Şimdi Ara

Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber (280. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18.857
Cevap
210
Favori
1.058.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
115 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 278279280281282
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dante kullanıcısına yanıt

    gtx1080 kullanıcılarına ne önerirsiniz ? 3080ti mı ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertacr88

    gtx1080 kullanıcılarına ne önerirsiniz ? 3080ti mı ?

    3080ti ne zaman çıkar hiç belli değil malum Nvidia da 3080'den toplayabildiğini toplama peşinde. O yüzden hiç ipucu bile çıkartmıyor. Bence 1080ti değil düz 1080 kullanıyorsanız, ikinci el 2070 super veya 2080 super düşünebilirsiniz geçici olarak. 3 serileri, 16GB Ti model çıkana kadar yeni nesle uygun değil bence. Yeni nesil oyunlar 4k da işin içine girince çok Vram kullanacak. 3 serisinin şu anki modellerinin ömrü kısa bence. Doğru dürüst 16GB Ti veya 4 serisi gelene kadar 2080 veya 2070 Super öyle böyle götürecektir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 21 Kasım 2020; 20:55:26 >
  • Dante kullanıcısına yanıt

    4K ya geçeceğimi sanmıyorum ya 10GB için VRAM bana tahmini GTA6 da bile yeter. Zaten hayatımda başka beklediğim bir oyunda yok CP2077 dışında tabi :) Bilemedim yine kararsızlıklar içinde kaldım , sanırım zararla kalkacam bu işten :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertacr88

    4K ya geçeceğimi sanmıyorum ya 10GB için VRAM bana tahmini GTA6 da bile yeter. Zaten hayatımda başka beklediğim bir oyunda yok CP2077 dışında tabi :) Bilemedim yine kararsızlıklar içinde kaldım , sanırım zararla kalkacam bu işten :)

    Yeni nesil konsollar 16gb Vram'e kadar kullanabiliyor. PC'yi zincirleyen de her zaman konsollar oluyor. Şimdiye kadar o yüzden konsollar ne kadar geliştiyse oyunlar da o kadar gelişebildi. Şimdi 16gb Vram kullanılabilince PC'de de buna ihtiyaç olacak yani sadece 4k için değil, yeni nesil oyunlar daha çok Vram kullanmaya başlayacak. 10gb yeter texture düşürürüm vs. derseniz alın tabii 3080 grafik işleme gücü olarak güzel çıktı sadece ram olarak yetersiz bence.

  • Dante kullanıcısına yanıt

    Öyle mi. Konsollar ile ilgili o detayları bilmiyordum. Demekki beklemek lazım tabi birşeyler kurcalamazsa kaba etimizi :) Teşekkürler..

  • sertacr88 kullanıcısına yanıt

    bu tabloda ki gereksinimler dlss 2.0 açık halidir yoksa rtx 2060 ile rt medium 1080p'de dlss kapalı doğru dürüst performans göstermesi imkansız yetmez çünkü

  • Şimdiki meselemiz RT on RT off...1080p sanırım çoğumuz (veya güncel kartı olanlar) ultra ve RT görebilecek.2k ve 4k da iş biraz yokuşa sarıyor.Şimdi endişeli arkadaşlar (ve ben) RT ile ilgili falan filanlı hiç bir video izlemiyoruz,izlediklerimizi de unutuyoruz.Video analizlerime göre ultra grafikler zaten müthiş.RT diye bir şeyin varlığını unutuyoruz ve mutlu oluyoruz....Gölgelendirme ve ışıklandırma zaten atmosferik ve çok çok iyi...Şu videoda mesela ben oyuna kaptırdımmı kendimi RT falan aramaz gözüm zaten 1. sınıf grafikler...İnsan bilmediği şeyi arzulamaz da.RT diye bir şey yok.Unutun mutulu olun:)

  • moonquad kullanıcısına yanıt

    elinize sağlık hocam , teşekürler

  • cancanax C kullanıcısına yanıt

    Ne kadar saçma bir detay değil mi. Neymiş camdan arkadaki sahneyi görmek camdan cama, damdan a.. neyse    

    Katılıyorum yani size :)

  • sertacr88 kullanıcısına yanıt

    RT nedir ayıptır sorması  

  • AMD alanların gözü yaşlı 


    İşlemci kısmında intel iyi olayına katılmıyorum.amd ryzen 3600x kullanıyorum.Kullanan bilir...İntel işlemci kısmında amd den geri kaldı malesef.Ama AMD ekran kartlarında hala tam oturaklı değil...

  • -Prometheus- kullanıcısına yanıt

    işlemci kanadında amd tartışmasız iyi ama gpu kanadında malesef bir o kadarda kötüler nvidia'nın seviyesine yaklaşamıyorlar ne donanımda ne yazılımda üstüne bugün şöyle bir haber gördüm


    https://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Cyberpunk_2077_Cikisinda_AMD_GPUlarda_Ray_Tracing_Desteklemeyecek-106395.htm


    çok kötü bir şey marka adına bu yıl büyük bir merakla beklenen oyunda yeni çıkardığın seride donanımsal dxr desteği olmasına rağmen çıkışında desteklemeyecek şimdi c2077'yi merakla bekleyen kesim neden 6000 serisini alsın baştan bitti işte

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cancanax

    Şimdiki meselemiz RT on RT off...1080p sanırım çoğumuz (veya güncel kartı olanlar) ultra ve RT görebilecek.2k ve 4k da iş biraz yokuşa sarıyor.Şimdi endişeli arkadaşlar (ve ben) RT ile ilgili falan filanlı hiç bir video izlemiyoruz,izlediklerimizi de unutuyoruz.Video analizlerime göre ultra grafikler zaten müthiş.RT diye bir şeyin varlığını unutuyoruz ve mutlu oluyoruz....Gölgelendirme ve ışıklandırma zaten atmosferik ve çok çok iyi...Şu videoda mesela ben oyuna kaptırdımmı kendimi RT falan aramaz gözüm zaten 1. sınıf grafikler...İnsan bilmediği şeyi arzulamaz da.RT diye bir şey yok.Unutun mutulu olun:)

    Aynen öyle aslında. RT destekli her oyunu oynadım ama RT elzem mi değil. Yeni sardılar başımıza. Şimdiye kadar RT olmayan efsane grafikte oyunlar vardı hala var. Flight Sim. örneğin. Cyberpunk dahil MSFS kadar iyi görünen bir oyun yok oyun dünyasında. Ama MSFS'de RT yok.


    RT çok güzel bir pazarlama aracı sadece. Açabiliyorsanız açın ama açamıyorsanız veya FPS yetersiz hale geliyorsa bir saniye bile düşünmeden kapatıp unutun gitsin. RT ile oynarken oyunun içine dalmışken bir kere bile durup lan bak nasıl yansıyor oo demedim. Oyuna sardığınızda zaten yansımış mı ne halt yemiş umrunuzda olmuyor. RDR2'de RT var mı yok ama dibimiz düşüyor.


    Ray tracing, konsollar yüzünden gelişemeyen (GPU üreticilerinin de istediği gibi) grafik dünyasının ağzına çalınan bir parça bal sadece. RT kapattığınızda her oyun güncel kartlarla uçuk FPS'lerde çalışabiliyor. Bu da kart sahiplerinin "lan neden bu grafikler gelişmiyor? o kadar kart alıyoruz" şikayetlerini bastırmak için çıkartılmış bir araç RT.


    GPU üreticileri de grafiklerin öyle hızlı hızlı gelişmesini istemiyor. Fotorealizme ulaşınca kime yeni GPU satacaklar?



    Böyle RT mete cartte curtte diye diye yolunu buluyorlar işte. 2 sene sonra da Enişte Tracing gelir oo deriz. Böyle adım adım gidiyorlar biz de keklik gibi düşüyoruz işte.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 21 Kasım 2020; 22:18:27 >
  • Bir miktar daha sinematik görünmüyor değil cyberpunk...Ama atmosfer olarak bir kaybımız olmayacak sudaki camdaki metaldaki yansımalar olmayınca...Ağırlıkla yansımalı yüzeylerin gerçekçiliği bu mevzu...Kazunori Yamauchi bu işe kafayı daha 90 larda takmıştı gerçekçilik adına...Yalan olmasın ama psx de bile sanki hatırlıyorum değilse de ps2 de idi yan arabayı kendi aracımızda görüyorduk ağaçlar vs yansırdı kaportada...


    "GPU üreticileri de grafiklerin öyle hızlı hızlı gelişmesini istemiyor. Fotorealizme ulaşınca kime yeni GPU satacaklar?" Aynen ben artık sona gelindiğine eminim 1 nesil daha görürüz 40 serisini de gazlarlar sonra zaten starlink falan filan cart curt bulut oyunculuk safi...Bundan sonra cloud+VR ile yürüyecek tüm mevzular...fotogerçekçilik gerçek görüntülere bırakacak yerini vr ı da takınca her yol yine matrixe bağlanıyor.

  • müzikleri çok çok iyi olmuş 😂😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


  • Grafik ayarları içeriği olduğu söyleniyor bi göz atın derim.

  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt

    Bu sadece donanımla alakalı değildir.Şirketler arasında ikili anlaşmalarda önemli.Pazar ne kadar büyürse bu tarz anlaşmalar daha önemsiz hale geliyor.

  • Oyunun son oynanış videosunu izledim güzel bir şey olacak belki açık dünya olayında NPC ler ve Araba sürüşü balon çıkabilir fakat görevlerden insanlar keyif alacak gibi duruyor.Üzerine uğraştıkları belli oluyor.


    Son olarak oyunun Türkçe desteğinin gelmesi online sürümünün gelmesiyle doğrudan alakadır diye düşünüyorum.Oyun içi içerik satmak gayet karlı hale geldi EA bile zırt pırt oyunları bedava ya da erişilebilir yapıyor.Asıl parayı oyun içi satışlardan vuruyorlar.

  • ön sipariş edenler daha erken erişebilecek mi? ve bonuslar var mı? ben steamden ön sipariş vermiştim bayağı oluyor vereli

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayır, oyun herkese aynı vakitte açılıyor.

  • 
Sayfa: önceki 278279280281282
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.