Şimdi Ara

Cydia da Problem !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bnm amerikadan aldigim 3GS Iphone umla ilgili 1 problemim var yardımcı olursanız cok makbule gecer.
    Derdim su, cydia ya source olarak apt.ingilizanahtari.com yazdim ve 3.0 da bunu yazmamak gerekiyormus. Smdi cydia ya tikladigimda "loading data" diyor siyah ekranda tekrar kapanıyor. Acilmiyor yani.
    Iphone browser dan cydia klasorunu sildim. Ekranımdaki freeze ikonundan cydia yi tekrar yukledim, download etti ve install etti ama aynı hatayı verdi.
    (Freeze ultrasnow yda redsnow la geliyodu ekrana galiba).
    Yazdigim source sanirim baska bir yerden link veriyor cydianin acilisina...anlamadm.
    Cydia yi freeze ile install etme zaten forumlarda anlatilmis. restart yapinca silinen cydia ikonu geliyor anlatildigi gbi ama calismiyor iste.
    Cydia yi nasil temiz yuklerim yda baska bir installer nasi yuklerim onu soracaktim...
    yardimci olabilienden allah razi olsun ...
    selamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cbrcadde -- 29 Temmuz 2009; 11:34:56 >



  • 1az arastirdim..cozumu buldum
    Ing.anahtri forumdan alinti:
    Hepimizin yaşadığı bir sorun olan Cydiaya yeni source eklerseniz atması sorunu ve geçici çözümü( ilerleyen günlerde dev team tarafından düzeltilebilir), öncelikle jb işleminden sonra hiçbir source eklemeyin!! cydia normal bir şekilde açılır, daha sonra openSSH ve openSSL ve bossfprefs yükleyinki winscp ve diğer bağlantı programları ile cahaza girebilin. winscp ile baglanıp,root/etc/apt/sourcelist içindeki sourclerin yedeğini alarak bunları silin,şimdi cydiaya girecektir ama source olmadıgından cydia boştur. şimdi çözüme gelelim, bu şekilde cydiayı acıp kapatın,sonra bossprefsten respring yapın, tekrar winscp ile baglanın yine yukarıdaki yere yedek aldıgınız sourclerden cydia.list haricindeki bütün sourceleri ekleyin, cydia.list source atmayın!( sonradan eklediginiz ve sorun yaşadığınız source varsa ki vardır, onu eklemeyin) tekrar bossprefsten respring yapın,sanırım tamam.Tr 3G cihazlar forumda verilen installed dosyası ile cracked appleri hemen kullanabilir, elimde yurtdışı cihaz olmadığı için deneyemiyorum ama aynı şekilde çözmeye çalışabilirler.
    dipnot: cydiaya manuel source eklemeye çalışırsanız gene göçecektir. tekrar yukardaki işlemi yaparak çözebirsiniz
    dip+dipnot: bu geçici cözümdür ve çalışır durumdadır. bizzat kendim tarafından defalarca denenmiştir. dev team yakında bu hatayı düzeltir diye beklioruz...




  • sanırım yakın tarihte bi update geldi cydia'ya ve artık bu sorun olmuyor diye biliyorum
  • ingilizanahtarı sorun yaratıyor restore dan başka çözüm yok
  • Kardeş ben baya bi uğraştım bu cydia hatası yüzünden bende IPhone 2G v2.2 var cydia yı ne zaman açmaya çalışsam girerken ana ekrana tekrar dönüyordu uzun araştırmalardan sonra çözdüm usbwinscp programı ile iphone dosyalarına girdim bazı sourcelistleri aradım listlerin olduğu yerleri sildim yaptıklarımı anlatayım öncelikle /private/etc/apt/sources.list.d/ klasörü içindeki listelerin hepsini silebilirsin ama silmeden önce bir yere yedeğini al neyse ikinci bakman gereken yer ise /private/var/lib/apt/lists/ klasörünün içerisinde sourceslara ait dosyalar var onlarıda yedek aldıktan sonra sil bu lists klasörünün içerisinde partial diye bir klasör var bunuda yedek aldıktan sonra silebilirsin ben sildim ve bundan sonra yapman gereken iphone'u kapatıp tekrar açmak açıldıktan sonra aşağıda vermiş olduğum Cydia.deb dosyasını indiriyoruz bu dosyayı indirdikten sonra tekrar usbwinscp programı aracılığı ile iphone dosyalarına tekrar ulaşıyoruz ve cydia.deb dosyasını /var/mobile/ klasörünün içerisine kopyalıyoruz kopyaladıktan sonra usbwinscp programının içinde Terminal yazılımı var buna giriyoruz açıldıktan sonra aşağıdaki komutu giriyoruz ve cydia tekrar install edilmiş oluyor ve cydia için buradan sourceslist dosyasını indiriyoruz zipli dosyanın içerisindeki sources.list.d klasörünü /private/etc/apt/ klasörüne kopyalıyoruz ve cydia'yı rahat rahat sorunsuz bir şekilde açabiliyoruz. Ben kendi telefonumda yaptıklarımı paylaştım burada yapılanlar telefonuma herhangi bir zarar vermedi yine bu işlemleri yapıp yapmamakta özgürsünüz oluşabilecek problemlerden dolayı herhangi bir sorumluluk kabul etmem bende hiçbir sorun kalmadı canavar gibi çalışıyor umarım sorununuz çözülür.
    dpkg -i cydia.deb
    Cydia.deb Dosyasını indir




  • denizkusları cok tesekkur ederım senın sayende cydı acıldı duzeldı su an sorun yok emegıne saglık...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurbu -- 25 Kasım 2009; 23:33:36 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.