yüzden kalitesi iyi olsun istiyorum ama bütçem pek fazla değil.. 50-60tl den fazla harcama yapamam kulaklık için. bu durumda sizce elimdeki senn. mx500 iyi midir, yoksa 50-60tl civarında daha iyi bir kulaklık öneriniz olur mu?



    Mx 500 ün gerçekten çok kötü bi sesi var hocam, 50-60 tl ise bütceniz o paraya hatta daha azına sony mdr nc 22 bulabilirsiniz. Eğer alırsanız mx500ü kulağınıza bile takmak istemeyeceksiniz.
    O paraya daha iyi bas veren kulaklık da yok ayrıca şiddet olarak tizleri de ezmiyor, ayrıca ben de d2+ nc22 ikilisinden gayet memnunum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitmachine16 -- 27 Temmuz 2011; 14:37:33 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hitmachine16


    quote:

    Orijinalden alıntı: bone_slayer

    merhaba arkadaşlar. yakın zamanda cowon d2+ aldım, henüz elime ulaşmadı. kulaklık konusu beni biraz düşündürüyor. elimde senn. mx500 var. yeterli mi olur mu bilmiyorum. ses kayıt cihazı ile kaydedilmiş sesleri dinlemem gerekiyor, bu yüzden kalitesi iyi olsun istiyorum ama bütçem pek fazla değil.. 50-60tl den fazla harcama yapamam kulaklık için. bu durumda sizce elimdeki senn. mx500 iyi midir, yoksa 50-60tl civarında daha iyi bir kulaklık öneriniz olur mu?



    mx 500 ün gerçekten çok kötü bi sesi var hocam50-60 tl ise bütceniz o paraya hatta daha azına sony mdr nc 22 bulabilirsiniz 2 yıl garantili eğer alırsanız mx500ü kulağınıza bile takmak istemeyeceksiniz
    o paraya daha iyi bass veren kulaklık da yok ayrıca şiddet olarak tizleri de ezmiyor ayrıca bende d2+ nc22 ikilisinden gayet memnunum

    yorum için teşekkür ederim. gg'de 65 tl ye sıfır, garantili olarak mevcut. uygun mudur fiyat, daha ucuzunu bulamadım




  • düşük bütceye en iyi kulaklık kulak içi orginal sony 45 tl gayet güzel ses kalitesi var memnunum bas tiz ws gayet net müzik müzik cowon d2+ :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi receppolat -- 1 Kasım 2009; 6:33:04 >
  • abi ne sonysi ya millet yukarda akg sennheiser muhabbeti yapıyor bi okusaydın bari
  • abi düşük bütceden bahsediyorum ya kalite istiyolarsa paraya bakar sony düşük bütce için öneri ama illa kalite diyenlere yol cok para olmak kaydı ile 100 tl den 400 eu ya kadar çeşit cok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: icemanigation-2

    Cowon D2 (ve hemen hemen diğer tüm MP3 çalarlar) için en az 32 ohm olmak üzere yüksek empedanslı kulaklıkları tercih etmenizde fayda var (örneğin 60 ohm'luk Koss KSC75) ya da kulaklıklarınızın 32 ohmun altında olması halinde kulaklıklarınızın empedansını yükseltin.

    Zira 32 ohmun altındaki kulaklıklar MP3 Player'larda bass roll-off fenomenine neden oluyor; yani, örneğin 16 ohm'luk kulaklıklarda, alçak frekanslar kesiliyor ve bas seslerin verimli alınamamasına neden oluyor. Daha da açarsak, 16 ohm'luk bir kulaklıkta alçak frekansları kabaca 100-200 Hz seviyesinden itibaren hissedilir bir şekilde duymaya başlıyorsunuz, bu da bas sesleri "muddy" tabir edilen biçimde duyulmasına neden oluyor. 48 ohm'luk kulaklıklarda ise bu 30-50 Hz'e kadar inebiliyor.http://rmaa.elektrokrishna.com/Comparisons/Comparison%20-%20Cowon%20D2%20-%2012%20-%2048%20Ohm.htm adresindeki grafikleri inceleyin, ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

    Birçok kaliteli MP3 Player'ın frekans tepkisi yüksüz halde iken (kulaklık kullanılmıyorken) genelde düz bir çizgi halindedir; yani tüm frekanslar aynı güçte verilir. Ancak düşük empedanslı kulaklıklarda bu eğri özellikle alçak frekanslarda eksi yönde bozulur (bass roll-off sorunu). Ayrıca crosstalk performansı da bozulur ve "hiss" sesi güçlü duyulur. Kulaklık amplileri MP3 Player'ların bu yüksüz haldeki performansından yararlanır. Dolayısıyla kaliteli olmak şartıyla kulaklık amplileri MP3 Player'lardan daha iyi ses alınmasını sağlar. Ampli kullanımındaki amaç da budur.

    Bu yüzden yüksek empedanslı kulaklıkları tercih edin veya düşük empedanslı kulaklıklar için (32 ohm'un altındaki) bir empedans adaptörü yapın (empedans adaptörünü 30-40 ohmluk iki direnci, birbirinden bağımsız olarak sağ ve sol kanallara seri bağlayarak yapabilirsiniz - Amerika E-Bay'de hazırları da satılıyor ancak gerek yok, yapımı oldukça basit). Belki ses gücünden bir miktar taviz vermiş olacaksınız, ancak D2'nin ses gücü zaten epey yüksek. Diğer MP3 Player'larda veya daha yüksek değerli direnç veya daha yüksek empedanslı kulaklıklar kullanmanız halinde (örneğin 300 ohm civarı) kulaklık amplisine ihtiyacınız olabilir.

    Empedansı yükseltme veya yüksek empedanslı kulaklık kullanma sadece alçak frekansları (bas sesleri) güçlendirmiyor, aynı zamanda crosstalk (stereo ayrımı) performansını da iyileştiriyor ve rahatsız edici "hiss" sesini azaltıyor/yok ediyor.

    Bu çözüm sadece Cowon D2 için değil, diğer tüm MP3 çalarlar için de geçerli.

    Deneyin ve lütfen sonuçları paylaşın...




    Yorumunuzun çok güzel olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Teşekkürler




  • teşekkür ederim... uzun süredir donanimhabere girmemiştim... bunca zaman sonra cevap alınca şaşırdım biraz :)
  • kafaüstü sennheiser hd 25 mk2 + iyi bir kulaklık amfisi
    kulakiçi beyerdynamic dtx 80
  • Bi ufak parantez açayım. Empedans arttıkça güçde azalır. Yani bu şurdan da aklınıza gelebilir, araba hoparlörleri 4 ohm dur. Oto amfisi 4 ohm yükte atıyorum 50 w verebiliyorsa 2 ohm da bu güç atıyorum 75 w a çıkar. Ya da 8 ohm da atıyorum 30 w 'a iner.

    Konumuza dönecek olursak yüksek empedans distorsiyon vs bakımlarından iyidir, ancak birazda güç düşecektir bu kaçınılmazdır. Ama kulaklık amfisi kullanıldığında bu sorun olmaktan çıkar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osman_goksel -- 10 Eylül 2011; 8:07:44 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.