Şimdi Ara

D segment araç seçimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
4.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Uzun sayılabilecek bi zamandır yurt dışında yaşamaktayım, bir işimizden dolayı 1 -1.5 yıl kadar Türkiye de (istanbul) kalacağım. Bu zaman içinde kendim kullanmak için D segment bir araç almayı düşünmekteyim. 2. el alacağım ayardığım param 70-75000 TL civarı. İnternette biraz araştırma yaptım türkiyede en çok tercih edilen D segment araçlar Passat, Mercedes C, insignia ,Bmw 3 , Audi A4 gibi modeller.

    Ben şöyle düşünüyorum, alacağım araç kesinlikle otomatik vites olacak, 2. el olacak ve tekrar yurt dışına çıkış yapacağım zaman aracı çok fazla değer kaybetmeden ve hızlı bir şekilde elden çıkartabilmeliyim. yukarıdaki araç firmalarının web sitesine girdiğimde farklı motorlardan oluşan birçok kombinasyon var 1400 motorlar 1600, 1800, 2000 ler dizel, benzinli vs. vs. alternatifler çok fazla.

    Benim sizden istediğim yardım D segment bir araçta 1-2 yıl sonra türkiyede en hızlı ve en az değer kaybı ile satabileceğim model ve motor seçeneği hangisidir. Dizel , benzinli yada 1.4 motor, 2.0 motor olmasının çok önemi yok vergisini çok fazla düşünmüyorum. Kullanacağım zaman içinde 10.000 km den fazla yol yapacağımı sanmıyorum.

    Sadece D segment araç düşünmekteyim SUV tarzı farklı segment araçarı kesinlikle düşünmüyorum.

    Şimdiden yönlendirmelerinizi bekliyorum, herkese teşekkürler.







  • türkiyede tutulsun satılsın v.s diyorsan önce passat modeli pek farketmez millet wosvagen diyince süperman sanıyor.(ama gerçektende kemikli güzel sağlam arabalar bide karizma yani) sonrada audi A6 VE A4. gerisi mercedeste olsa bmw de olsa hikaye. çünki parçası ıvızırı zıvırı çok pahalı çok lüks gözüktükleri için bizim millet tarafından tutulmaz.
  • Honda Accord düşünebilirsiniz. Alırken de satarken de uzuleceginizi düşünmüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Passat 1.6 dizel. 2. elini 70'den daha ucuza alırsınız, ama kesinlikle otomatik demişsiniz, bu olmaz.

    passat 2.0 dizel olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabasevdasi -- 17 Temmuz 2012; 16:20:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kolay satılsın istiyosanız passat almalısınız
  • Evet yolda dikkat ediyorum en cok gordugum arac passat daha sonra insignia ve c180. Benim amerikadaki aracım honda accord, amarikada en çok satan modellerden birisi çok saglam ve cok kaliteli. Ama yolarda çok baktım sadece 1 kez accord görebildim, Turkiyede ben giderkende öyleydi alman arabaları daha cok tercih ediliyor.

    Passat ta hangi motor secenegi daha cok tercih ediliyor? insignia da hosuma gitti amerikada aynı model buick markasiyla regal adinda satiliyor. İnternet sitesine baktım otamatik vites olarak 2000 motor dizel var. insignia bu motora burda tutulan bir modelmi yoksa satisi zor bir secenekmi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

    kolay satılsın istiyosanız passat almalısınız

    +1
  • Passat'ın ikinci eli iyidir... 1.4TSİ-DSG düşünebilirsiniz...
  • A4 olur, C180 olur fakat benim gönlüm hep Honda olur. Passat'ı geçelim bir kere çünkü yol kenarları 4 lü yakmış kaputu açmış passat dolu. Bu durumda A4 ve C180 i test etmeniz en doğrusu olur fakat ben yine de bir kaç Accord göstereyim.
    http://www.arabam.com/ikinciel/ilan/detay/3818202
    http://www.arabam.com/ikinciel/ilan/detay/3814229
    http://www.arabam.com/ikinciel/ilan/detay/3787099
    http://www.arabam.com/ikinciel/ilan/detay/3612699
    http://www.arabam.com/ikinciel/ilan/detay/3668062




  • Ulkemizde Passat manyakligi var. peynir ekmek gibi gidiyor. Honda accordu sakin dusunme kolay sataman burada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Accord önermiş. Kendimde aynı aracı kullanmaktayım. Ama ilk kriter kolay elden çıkarılabilme ise, Accrod'u direkt eleyin bence. Tamam, çok kaliteli, sorunsuz bir araç ama maalesef ülkemin insanı, Alman sever
  • Evet, normalde Accord ilk tercih edecegim model olmasına ragmen malesef düşünmüyorum.

    Gelen yorumlarda gösteriyorki passat daha doğru tercihlerden biri olacak. 1.4 motorlu passatı biraz araştırdım düşük kilometrede, garantisi devam eden ve parama uygun araçlar var. Ancak bi dergide avrupalı üreticiler ile alakalı okuduğum bir yazı vardı bu biraz kafamı karıştırıyor, yazı genel olarak şöyleydi:

    Avrupalı araç üreticilerinin avrupada ve çeşitli ülkelerde uygulanan vergi sisteminden dolayı küçük motordan büyük güç üreten motorlar geliştiriyorlar. Bu motorlar hassas ve karmaşık parçalardan bir araya geliyormuş. Bu motorların büyük bir vergi avantajı oluyor ama daha büyük hacimli motorlara göre daha kısa motor ömrü, daha sık arıza çıkartma riski, daha pahalı yedek parca ve bakım maliyetleri gibi dezavantajları oluyormus. Avrupalı üreticiler bu sorunlardan kurtulmak icin daha kısa garanti süreleri verip kendilerini koruyorlarmıs.

    Bu sebepten passat ta garantiyi uzatabiliyormuyuz bilginiz varmı?

    Şu anda garantisi en az 1 yıl olacak sekilde passat ilk tercihim gibi. alternatif olarak 2 model daha düsünüyorum audi a4 1800 tfsi birde insignia 2000 cdti.

    diger iki modelin ikinci elde satisi nasıldır?




  • is icin geliyorsanız, sirkete kiralık almak daha mantıklı, aldım,sattımla ugrasmazsınız
  • Eğer aracı hemen satıp fazla zarar etmeden satmayı planlıyorsanız 1600 motor üstü araçlara pek yanaşmayın. Çünkü Türkiye'de 1600 motor ve altı araçlara rağbet vardır büyük motorlar satılmaz mı satılır tabi ki de ama değer kaybı ve zaman kaybı yaşayabilirsiniz. Yazdığınız araçlar arasın da Passat'ın satışı çok hızlıdır ardından insignia gelir bu araçları kolay elden çıkarırsınız. Ama Mercedes, BMW, Audi gibi araçların belli başlı kullanıcıları vardır. Garanti uzatılıyor diye önceden bir duymuştum tabi belli bir para ödüyormuşsunuz. Teknoloji gelişiyor geliştikçe motor hacimleri küçülüyor performansları artırılıyor parçaları da o kadar çok yüksek fiyatlarda değil zaten aracı 200 veya 300 bin kilometrelere kadar gelene bunu düşünmezsiniz çok erken.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazarnet58 -- 18 Temmuz 2012; 11:05:44 >
  • İlk önce araç kiralamaya baktim fakat verdikleri fiyatlar anormal yüksek. Passat modelini önerdiler aylik 1100 euro + kdv dediler. 8000 euro da kapora istediler. kapora haric 1 yıl için toplam 34.000 TL eder. Ayrica bize fatura kesebilecekleri türkiyede bir firmamız yok, firmam yurt disinda.

    İstanbulda deli gibi arac kullaniliyor kimse trafik kurallarina ve can güvenligine uymuyor bu sebepten D segmentinden baska arac düsünmüyorum kullanacagim araba güvenli ve saglam olmalı bence. Bu yüzden küçük bir araç ta kiralamak istemedim.

    Bende bir hesap yaptim 2. el D sinifi bir arac alsam, bakim masrafi, kullandiktan sonraki deger kaybi, vergisi vs en fazla 7000-8000 tl tutar. Kiralamak mantıklı gelmedi.
  • Şu durumda Passat veya C 180.Elden kolayca çıkarırsınız.
  • Merhaba Arkadaslar,

    Aracimi aldim, insignia 2.0 cdti cosmo donanımı tercih ettim. Haftaya persembe yada cuma günü teslim alacagim.

    Gelen yorumlar ve internetteki arastirmama göre passat almak wv bayisi ile görüsmeye gittim (basin ekspes yolu uzerinde). Ama arkadaslar bu kadar berbat ve ukala satıs temsilcilerini hayatimda görmedim vw sattiklari icin kendilerini dahi felan zanediyorlar galiba, yanlislikla bir gun ferrari satarlarsa nasaya basvurup uzaya giden roketlere kendi isimlerinin verilmesi isterler herhalde. Neyse tavirlarindan ve hakaret eder gibi konusmalarindan dolayi kesinlikle passat almaktan vazgecti.

    500m ilerilerinde Opel ve chevrolet bayi vardı biraz sinirli olarak oraya gittim. Neyse orda olmasi gerektigi gibi davrandılar durumumu anlattim ellerinede 1 adet beyaz insigina cdti oldugunu sölediler 67.000 km de cosmo serisi, garantisinin bittigini ve bitmis garantiyi uzatmadiklarini soglediler ama biraz konusup ciddi olduumu anlayınca biraz fark karsiligi 2 yil garanti ekleyeceklerini söylediler ve amerikaya dönerken aracın o günkü durumu ve piyasadaki degerinin bi miktar assagisina benden geri alacaklarinin garantisini verdiler.

    Bu sekilde arac alma maceram sonuclandi umarim iyi aractir kullaninca anlayacagim.




  • Hayırlı olsun, yüksek donanımlı güzel bir arac...

    130 beygir mı aracınız? Değerlendirmelerinizi paylaşırsanız cok iyi olur.selamlar..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun.
    Guzel araç.
    WV malesef bu durumda ülkemizde.
    Halkımız sadece 2. Eli iyi diye Passat'i, Golf'u bulunmaz Hint kumaşı ve Doğuş'u da tok satıcı yaptı.
    İnsignia'yi kullandikca yorumlarsanız ve Accord ile kıyaslarsanız sevinirim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efemos

    is icin geliyorsanız, sirkete kiralık almak daha mantıklı, aldım,sattımla ugrasmazsınız

    +1 cok dogru.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.