Şimdi Ara

Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18.859
Cevap
210
Favori
1.058.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
115 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cyberpunk 2077 Performans Arttırma ve Sorun Çözümü
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/146985959

    Teknik konular hakkında mesajları üstteki konuya yazalım ki kaybolup gitmesin.


    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Steam Sayfası
    https://store.steampowered.com/agecheck/app/1091500/

    Çıkış tarihi: 10 Aralık 2020 / Resmi Türkçe dil desteğine sahip

    ______________________________________

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Night City Tarihçesi


    Cyberpunk evreninde özerk bir eyalet olan Kuzey California'nın bir parçası olan bu şehir ABD'nin kuzey kıyısında yer alıyor. Toplam nüfusunun 6 milyon olduğu söyleniyor ve bu da California'nın en kalabalık şehrini Night City yapıyor. Bu şehir Cyberpunk evreninde geçen masaüstü oyunlarında ve Cyberpunk 2077 video oyununda merkez konum olarak yer ediniyor.

    Şehir, Richard Night isimli bir iş adamı tarafından 1993 yılında kurulmaya başlıyor. Richard Night gençliğinde Halsey Ferris and Night isimli bir inşaat firmasının ortağı oluyor ve evrenin büyük şirketleriyle inşaat ihalelerinde mücadeleye girişiyor. Bu mücadele zamanla meyvesini veriyor ve firmayı kuran 3 ortak oldukça zenginleşiyorlar. Sene 1990'ı gösterdiğinde Richard Night plaza ofislerinde çalışmaktan sıkılıyor, artık yaptıkları işler kendisine yeterli gelmiyor ve bunun sonucunda Night International isimli kendi şirketini kuruyor.

    Richard Night geleceğin devasa şehirlerini yaratma fikrine kapılıyor, bu fikre kapılması sonucunda da firmasıyla gerçeğe dönüştürmek istediği vizyoner ve devasa bir şehir planı yapıyor. Planı yaptıktan sonraki adımı hiç duyulmamış büyüklükte bir finansmanı bir araya getirip bu devasa şehri fonlamak oluyor. Night'ın kurduğu vizyonda yönetim şirketlerin elinde olacak ve böylece yönetimin şirketleri büyümekten alıkoyan politikaları ekarte edilecek.

    Yıl 1992 olduğunda Arasaka, EBM ve Petrochem şirketleri Night ile anlaşıyor ve geri kalanlar da kendilerine bu şehirde edinecek yer arıyorlar. Night'ın baştan beri fikri bu şehri California kıyısına yakın bir konumda kurmak, sebebiyse liman ticareti şansını yaratmak, bu bölgenin verimli topraklarından yararlanmak ve bu civarın kıtalar arası manyetik raylı tren için uygun olması.

    1993 yılı geldiğinde Coronado City'nin, Night'ın rüya şehrinin inşasına başlanıyor. Night'ın planı doğrultusunda şehre yük gemileri için bir liman, canlı bir şehir merkezi ve şehrin kalbinde yer alan şirket plazaları inşa ediliyor. İnşa sırasında Night International çokça sayıda gelişmiş inşa yöntemleri ve stilleri kullanıyor. Eski ortakları Halsey, Ferris ve sonradan dahil olan Skiv bu inşa çalışmalarından dışlanıyorlar. Sonrasında bu arkadaşlar eyaletin NorCal bölgesine hakim olan yerel bir çeteye katılıyorlar. Küçümsenen eski ortaklarının gazabı sonrası Night sık sık ölüm tehditleri almaya başlıyor ve bu inşaatın ilk 4 yıllık süresi boyunca devam ediyor. Başta tehditleri dikkate almasa da Richard Night, işler kızıştığında şirket ortaklarına danışıyor ve bu sıkıntının ortadan hızlıca kaldırılmasını istiyor.

    Her ne kadar tehditlerden yıllarca kaçabilmiş olsa da bir noktada Night'ın şansı sonlanıyor ve 10 Eylül 1998 tarihinde yeni inşa edilen Parkview kulesinin çatı katındaki dairesinde vurularak öldürülüyor. Night'ın katili hiçbir zaman bulunamıyor ve onun hatırasını yaşatmak için Coronado City'nin ismi Night City olarak değiştiriliyor.

    1993 sonrasındaki 7 sene çeteler ve şirketler tarafından finanse edilen grupların şehrin sonraki dönemlerde unutulan bölgelerinden olacak The Combat Zone'da güçlenmeye çalışmasıyla geçiyor.

    2005 yılında çeteler herkesi yerinden ediyor ve şehrin kontrolünü ellerine alıyorlar. 4 senelik süre içerisinde çeteler şehri adeta yeryüzündeki cehenneme çeviriyor ve kendilerine ters düşen herkesi acımasızca öldürüyor. Bu dönemde Blood Razors ve Slaughterhose isimli çeteler de kuruluyor.

    Sayısız kan dökülen 4 yıllık süre sonrasında şirketler bu çetelerden usanıyor ve 2009-2011 arasında kendi çıkarlarına karşı gelen her unsuru ortadan kaldırıyorlar. Bu süreçte Arasaka şirketinin milisleri, tankları ve hava vasıtaları çeteleri bombalıyor, suikastlar düzenliyor. Çeteler bu saldırılara karşı hazırlıksız yakalanıyor ve sonucunda şirketlerin başarısı kaçınılmaz oluyor. Bu başarı sonrası çeteler tahtını şirketlere kaptırıyor ve bu şirketlerin başında da ileri dönemde şehrin tüm hakimiyetini kazanacak olan Arasaka Şirketi bulunuyor.

    Şirketler elde ettikleri galibiyet sonrası yeren yönetime kuklalarını atıyor ve savaştan kalan izleri şehirden silmeye başlıyorlar. Şehrin evsizlik problemi, evini yenileyebilecek gücü olmayanların evlerinden atılacağını belirten yasa çıktığında kontrolden çıkıyor. Bunda şehirdeki uygun fiyatlı olan evlerin neredeyse hepsinin şirket askerleri tarafından tutulmasının da etkisi var.

    Zamanla çeteler ile şirketler arasında gerçekleşen savaş unutuluyor ve Night City nispeten huzurlu bir şehre dönüşüyor. Şehrin merkezi ise polis tarafından kontrol altına alınıyor.

    Her ne kadar şehir daha sakin bir yer olsa da ve polisler etkinliğini artırsa da savaşın bıraktığı izler tamamen silinmediğinden silahlar şehrin yerlileri arasında vazgeçilmez şeylerden biri oluyor ve şehrin kaldırımlarında silah çantalarıyla gezenleri gördüğünüzde şaşırmıyorsunuz artık.

    Şehrin yeni seçilen konseyi, görevi devraldığında şehirde hüküm süren düzensizliğe karşı şirketlerin güvenlik güçlerine tam yetki veriyor. Bu karar doğrultusunda şehir merkezi ve şirket bölgeleri eski hallerine geri dönüyor.

    2013 yılına gelindiğinde şehirdeki taşkınlıklar devasa şirketlerin kontrolünde sonlanıyor. Polis, itfaiye ve benzer temel unsurlar yeniden yapılandırılıyor. Bu dönemde ünlü rock efsanesi Johnny Siverhand Arasaka Kulesinin dışında bir konser veriyor ve sonrasında kuleye saldırı düzenliyor. Bu saldırı sonrası kule ağır hasar alıyor ve tekrar eski haline gelmesi yıllar sürüyor.

    2020 yılında Night City süratle büyüyen bir şehre dönüşüyor yine de bu büyüme şehir içi şiddet ve sokak suçlarının sonunu getiremiyor. Şehir artık Richard Night'ın da hayalini kurduğu geleceğin şehri konumuna geliyor. Cüretkar ve tehlikeli ama bir o kadar da kendine has havalı stiline sahip.

    Night City özerk eyalet sınırları içerisinde bulunduğundan, 2022 yılında başlayan 4.Şirketler Savaşının ev sahiplerinden birisi oluyor. Belki de bu yüzden olacak ki savaş şehre hiç kibar davranmıyor.

    Night City serbest bölgede olması ve herhangi bir ulusun altında bulunmaması şehrin şansızlığıydı. Savaşın iki tarafı da ABD'ye nükleer bomba atmayı düşünecek kadar aptal değildi ama Night City'de ABD'ye dahil değildi. Yine aynı sebepten dolayı o dönemin ABD başkanı Kress, Arasaka'nın dünya üzerindeki mevcudiyetine son vermedi çünkü ülkenin bir parçası değildi bu şehir.

    Şehrin içerisinde bulunan 140 katlı ikiz Arasaka kuleleri zamanın en yüksek binaları arasında bulunuyordu. Bu iki kule 60.katlarından birbirine bir köprüyle bağlıydılar. Savaşın iki tarafı da direk dahil olmak yerine kuklalar kullanmayı tercih etti. CINO şirketi Arasaka'yı kiralarken OTEC şirketi Militech'i kiraladı kendi adına savaşması için. Militech'de savaş gereği Arasaka'ya bir saldırı düzenlemek istedi, Arasaka şirketinin ana veri tabanı neredeydi bilmiyorlardı bu yüzden de oraya direk saldıramazlardı. Kulelere bir çantada bulunan nükleer bomba aracılığıyla saldırı düzenlemeyi seçtiler fakat bu saldırının ne kadar kayba sebep olacağını hiç hesaba katmadılar.

    Arasaka ikiz kulelerinde patlayan bomba Hiroshima'da patlayan bombanın 4'te 1'i gücündeydi. Bu bombanın amacı Arasaka'nın ana veri tabanını çökertmek ve savaştaki durumuna hasar vermekti. Yalnız şöyle bir durum vardı bomba patlaması gereken zamandan önce patladı ve kulelerin 120.katında dönemin Arasaka CEO'su Kei Arasaka'nın dairesinde patladı.

    Patlama kuleleri ortadan ikiye ayırdı ve dışa doğru yıkılmalarına sebep oldu. Tüm şehir merkezi saniyeler içerisinde moloz yığınına dönüştü. Bölgede bulunan insanların neredeyse hepsi öldü. Şehrin büyük kısmı okyanusun doldurulan kısmına inşa edilmişti ve şehrin okyanusa olan rakımı 16 fitti bu da patlamanın küçük bir deprem yaratmasına sebep oldu sonucunda da şehrin dolgu kısımları sıvılaştı ve şehrin iç kısmını su bastı.

    Patlama havada gerçekleşmişti, yaklaşık 1200 fit yükseklikteydi. Bu durum radyasyon etkisini azaltsa da ikiz kulelerin etrafında bulunan gökdelenlerin parçalanmasına engel olamadı. Bu patlama ve beraberinde yok ettiği kulelerden birçok materyal elde edildi. Sonrasında bunlar özel bir yapı malzemesi haline getirildi ve okyanustan uzakta bulunan NorCal bölgesinde kullanıldı.

    Patlamanın sebep olduğu toz bulutu 2 yıl boyunca göğü kırmızıya çevirdi. Bu süreçte güneş doğarken ve batarken havada parlak kızıl rengi hakim oldu. Bu günlerde yaşayan insanlar bu günleri "Kırmızı" veya "Kırmızının Zamanı" olarak kabul ettiler.

    Birçok kişi daha siberleştirilmiş bir vücuda sahip olduğundan ya da radyasyona karşı koruyucu filtreler edindiğinden bu durumdan fiziksel olarak etkilenmedi. Yalnız patlama Night City'deki konutların çoğunu yerle bir etmişti bu durum da insanı şehrin dış mahallelerine ya da direk dışına çıkmaya yönlendirdi. Şehrin parçalanmış yolları hurda haline gelmiş arabalarla doluydu, gökdelenlerden geriye kalan moloz yığınlarının üstü hava araçlarıyla doluydu. Night City ciddi hasar almıştı tabii savaşın geçtiği Rio ve Hong Kong gibi diğer şehirler bu kadar şanssız değillerdi.

    İnsanlar kuzeye, güneye, doğuya, batıya her yöne doğru gidebildiği kadar gidiyordu. Şehrin insanları her ne kadar birbirleriyle iyi ilişkilere sahip değilse de yeni bir amaç uğruna bir araya gelmişti. Amaçları şehri yeniden inşa etmek değil yiyecek yemek, içecek su, kalacak yer bulmaktı.

    2030'lu yıllarda ABD başkanı Kress Night City saldırısının sorumlusu olarak Arasaka Şirketini hedef gösterdi fakat sonrasında asıl suçlunun silahı kullanan Militech olduğuna karar verdi. Evrende "Büyük Yalan" olarak geçen şeye göre Arasaka, Şirketler Bölgesini Militech'i durdurmak amacıyla patlattı diye geçiyor. Bir efsaneye göre ise Arasaka'da çok daha büyük bir termonükleer bomba bulunuyordu ve Militech'in çanta nükleeri sebebiyle bu plan geçersiz bir geldi.

    Militech'in fonladığı saldırı takımı hakkında bir şeyler bilen insanların sayısı pek azdı. Söylentiye göre deneyimli Solo'lardan olan Morgan Blackhand bir hükümet elemanıydı ve Militech'in saldırısının bilgisini Başkan Elizabeth Kress'e o aktarmıştı. Kress bunu Militech'e karşı bir koz olarak kullandı. Amaç ise ABD kuruluşlu şirketleri hizaya getirmek ve devamında bu şirketlerin kaynaklarını ABD hükümetini tekrar ayağa kaldırmak için millileştirmekti.

    Kress ordu gücü ve propagandaları aracılığıyla Arasaka'nın kontrolünün kişisel çıkarları için bir Amerikan şehrini yok etmek isteyen deli bir adamda olduğu ve bu şirketin yabancı, şeytani bir şirket olduğu resmini çizdi. Arasaka'nın ABD'de geçerli olan kontratları hükümsüz kılındı. Şirketin mensupları ve idaresi terörist olarak kabul edildi ve off-shore hesaplarına el konuldu.

    Kress'in derdi Night City'e yardım etmek değildi. Önceki başkanın The Collapse döneminde yaptığı gibi şehri kurtarılamaz olarak ilan etti ve hayatta kalanlara Yeni ABD'de bir sığınak sunmayı teklif etti. Bu tutumun iki amacı vardı: İlki ABD'nin kaynağı ciddi anlamda azdı. İkincisi ise özerk eyalet Kuzey California'ya diz çöktürmek için çok iyi bir fırsattı bu ve tekrar kontrolü alabilirdi. Fakat bu teklif Night City tarafından kabul edilmedi.

    2040'lı yıllarda neredeyse iki milyon Night City vatandaşı patlamadan ve su baskınlarından dolayı evsizdi. Bu kişilerin çoğu North Oak, Westbrook, Pacifica, Heywood ve Güney Night City'nin çevresinde bulunan çadır kentlerdeydi.

    Night City hükümetinden geri kalanlar kaynak arayışı için dışa yöneldiler. En sonunda şehrin kurtarılmasıyla Aldecaldos Nomad'leri grubu ve müttefikleri StormTech Şirketi ilgilendi. StormTech şirketinin Chicago projesindeki tecrübesi ve Aldecaldos Nomad'lerinin sahip olduğu yapı ekipmanlarıyla konteynerler kullanılarak geçici evler inşa edildi.

    Şehirdeki Şirketler bölgesinin merkezi yok olmuştu. Yıkıntı devasa büyüklükteydi ve başka arazilere taşımak olanaksızdı bu yüzden de hayatta kalanlar buldozerler ve savaştan kalan tankları kullanarak molozları kıyıya sürüklediler. Şehrin çoğu mahallesi savaş ve gökdelenlerin yıkılması sonrası yerle bir olmuştu. Hayatta kalanların yoğun çabası sonrası bir zamanlar devasa gökdelenlerin yükseldiği yer tekrar bu gökdelenlere sahip olmaya hazırdı.

    Bu yeniden inşa sürecinde Night City'nin dış dünyayla ilişkisi pekiştirildi. Başkan Kress ve Yeni ABD tarafından yalnız bırakılan şehrin tekrar bu güçlerin kontrolü altına girmek gibi bir amacı yoktu. Kress'den sonra gelecek olan başkan bu şehri ülke sınırlarına tekrar sokmak istiyorsa uzun ve çirkin bir savaşı göze almalıydı artık. Şehir sonrasında Arasaka Şirketinden yardım talebinde bulundu ki o zamanlarda şirket ABD ile ilişkilerini güçlendiriyordu. Night City yönetimi şirketi şehrin ahengine müdahale etmediği sürece bir ticaret ortağı olarak görüyordu.

    Savaşın sonucunda Night City Arasaka ile tekrar ilişkiler kurdu ve Militech'i ve Yeni ABD'yi arkasında bıraktı.

    2069 yılında Yeni ABD'nin başkanı Rosalind Myers özerk eyaletleri dize getirecek federal bir yasa dizayn etti, buna göre bu eyaletler federal yapının bir parçası olacak ve bir ulusun altında toplanacaktı. Bu durum Yeni ABD ile Özerk Eyaletler arasında savaşın çıkmasına sebep oldu. Night City'nin dahil olduğu Kuzey California Özerk Eyaletlerle ittifak kurdu, Güney California ise Yeni ABD tarafında safını aldı. Bu olaylar sonrasında Night City vatandaşları bir işgal için nefeslerini tutmaya başladılar.

    Federal hükümetin askerleri şehrin dışında mevzi aldığında şehrin konsey üyesi olan Lucius Rhyne bağlantılarını kullanarak Arasaka Şirketinin kendilerini kurtarmasını sağladı. Arasaka olaya dahil olduktan birkaç gün sonra Coronado Kıyısında Arasaka'nın uçak gemileri belirdi ve bu olay üzerine Yeni ABD askerleri geri çekildi.

    Başkan Myers artan Arasaka unsurlarının savaşı kızgınlaştıracağını düşündü ve bu yüzden de anlaşma yapma yoluna gitti. Anlaşma tüm taraflar için de pek yararlı değildi ama savaşa devam etmek ve yeni bir küresel kriz yaratmaya kıyasla daha tercih edilebilirdi.

    Anlaşma Night City'nin uluslararası bağımsız bir şehir olduğunu kabul ediyordu. Bu yeni anlaşma sonrası mega şirketler konusundaki yasalar esnemişti ve şehir Arasaka'ya ABD merkezlerini 2023 yılında yıkılan yere yapması konusunda izin vermişti. Bunun sonucunda şehir tekrar refaha ulaşmıştı fakat vatandaşlar durumdan memnun değildi.

    2077 yılında Lucius Rhyne Night City'nin belediye başkanı olarak görev yapmaya devam ediyor ve yeni seçimlerdeki rakipleri Weldon Holt ve Peralez ile mücadele ediyor. Bu sırada da Arasaka şehrin kontrolünü almış durumda ve sınırlarını şirket koruyor.

    _________________________


    Night City'nin Büyük Şirketleri
    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Arasaka


    Şirket, Tokyo'da bulunan Chuo-ku bölgesinde Sasai Arasaka tarafından 1915 yılının başlarında kuruldu. Şirketin ana odak noktası üretimdi. İkinci Dünya savaşında Japonya Ordusunun ihtiyaçlarını tedarik ederek güç ve servete ulaştı. Sasai savaşta Japonya'nın mağlup olacağını ön gördü ve bunun doğrultusunda şirketinin savaştan kayıp vermeden sağ çıkabilmesi için servetini dünyanın dört bir yanına yaydı ve bu sayede savaştan sonra gelecek olan yönetimden şirketini koruyabildi. Sonrasında Japonya teslim oldu, ülke harabeye dönmüştü, şehirler bombalar sonucu yok olmuştu.

    15 Ağustos 1945 tarihinde Japonya İmparatoru mağlubiyeti kabul ettiğini ve soyunun sağladığı makamdan feragat ettiğini duyurdu. Saburo Arasaka, Japonya Donanmasında yüzbaşılık yapan Sasai'nin oğlu bu durum karşısında hayrete düştü. Yattığı hastanenin bahçesindeki kiraz ağacı altında seppuku yapıp canını alma eşiğindeydi ki kendisine bir görü tezahür oldu. Bu görü'de babasının eylemlerinin ne kadar bilgece olduğunu gördü. Ailenin oğlu olduğundan dolayı bu servetin ve gücün kontrolünün yakında kendisine geçeceğini fark etti. Bu güç akıllı biri tarafından doğru bir şekilde kullanılırsa Japonyayı bir adım öteye götürebilir ve dünyada politik ve ekonomik olarak hakimiyet kurmasına olanak sağlayabilirdi. Amaterasu'nun(Japon mitolojisinde güneş tanrısı) çocukları hüküm sürebilirdi ama bu sefer bir imparatorun altında değil başka bir güç olan ekonominin altında. Saburo seppuku için kendine sokmayı planladığı ve bir kısmını da soktuğu hançeri karnından çekti ve çıkardı, sonrasında ise evine döndü. O gece ekonomi, tarih ve politika üzerine çalışmalarına başladı ve babası ölene değin de bunlara devam etti.

    Her ne kadar Japonya'nın endüstrisi ve ekonomisi çökmüş olsa da Saburo ticaret, ekonomi ve politika çalışmalarına ara vermedi ve Todai'de(Tokyo Üniversitesi) eğitim almaya başladı. Sasai savaş zamanı endüstri üzerinden sermaye kazanmıştı. Saburo'nun savaş sonrası artan tutkulu gelişimi sebebiyle Arasaka şirketi servetinin büyük kısmını gizlice okyanus ötesi hesaplarda saklamaya karar vermişti.

    1960 yılında Sasai Arasaka öldü ve 41 yaşında olan Saburo babasından kendine kalan Arasaka Şirketinin başına geçti. O dönemde Arasaka nispeten küçük bir şirketti, uluslararası ticarete tekrar gireli daha çok olmamıştı. Saburo'nun babası savaş zamanı parayı kazandıktan sonra gizlemeyi tercih ediyordu, bu tutuma Saburo da devam etti. Aynı zamanda Saburo, Arasaka şirketini kendi idealleri doğrultusunda yeniden şekillendirmeye başladı. Tamamen ekonomik olarak var olan güç kendisine göre yeterli değildi. Eğer görüsündeki askeri ve politik olarak güçlü olan Japonyayı inşa etmek istiyorsa şirketin amacının sahne arkasında Japonya'daki ve dünyanın geri kalanındaki politikayı kontrol etme üzerine olması gerektiğini biliyordu. Her ne kadar bu amaç meşakkatli ve uzun sürede elde edilecek olsa da Saburo'ya göre bunu yapabilecek adam oydu.

    Saburo modern dünyada güce açılan kapının anahtarının bilgi olduğunu biliyordu. Saburo'nun ihtiyaç duyduğu şey kolayca ve ücretsiz bir şekilde ama aynı zamanda da dikkatleri üstüne çekmeden bilgi edinen bir organizasyondu. Bu fikir doğrultusunda 1970 yılında Arasaka Security isimli yeni bir şirket bölümü yarattı. Bu yeni bölüm yüksek donanımlı personel, iş gücü, elektronik ve bilgisayar güvenliği ve korumasıyla donatılmıştı. Bölümün kurulması sonrasında geçen 25 yıllık dönemde Arasaka Security yavaşça değerli bir ün elde etti ve dünyada bu alandaki en etkili şirket olduğunu kanıtladı. 1990'ların ortasında Arasaka korumaları dünyada binlerce güçlü kişinin ve dünya çapında bir o kadar şirketin korumalığını yapıyor, sağladıkları bilgisayar güvenliği önlemleri ve bilgisayar güvenlik uzmanları da aynı şekilde birçok kişi ve kuruluş tarafından tutuluyordu. Kısa süre sonra Arasaka Security şirketin en önemli üç bölümünden birini oluşturuyordu. Diğer iki bölüm ise Arasaka Bank ve Arasaka Üretim'di.

    Saburo'nun işine olan adanmışlığı ona 1994 yaşanan dünya piyasalarının çöküşü ve 1996'da gerçekleşen ABD'nin çöküşünü ön görmesini sağladı. Saburo her ne kadar yaşlanıyor olsa da gereken adımları atacak kadar aktifti ve kurnazca yatırımları ve manipülasyonları sayesinde Arasaka Şirketini bu çöküşte kar yapan sayılı şirketin arasına soktu. Bu çöküşten önce de Arasaka büyüktü ama devasa bir büyüklüğe ulaştı ve dünyanın sayılı şirketleri arasına girdi.

    Çöküş sonrası geçerli kılınan serbestleştirme ve şirketlerin kontrolü almaya başlaması Saburo'nun görüsünü gerçekleştirmesi için gereken şeydi. Yeni dünya düzenini kendi çıkarları uğruna sanki intikam alırmışcasına kullandı. 1997 yılında Arasaka Security milis kontratları yapmaya başladı ve girilmesi yasak olan Güney Hokkaido tesisinde dünyanın ilk şirket ordularından birini yaratmaya başladı. Devamında acımasızlığın çağı başladı, Arasaka mümkün olduğunca rekabeti yok etmeye veya yutmaya başladı. Saburo bu dönemde işine yarayabilecek olan ve rekabette olmadıkları şirketleri satın aldı.

    1990'ların sonunda Arasaka'nın Japonya hükümeti üzerinde kontrol sağlaması problemler yaratmaya başladı. Saburo bu dönemde Japonya Ulus Dieti'nin(Japonya'nın çift meclisli ulusal yasama organı) %60'ını satın aldığı politikacılar sayesinde kontrol altına almıştı. Bu durum pek uzun sürmedi zira Japonya'nın diğer büyük şirketleri Arasaka'nın ülkenin kontrolünde söz sahibi olmasından hoşnut değildi. Artan huzursuzluk ve korku sonrasında rahatsız olan grup Far Asain Co-prosperity Sphere(FACS) isimli bir grup altında toplandı. Bu grup, Saburo'nun hükümeti kontrol etmede kullandığı birçok politikacının tutuklanmasını sağladı. Devam eden yıllarda grup Arasaka'nın planlarını deşmeye ve bozmaya devam etti.

    FACS'ın çabalarına rağmen 1997 ile 2020 yılları arasında Arasaka Şirketine yeni departmanlar eklemeye ve güçlenmeye devam etti. Şirketin ana departmanları hala Arasaka Bank, Üretim ve Security'di. Her ne kadar şirket olağanüstü derecede güçlü ve zengin olsa da Saburo dünyanın en zengin insanlarından birisi olsa da asıl amaç unutulmamıştı. Bu dönemde Saburo Ceo olarak görevinden ayrılmış ve yerini oğlu Kei Arasaka'ya bırakmıştı ama bu sadece görünürde böyleydi arka planda Saburo hala çok etkindi. Şirketin tüm önemli kararları ve planları Saburo'nun taktirindeydi. Saburo zamanla oğlunu tam kontrolü alması için yetiştirdi ve şirketi kurarken ki asıl amaçlarından onu haberdar etti.

    2021 yılında CINO ve OTEC şirketleri iflas eden rakipleri IHAG'ı satın almaya çalışırken Dördüncü Şirket Savaşlarını başlattı. Zamanla savaş içerisinde iki tarafta ilerleme kaydedemeyince kendileri adına savaşacak şirketlerle anlaşmaya yöneldi. CINO şirketi Arasaka'yı kiralarken OTEC şirketi Militech şirketini kiraladı. Dünyadaki askeri güç konusunda en etkili konumda olan bu iki şirket savaş öncesinde de birbiriyle mücadele içerisindeydi. Arasaka bu şirket savaşlarını Militech'in kaynaklarını kesmek için bir fırsat olarak gördü.

    Savaş zamanında Saburo Arasaka nedensiz yere Donald Lundee'yi, Militech Ceo'sunu gerçek düşmanı olarak görmeye başladı. Donald ölümcül bir düşmandı ve ülkesini, halkını, ordusunu temsil ediyordu. Donald ise Arasaka'yı ateş gücüyle alt edebileceğini düşünüyordu. Donald'a göre Arasaka merkezinde Saburo Arasaka'nın bulunduğu devasa bir şirketti. 2022 yılında Kei Arasaka şirketin günlük operasyonlarının büyük kısmından sorumluydu. Kei'ye göre savaşta işin bir parçasıydı ve böyle şeyleri kişisel algılamak huyu değildi. Yine de Arasaka geleneğine göre hareket eden Kei savaşı kazananın kendi tarafı olduğundan emin olana kadar engel tanımaz ve görevini bırakmazdı. Saburo'nun inzivaya çekildiği bu dönemde Kei'nin şirket üzerinde tam hakimiyeti vardı ve önemli kararları veren kendisiydi. Kei savaşın iyi bir şekilde bitmeyeceğini biliyordu. Bu savaş esnasında General Ubo Tanaka ile doğrudan çalışıyordu. Savaşı kazanan taraf olmak için şirketin büyük varlıklarını feda etmeye hazırdı.

    Savaşın bitiminde Night City'deki Arasaka İkiz Kulelerinde gerçekleşen patlama sonucu kuleler yok oldu ve Kei Arasaka öldü. Patlamaya sebep olan şey Arasaka'nın savaştaki rakibi Militech'in kullandığı çanta nükleeriydi. Night City bombalaması sonucunda dönemin ABD başkanı Kress suçlu Militech'de olsa Arasaka'yı suçladı. Bu suçlamayı kendi çıkarları uğruna Arasaka'yı şeytani bir şirket olarak göstermede kullandı. Devamında Arasaka'nın ABD içerisindeki imtiyazları iptal edildi, şirketin mensupları ve yönetimi terörist ilan edildi ve varlıklarına el konuldu. Arasaka'nın Dördüncü Şirket Savaşlarına dahil oluşu az daha Japonya hükümetinin çöküşüne sebep oluyordu. Japonya imajını Arasaka'nın eylemlerini ve şirketi tanımayarak kurtardı. Sonraki on yılda Arasaka sadece Japonya'da varlık sürdüren bir şirket oldu.

    Her ne kadar savaş kaybedilmiş de olsa Arasaka hala dünyanın en büyük şirket ordularından birine sahipti. Şirketin operasyonları bir süreliğine sadece Japonya ile sınırlı kaldı. Durumun vahametine karşın Arasaka varlıklarının büyük kısmını elinde tutmayı başardı. 2040 yılına gelindiğinde Arasaka kendini yeniden yapılandırmıştı ve eski gücünü yeniden kazanmaya başlamıştı. Şirket aynı zamanda ABD ile olan ilişkilerini onarmak istiyordu ve oradaki operasyonlarına devam edebilmek için olanak yaratmaya çalışıyordu. Bu süreçte Arasaka, ABD'nin belli küçük bölgelerinde varlığı sürüyordu fakat bunlar resmi değildi. Arasaka dünya çapındaki şirketlere gizlice asker sağlamaya devam ediyordu fakat artık askerlerine çalışanlar deniyordu. Arasaka'nın şirket amacı hala değişmemişti, 2020'li yıllarda olduğu gibi politik ve ekonomik gücü elde etmek istiyordu.

    2045 yılına gelindiğinde Arasaka şirketi her ne kadar hala Saburo Arasaka'nın kontrolünde de olsa şirketin içerisinde kontrolü eline almak için rekabet eden üç farklı grup bulunuyordu. Üç grubunda lideri eninde sonunda Saburo'nun kontrolü tam olarak kendilerine vermesini bekliyordu. Şirketin içinde ayrıldığı üç grup şöyle:

    Kiji(Yeşil Sülün) Grubu: Bu grup Hanako Arasaka tarafından idare ediliyordu. Grubun asıl olayı şirketin politikalarını devam ettirme üzerine kuruluydu. Fakat Hanako kendini toplumdan soyutlayan birisiydi ve gücü şirkette toplamaktan ziyade netrun deneyleri ile ilgileniyordu. Yine de grup Saburo'nun görüsüne göre şirketi idare etme yanlısıydı.

    Taka(Şahin) Grubu: Bu grup Saburo'nun ikinci oğlu Yorinobu Arasaka tarafından kontrol ediliyordu. Yorinobu şirketin diğer grupları tarafından bir hain olarak görünüyordu. Abisi Kei kendisini Soulkiller ile öldürmeyi denese de bundan dublörü sayesinde kurtuldu. Yorinobu savaş esnasında kendisini öyle bir sakladı ki onu bulmak imkansızdı. Yorinobu babası kontrolde kaldığı sürece onu tahtın etmek için mücadele etmeye devam etmeyi düşünüyordu.

    Hato(Güvercin) Grubu: Kei Arasaka'nın kızı olan Michiko Arasaka bu grubun merkezindeydi. Bu grup Amerikalı Arasaka unsurlarıyla ittifaktaydı. Her ne kadar ailenin en genç ferdi de olsa Michiko'nun aile şirketini gelecekte idare ettirme konusunda isteği yoktu. Yine de Hato Grubu liderini değerli bir araç olarak görüyordu, nihayetinde yasal mirasçılardan biriydi ve Saburo öldüğünde şirketin kontrolünü alabilirdi.

    Uzun süren iç mücadele sonrası, anlaşmazlıklar son buldu ve şirket eski gücünü tekrar kazanmaya başladı. Arasaka hala dünyadaki en etkili şirketti. Yeni ABD'nin başlattığı ve özerk eyaletleri kendine katmayı hedefleyen Birleştirme Savaşında Arasaka Night City'nin yanında durdu. Bu durumda şirketin yararına oldu ve şirket, konsey üyesi Lucius Rhyne'ın isteği üzerine 2070 yılında tekrar şehre döndü. Arasaka şirketi şehre devasa uçak gemileriyle beraber geldi, bu da savaşın sonlanmasına ciddi anlamda etki etti zira artan Arasaka unsurları Yeni ABD'nin korkmasına sebep olmuştu ve istikrarsız oldukları bu günlerde savaşın kızışmasını istemezlerdi. Arasaka'nın Night City'e dönüşüyle şirket tekrar ABD'de resmi olarak varlık göstermeye başladı ve 2023 yılında yıkılan merkezlerinin yerine yeni merkezlerini inşa ettiler.

    2077 yılında Arasaka hala dünyanın en etkili şirketleri arasında ve hala bir Japon aile şirketi. Güvenlik, bankacılık ve yasal servislerine hala devam ediyor. Sundukları silahlar ve araçlar hala polis ve güvenlik güçleri tarafından en çok aranan ürünler arasında. Hananko Arasaka şirketin görünürdeki Ceo'su, arka planda idare hala Saburo'da. Yorinobu Arasaka şirketin ABD'deki ayağının beyni olarak hareket etmekte. Arasaka şirketi Night City'nin kontrolünü tamamen almış durumda ve güvenliğiyle şirket ilgileniyor.

    ----------
    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Militech


    Şirket, İtalyan silah tasarımcısı Antonio Luccessi tarafından 1996 yılında Armatech-Luccessi International ismiyle kuruldu. O dönemler pek başarılı olmasa da şirket, 1998 yılında ABD piyade sınıfı askerleri için saldırı silahları geliştirmeye başlamasıyla büyük bir şirket olma yolundaki ilk adımını atmış oldu. 1994'de yaşanan ekonomik çöküntünün etkisinde de olsa ABD hükümeti, zamanı geçmiş ve yararsız olan M-16A2 saldırı tüfeği değiştirmekten geri durmadı. Bu tüfeğin yerine geçmesi için üç farklı silah aday gösterilmişti: Zamanı geçmiş NATO birliğindeki ittifak ülkelerin ekipmanlarıyla uyumlu parçalar ve mühimmata sahip olduğu için daya gösterilen ucuz, hantal ve güvenilmez FN SAP, Colt AR-17X iyi ama pahalı olan bir silah ve son olarak ta Armatech'in sunduğu kompakt, güvenilir ve uygun fiyatlı sayılabilecek silah.

    Genelkurmay başkanlığının bir üyesi olan General Donald Lundee, Armatech'in silahının seçilmesini onayladı. Ona göre bu silah uygun fiyat, güvenilirlik, sağlamlık ve isabet oranı anlamında en iyi paketi sunuyordu ve diğer üç aday arasında açık ara öndeydi. Ama dediğimiz gibi ABD'de ekonomik çöküşten ciddi anlamda etkilenmişti ve çökmenin eşiğinde olan hükümet bütçeyi kısıtlamakla kalmadı, endüstri'nin politikaya etki etmesine göz yumdu ve sonucunda da Lundee'nin Armatech silahını aldırma planları suya düştü ve nihayetinde M-16A2'nın yerine FN SAP silahı alındı.

    6 yıl sonrasında binlerce Amerikan askeri İkinci Merkez Amerika savaşında Merkez ve Güney Amerika'nın ormanlarında can veriyordu sebebiyse güvenilmez FN SAP silahının tropik iklim karşısında beş para etmez olmasıydı. İronik bir şekilde European Economic Community (EEC) bir yıl sonra FN-RAL silahına geçiş yaptı, bu silah önceki modele kıyasla çok daha iyi bir silahtı fakat SAP modelleriyle uyumluluğu yoktu.

    Lundee bu trajediyi uzaktan izliyordu zira Luccessi'nin isteği üzerine Armatech'in CEO'su olduktan sonra Deniz Piyade Birliğindeki görevinden istifa etmişti. Eski Pentagon şefi olarak modern askeri endüstri konusuna oldukça hakimdi ve orduyla anlaşma yapan çoğu şirketin bürokrasi aracılığıyla kalitesiz ve fahiş fiyatlı ürünler sattığını biliyordu. Bu ortamda Lundee modern, etkili askeri ekipman üreten, kaliteli ürünler çıkarabilen, modernliğinin yanı sıra sunduğu rekabetçi fiyatlar ile politikanın ötesinde dünyanın her yerine teknoloji satan bir şirket için fırsat gördü. Luccessi'nin silah dizaynı konusundaki dehasıyla Armatech, hızlıca büyümesini ve dünya sahnesinde yeni ismi Militech Arms International ile tanınmasını sağlayacak sermayeyi yaratabilirdi.

    Şirketin ilk büyük başarısı 2004 yılında ABD'nin İkinci Merkez Amerikan Savaşı sonrası SAP'leri hurdaya çevirmesi ve yeni bir silah arayışına girmesi sonucunda gerçekleşti. ABD, yeni silah olarak Militech'in Ronin Light askeri tüfeğini belirledi ve sonrasında şirket, ABD'nin ihaleye açtığı bellik silahları anlaşmasını da kazandı. Bu ivme ile Militech'in silahları dünyanın dört bir yanında çeşitli ülkeler ve şirketlere satılmaya başladı. Devamında şirket ağır silahlar, topçu sınıfı silahları, araçlar ve uçak sistemleri üretmeye başlayarak kataloğunu genişletti. Sunduğu uygun fiyatlar ve üst düzey kaliteli ürünlerle şirket, çöküş sonrası bile ayakta kalan köklü şirketlere karşı bazı önemli kontratları kazanmayı başardı. 2010'lu yılların ortasında Militech ABD ve birkaç diğer ülke için anlaşma yaptıkları en büyük savunma sanayi şirketi konumundaydı. Bu da şirketin rakiplerinden bazılarını satın almasına ve onları silah tasarımları ve kaynaklarının yararlanmasına olanak sağladı.

    Dördüncü Şirket Savaşlarında olayların kızışması sonrası CINO, Arasaka'yı tutarken OTEC şirketi Militech'i kendi adına savaşması için tuttu. Savaş doruk noktasına ulaştığında birçok ülke yönetimi dikkatini Arasaka ve Militech'i zapt etmeyi yönlendirdi. Arasaka'ya baskı Japonya hükümeti üzerinden koyulurken ABD'de Militech'i kontrol etmeye çalıştı. Bu esnada Militech savaşı sonlandırmak amacıyla Morgan Blackhand, Rogue ve Johnny Silverhand'in de içinde bulunduğu bir saldırı takımı kurdu ve Arasaka'nın Night City'deki İkiz Kulelerine çanta nükleeri ile saldırı düzenledi. Patlama Arasaka'nın ABD merkezini yerle bir etti ve Arasaka'nın eylemlerinden dolayı Japonya üzerinde bir baskı kuruldu. Savaş bitmişti, Arasaka teslim olmuştu fakat Militech savaşın kazananı değildi.

    2024-45 arasındaki dönemde ABD Başkanı Elizabeth Kress ülkenin hala kontrolünde olan yerlerde sıkıyönetim uyguluyordu. Kress, Night City patlamasından dolayı Arasaka'yı suçluyordu fakat söylentiler Militech'in bir saldırı takımı kurduğu ve saldırıyı çanta nükleeriyle yaptığı yönündeydi. Halk ne kadar da talep etse Kress bu söylentinin doğruluğunu araştırmaya zahmet etmedi. Bunun yerine Militech'e yöneldi ve şirketi kontrol altına alıp varlıklarını millileştirmeye çalıştı bu sayede ülkeyi güçlendirebilirdi. Şirketin bazı etkili ve ismi temiz olan yetkililerine yeniden yapılandırılmış ABD Savunma Departmanı'nda mevkiler teklif edildi fakat bu durum Militech'in gururlu ve fevri Ceo'su Donald Lundee tarafından sıcak karşılanmadı çünkü kendisi savaşı kişiselleştirdi ve Arasaka'ya olan düşmanlığına devam etti.

    Bir süre sonra şirket her ne kadar Washington D.C.'nin kontrolünde millileştirilmiş bir şirket haline gelmişse de arka planda eski günlerindeki gibi silah üreticisi ve paralı asker hizmeti sunan haline dönmek için çabalıyordu. Savaştan ciddi anlamda hasar da almış olsa şirket hala dünyanın en büyük askeri silah üreticilerinden biriydi. Şirket artık hem Yeni ABD'nin en büyük silah sağlayıcısı hem de en büyük müşterisi konumundaydı. Donald Lundee şirketi kontrol edebilecek kadar hisse sahibi olmasa da kişiliğinin sağladığı güç, dostları ve başarıları sayesinde şirket içi karmaşalara rağmen Ceo olarak görevine devam etti.

    İlerleyen yıllarda Donald Lundee, Arasaka'yı hem kendi hem de Militech'in düşmanı ilan etti. Durumu iyice ileriye götürdü ve gurur meselesine çevirdi bu uğurda da Japonya'yı mağlup edip küresel pazarda silah ticaretinde onların yerini edinmeyi amaçladı. Donald Lundee kibri ve agresif tutumundan dolayı zamanla dosttan çok düşman edindi. Savaşın kötü bir şekilde de olsa sonuçlandığını görme isteği ve bu tutumu ona sadece kaybı getirdi zira bu sebepten dolayı Başkan Kress kendisine diz çöktürdü ve düşmanlığı sonlandırmasını emretti.

    2077 yılında Night City'deki herkes Militech'in dünya çapında bir silah ve askeri araç üreticisi olduğunu biliyor. Şirket yıllardır Amerikan ordusu ve polis departmanlarıyla çalışıp onlara üst düzey silah ve eğitim sağlıyor. Dördüncü Şirket Savaşları sonrası Başkan Kress tarafından millileştirilmiş olmalarına karşı şirketin bir kısmı bağımsızlığını kazanmış durumda ve şirketin üst yönetiminden bazı kişiler hala Savunma Bakanlığında üst mevkilerde bulunuyor.

    ----------

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Petrochem


    2004 yılında Trenton Parker, dört bir yanı ailesinin şanıyla dolu çölü boydan boya aşıyordu. Devasa petrol pompaları çölde kilometreler boyunca uzanıyordu. Bu pompalar dünyanın derinliklerinden petrol çekmek için kafalarını kuma gömdüğünde koordineli bir ritim oluşuyordu. Trenton bu ritmin hiçbir zaman bitmeyeceğine ve yeraltından sürekli petrol geleceğini düşünüyordu bir zamanlar. Bu pompaların çekeceği hiçbir zaman tükenmeyecek olan bir yakıt rezervi vardı sanki. O zamanlarda Trenton genç ve cahildi, ailesinin servetiyle geçinirdi.

    Sonraki yıllarda makineler bir bir durdu, petrol tükendi ve artık makinelerin kafayı kuma gömdüğünde çekebileceği petrol kaynakları kalmamıştı. Teksas'da petrol çıkarılmaya devam ediyordu hatta bunlardan bazıları Parker ailesinden geliyordu fakat öncesine kıyasla çok çok daha azdı. Çıkarılan petrol artık kamyonlarla rafineriye götürülüyor ve sadece kimyasallar ve sentetikler için kullanılıyordu. Sığır sürüleri için verilmeyen eski petrol çıkarma alanları göçebe kabilelerin eviydi ya da tamamen ıssız bir yer haline gelmişti.

    Parker ailesinin işi hiçbir şekilde bitmemişti. Aile birçok arsaya sahipti ve bunların çoğu tarıma elverişliydi. Trenton'nın babası Louis öngörülü adamdı, parasını yemeyip yatırım yapmak için tutmuştu. 5 yıl öncesinde Louis Parker, petrol hala çıkarılmaya devam ederken genetik mühendisliği konusunda yeni kurulan İtalyan Biotechnica şirketiyle bir lisans konusunda anlaşma yapmıştı. Parker Petrochemicals Şirketi bu lisans sayesinde ABD sınırları içerisinde ticari olarak genetiği değiştirilmiş buğday üretim hakkına sahip olan tek şirketti. Bu üretilen buğdayın ismi Triticum vulgaris megasuavis'di, bu şey sentetik alkol yakıtı CHOOH2 üretmek için kullanılan yüksek şekerli bir tahıldı.

    5 yıllık bekleyiş sonunda karşılığını vermeye başlıyordu. Aile bu süreçte tahıl yetiştirmek için sürekli olarak lisansa para harcıyor ve parasını kaybediyordu. Bu yatırım bir süreliğine büyük bir hataymış gibi göründü. Arsalar ekilmedi, para harcandı ve ekipmanlar kullanılmadı. Fakat birden olaylar tersine dönmeye başladı çünkü Ford ve General Motors şirketleri CHOOH2 yakıtı tüketen arabalar üretmeye başladı. Bu iki şirketi Toyota, Honda ve diğer büyük otomobil şirketleri takip etti. Ağır alkol tüketimi yapan jet türbinlerinin üretimi konusunda araştırmalar vardı ve gemi yapımıyla uğraşan şirketler de bu yakıtı tüketen araçlar konusunda denemeler yapıyordu. CHOOH2'nin dünyada en en çok tercih edilen yakıtı konumuna gelmesi çok uzun sürmedi ve bu yakıtı ABD sınırları içerisinde sadece Parker Petrochemicals üretebiliyordu.

    Ellen Trieste isimli kadın Biotechnica lisansının satın alınmasına ciddi sermaye sağlayan bir kişiydi. Parker ailesinin lisansı tek başına alabilecek varlığı yoktu o dönemlerde bu yüzden de Louis, Ellen'i on milyonlarca doları bu anlaşmaya yatırma konusunda ikna etti. Lisans Parker Petrochemical'ın bahsi geçen tahılı üretmesini sağladı fakat şirketin kaderi Ellen'ın elindeydi. Tek bir sözüyle lisansı iptal ettirebilir ve ailenin iflas etmesine sebep olabilirdi. Ama böyle bir şey yapmasına sebep yoktu zira kendisi yaptığı yatırımın karşılığını çoktan almıştı ve şirketinde en önemli hissedarı konumundaydı.

    2010 yılında Üçüncü Şirket Savaşları sonlanınca şirket mağlup olmuştu, SovOil dünyadaki en büyük petrol ve petrol ürünleri şirketi olmuştu ve Güney Çin Denizi'nde sondaj hakkına tamamen sahip olmuştu. Petrochem artık SovOil ile aynı klasmanda bile değildi. Neyse ki CHOOH2 açısından dünyadaki en büyük üretim tesislerine sahiptiler. Savaş şirketin servetine darbe vurmuştu ama bu çok ciddi değildi. Sonraki geçen birkaç yılda şirket yavaşça büyüyerek ekonomik ve iş gücü anlamındaki kaybını telafi etti.

    Savaş Trenton ve Ellen arasındaki gerilimi artırmıştı. Ellen savaşı onaylarken, Trenton buna net bir şekilde karşı çıkıyordu. Bir süreliğine Trenton'ın kayıplarını tersine çevireceği ve şirketin kontrolünü alacağı izlenimi oluştu fakat Ellen destekçilerini topladı ve bu darbeyi son anda engelledi. İki hissedar arasındaki düşmanlık büyümeye devam etti fakat ikisi de birbirini tamamen koltuğundan edemedi, ikisi de birbirine doğrudan saldırma riskini almaktan çekindi.

    2020 yılında Petrochem dünyanın büyük güçlerinden biriydi. Şirket dünyanın en büyük tarım şirketi ve CHOOH2 üreticisi konumundaydı. Dışarıdan şirket oldukça sarsılmaz görünüyordu fakat iç tarafta durum öyle değildi. Şirkete 2013 yılında katılan hissedar Angus Youngblood'da Ellen ve Trenton arasındaki güç savaşına dahil olmuştu. Tarafların hepsi de şirketi nihayetinde yok edecek bir savaş için hazırlığa girişmişti. Bu dönemde şirket ihanetler ve entrikalardan geçilmez bir hal almıştı.

    Petrochem Dördüncü Şirket Savaşlarına doğrudan katılmamıştı. Şirket değerli arsalarını korumalıydı ve savaş sonrası dönemde tükenmenin eşiğine gelen SovOil'in arada yaptığı saldırıları karşılamalıydı. Savaş sonrasında çok uluslu yakıt şirketlerinin çoğu çökünce, Petrochem dünyaya yakıt sağladı. Petrochem bu durum karşısında sermayesinin büyük bölümünü kendisini korumaya yatırdı ve kendisi için küçük bir ülke büyüklüğünde ordu kurdu. Şirket CHOOH2 üretimi için hala Biotechnica lisansına ihtiyaç duyuyordu ve şirketin 2045 yılındaki Ceo'su bu küçük şirketi yutmanın bir yolunu arıyordu.

    ----------

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Kiroshi Optics


    Kiroshi ismi küçük şirketlerin beraber kurduğu gruba verilen genel bir isim. Sibernetik ürünler üreten bir grup ve siberoptik ürünler konusunda dünyanın bir numarası konumunda. Aslında bu grup iki farklı şirkete ayrılmış durumda: Grubun aslan payını temsil eden Kiroshi Optics ve Kiroshi General Cybernetics

    Grup Kiroshi ismini 2013 yılında "Kiro-shiya" ismini değiştirdikten sonra alıyor. Zamanında Kiro-shiya, Kamisuwa'da kurulmuş olan bir saat üreticisi aslında, 80'li yıllarda genişlemeye başlıyor. Şirketin genişlemesine en büyük etkiyi yapan şey JAB ve Kenjiri Technology şirketlerinin yardımıyla kurduğu göz optikleri üreten fabrika sayesinde oluyor. Kiroshi'nin gözler için olan ve diğer ürünlerinin kalitesi şirketin tekelleşmesine olanak sağlıyor.

    Kiroshi, Kenjiri şirketi ile olan ilişkilerini yakın tutuyor ve iki şirket üretim konusunda yakın olmak için ortak bir göz ürünleri dizayn eden firma kuruyor. 2020 yılında Kiroshi'nin amacı Asya marketini domine etmek oluyor. Hong Kong ve Shanghai, Kiroshi ürünlerinin ucuz kopyasından geçilmiyor, bu ürünlerin yerini almak şirketin asıl hedefi oluyor. Şirketin Nagano'daki ana merkezi dışında Tokyo, Osaka, Seattle, Night City, Washington D.C., Hong Kong, Shanghai, Singapore gibi yerlerde de merkezi bulunuyor. Şirketin ürünleri dünyanın her yerinde bulunabilir konumdaydı, küçük dükkanlardan büyük elektronik zincirlerine kadar her yerden satın alınabilir.

    ----------

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Orbital Air


    2020 yılında Orbital Air önemli bir pozisyonda bulunuyordu; sahip olduğu inanılmaz derecede gelişmiş Fransız yapımı Hermes uzay uçağı filosuyla yörünge uçuşları konusunda birkaç ülke dışında tekel konumundaydı ve o birkaç ülke de şirketin sunduğu hizmete benzer bir hizmet sunmuyordu. Birçok şirket kargo taşımacılığı konusunda Orbital Air'e güveniyordu. Sadece ultra zenginlerin gidebildiği European Space Agency'nin devasa yörünge otel kompleksi Crystal Tower L-5 kolonisine uçuşlar da sağlanıyordu. Ticari uzay kargo taşımacılığı şirketin kontrolünde olduğundan, şirket kazançlı konumunu koruma konusunda oldukça kararlıydı.

    Orbital Air'in kaynaklarının ve sermayesinin büyük bölümü sektördeki gücünü korumaya ve rekabete imkan sağlamamaya yönelikti. Şirketin hedefinde Çin bulunuyordu zira ülkede ticari uçuşlar hızla gelişmeye başlamıştı. Aynı zamanda Euro-flight şirketi de operasyonlarını genişletiyor ve yörünge uçuşları konusunda hizmet sunmayı amaçlıyordu. Bu atak Orbital Air'in tekeli kaybetmesi konusunda endişe yaratıyordu. Zamanla şirket bu sorunu halletti.

    2077 yılında Orbital Air hizmetlerini genişletiyor ve daha fazla yere ulaşmasına sağlama konusunda çalışmalarına devam ediyor. Uygun olan ülkelerin tüm büyük şehirlerinde Orbital Air Uzay Merkezi olacak ve yolcularına tüm kolaylıkları sağlayan bir havayolu tarzında çalışacak. Bu merkezlerde kullanılan uzay uçaklarının neredeyse hepsi Orbital Air malı olacak zira onlar dışında bu tip uçaklara pek sahip olan şirket yok. Bu yılda Avrupa'da bu tip uçuşlar Euro-Space Agency tarafından sağlanırken Asya'da Japanese Aerospace Bureau tarafından sağlanmakta.

    ----------

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Kang Tao


    Şirket Tayvan'da kuruluyor. 2010'a doğru Tayvan tam bir üretim cenneti oluyor. Japonya ve Arasaka'nın yardımlarıyla bağımsızlığını ilan ediyor. Kang Tao şirketi de bu sırada Tayvan'ın endüstri devleri arasına katılıyor. Diğer şirketlere kıyasla Kang Tao bağımsızlığını Japonlara bırakmıyor ve silah üretimi yapıyor. Ürettikleri silahlar Asya'da dağıtılıyor ve sonrasında ABD'ye gidiyor.

    2050 yılında Çin merkezli bir şirket olarak yeniden yapılanıyor. Bu sayede de inanılmaz hızlı şekilde en etkili silah üreticilerinden bir tanesi oluyor. Bunda hükümetin sağladığı destek, şirketin cesurca planlandığı strateji ve kararlar etkili oluyor. Yeniden yapılanma tam olarak 2046 yılında şirketin eski halinin çökmesiyle eski bir ordu albayı tarafından başlatılıyor. Bu albay Shimin Xu, kendisi şirkete yeni bir yön veriyor, A-22B akıllı silahlarıyla da şirketin piyasadan düşmemesini sağlıyor. Sonraki 20 yılda yeni araştırmalar Çin devleti tarafından fonlanıyor ve Kang Tao eski rakipleri geçerek Tsunami Arms ve Arasaka seviyesindeki en etkili silah üreticileri arasına giriyor. 2072 yılından sonra şirket hisse değerlerini üçe katlıyor ve Asya'nın lider silah ihracatçısı konumuna geliyor.

    2077 yılında şirket ürettiği silahlarla tanınıyor özellikle akıllı silah olarak bilinen silahlarla. Bu silahlar gyrojet teknolojisi sayesinde düşmanı otomatik olarak hedefliyor. Bu ürünler aynı zamanda paralı askerler ve güvenlik piyasasında da kendinden söz ettiriyorlar. Bu yıl içerisinde şirketin Hangzhou'daki dökümhanesinde gerçekleşen patlamada 50 binden fazla kişi ölüyor. Şirket her ne kadar ihmalkarlığını reddetse de çoğu kişi bu patlamadan dolayı onları sorumlu tutuyor.

    ----------

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Euro Business Machines (EBM)


    Şirket 90'lı yılların son döneminden beri var olmaya devam ediyor. EBM ürettiği bilgisayar ve ileri teknoloji ekipmanlar sayesinde bu alanda lider konuma yükseliyor ve belki de varoluştan bu yana kurulan en önemli şirketlerden biri oluyor.

    90'ların sonunda şirket yağması konusunda uzman olarak tanınan Dr. Kurt Muller liderliğinde serbest piyasayı tehdit eden en büyük saldırı girişiminde bulunuyor. Bunu da EBM ile dünya çapında birçok bilgisayar sektöründeki şirketi birleştirerek yapıyor ve böylelikle EBM'in korku salan gücünü iyice pekiştiriyor.

    Muller, Münihli Ulf Grunwalder ve Londralı Sör Nathaniel Poole şirketin %52.1'lik hissesini ellerinde tutuyor ve bu sayede çoğunluk oy bu üçlü yönetimde kalıyor. Bu üçlünün uzun vadedeki hedefi olabildiğince çok ileri teknoloji üreticisini EBM ile ne koşulda olursa olsun birleştirmek.

    _________________________

    Şirket Savaşları

    Birinci Şirket Savaşları (2004-2006)


    Cyberpunk evreninde gerçekleşen ilk şirket savaşları Euro Business Machines (EBM) ile Orbital Air şirketleri arasında gerçekleşmiştir. EBM şirketi ağırlıklı olarak bilgisayar parçaları, bilgi teknolojileri ve elektronik şeyler üreten bir şirket. Piyasada oldukça etkili bir şirket, ciddi sayıda çalışana ve askere sahip aynı zamanda. Orbital Air ise merkezi Nairobi, Kenya'da olan ve dünya yörüngesine insan ve kargo taşıma konusunda uzman olan bir şirket. Şirketin dünyanın dört bir yanında hissedarları bulunmakta.

    Savaşın başlamasına sebep olan olaysa EBM'in kaldıraçlı satın alma yöntemini kullanarak başarısız olan Transworld Airlines(TWA) satın almaya çalışması. EBM bunun için TWA'nın Ceo'suna bir teklifte bulunuyor fakat Ceo teklifi umursamıyor ve başarısızlıkla sonuçlanmasına sebep oluyor. Orbital Air ise TWA'yı satın almak ile ilgilenen bir diğer şirket ve TWA'nın hava trafiğini kullanmaya gerçekten ihtiyacı var bu yüzden de EBM'nin satın alım denemesini engellemeye çalışıyor.

    EBM, Orbital Air'in amacını öğrendikten sonra şirketin ticari anlaşmaları yapan bölümünü teröristler tutarak kaçırtmayı deniyor ki TWA'yı hizaya getirebilirsin. Fakat teröristler görevde başarısız oluyor ve sonrasında EBM bu teröristleri tuttuğu için saldırının sorumluluğu üstüne yükleniyor. Sonrasında Orbital Air saldırıyı düzenleyenin kimliğini ortaya çıkarmak istiyor ve Zetatech isimli bilgisayar donanımı üreten ve yazılım dizaynı konusunda uzman olan bir şirketle anlaşıyor. Zetatech'e çalışan hackerlar EBM'e ciddi ağ saldırıları yapıyor fakat EBM saldırıları geri çevirmeyi başarıyor ve Zetatech'i bu savaşın dışına çıkmaya zorluyor.

    Zetatech denklemden çıkarıldıktan sonra EBM hem fiziksel olarak hem de teknolojik anlamda Orbital Air ve TWA'ya karşı kendi saldırılarına başlıyor. Savaşın iki tarafı da birbirine karşı acımasız bir şekilde terör saldırıları, ağ saldırıları, korsan saldırıları, şirket Soloları ve üçüncü dünya ülkelerinden kiraladıkları gerilla askerleriyle saldırıyor. Bu süreç içerisinde iki şirkette yüz milyonlarca Eurodollar kaybediyor.

    Savaşın ardında bıraktığı izler ise diğer tüm şirketlere askeri savaş tarzı kullanarak birbirlerine müdahale etmenin bir iş modeli olduğu fikrini aşılıyor ve gelecekte gerçekleşecek olan çok daha büyük şirket savaşlarına kapıyı açıyor.


    İkinci Şirket Savaşları (2008-2010)


    Gerçekleşen ikinci şirket savaşları iki petrol şirketi arasında gerçekleşiyor. Savaşın taraflarından SovOil batı karşıtı bir şirket olarak biliniyor kendi kurulduğu ülke Sovyetler Birliğinde SGKP olarak biliniyor. Şirket petro-kimya üzerine kurulu bir şirket ve aynı zamanda Sovyetler'in en değerli şirketi. Şirket ekonomik gücünü hükümeti manipüle ve kontrol etmek üzerine sıkça kullanıyor aynı zamanda. Petrochem ise aynı şekilde ana odağı petro-kimya olan bir şirket ve dünyanın en büyük CHOOH2 sentetik alkol yakıt üreticisi. Bu alkol 21.yüzyılın orta döneminde en çok tercih edilen yakıt türü ve şirket bu alandaki hakimiyetini korumak için her şeyi yapmaya hazır.

    2006 yılında SovOil güç araçlarında sıkça kullanılan CHOOH2 yakıtını üretmeye başlıyor. Petrochem bildiğiniz gibi bu yakıtın dünyadaki öncü üreticisi ve bu durum karşısında SovOil'e gelişmiş teknolojili sondaj ekipmanları teklif ediyor ve Sibirya'daki dokunulmamış diğer yakıt kaynaklarına sondaj çalışması yapmasını teklif ediyor tabii ki teklif Petrochem'in sondaj çalışmalarına ortak olması şartıyla beraber sunuluyor.

    Anlaşma SovOil tarafından başlangıçta kabul ediliyor fakat şöyle bir durum gelişiyor; şirketin mühendisleri Petrochem'in sunduğu teknolojiye gerek kalmaksızın sondajı mümkün kılan bir sondaj teknolojisi üretiyor ve bunun üzerine anlaşma son dakikada suya düşüyor. Böylelikle iki şirket arasında bir anlaşmazlık yaşanıyor.

    2007 yılında iki şirkette sondaj çalışmalarını Güney Çin Denize yönlendiriyor ve bu durumun yarattığı gerilim ikinci şirket savaşlarının başlanmasında etkili oluyor.

    Savaş tam olarak Petrochem'in sahibi olduğu Sabina Bravo isimli off-shore platformunun patlatılmasıyla başlıyor. Şirket bu patlamadan SovOil'i sorumlu tutuyor ve devamında iki şirketin diplomatları yoğun bir şekilde halk önünde ağız dalaşına girişiyorlar. Bu durum bir süre sonra iletişimsizlik sonucu bitiyor ve Petrochem ilk askeri saldırıyı, askeri dalgıçlarının bir SovOil platformuna patlayıcı döşemesi ve patlatmasıyla gerçekleştiriyor. Sonucunda ise savaş artık sahaya iniyor.

    Savaşın ilk dönemlerinde SovOil ciddi anlamda başarılı oluyor fakat iki tarafta birbirinin petrol tesislerini hedef aldığından haftalar içerisinde zayıflamaya başlıyorlar. Sadece savaşın ilk haftasında iki şirkette yaklaşık olarak petrol tesislerinin %75'ini kaybetmiş oluyor.

    Petrochem savaş içerisinde Spratly Ada zincirini ele geçiriyor ve şirketin kurucu Ceo'su Anatoly Novikovo'ya suikast düzenletiyor. Bu sayede şirket kısa bir süre de olsa savaşta avantaj kazanıyor.

    Kayıplarına karşın SovOil bir şekilde toparlanıyor ve Petrochem'e karşı üstün geliyor. Devamında da Petrochem'in saldırılarını püskürtmeyi başarıyor. 2009 Ekiminde Petrochem güçleri yapılan başarısız saldırı girişimleri sonrası ciddi anlamda zayıflıyor ve SovOil bu durumdan yararlanarak Güney Çin Denizinin fiilen kontrol altına alıyor.

    Savaşın sonunda anlaşılıyor ki savaşın fitilini ateşleyen olay, Sabina Bravo'nun patlamasının sorumlusu SovOil değil.

    Bu savaşta iki tarafta ulusal ve uluslararası yasaları çiğniyorlar. Savaşta iki tarafta Pacific Rim ülkelerinin ordularını birbirine karşı kullanıyorlar hatta daha da ileri gidip hükümetleri koltuğundan ediyor ve kendi kuklalarını yerleştiriyorlar. SovOil ulus devletlerinin taleplerini görmezden geliyor ve istediğini yapıyor fakat sonrasında bu devletlerden bazılarının zararlarını karşılamak zorunda kalıyor.

    Savaşın bir diğer getirisi ise petrol rafinelerinin savaş sırasında yok edilmesi sonucunda Pacific Rim birliğinin güney kısmında bulunan yerler ciddi anlamda kirleniyor ve yaşanmaz bir hale geliyor.


    Üçüncü Şirket Savaşları (2016-2017)


    Bu savaş ilk ikisine kıyasla daha farklı gerçekleşiyor ve tamamen ağ üzerinden oluyor. Taraflar arası düşmanlık Los Angeles Ticaret Odası müfettişlerinin Merril, Asukaga,& Finch şirketinin belli yatırımcılarının, gizli yatırımcılara karşı Rothstein Fund'ı(New York Bankalarının bir alt kuruluşu) kullanarak hazırladığı gizli suç planlarını ortaya çıkarmasıyla başlıyor. Denetim sonrası müfettişler bölge vekilinin ofisine gidip soruşturma başlatıyorlar. Araştırma yapılan Merril, Asukaga,& Finch şirketinin asıl olayı ise bir finans danışmanlık şirketi olması. Şirketi 3 uzman gazeteci kuruyor. Bunların üçü de farklı milliyetten; bir tanesi Amerikalı, diğeri Japon, bir diğeri ise İtalyan.

    Rothstein Fund MA&F'nın düzenbazlığından dolayı iyice öfkeleniyor ve sonucunda soruşturmanın devam etmesini istiyor, ellerinde olan her şeyi bölge vekilinin ofisine teslim ediyor. Bunun yanı sıra sokak netrunnerları kiralayarak olayın aslını öğrenmek için MA&F'nın veri kalelerini deştirmeye başlıyor.

    MA&F yönetimi eski ortaklarından gördükleri bu hareketi direk bir saldırı olarak görüyor. Devamında da ağ güvenliklerini güçlendirip kendi netrunnerlarını Rotstehin Fund'ın finansal hedeflerine saldırı yapması için salıyor. Sonrasında MA&F'nın netrunnerları hedeflerini, Rothstein'ın bilgisayar sistemlerini yok etmek olarak belirliyor ve bu da savaşı daha da kızgınlaştırıyor.

    Sonraki birkaç günde olaylar iyice karmaşıklaşıyor. Veri kaleleri iyice güçlendiriliyor ve herkes bir sonraki olayın ne olacağını gergin bir şekilde takip ediyor. Siber güvenlikten sorumlu NetWatch olaylar doğrultusunda ağ erişimini kısıtlıyor ve bilgisayar suçları için önlemler alıyor sonucunda da belli sayıda tutuklanma ve ölüm gerçekleşiyor.

    Rothstein Fund'da MA&F'da savaşı sokakları taşımaya karar veriyor ve paralı askerler kiralamaya başlıyor. 12 saat süren çatışmalar sonrası iki tarafta birbirinin ağ sağlayıcı ekipmanlarını yok ediyor. Bu çatışmaların zararının hatrı sayılır miktarda insanın ölmesine ve milyonlarca dolarlık materyalin yok olmasına sebep oluyor.

    Sonraki 6 ayda sayısız ağ saldırısı akını düzenleniyor yine de çoğu etkisiz kalıyorlar. 12 saatlik çatışmalarda verilen hasarlar savaşın geri kalanında verilen hasarların hepsinden çok daha fazla oluyor. Savaş bittiğinde Rothstein Fund tek bir oluşum olmaya son veriyor. MA&F ise çatışmalarda sebep olunan zararların faturasını ödemek zorunda kalıyor.

    Şirket savaşlarının olmasına artık kimse şaşırmıyor. Savaşta kullanılan ağ saldırıları metodu şirketler arasında yeni bir savaş yöntemi olarak kabul edilmeye başlanıyor.


    Dördüncü Şirket Savaşları (2021-2023)


    Bu savaş diğerlerinin aksine küresel bir boyutta oluyor, savaşın tarafları ise Corporation Internationale Nauticale et Oceanique(CINO) ve Ocean Technology & Energy Corporation(OTEC) şirketleri. CINO şirketi Avrupalı sualtı nakliyatı hizmeti veren ve teknolojilerini sunan bir şirket, OTEC ise aynı şekilde hizmetler sunan ama ABD'de kurulan bir şirket.

    Savaş ise aynı birinci ve ikinci savaşlarda olduğu gibi şirketlerin finans ve askeri gücünü kullanarak bir şirketi ve kaynaklarını satın alması üzerine kurulu. 2021'in başlangıç dönemlerinde bu şirketlerle aynı hizmeti veren Internationale Handelsmarine Aktiengesellschaft(IHAG) isimli şirket iflas ediyor ve bu şirketin iki rakibi olan CINO ve OTEC, IHAG'dan geriye kalanları kapabilmek için bir mücadeleye girişiyor. Başlangıçta iki şirkette hisse manipülasyonları ve ekonomik saldırılar düzenliyor birbirlerine fakat anlaşmazlık büyüdükçe olay kontrolden çıkıyor ve gerçek savaş tam anlamıyla başlıyor.

    Bir yıllık savaş süreci sonrasında iki şirkette birbirine üstün gelemiyorlar. Bu durum iki şirketinde savaşı daha da kızgınlaştıracak hamleler yapmasına sebep oluyor. İki şirkette kendilerinden daha büyük olan ve kendilerine savaş konusunda asker ve gerekli kaynakları sağlayacak şirketlere başvuruyorlar. OTEC şirketi merkezi ABD'de olan silah üreticisi ve güvenlik gücü sağlayan Militech ile anlaşıyor. CINO ise bu hamle karşısında Japon şirketi Arasaka ile anlaşıyor. Arasaka ise modern zamanların kendi alanındaki en etkili şirketi ve güvenlik, bankacılık ve üretim hizmetleri sunuyor. İki şirkette dünyadaki en güçlü milis kuvvetlerine sahip olan ve yıllardır birbirleriyle kendi alanlarındaki anlaşmalar için rekabet eden şirketler. Başlangıçta bu tutulan iki şirkette medeni bir şekilde bir araya gelip tartışarak bir orta yol bulmayı deniyor tabii bu görüşmelerin arka planında iki tarafta birbirinin varlıklarına sabotajlar düzenleyip bilgi kazanmayı hedefliyor. En sonunda tartışmalar ve görüşmeler faslı bitiyor ve çatışmalar başlıyor.

    İki şirkette dünya çapındaki şirketler arasında güç olarak tepede ve iki tarafında sahip olduğu asker sayısı on binlerle ifade ediliyor. İki tarafında aşırı derecede gelişmiş taşıma ve lojistik sistemleri var ve bu da onlara dünyanın istedikleri yerinde birbirlerine saldırma şansı sunuyor. Şirketlerin sahip olduğu çok yönlü askeri teknolojiler ve istedikleri zamanda asker çıkarma imkanları çoğu ülkenin, sınırları içerisinde yaşanan bu savaşın önüne geçememesine sebep oluyordu. Başta küçük olan çatışmalar uzun süre boyunca öyle kalmıyor ve zamanla şehirlerin tamamında geçen büyük çarpışmalara dönüşüyor. Tokyo, Yokohama, Washington, Chicago ve Night City savaşa tanık olan birçok kurban oluyor. Rio De Janeiro'da resmen moloz yığınına çevriliyor ve savaşta ciddi anlamda hasar alıyor.

    Sonrasında European Economic Community(EEC) Arasaka'nın Avrupa'daki varlığını millileştiriyor ve kaynaklarının dünyanın geri kalanına gitmesini engelliyor. Japonya hükümeti de aynısını Arasaka'nın sınırları içerisinde bulunan kısmını millileştirmek için deniyor. Başbakan Jirou Kikuchi Arasaka'nın kontrolünü almaya çalışıyor ama şirketin CEO'su Saburo Arasaka ülkede sahip olduğu etkisini kullanıyor ve başbakanı şirketinden uzak tutmayı başarıyor. Bu esnada Saburo'nun isyankar oğlu Yorinobu Arasaka savaşta Militech ile saf tutmuyor ama Japon hükümetine şirketi millileştirmesi konusunda yardımcı oluyor. Savaş ABD sınırları dışında duruyor. ABD'de ise Başkan Kress Militech şirketini millileştiriyor. Savaş artık sadece Night City'de devam ediyor, her ne kadar savaşı asıl başlatan şirketler CINO ve OTEC anlaşmaya çoktan varmış olsalar da Arasaka ve Militech şehirde savaşmaya devam ediyor. Şehirdeki savaş esnasında Militech'in saldırı takımı Arasaka'nın İkiz Kulelerine çanta nükleeri ile saldırı düzenliyor ve kuleleri yok eediyor.

    Savaş nihayetinde 2023 yılında sonlanıyor. Son dönemlerdeki çatışmalar Militech ve ABD ordusu tarafından bastırılıyor. Japonya hükümeti bu dönemde neredeyse çökecek bir hale geliyor eğer savaş sırasında da kendilerini Arasaka'dan uzaklaştırmamış olsalar ülkenin uluslararası imajı da mahvolacaktı. Bir süre sonra Japonya başbakanı Arasaka'nın sonraki on yıllık dönemde sadece Japonya'da etkili olan bir şirket olacağı açıklamasını yapıyor.

    Savaştan sonraki yıllarda dünyada birçok değişiklik yaşanıyor. Arasaka Şirketi birbiriyle anlaşamayan 3 farklı parçaya bölünüyor: Hanako Arasaka tarafından idare edilen Kiji Grubu, Kei'nin en genç kızı, Michiko Arasaka tarafından idare edilen Hato Grubu ve son olarak ABD hükümetiyle işbirliği yapan ve Saburo'nun isyankar oğlu Yorinobu tarafından yönetilen İsyankar Taka Grubu

    Arasaka şirketi parçalara ayrılırken ABD'de de Başkan Kress tarafından Olağanüstü Hal kisvesi altında aktif bir diktatörlük kuruyor. Militech ABD'nin artık kuklas oluyor ve varlıkları Amerikan ordusunu güçlendirmek için kullanılıyor.

    _________________________


    Johnny Silverhand


    Asıl ismi Robert John Linder olan Silverhand 16 Kasım 1988 tarihinde dünyaya geldi. Daha genç yaşlarında Amerikan ordusuna katıldı ve orduda aksiyona girmesi pek uzun sürmedi. 2003 yılında başlayan Yeni Vietnam olarak da bilinen İkinci Merkez Amerika Savaşı aksiyona tanık olduğu yerdi. Savaş oldukça yıkıcıydı ve yozlaşmış ve manüpülatif bir hükümet tarafından idare ediliyordu. Bu hükümetin sırları ortaya çıkınca birçok Amerikan askeri silahını bıraktı ve orduyu terk etti. Hükümet propaganda gücünü kullanarak büyük bir kampanya başlattı ve Amerikan halkının orduyu terk edenlerden nefret etmesini sağladı.

    John'da bu yozlaşmış hükümet için savaşmak istemedi ve ordudan ayrıldı, bırakmış olduğu bu savaş onun bir kolunu kaybetmesine mal olmuştu. Orduyu terk ettikten sonraki durağı Night City oldu ve burada hayatına yeniden başlamak istiyordu. Orduda geçirdiği günler ve savaş tecrübeleri hayatını sonsuza kadar değiştirdi ve bu geçmişi unutmak için ismini bile değiştirdi ve kendine Johnny Silverhand ismini verdi. Kullandığı yeni soy isim kaybettiği kolu yerine taktığı sibernetik kolu temsil ediyordu. Johnny yozlaşmışlığı açığa çıkarmak için bir müzik grubu kurdu.

    Grubun ismi Samurai'dı, Johnny bu grubu sadece arka sokak barlarında çalan arkadaşı Kerry Eurodyne ile beraber kurdu. 2003 yılında Rainbow Cadenza isimli bir barda performans sergilerken Jack Masters isimli bir müzik yapımcısı grubu keşfetti ve onların Universal Recording ile bir anlaşma yapmasını sağladı. Samurai grubu kurucuları Johnny ve Kerry ile beraber Denny, Nancy ve Henry isimli diğer üç kişiden oluşuyordu. Johnny'nin müziği devrimi temsil ediyordu, bu müzik rockerboy hareketini başlattı ve bu hareket bir anda yaygınlaştı. Johnny ve grubu rekor sürede ABD müzik listelerine tepeden girmeyi başardı. Her ne kadar grup müzik anlamında başarılı da olsa grup içi kişisel sorunlar zamanla baş gösterdi.

    Grubun klavyecisi Nancy istismar edildiği bir ilişki içerisindeydi. Öyle bir noktaya geldi ki bu istismara daha fazla dayanamadı ve istismarcı erkek arkadaşını pencereden aşağı attı. Night City Polis Departmanı cesedi bulduğunda Nancy'i tutukladı ve hapse attı. Nancy olmadan grup her ne kadar bir arada kalmaya çaba sarf etse de 2008 yılında dağıldı.

    Samurai'ın dağılmasının Johnny'nin popülerliğine pek bir etkisi olmadı. Star ışığını kullanarak tek başına kariyerine devam etmeye karar verdi ve sürekli olarak anti-şirket, anti-hükümet mesajlarını vermeye devam etti. DBS Music Johhny ile anlaşma yapmayı öylesine istiyordu ki ona resmen şantaj yaptılar ve anlaşma yapmazsa gerçek kimliğini açıklayacaklarını ve zamanında Amerikan ordusunu terk ettiğini açıklayacaklarını söylediler.

    Johnny şantajı umursamadı ve yine Universal Music ile anlaşma imzaladı. Bu anlaşma sonrasında "Sins of Your Brothers" isimli bir albüm yayınladı, bu albümde orduyu terk ettiğini ve yozlaşmış hükümetin ne kadar korkunç şeyler emrettiğini itiraf etti. Albüm olağanüstü derecede başarıya ulaştı ve Amerikan halkının orduyu terk edenlere olan bakış açısını değiştirdi.

    2013 yılında yaptığı bir konser sonrası sevgilisi Alt Cunnigham ile bir sokakta yürürken, Alt'ı Arasaka'nın tuttuğu bir grup suçlu kaçırdı. Kaçırıldıktan sonra Alt, kendisini kaçıran Toshiro tarafından ağırlandı, kendisine içki ikram edildi ve şirket için önemli olduğu kendisine söylendi. Arasaka'nın amacı Alt'ın Soulkiller isimli bir yazılım üretmesini sağlamaktı.

    Soulkiller isimli bu yazılım bir virüs programıydı ve bir netrunner'ın hafızasını emüle etme, kopyalamayı amaçlıyor ve sonrasında bunları kullanılabilir bir hale getirmeyi hedefliyordu. Kullanılabilir veri devasa bir veri tabanında depolandığında girdiği kişinin kişiliğini siliyor ve onu nihayetinde ölen bomboş bir kabuğa çeviriyordu. Dünyada bu programı çalıştırabilecek az sayıda bilgisayar vardı ve bunlardan bir tanesi Arasaka'nın Night City veya Tokyo'daki merkezinde bulunuyordu.

    Johhny sevgilisinin kaçırılması üzerine kusursuz bir zamanlama gerektiren bir plan kurdu. Arasaka ofislerine sızması ve sevgilisini kurtarması için bir saldırı takımı topladı. Buna ek olarak eski grubu Samurai'ın üyelerinden yardım istedi bunun amacıysa bedava bir şov sergilemekti. Grup bir araya geldi, şov Arasaka İkiz Kulelerinin önünde gerçekleşecekti. Bu şov devamında bir isyana dönüştü ve şirketin askerleri devreye girdi. Toshiro bu isyan karşısında panikledi ve Soulkiller'ı Alt'ın üzerinde kullandı. Johnny ve eski kız arkadaşı Rogue'nin de bulunduğu takımı ve haber muhabiri Thompson kulelere giriş yaptı. Bu sırada Alt, Soulkiller'ı kullanan bilgisayarın içinde hapsolmuştu ve vücuduna geri dönmeye çalışıyordu. Johnny ve takımı Toshiro'nun, koruması Akira'nın ve Alt'ın bulunduğu barı bastı. Johnny öfkeyle Toshiro'yu öldürdükten sonra Alt'in ölü olduğunu düşündüğü bedenini buldu. Sonrasında Alt'in vücudunu kavradı ve onu bilgisayardan kopardı. Bilgisayardan koparıldığında vücudundan ayrılan Alt çığlıklar attı fakat Johnny onu duyamadı.

    2014 yılında Johnny isyankar seferlerine devam etti ve bu seferde Japantown'da bedava bir konser verdi ve Night City Polis Departmanının evsiz isyanlarını bastırırken kullandığı acımasız yöntemlere dikkat çekti.

    2023 yılında Rogue, Morgan Blackhand, Shaitan, Thompson ve Spider Murphy ile beraber Johnny Militech tarafından yürütülen bir saldırı takımında Arasaka İki Kulelerine saldırı düzenledi. Bu saldırının amacı 4.Şirket Savaşlarını çanta nükleeri kullanarak sonlandırmaktı. Johnny'nin bu saldırıya katılmasında başka bir motivasyonu daha vardı oda bedensiz kalan sevgilisi Alt Cunnigham'ı bulmaktı. Fakat bu o kadar kolay değildi, yolunda engeller vardı ve engellerin en büyüğü de Adam Smasher isimli bir bir zamanlar insan olan fakat artık bir Borg'dan ibaret olan Solo'ydu.

    Adam Smasher Johnny'i vurarak öldürdü fakat Johnny'nin ölüsü hiç bulunamadı çünkü saldırı esnasında kullanılan çanta nükleeri ardında molozlardan başka bir şey bırakmamıştı.

    Ortadan kayboluşundan sonra insanlar Johnny'nin yasını tuttu, şehrin dört bir yanında "Johnny Nerede?" şeklinde grafitiler yapıldı. On yıllar da geçse insanlar Johnny'nin bir yerlerde tekrar bir isyan çıkararak cehennemi yeryüzüne getireceğini ve bir devrime öncülük edeceğini bekliyorlardı.

    _________________________

    ______________________________________

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    V'nin Hayat Yolu


    Cyberpunk'da karakterinizi tamamen kendiniz yaratmıyorsunuz bunun yerine V isimli bir paralı askerin geçmişteki yaşantısına dair temel seçimler yapabiliyor ve onu istediğiniz gibi özelleştirebiliyorsunuz. Oyunda V'nin Hayat Yolu olarak geçen bu temel seçim size V'nin geçmişine dair 3 farklı seçenek sunuyor: Göçebe, Sokak Çocuğu, Şirketçi

    Bu temel seçimin oyunda dramatik bir etkisi yok, yarattığı en belirgin etki diyaloglarda seçtiğiniz hayat yoluna göre ekstra diyalogların olması.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Göçebe

    Oyundaki Açıklaması:

    Badlands'de tozu dumana katmış, hurdalıkları yağmalamış, sayısız benzin deposunu basmışsın. Yollarda hayat hiç kolay olmamış... Tabii bu hayata göçebe olarak başlamanın, öyle her Night City sakininde bulunamayan ve paranın satın alamayacağı meziyetlere sahip olmak gibi iyi bir yani var: Dürüstlük, sağlam bir karakter ve özgür bir ruh.

    Tanışıklığınız Olan Karakterler:

    Panam Palmer

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Sokak Çocuğu

    Oyundaki Açıklaması:

    Sokakları anlamak için yaşamak lazım, derler. Çeteler, iş bitiriciler, yavrular, torbacılar seni besleyip büyütmüş, ailen olmuş. Buralarda orman kanunları yürür, büyük balık küçük balığı yer, gider... Bu şehrin kanunlarını yıkıp geçmekse senin elinde.

    Tanışıklığınız Olan Karakterler:

    Pepe
    Kirk Sawyer
    Sebastian "Peder" Ibarra

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Şirketçi

    Oyundaki Açıklaması:

    Çok az kişi, bedel olarak canını ödemeden şirketlerin pençelerinden kurtulabilir ancak bu hayattan ruhu yara almadan kaçabilenler daha da azdır... Sense feleğin çemberinden geçmişsin bile. Kuralları bizzat sen koymuşsun, sırları kendi çıkarların için adeta sömürmüş ve bilgileri silah olarak kullanmaktan da asla geri durmamışsın. Adil yarış diye bir şey yok bu dünyada: Ya kazanan vardır ya da kaybeden.

    Tanışıklığınız Olan Karakterler:

    Susan Abernathy
    Arthur Jenkins
    Frank


    ______________________________________

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Temel Nitelikler ve Seviye İlerleyişleri


    Temel Nitelikler

    Oyunda V için belirleyebileceğiniz 5 farklı temel nitelik bulunuyor. Bu niteliklerin hepsinin kendi alt başlıkları ve bu başlıklarında kendi yetenek ağacı bulunuyor. Bu temel nitelikler şunlar: Vücut, Zeka, Refleksler, Teknik Kabiliyet, Serinkanlılık

    Oyundaki bu temel nitelikler en az 3 olabilir ve her seviye artışında kazandığınız Nitelik Puanlarıyla bunları artırabilirsiniz.

    Bu nitelikler ayrıca girdiğiniz konuşmaların seyrine göre size ekstradan diyalog seçenekleri sunar ve görevin gidişatını etkileyebilir.

    Nitelik değerlerinize göre kullanabildiğiniz silahlar, siberdonanımlar değişir. Örnek vermek gerekirse; Militech Ayıboğduran siberdonanımı kullanabilmek için Vücut niteliğini geliştirmeye ihtiyacınız var, bu siberdonanımın nadirlik seviyesi arttıkça talep ettiği nitelik miktarı da artıyor. Ya da iyi nadirlikteki ve seviyedeki teknolojik silahları kullanabilmek için Teknik Kabiliyet niteliğinin geliştirmeniz gerekli. Ya da düşmanın tareti koparıp bir silah gibi kullanabilmek için Vücut niteliğini geliştirmelisiniz. Bu nitelikler oyunda kullandığınız bu tip şeylere etki ediyorlar.

    Ayrıca ekstra hasar sağladıkları siberdonanımlar da oluyor mesela Vücut niteliği geliştikçe Goril Kollar siberdonanımı daha çok hasar verirken Serinkanlılık niteliğini geliştirdiğinizde Monokablo siberdonanımı daha çok hasar veriyor ya da Refkleksleri geliştirerek Z Bıçağının daha çok hasar vermesini de sağlayabiliyorsunuz.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Vücut Niteliği

    Bu nitelik fiziksel gücünüzü belirler. Bu fiziksel güç kapıları zorlayarak açabilme gibi olanakları size sunar. Kapıları zorlayarak açmak gibi olanaklar bu nitelik 3 ve üzeri olduğunda etkili olmaya başlar.

    Her Artışta Getirdikleri:

    5 Can Puanı ekler.
    3 Enerji Puanı ekler
    Yumruklar ve Goril Kolları ile verilen hasar 3 artar.
    Yakın dövüş silahlarıyla verilen hasar %1.5 oranında artar.
    Bir düşmanı tutarken veya ağır makineli bir tüfek kullanırken ki hareket kısıtlanma oranı %6 azalır.
    Düşmanı tutarken daha hızlı hareket edersiniz ve düşmanı tutma süreniz 5 saniye artar.

    Sunduğu Yetenek Ağaçları:

    Kavgacı
    Atletiklik
    Tahribat

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Zeka Niteliği

    Ağgezerlik yaparken yani hackleme ve sızma protokolü yapma etkinliğinizi belirler.

    Her Artışta Getirdikleri:

    Sibersayar RAM kapasitesi %4 artar.
    Hızlı Hack'in verdiği hasar %0.5 oranında artar.
    Hızlı Hack'in etki süresi %1 artar.

    Sunduğu Yetenek Ağaçları:

    Hızlı Hack
    Sızma Protokolü

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Refleksler Niteliği

    Bu nitelik hareket hızınızı, manevra kabiliyetinizi belirler.

    Her Artışta Getirdikleri:

    Düşman saldırılarını atlatma oranınız %1 oranında artar.
    Kritik hasar verme şansınız %1 oranında
    Z Bıçaklarının verdiği hasar 3 artar.

    Sunduğu Yetenek Ağaçları:

    Kesici Silahlar
    Taarruz
    Tek Elli Tabancalar

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Temel Kabiliyet Niteliği

    Bu nitelik diğerlerine kıyasla oldukça kapsamlı bir içeriğe sahip. Alt başlıkları sayesinde üretim, geliştirme ve mühendislik konusunda avantajlar sağlamasının yanı sıra Teknolojik silahları kullanmanıza ve kilitli kapıları bu nitelik ile açabilmenize olanak sağlar. Her geliştirmede ekstra olarak zırh değeriniz %5 artırır.

    Sunduğu Yetenek Ağaçları:

    Üretim
    Mühendislik

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Serinkanlılık Niteliği

    Bu nitelik can yenileme oranınızı, gizlilik içerisinde ilerlemenizi, direnç değerlerinizi etkiler.

    Her Artışta Getirdikleri:

    Kritik hasar oranınızı %2 artırır.
    Direnç değerlerinizi %1 artırır.
    Gizli ilerlerken verdiğiniz hasarı %10 artırır.
    Düşmanların sizi fark etme süresi %0.5 azalır.
    Monokablo hasarı 3 artar.

    Sunduğu Yetenek Ağaçları:

    Gizlilik
    Soğukkanlılık

    Seviye İlerleyişleri

    Oyunda 3 farklı seviye ilerleyişi bulunuyor. Bu seviye ilerleyişleri şu şekilde: Ana Seviye, Saygınlık, Yetenek

    Ana Seviye İlerleyişi:

    Oyundaki ana seviyenizi belirleyen ilerleyiştir. Kazandığınız tecrübe puanlarıyla seviye atlarsınız. Seviye atladıkça da 1 Nitelik Puanı, 2 tane de Kazanım Puanı kazanırsınız. Nitelik puanlarıyla Temel Niteliklerinizi geliştirirken, Kazanım Puanlarıyla da Temel Niteliklerin sunduğu yetenek ağaçlarındaki yetenekleri açarsınız.

    Saygınlık İlerleyişi:

    Oyundaki seviye ilerleyişine sahip olan bir diğer etmen de Saygınlık. Bunu geliştirebilmek için oyunda görevleri tamamlamalı, düşman öldürmeli ve çeşitli aktiviteler yapmalısınız. Bu niteliğe seviye atlattığınızda Ana Seviye ilerleyişine kıyasla herhangi bir puan kazanmazsınız bunun yerine oyunda size yardımcı olabilecek avantajlara sahip olursunuz. Aşağıda belli Saygınlık seviyelerinde ne tür avantajlar kazandığınızın tablosu bulunuyor, inceleyebilirsiniz:

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Yetenek İlerleyişi:

    Bu ilerleyiş her Yetenek Ağacı için farklı şekilde ilerliyor. Bu konuda daha detaylı bilgiye her yeteneğin kendi başlığına bakarak ulaşabilirsiniz. Hepsinin ilerleyişi için farklı eylemler gerekiyor ve bunların hepsi kendi başlıklarında mevcut.


    ______________________________________

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Refleksler - Kesici Silahlar Yetenekleri


    Refleksler başlığına dahil olan bu yetenekleri kullanabilmek ve geliştirebilmek için ilgili niteliği artırmalı ve bu yeteneğin ilerleyişi için sürekli olarak Kesici Silahlar kategorisindeki silahları kullanmanız gerekli. Bu seviye sisteminde son seviye size bu yetenek ağacının sunduğu en uç yeteneğin kilidini açıyor. Kilidini açtıktan sonra ise sürekli olarak geliştirmenize olanak sağlıyor. Yeteneğin seviye ilerleyişi her ne kadar yaptığınız eylemlere bağlı olsa da ulaşacağı en uç seviye dahil olduğu temel niteliğin puanı kadar olabiliyor. Yani Refleksler 7 ise Kesici Silahlar da en fazla 7 olabilir. Aşağıda Kesici Silahlar Yetenek İlerleyişi ve Yeteneklerinin bulunduğu tablolar mevcut, inceleyebilirsiniz:

    Kesici Silahlar Seviye İlerleyişi

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Kesici Silahlar Yetenekleri

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Refleksler - Taarruz Yetenekleri


    Refleksler başlığına dahil olan bu yetenekleri kullanabilmek ve geliştirebilmek için ilgili niteliği artırmalı ve bu yeteneğin seviye ilerleyişi için sürekli olarak Makineli Tabancalar ve Taarruz, Keskin Nişancı, Hassas Tip sınıfındaki tüfekleri kullanmanız gerekli. Taarruz Seviyesi 20'ye ulaştığında bu Yetenek Ağacının en son yeteneğini açmış oluyorsunuz. Yeteneğin seviye ilerleyişi her ne kadar yaptığınız eylemlere bağlı olsa da ulaşacağı en uç seviye dahil olduğu temel niteliğin puanı kadar olabiliyor. Yani Refleksler 7 ise Taarruz da en fazla 7 olabilir. Aşağıda Taarruz Seviye İlerleyişi ve Taarruz Yeteneklerinin bulunduğu tablolar mevcut, inceleyebilirsiniz:

    Taarruz Seviye İlerleyişi

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Taarruz Yetenekleri

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Refleksler - Tek Elli Tabancalar Yetenekleri


    Refleksler başlığına dahil olan bu yetenekleri kullanabilmek ve geliştirebilmek için ilgili niteliği artırmalı ve bu yeteneğin seviye ilerleyişi için sürekli olarak Tabanca ve Altıpatlarlar kullanmanız gerekli. Tek Elli Tabancalarda son seviye, size bu yetenek ağacının sunduğu en uç yeteneğin kilidini açıyor. Yeteneğin seviye ilerleyişi her ne kadar yaptığınız eylemlere bağlı olsa da ulaşacağı en uç seviye dahil olduğu temel niteliğin puanı kadar olabiliyor. Yani Refleksler 8 ise Tek Elli Tabancalar da en fazla 8 olabilir. Aşağıda Tek Elli Tabancalar Seviye İlerleyişi ve Yeteneklerinin bulunduğu tablolar mevcut, inceleyebilirsiniz:

    Tek Elli Tabancalar Seviye İlerleyişi

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Tek Elli Tabancalar Yetenekleri

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Vücut - Kavgacı Yetenekleri


    Vücut niteliğinin sunduğu yeteneklerden olan Kavgacı yeteneği, oyunda size yakın dövüş konusunda avantaj sağlayan yetenekler sunuyor. Özellikle yakın dövüş silahları ve Goril Kollarını kullanıyorsanız bu yetenek ağacı size çeşitli faydalar sağlayabilir. Kavgacı seviyesini yükseltmek için oyunda sürekli olarak yakın dövüşe girmeli, bu tipte silahları kullanmalısınız. Seviyeniz zamanla 20'ye ulaşacaktır, buna ulaştığında da Yetenek Ağacının size sunduğu en uç ve sürekli olarak geliştrebildiğiniz yeteneği açabileceksiniz. Yeteneğin seviye ilerleyişi her ne kadar yaptığınız eylemlere bağlı olsa da ulaşacağı en uç seviye dahil olduğu temel niteliğin puanı kadar olabiliyor. Yani Vücut 10 ise Kavgacı da en fazla 10 olabilir. Aşağıda Kavgacı Seviye İlerleyişi ve Kavgacı Yetenekleri tabloları bulunuyor, inceleyebilirsiniz.

    Kavgacı Seviye İlerleyişi

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Kavgacı Yetenekleri

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Vücut - Atletiklik Yetenekleri


    Vücut niteliğinin sunduğu yeteneklerden olan Atletiklik size ağırlık taşıma kapasitesi, enerji artırımı ve yenilemesi, can artırımı ve yenilemesi gibi faydalı şeyler sunuyor. Bu yetenekte seviyenizi geliştirmek için tırmanma, koşma, kayma, yakın dövüş silahlarını kullanma, taretleri koparıp ellerinizle kullanma gibi eylemleri gerçekleştirmeniz gerekli. Bu eylemleri 20.seviyeye ulaşana kadar sürekli olarak tekrar ettiğinizde bu yetenek ağacının en uç yeteneğini açabileceksiniz. Yeteneğin seviye ilerleyişi her ne kadar yaptığınız eylemlere bağlı olsa da ulaşacağı en uç seviye dahil olduğu temel niteliğin puanı kadar olabiliyor. Yani Vücut 11 ise Atletiklik da en fazla 11 olabilir. Aşağıda Atletiklik Seviye İlerleyişi ve Atletiklik Yetenekleri tabloları mevcut, inceleyebilirsiniz:

    Atletiklik Seviye İlerleyişi

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Atletiklik Yetenekleri

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Vücut - Tahribat Yetenekleri


    Vücut niteliğinin yeteneklerinden olan Tahribat oyunda size Av Tüfekleri, Hafif Makineli ve Ağır Makineli Tüfeklerin kullanımı konusunda çeşitli avantajlar sağlar. Tahribat yeteneğinde seviyenizi ilerletmek için oyunda Av Tüfeklerini, Hafif Makineli Tüfekleri ve Ağır Makineli Tüfekleri sürekli olarak kullanmanız gerek. 20.seviyeye ulaştığınızda Tahribat Yetenek Ağacının sunduğunu en uç yeteneği açabilecek ve sonrasında isterseniz sürekli olarak geliştirebileceksiniz. Yeteneğin seviye ilerleyişi her ne kadar yaptığınız eylemlere bağlı olsa da ulaşacağı en uç seviye dahil olduğu temel niteliğin puanı kadar olabiliyor. Yani Vücut 10 ise Tahribat da en fazla 10 olabilir. Aşağıda Tahribat Seviye İlerleyişi ve Tahribat Yetenekleri Tabloları var, inceleyebilirsiniz:

    Tahribat Seviye İlerleyişi

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Tahribat Yetenekleri

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Teknik Kabiliyet - Mühendislik Yetenekleri


    Teknik Kabiliyet niteliğinin yeteneklerinde olan Mühendislik oyunda size Teknolojik silahlar, Akıllı silahlar, bombalar ve şoka karşı direnç konusunda avantajlar sağlar. Bu yeteneği geliştirebilmek için Teknik Kabiliyet gerektiren kapıları açmalı, bomba kullanmalı ve Teknolojik silahlar vasıtasıyla bir engel ardında bulunan düşmanları vurmanız gerekli. Seviye 20'ye ulaştığında Mühendislik Yetenek Ağacındaki en uç yeteneği açabilecek ve sonrasında kazanım puanı harcayarak istediğiniz kadar geliştirebileceksiniz. Yeteneğin seviye ilerleyişi her ne kadar yaptığınız eylemlere bağlı olsa da ulaşacağı en uç seviye dahil olduğu temel niteliğin puanı kadar olabiliyor. Yani Teknik Kabiliyet 15 ise Mühendislik de en fazla 15 olabilir. Aşağıda Mühendislik Seviye İlerleyişi ve Mühendislik Yetenekleri tabloları bulunuyor, inceleyebilirsiniz:

    Mühendislik Seviye İlerleyişi

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Mühendislik Yetenekleri

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Teknik Kabiliyet - Üretim Yetenekleri


    Teknik Kabiliyet niteliğinin yeteneklerinden olan Üretim oyunda size eşya üretimi ve geliştirmesi konusunda büyük kolaylıklar sağlayabiliyor. Bu yeteneğin seviyesini geliştirmek için oyunda yeni eşyalar bilhassa ikonik olanları üretmeli ve geliştirmelisiniz. Seviye 20'ye ulaştığında bu yetenek ağacının sunduğu en uç yeteneği açabilir ve sonrasında istediğiniz miktarda geliştirmeye devam edebilirsiniz. Yeteneğin seviye ilerleyişi her ne kadar yaptığınız eylemlere bağlı olsa da ulaşacağı en uç seviye dahil olduğu temel niteliğin puanı kadar olabiliyor. Yani Teknik Kabiliyet 16 ise Üretim de en fazla 16 olabilir.Aşağıda Üretim Seviye İlerleyişi ve Üretim Yetenekleri tabloları mevcut, inceleyebilirsiniz:

    Üretim Seviye İlerleyişi

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Üretim Yetenekleri

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Serinkanlılık - Gizlilik Yetenekleri


    Serinkanlılık niteliğinin yeteneklerinden olan Gizlilik oyunda size gizli ilerleme konusunda, gizli ilerlerken verdiğiniz hasar konusunda, düşmanı zehirleme konusunda, hareket hızı konusunda ve gizlilik içerisinde yaptığınız eylemler konusunda avantajlar sağlar. Bu yeteneğin seviyesi artırabilmek için düşmanları gizlice etkisiz hale getirmeli veya öldürmeli, düşmanlardan kaçınarak görevleri tamamlamalı ve etkisiz hale getirdiğiniz düşmanların bedenlerini ortadan kaldırmanız gerekli. Seviye 20'ye ulaştığında bu yetenek ağacındaki en uç yeteneği açacak ve istediğiniz miktarda geliştirebileceksiniz. Yeteneğin seviye ilerleyişi her ne kadar yaptığınız eylemlere bağlı olsa da ulaşacağı en uç seviye dahil olduğu temel niteliğin puanı kadar olabiliyor. Yani Serinkanlılık 15 ise Gizlilik de en fazla 15 olabilir. Aşağıda Gizlilik Seviye İlerleyişi ve Gizlilik Yetenekleri tabloları bulunuyor, inceleyebilirsiniz:

    Gizlilik Seviye İlerleyişi

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Gizlilik Yetenekleri

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Serinkanlılık - Soğukkanlılık Yetenekleri


    Serinkanlılık niteliğinin yeteneklerinden olan Soğukkanlılık oyunda size can yenileme, zırh, direnç, kritik hasar verme şansı, enerji yenileme, hareket hızı gibi çeşitli konularda faydalar sağlıyor. Bu yetenek ağacını diğerlerinden ayıran şey, aynı ada sahip olan Soğukkanlılık yeteneği. Bu yetenek ağacı neredeyse tamamen bu yeteneğin çevresin gelişiyor ve ağaçtaki yeteneklerin çoğu Soğukkanlılık yeteneğinin aktifliğine veya birikme sayısına göre farklı etkiler sunuyor. Bu yeteneğin seviyesini artırmak için kesici yakın dövüş silahlarıyla düşmanları gizlice öldürmeniz gerekli. Seviye 20'ye ulaştığında bu yetenek ağacının en uç yeteneğini açacaksınız ve sonrasında istediğiniz miktarda geliştirmeye devam edebileceksiniz. Yeteneğin seviye ilerleyişi her ne kadar yaptığınız eylemlere bağlı olsa da ulaşacağı en uç seviye dahil olduğu temel niteliğin puanı kadar olabiliyor. Yani Serinkanlılık 15 ise Soğukkanlılık da en fazla 15 olabilir. Aşağıda Soğukkanlılık Seviye İlerleyişi ve Soğukkanlılık Yetenekleri tabloları mevcut, inceleyebilirsiniz:

    Soğukkanlılık Seviye İlerleyişi

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Soğukkanlılık Yetenekleri

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Zeka - Hızlı Hack Yetenekleri


    Zeka niteliğinin yeteneklerinden olan Hızlı Hack oyunda size Hızlı Hack kullanımı konusunda çeşitli faydalar sağlar. Bu yeteneğin seviyesini artırabilmek için sürekli olarak düşmanlar ve cihazlar üzerinde Hızlı Hack kullanmalısınız. Seviye 20'ye ulaştığında bu yetenek ağacının en uç yeteneğini açacak ve istediğiniz miktarda geliştirebileceksiniz. Yeteneğin seviye ilerleyişi her ne kadar yaptığınız eylemlere bağlı olsa da ulaşacağı en uç seviye dahil olduğu temel niteliğin puanı kadar olabiliyor. Yani Zeka 18 ise Hızlı Hack de en fazla 18 olabilir. Aşağıda Hızlı Hack Seviye İlerleyişi ve Hızlı Hack Yetenekleri tabloları mevcut, inceleyebilirsiniz:

    Hızlı Hack Seviye İlerleyişi

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Hızlı Hack Yetenekleri

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Zeka - Sızma Protokolü Yetenekleri


    Zeka niteliğinin yeteneklerinden olan Sızma Protokolü oyunda size düşmanlara ve cihazlara sızıp onlara iblis yazılımları yükleme konusunda çeşitli avantajlar sağlıyor. Bu yeteneğin seviyesini geliştirmek için oyunda sürekli olarak erişimi noktalarına, düşmanlara ve cihazlara sızıp onlara zarar veren iblis yazılımlarını başarıyla yüklemeniz gerekli, bu iblis yazılımlarını başarılı dizilimler sıralayarak uyguluyorsunuz. Yeteneğin seviye ilerleyişi her ne kadar yaptığınız eylemlere bağlı olsa da ulaşacağı en uç seviye dahil olduğu temel niteliğin puanı kadar olabiliyor. Yani Zeka 18 ise Sızma Protokolü de en fazla 18 olabilir. Aşağıda Sızma Protokolü Seviye İlerleyişi ve Sızma Protokolü Yetenekleri tabloları bulunuyor, inceleyebilirsiniz:

    Sızma Protokolü Seviye İlerleyişi

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Sızma Protokolü Yetenekleri

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    ______________________________________

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Siber Donanımlar


    Siber donanımlar Cyberpunk 2077'de oldukça önemli bir yer ediniyor. Bu donanımlar sayesinde karakterinizin vücudunun neredeyse her kısmını değiştirebiliyor, geliştirebiliyor ve kendinize çeşitli avantajlar ve yeni oynanış mekanikleri sağlayabiliyorsunuz. Oyundaki bu donanımların silahlar ve giysiler gibi nadirlik seviyeleri de bulunmakta bu seviyeye göre de sağladıkları avantajların büyüklüğü değişiyor. Bu donanımların çoğu, niteliklerin belli sayıda puana sahip olmasına ihtiyaç duyuyor ve ancak bunu sağladığınızda kullanabiliyorsunuz.

    Örneğin iskelete taktığınız siber donanımlar Refleksler ve Vücut niteliğinin yüksek olmasına ihtiyaç duyuyor, karşılığında da enerji, can ve taşıma kapasitesi konusunda çeşitli avantajlar sunuyor. İşletim sistemi olarak kullandığınız Siber donanımların bir kısmı ise Zeka niteliği talep ederken bazısı Vücut niteliği talep ediyor.

    Oyunda siber donanım kullanımı konusunda herhangi bir sınır bulunmuyor, 11 farklı vücut bölgesine de istediğiniz siber donanımı takabiliyorsunuz. Bu siber donanımları takmak içinse Siberkasaplara gitmeniz gerekiyor, kendiniz bunları takamıyorsunuz. Siberkasaba gidip istediğiniz siber donanımı satın alabilir veya sahip olduklarınızı kullanabilirsiniz. Siberkasapların sunduğu siber donanım çeşitliliği Saygınlık seviyeniz ile doğru orantılı bir şekilde artıyor, saygınlığınız arttıkça Siberkasaplar yeni yeni donanımları satışa sunuyor.

    Bu siber donanımlar sahip olduğu nadirliğe göre de mod takmaya müsait olabiliyorlar. Örneğin Ender nadirlikteki bir donanıma 2 tane mod takabilirken destansı olana 3 efsanevi olana 4 tane takabiliyorsunuz. Bu siber donanım modları düşmanların üzerinde, siber kasaplarda ve oyunun dünyasında bulunabiliyor. Bunları takmak içinse herhangi bir siber kasaba ihtiyacınız yok, envanter ekranında siber donanımlara girebilir ve mod takmak istediğiniz siber donanıma tıklayarak buradan takabilirsiniz.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Dediğim gibi 11 farklı vücut bölgesine donanım takabiliyorsunuz, aşağıda bu vücut bölgelerine takılabilen donanımların ayrı ayrı tabloları bulunuyor, bu tabloları inceleyip daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

    Frontal Korteks Siber Donanımları

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    İskelet Siber Donanımları

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Dolaşım Sistemi Siber Donanımları

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Kol Siber Donanımları

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Bacak Siber Donanımları

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    El Siber Donanımları

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    İşletim Sistemi Siber Donanımları - 1(Sibersayarlar)

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    İşletim Sistemi Siber Donanımları - 2

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Bağışıklık Sistemi Siber Donanımları

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Sinir Sistemi Siber Donanımları

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Örtü Sistemi Siber Donanımları

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Göz Sistemi Siber Donanımları

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    ______________________________________

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Siber Donanım Modları


    Oyunda sahip olduğunuz siber donanımları eğer mod yuvası veya yuvaları varsa çeşitli şekillerde geliştirebilirsiniz. Bu modları da aynı şekilde siber kasaplara gidip satın alabilirsiniz. Bunun yanı sıra oyunun dünyasında ve düşmanların üzerinde karşılaşma şansınız da oldukça yüksek. Oyundaki her siber donanım modu desteklemiyor fakat destekleyenlerin sayısı da azımsanamayacak kadar var ve bunların da mod anlamında geniş bir yelpazeye sahipler.

    Siber donanımların aksine siber donanım modlarını takabilmek için herhangi bir siber kasaba ihtiyaç duymazsınız. Eğer kullandığınız siber donanımın mod yuvası varsa envanteri açabilir, siber donanımlara girebilir ve burada mod takmak istediğiniz siber donanımı seçerek modlarını görüntüleyebilir ve sonrasında isterseniz takabilirsiniz.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Aşağıda hangi siber donanımın ne tür modları var hepsinin tablosu bulunuyor, bunları inceleyerek siber donanımlarınıza takacağınız modlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

    Z Bıçakları Modları

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Goril Kollar Modları

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Monokablo Modları

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Atış Sistemi Modları

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Kol Siber Donanımlarının Ortak Modu

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Sandevistan Modları

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Ayıboğduran Modları

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Kiroshi Optikleri Modları

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    ______________________________________

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Araçlar


    Cyberpunk 2077 araç konusunda zengin bir yelpazeye sahip. Arabalar konusunda ekonomi sınıfından ultra lüks spor arabalara kadar birçok farklı seçeneği oyunculara sunuyor. Oyunda toplamda 54 farklı araç bulunuyor, bunlardan 27 tanesi satın alınabilirken 13 tanesi belli görevleri tamamlayarak alınabiliyor. Aldığınız arabaları istediğiniz zaman çağırabiliyor ve kullanabiliyorsunuz. V tuşuna basılı tutarak araç menüsünü açıp sahip olduğunu araçlar arasından istediğinizi yanınıza çağırabilirsiniz.

    Sahip olunabilen araçlar dışındaki örneğin polis arabası gibi araçları da kullanabilirsiniz fakat bunları bırakırsanız geri çağırabilmeniz mümkün olmaz. Çaldığınız arabaları kendi üstünüze geçirme de mümkün değil. Oyunda arabalara sahip olmanın yolu dediğim gibi satın almak ve yan görevlerden geçiyor. Satın alınabilen araçlar belli saygınlık seviyelerine ulaştığınızda size işbirlikçliler tarafından bir mesaj yoluyla tavsiye ediliyor. Bu mesaj sonrası Araçlar görevlerinde arabanın satın alma görevi geliyor. Bu görevi seçerek arabanın bulunduğu yere gidebilir ve ücretini ödeyerek arabaya sahip olabilirsiniz. Görevle alınanlar ise görevi tamamladığınızda size otomatik olarak veriliyor.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Aşağıda satın alınabilen ve görev ile alınan araçların ayrı ayrı tabloları bulunuyor, bu tablolarda araçların temel bilgileri, fiyatı, kimin sattığı, gereken saygınlık gibi bilgiler bulunuyor. İnceleyerek bilgi sahibi olabilirsiniz.

    Satın Alınabilen Araçlar

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Görevle veya Bulunarak Alınabilen Araçlar

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber




    ______________________________________

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Siberkasaplar


    Oyunda siber donanım kullanımı oldukça önemli bir yer taşıyor. Bu siber donanımları ise kendiniz takmanız mümkün değil. Burada da devreye siber kasaplar giriyor. Bu meslek erbapları size bu donanımları takma ve erişme konusunda yardımcı oluyor. Bir siber donanım bulduğunuzda herhangi bir siber kasaba gidip bunu taktırabilirsiniz. Siber donanımınızın bir sonraki versiyonunu kullanmak istiyorsanız oyunda bulunan 14 tane siber kasaptan bunları temin edebilirsiniz, aşağıdaki tabloda sadece kendi sattıkları ve kayda değer sattıkları eşyaların bir tablosu da bulunuyor, inceleyebilirsiniz.

    Şehrinde her bölgesinde de mutlaka bir siber kasap bulunuyor. Bu arkadaşlara da dair şöyle bir husus daha var; Pandik ve Charles'ın sunduğu hizmeti oyundaki tercihlerinize göre kaybedebiliyorsunuz. Pandik ile ana görevde karşılaşıyorsunuz, burada ona vurmayı tercih edersiniz sonrasında size hiçbir şekilde hizmet sunmuyor. Charles ile ise bir yan görevde karşılaşıyorsunuz ve kendisini öldürme şansınız var, eğer öldürürseniz sattığı eşyaları diğer siber kasaplar satmıyor ve hizmetini kaybediyorsunuz.

    Siber Kasaplar Tablosu

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    ______________________________________

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Efsanevi Giyim Setleri




    Bu bölümde oyunda bulunan 9 farklı giyim setine dair bilgiler ve parçalarının nerede ve nasıl bulunduğuna dair bilgiler bulabilirsiniz. Bu setlere dair şöyle bir şey var, neredeyse tüm parçalar bulduğunuzdaki seviyeniz ile doğru orantılı olarak güçlü oluyor. Yani bir parçayı 10 Seviye V ile bulursanız başka değere 40 Seviye V ile bulursanız başka değere sahip olacak. Bu yüzden belli bir seviyeye gelmeden alırsanız üst seviyelerde kullanışsız kalabilirler.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Ağgezer Giyim Seti Parçaları

    Isıya Dayanıklı Hibrit Dokumalı Ağgezer Takımı

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Glen, Heywood'da bu noktaya gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Resimde gördüğünüz derme çatma kulübenin içerisinde bulunuyor parça. Girişi arkada, çömelerek giriyorsunuz.

    Dayanıklı Zarlı Ağgezer Neotak Pantalonu

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Northside, Watson'da bu noktaya gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Silahın hedef aldığı platformun tepesine çıkın ve cesedin üzerinden alın.

    Kompozit İlaveli Sertleştirilmiş Ağgezer Çizmesi

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Charter Hill, Westbrook'da bu noktaya gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Resimdeki kalkmış kapağa yönelin ve aşağı inin, parça orada.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Göçebe Giyim Seti Parçaları

    Çift Katmanlı Mikroplaka Örgülü Göçebe Ceketi

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Güney Badlands'da Biotechnica Daireleri civarında bulunan yukarıdaki harita konumuna gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Burada bir yapı kulübe bulacaksınız, bunun arkasında aşağıya doğru inen bir merdiven var. O merdivenden inin ve kapıyı açın, parça içeride. Kapıyı açabilmeniz için en az 13 Vücut niteliğiniz olmalı.

    Güçlendirilmiş Dikişli Polikarbonat Göçebe Tişörtü

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Güney Badlands'da Biotechnica Daireleri civarında bulunan yukarıdaki harita konumuna gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Resimdeki hurda aracı bulun, parça yanındaki cesedin üzerinde.

    Manganez Laminar Göçebe Gaz Maskesi

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Güney Badlands'da Biotechnica Daireleri civarında bulunan yukarıdaki harita konumuna gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Burada yakılmış bir ateş bulacaksınız, etrafta cesetler bulunuyor. Burada koltuğun üzerindeki kutunun içinden alabilirsiniz.

    Dayanıklı Biyoderi Göçebe Kovboy Çizmesi

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Badlands bölgesinde resimdeki konuma gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Konumda bulunan kulübenin yanındaki merdivenlerden aşağıya inin ve parçayı oradaki cesedin üzerinden alın.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    İş Bitirici Giyim Seti Parçaları

    Üç Katmanlı Aramit Dokumalı İş Bitirici Paltosu

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Rancho Coronado, Santo Domingo'da bu noktaya gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Devrilmiş dönme dolabın altındaki bu vagondaki cesedin üzerinden alabilirsiniz.

    Isıya Dayanıklı Aramit Dokumalı İş Bitirici Gömleği

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Vista Del Ray, Heywood'da bu noktaya gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Resimdeki sokağa girin sonrasında sokak birkaç kola açılacak burada sağa dönün ve dar yoldan devam edin, yol bitiminde reklam panolarının olduğu yerde cesetler var. O cesetlerden birinin üzerinde bulabilirsiniz parçayı.

    Polikarbonat Gelişmiş Optikli İş Bitirici Gözlüğü

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Arroyo, Santo Domingo'da bu noktaya gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Resimde de gördüğünüz konteynerların ardına geçin, parçayı orada bulacaksınız.

    Koruyucu Katmanlı İş Bitirici Pantolonu

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Japon Kent, Westbrook'da bulunan Jig Jig sokağında bu noktaya gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Resimde gördüğünüz sokağa girin ve çöp kutusunun üstüne çıkarak yukarıya doğru tırmanarak ilerleyin. En tepeye çıktığınızda harabe ve küçük bir kulübe bulacaksınız, içerisindeki cesedin üzerinden parçayı alabilirsiniz.

    Güçlendirilmiş Dikişli Esnek Dokumalı İş Bitirici Ayakkabısı

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Japon Kent, Westbrook'da bu noktaya gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Silahın hedef aldığı araca gidin, direksiyondaki cesedin üzerinden parçayı alabilirsiniz.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Medya Giyim Seti Parçaları

    Reaktif Katmanlı Medya Basketbol Şapkası

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Güney Badlands'da bulunan yukarıdaki harita konumuna gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Silahın hedef aldığı kulenin tepesine çıkın ve parçayı alın. Kulenin tepesine çıkabilmeniz için Güçlendirilmiş Tendonlar veya Kuvvetlendirilmiş Ayak Bilekleri siber donanımına ihtiyacınız olacak.

    Kameralı Zırhlı Medya Okuseti

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Güney Badlands'da bulunan yukarıdaki harita konumuna gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Resimdeki karavanın içerisine girin, parçayı orada bulacaksınız.

    Isıya Dayanıklı Nano Dokumalı Medya Büstiyeri

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Wellsprings, Heywood'da bu noktaya gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Resimde gördüğünüz merdivenden aşağıya inin ve parmaklıkları tırmanarak içeri girin. Parça içerideki cesedin üzerinde bulunuyor. Bu parçanın burada olması için civardaki yan veya ana görevlerden biri tamamlanmalı, hangisi olduğu şimdilik belli değil.

    Delinmeye Dayanıklı Taktik Medya Kargo Pantolon

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    İlk Konum: Charter Hill, Westbrook'da bu noktaya gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Resimdeki reklam panosuna çıkın, oradaki cesedin üzerinde parça.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    İkinci Konum: Charter Hill, Westbrook'da bu noktaya gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Resimde gördüğünüz Cirrus Vola reklamlı büfenin üzerine çıkın, oradaki cesedin üzerinde parça. Buraya çıkabilmek için Güçlendirilmiş Tendonlar veya Kuvvetlendirilmiş Ayak Bilekleri siber donanımına ihtiyacınız olacak.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Rockçı Giyim Seti Parçaları

    Çift Katmanlı Polimait Rockçı Yeleği

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Kabuki, Watson'da Bellevue Üst Geçidi hızlı seyahat noktasının yanındaki bu noktaya gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Resimdeki merdivenlerden yukarı çıkın ve geçidin sonuna doğru ilerleyin. Sona yakın yerde bulunan cesedin üzerinden parçayı alabilirsiniz.

    Çizilmeye Dayanıklı Polarize Rockçı Pilot Gözlüğü

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Rancho Coronado, Santo Domingo'da bu noktaya gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Silahın hedef aldığı köprü altındaki yere gidin, parça oradaki cesedin üzerinde.

    Elastik Aleve Dayanıklı Rockçı Pantolonu

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Corpo Plaza, Şehir Merkezinde bu noktaya gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Resimdeki sarı parmaklıklı yerde cesedin üzerinde bulunuyor. Kapıyı açmanız için en az 12 Vücut niteliği gerekli fakat kafesin üstünde bir açıklık bulunuyor, oradan da girebilirsiniz.

    Güçlendirilmiş Dikişli Pamuk Rockçı Atleti

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Coastview, Pacifica'da bu noktaya gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Resimdeki duvardan tırmanıp rock grubunun sahnesini görene kadar ilerleyin. Parça sahnedeki cesetlerden birinin üzerinde.

    Açılmaya Dayanıklı Rockçı Dağ Botu

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Merkez, Şehir Merkezinde bu noktaya gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Resimdeki yere gelebilmeniz için denize sıfır noktadayken doğuya dönüp haritadaki konuma gelin. Burada parmaklıklı bir kapı bulunuyor. Kapıyı açmanız için en az 12 Vücut niteliği gerekli fakat sağ taraftan ilerleyip açıklıktan tırmanarak da içeri girebilirsiniz.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Rozet Giyim Seti Parçaları

    Ağır İş Aramitle Güçlendirilmiş Rozetli Paltosu

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Rancho Coronado, Santo Domingo'da bu noktaya gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Ben daha önce aldığım için resimde görünmüyor ama bu yerde polis arabası olacak ve etrafında cesetler olacak. Bu cesetlerin üzerinde bu parçadan iki tane bulunuyor, cesetleri bulup üzerlerinden alabilirsiniz.

    Holoboyalı Rozetli Gözlük

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Northside, Watson'da bu noktaya gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Resimde gördüğünüz sokağa girin, açıklığa geldiğinizde parti yapanları göreceksiniz buradan sola dönün. Karşınıza polis arabaları ve cesetler çıkacaklar. Cesetlerin birinin üzerinde bulunuyor parça.

    Kompozit Astarlı Açılmaya Dayanıklı Neotak Pantolon

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Küçük Çin, Watson'da bu noktaya gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Resimde gördüğünüz oklarla da gösterilen kapının önündeki cesedin yanına gidin. Parça onun üzerinde bulunuyor.

    Su Geçirmez Rozetli Postal

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Rancho Coronado, Santo Domingo'da bu noktaya gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Karşınıza bir bina çıkacak, onun üstüne çıkın ve çatısındaki cesetlerin yanına gidin. İki cesedin üzerinde de bu parçadan bulunuyor.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Solo Giyim Seti Parçaları

    Ağır Şok Emici Solo Ceketi

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Wellsprings, Heywood'da bu noktaya gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Resimde gördüğünüz grafiti'den sola doğru ilerleyin. Girdiğiniz sokakta parmaklıklar ile kapatılmış bir alan göreceksiniz. Parça buradaki cesedin üzerinde bulunuyor. Kapıyı açabilmeniz için en az 16 Teknik Kabiliyet niteliğine sahip olmanız gerekli.

    Taktik Yazılımlı Titanyum Solo Tekno Gözlüğü

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Biotechnica Konutları, Güney Badlands'de bu noktaya gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Parça belirtilen noktada bu cesedin üzerinde bulunuyor. Bu civarda yolların çoğu kapalı olduğu için oyunun çizdiği rota pek doğru olmuyor bu yüzden yukarıdaki resimde gördüğünüz aşağıdaki yoldan girerek ilerleyin noktaya.

    Ultra İnce Kompozit Baskılı Solo Gömleği

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Badlands'de bu noktaya gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Bu noktada resimde de gördüğünüz birkaç ceset ve bir çanta ile karşılaşacaksınız. Parça çantanın içerisinde bulunuyor.

    Zırh Plakalı Suni Deri Solo Yarış Pantolonu

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Wellsprings, Heywood'da bu noktaya gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Resimdeki noktada bulunan küçük kare alana gelin. Burada harabe bir kulübe göreceksiniz, girebilmeniz için üstüne çıkmalı ve arkasına geçmeniz gerek. Arkasından girdiğinizde içerideki cesetten alabilirsiniz parçayı.

    Altın Uçlu Manganez Çelik Solo Çizmesi

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Kabuki, Watson'da bu noktaya gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Bu nokta Kaplan Pençelerinin takıldığı ve siberkasabın bulunduğu pazar yerini gösteriyor. Bu pazar yerine merdivenden inerek giriş yaptığınızda sol tarafta kalan bir asansör bulunuyor. Bu asansöre binin ve üçüncü kata çıkın. Parça bu katta bulunuyor.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Şirket Giyim Seti Parçaları

    Kurşun Geçirmez Astarlı Şirket Ceketi

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Northside, Watson'da bu noktaya gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Resimde gördüğünüz Neon tabelanın arkasındaki cesetlerden birinin üzerinde parçayı bulabilirsiniz.

    Karbon Dokumalı İpek Şirket Tişörtü

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Glen, Heywood'da bu noktaya gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Yolun karşısında bir inşaat alanı olacak, o alanda bir yapı iskeleti bulunuyor. Onun arkasına geçin ve resimde gördüğünüz cesedin üzerinden alın.

    Taktik Gibrit Cam Şirket Gözlüğü

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    İlk Konum: Biotechnica Konutları, Güney Badlands'de bu noktaya gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Resimde gördüğünüz dronun arkasına geçin ve konteyner'ın içerisine girin. İçerideki cesedin üzerinden alabilirsiniz parçayı.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    İkinci Konum: Rancho Coronado, Santo Domingo'da bu noktaya gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Reklam panosunun altında bulunan ve resimde de gördüğünüz kutudan parçayı alabilirsiniz.

    Nefes Alan Güçlendirilmiş Biyopamuk Şirket Pantolonu

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Northside, Watson'da bu noktaya gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Bu noktadaki park alanında cesetleri göreceksiniz. Resimde gördüğünüz cesedin üzerinden parçayı alabilirsiniz.

    Ergonomik Güçlendirilmiş Klasik Şirket Ayakkabısı

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Charter Hill, Westbrook'da bu noktaya gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Burası İtirazım Var görevinde de geldiğiniz yer. Bu yerin ardına geçin ve oradaki park alanındaki ölü Militech askerlerinin cesetlerine bakın. Parça cesetlerin birinin üzerinde. Bu parça İtirazım Var görevini bitirdiğinizde belirir sadece.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Teknikçi Giyim Seti Parçaları

    Yastıklı Aramit Tabanlı Teknikçi Ayakkabısı

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Corpo Plaza, Şehir Merkezinde bu noktaya gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Tabanca ile hedef alınan kapıya gidin, o kapının ardında bulunan cesedin üzerinde parçayı bulabilirsiniz. Kapıyı açabilmeniz için 5 Teknik Kabiliyet gerek.

    Termoaktif Yırtılmaya Dayanıklı Teknikçi Gömleği

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Panam ile Hayalet Şehir görevini de yaptığınız Badlands'deki bu noktaya gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Mağara içerisinde Caliburn'ü de aldığınız konteyner'ın içerisinde parçayı bulabilirsiniz. Parçanın belirtmesi için Hayalet Şehir görevini tamamlamış olmalı ve en az 40 Saygınlığa sahip olmanız gerekli.

    Laminer Buz Korumalı Teknikçi Okuseti

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Badlands'de bu konuma gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Tabanca ile hedef alınan kulübenin içerisinde parçayı bulabilirsiniz.

    Güçlendirilmiş Çift Katmanlı Teknikçi Kargo Pantolonu

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Rancho Coronado, Santo Domingo'da bu noktaya gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Resimde gördüğünüz park alanında tabanca ile hedef alınan aracın yanındaki cesedin üzerinde parçayı bulabilirsiniz.

    Yastıklı Teknikçi Basketbol Şapkası

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Badlands'de bu noktaya gelin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Tabanca ile hedef alınan kapıyı açın, parça içeride bulunuyor. Kapıyı açabilmeniz için en az 5 Teknik Kabiliyete sahip olmanız gerekiyor.


    ______________________________________

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Giyim Modifiyeleri


    Cyberpunk 2077'de geniş bir kıyafet yelpazesi bulunuyor. Bu kıyafetlerin temel olarak sağladığı zırha ek olarak nadirliğine göre de sunduğu avantajlar oluyor. Bu avantajları siz belirleyemiyorsunuz fakat oyunda bulunan farklı giyim modifiyeleri sayesinde giydiğiniz kıyafetleri karakterinizin yapısına uygun bir şekilde bu modifiyeler ile donatabiliyorsunuz. Kıyafetlerin sahip olduğu modifiye yuvası şansa bağlı olarak değişmekte. Nadirliğe göre veya değere göre belli bir sayısı yok, destansı bir kıyafetin tek yuvası da olabiliyor üç yuvası da veya seyrek bir kıyafetin hiç olmadığı gibi iki yuvası olduğu durumlarda oluyor.

    Bu modifiyeleri takabilmek için oyunda herhangi bir karaktere ihtiyacınız yok. Envanterinize girip modifiye yuvasına sahip olan kıyafetlere tıkladığınızda boş yuvalarını inceleyebilir ve modifiye takmak istiyorsanız da bunlara tıklayarak sahip olduğunuz herhangi modifiyeden bir veya birkaçını kıyafetinize takabilirsiniz. Yalnız şöyle bir durum var, bir kıyafete takılan modifiyeyi çıkarmanız normalde mümkün değil. Sadece taktığınız modifiyeyi kurtarma ihtimaliniz var onun için Üretim yeteneklerinden Sakla Samanı Gelir Zamanı yeteneğini açmış olmanız lazım. Bu yeteneğe sahipseniz modifiye taktığınız kıyafeti söktüğünüzde taktığınız modifiye otomatik olarak envanterinize eklenecek. Değiştirmek isterseniz ise o modifiyeyi tamamen silmek zorunda kalıyorsunuz. Yeni değiştirebiliyorsunuz fakat eski modifiyenizi tamamen kaybediyorsunuz.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Giyim Modifiyeleri Tablosu:

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    ______________________________________

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Hızlı Hack'ler


    Hızlı Hack'ler bilhassa Zeka niteliğine ağırlık vermiş bir karaktere sahipseniz oyunda önemli yer ediniyorlar. Bu hack'ler sayesinde bir adım dahi hareket etmeden düşmanları yerle bir edebiliyorsunuz. Bu hızlı hack'leri kullanabilmek için işletim sistemi siber donanımlarından sibersayarlara ihtiyacınız var. Bunlar listesi Siber Donanımlar başlığında mevcut, inceleyebilirsiniz.

    Her sibersayar belli sayıda RAM, Arabellek ve Hızlı Hack yuvasına sahip. RAM dediğimiz şey Hızlı Hack'in yapım maliyetini temsil ediyor, aşağıdaki tabloda her birinin tüm nadirlikleri için değerleri mevcut. Yeterli sayıda RAM'iniz var ise düşmana istediğiniz Hızlı Hack'i uygulayabiliyorsunuz. RAM miktarınızı tarama moduna girdiğinizde veya can barınızın altından görebilirsiniz. Hızlı Hack'ler için istenen RAM maliyetini Hızlı Hack Yetenekleri sayesinde ciddi anlamda düşürebilirsiniz, bunun için onun başlığını inceleyebilirsiniz.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Sibersayar'a istediğiniz Hızlı Hack'i takmanız için envantere girmeli oradan sibersayar'ı seçmeli ve buradan istediğiniz hızlı hack'leri eklemeniz gerekli. Burada eklemeleri yapınca bunlar tarama modunda belirecek.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    RAM yenileme miktarınızı yine ilgili yetenek ağacı, zeka niteliğinin yüksekliği ve sibersayar'ın kalitesi belirliyor. Bunları geliştirerek sürekli Hızlı Hack yapan ve düşmanı darma duman eden bir ağgezere dönüşebilirsiniz.

    Oyunda hızlı hack'lere ulaşmanın çeşitli yolları var. Bunlardan ilki ve en barizi haritada bulunan ağgezerleri ziyaret etmek. Bu arkadaşlar genelde Seyrek ve Ender nadirlikte hızlı hack satıyorlar. Bir diğer yol Sızma Protokolü ile erişim noktalarına sızmak ve buradaki veri madenlerini hacklemek. Tabii bu yol size her zaman hızlı hack kazandırmaz ama bunu yaparken ki hızlı hack kazanma şansınızı artırmak istiyorsanız Sızma Protokolü yeteneklerinden Veri Madeni Virtüözü yeteneğini açmanız şansınızı %100'e kadar artıracaktır. Son ve en etkili yol ise Hızlı Hack Yetenek Ağacında şu 4 yeteneği açmanız ile gerçekleşebilir:

    Hacker Rehberi: Seyrek nadirlikteki Hızlı Hack'leri üretmenize olanak sağlar.
    Sağlam Hack Okulu: Ender nadirlikteki Hızlı Hack'leri üretmenize olanak sağlar.
    Hackerların Efendisi: Destansı nadirlikteki Hızlı Hack'leri üretmenize olanak sağlar.
    Bartmoss'un Varisi: Efsanevi nadirlikteki Hızlı Hack'leri üretmenize olanak sağlar.

    Bu yetenekleri açtığınızda tüm hızlı hack'leri üretebilmeye başlarsınız. Özellikle karakteriniz Zeka niteliği ağırlıklı bir karakter ise bu 4 yeteneği kesinlikle açın ve en iyi nadirlikteki hızlı hack'leri üretin. Efsanevi olanlar düşmanı tabiri caize yok ediyor.

    Bu hızlı hack üretimini yapabilmeniz için oyunda 4 farklı malzemeye ihtiyacınız oluyor:

    Seyrek Hızlı Hack Parçaları
    Ender Hızlı Hack Parçaları
    Destansı Hızlı Hack Parçaları
    Efsanevi Hızlı Hack Parçaları


    Bu parçaları ağgezerlerden, etraftan ve sızma protokolü uygulayarak sızdığınız erişim noktalarından temin edebilirsiniz.

    Sahip olduğunuz sibersayarın içerisinde kalitesine göre değişen önceden yüklü hackler olabiliyor. Bu hackler bir cihaza sızarak yapabildiğiniz Düşmanların Dikkatini Dağıt, Uzaktan Kapat gibi çeşitli şeyler olabiliyor. Her sibersayarda hangi hackler yüklü Siber Donanımlar başlığında sibersayarlar kısmına bakarak görebilirsiniz.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Hızlı Hack'ler kendi içerisinde 4 farklı başlık altında ayrılıyor:

    Gizli Hızlı Hackleri: Gizlice ilerlerken kullanabileceğiniz ve gizli ilerlemeniz konusunda size yardımcı olabilecek hızlı hack'lerdir. Örneğin Optik Sıfırlama hack'ini kullanarak düşmanı bir süreliğine kör edebilirsiniz.

    Kontrol Hızlı Hackleri: Adından da anlaşabileceği üzere düşmanı kontrol etme üzerine kurulu olan hızlı hack'lerdir. Bu hackler sayesinde düşmanı güçsüz bir hale getirebilir ve onu çok daha rahat alt edebilirsiniz.

    Çatışma Hızlı Hackleri: Düşmanlara hasar vermeye ve etkisiz kılmaya yönelik olan hızlı hack'lerdir. Çatışma esnasında ve çatışmaya girmeden kullanabilirsiniz. Örneğin Sirayet ile düşmanları zehirleyebilir ve onları etkisiz hale getirebilirsiniz ya da Kısa Devre ilen dronları düşürebilirsiniz.

    Nihai Hızlı Hackler: Bu hızlı hack'ler sahip olabileceğiniz en güçlü olanlardır. Düşmanı intihar ettirebilir, siberpsikoza sokup arkadaşlarını öldürtebilir, sahip olduğu bombayı patlattırabilir. Yani düşmanın aklını kontrol etmenizi sağlar.

    Çatışma Hızlı Hackleri

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Kontrol Hızlı Hackleri

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Gizli Hızlı Hack'ler

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Nihai Hızlı Hackler

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    ______________________________________

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Tüketilebilir Eşyalar


    Cyberpunk 2077 tüketilebilir eşya konusunda oldukça dolu olan bir oyun buna karşın bu eşyaların özellikle yiyecek, içecek ve alkollü içecek sınıfında olanlarının etkisi birebir aynı yani nicelik olarak ciddi bir doluluk var fakat nitelik olarak baktığımızda sıradan bir doluluğu olduğu ortaya çıkıyor. Bu eşyalar kendi içerisinde enjektör, güçlendirici, çip gibi kendi içerisinde sınıflara ayrılıyor.

    İnhalatörler, enjektörler ve güçlendiricileri oyunda bulunan eczanelere gidip satın alabilir veya üretim kılavuzunu kullanarak kendiniz üretebilirsiniz.

    Yetenek ve Kazanım Çipleri özellikle NCPD ile alakalı olan görevler, fiili saldırılar gibi yan etkinliklerde daha çok karşınıza çıkabiliyor.

    Yiyecekler ve İçecekler için haritadaki yemek noktalarında bulabilirsiniz, tabii oyun sizi bu eşyalara boğduğu için ne kadar gitmeniz gerekir orası muamma.

    Alkollü İçeceklere haritadaki barlarda bulabilirsiniz.

    Tabula E-Rasa isimli tüm kazanım puanlarınızı sıfırlamaya ve yeniden dağıtmaya olanak sağlayan çipi ise oyundaki bütün siberkasaplar'dan satın alabilirsiniz.

    Aşağıda oyundaki tüketilebilir eşyaların tablosu bulunuyor. Yemekler, içecekler ve alkollü içecekler çok fazla olduğu ve hepsinin de etkisi aynı olduğu için eşya eşya yazmak yerine hepsini kendi başlıklarında sınıflandırdım.

    Tüketilebilir Eşyalar Tablosu:

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    ______________________________________

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Harita Sembolleri


    Oyunun haritasında birçok sembol bulunuyor. Bu semboller size oyundaki görevleri, satıcıları ve etkinlikleri gösteriyor. Aşağıda bu sembollerin ne olduğunun tablosu mevcut inceleyebilirsiniz.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    ______________________________________

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Silahlar


    Cyberpunk 2077 silahlar konusunda oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Menzilli silahlar 3 farklı sınıf altında 10 farklı türde toplanırken yakın dövüş silahları 2 farklı sınıf altında birbirinden ayrılıyor. Oyundaki silahlar 5 farklı nadirlik seviyesine sahip olabiliyor, bunlar: Yaygın, Seyrek, Ender, Destansı ve Efsanevi

    Bu nadirlik seviyesinin yanı sıra ikonik olan silahlarda bulunuyor. Bu silahlar diğer silahlardan farklı olarak çeşitli ekstra özelliklere, farklı bir görünüme sahipler ve almak için belli görevleri yaparken dikkatli olmanız veya üretim kılavuzuna ihtiyacınız oluyor.

    İkonik silahlar kendi içerisinde iki ayrılmış durumdalar, bunlar bulduğunuz ikonik silahlar ve üretim kılavuzu ile ürettiğiniz ikonik silahlar. Bulduklarınızı oyunda bir kere kaybettiğiniz mi, sattınız mı ya da söktünüz mü geri dönüşü yok, bulunan silahları üretemiyorsunuz. Ürettikleriniz ile ise istediğinizi yapabilirsiniz. Bu yüzden bulduğunuz ikonik silahları kullanmıyorsanız dairenizdeki zulanıza koyun aksi taktirde tamamen kaybedebilirsiniz.

    Menzilli silahlar için bahsetmiş olduğum üç sınıf şu şekilde:

    Akıllı: Bu silahları kullanabilmeniz için ilk önce el siber donanımlarından Akıllı Bağlantı veya Dövme: Kaplan Pençeleri Deri Mührü aktif olmalı yoksa kullanamazsınız. Bu sınıftaki silahlar özel olarak bir hedefe nişan almak yerine bir alanı belirler ve o alandaki düşmanlara odaklanır, ateş ettiğinizde de akıllı mermileri düşmanı bulur ve ona hasar verir.

    Yüksek Tesirli: Bu sınıftaki silahlarla ateş ettiğinizde ateşlediğiniz mermiler sekebilir ve ekstradan bir düşmana daha hasar verebilir. Ateşlenen merminin sekme rotasını görebilmenizi sağlayan Kiroshi Optikleri'nin Mermi Yolu Rehberi ve Balistik Ek İşlemci yardımıyla merminin sekme rotasını belirleyebilirsiniz.

    Teknolojik: Bu silahların özelliği ateş etme tuşuna basılı tuttuğunuzda yüksek hasar veren ve engel tanımayan saldırılara yapabilmesidir. Yani silahı sonuna kadar yükleyebilir ve duvar arkasındaki bir düşmanı vurabilirsiniz. Ayrıca bu silahlara susturucu da takamazsınız.

    Yakın dövüş silahları ise bahsettiğim gibi kendi içerisinde ikiye ayrılıyor. Bu başlıklar Kesici ve Kesici Olmayan şeklinde. Kesici olanlar adından da anlaşılacağı üzere düşmanı öldürmeye yönelik olan yakın dövüş silahları, kesici olmayanlar ise düşmanı bayıtlmaya yönelik olan yakın dövüş silahları.

    Silahlar dahil olduğu sınıfa, türe göre çeşitli modifiyelere ve eklentilere sahip olabiliyorlar. Bunlar sayesinde silahı geliştirebiliyor veya ölümcüllüğünü değiştirebiliyorsunuz. Bazı siber donanımların da silahlara ve kullanımlarına etkisi bulunuyor. Aynı şekilde oyundaki yetenek ağaçları farklı silah türlerine çeşitli avantajlar sağlayabiliyor. Bunlar hakkında bilgilere kendi başlıklarından ulaşabilirsiniz.

    Aşağıda silah türlerine göre farklı farklı tablolar bulunuyor. Bu tablolara bu türlere dahil olan ikonik silahları eklemedim zira onların kendi tablosu bulunuyor ve özelliklerinin yanı sıra nerede, nasıl alındığına dair bilgiler de tablo içerisinde bulunuyor. İkonik olmayan silahların tablolarında silahlar için sınıfı, şarjör boyutu, saniye başına yapabileceği saldırı gibi değişmeyen değerlere yer verdim sadece. Bunun sebebi ise oyunda bulunan her silah farklı miktarda hasar veriyor, verdiği ek hasarlar değişiyor, kafadan verilen hasar çarpanı sabit değil, silaha göre ve nadirliğe göre belli sayıda yuvaya sahip olduğunu söyleyemiyorsunuz.

    Çift Namlulu Tüfekler

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Av Tüfekleri

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Tabancalar

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Makineli Tabancalar

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Keskin Nişancı Tüfekleri

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Hassas Tüfekler

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Altıpatlarlar

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Taarruz Tüfekleri

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Ağır Makineli Tüfekler

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Hafif Makineli Tüfekler

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Yakın Dövüş Silahları

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Bombalar

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    İkonik Silahlar

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber



    ______________________________________

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Silah Modifiyeleri ve Eklentileri


    Oyunda silahlarınızı geliştirmek ve güçlendirmek için çeşitli modifiyeler ve eklentiler bulunuyor. Modifiye olarak adlandırılan geliştirmeler silahın verdiği hasara, kritik hasara, kritik hasar verme şansına, dolum hızına, ölümcüllüğüne, vb. şeylere etki ediyor. Eklentiler ise kendi içerisinde ikiye ayrılıyor: Dürbünler ve Namlu Ağızları

    Dürbünler adından da anlaşılabileceği üzere silahın menzili artırmak üzerine kurulu olan geliştirmeler. Susturucular ise gizli bir şekilde ilerlemenize olanak sağlayan eklemeler.

    Bir silaha takabileceğiniz modifiye ve eklenti sayısı nadirliğine ve türüne göre değişebiliyor. Bir silahın en fazla 6 tane modifiye ve eklenti yuvası olabiliyor. Bunların içerisinde 1 tanesi dürbün için diğeri namlu ağzı için geri kalan 4'ü ise kendisine takıp güçlendirebileceğiniz modifiyeler için. Bu yuva sayısı genelde nadirlik arttıkça artıyor fakat Seyrek halinde Destansı halinden daha çok yuva olduğu durumlarda olmuyor değil yani belli bir kural yok.

    Bu modifiye ve eklentileri oyundaki satıcılarda, görevlerde, düşmanlarda ve etrafta bulabiliyorsunuz. Menzilli silah modifiyelerini ve eklentilerini Silah Satıcıları satıyor. Bu satıcılarda aradığınızı bulamıyorsanız oyunu 24 saat ilerletebilir ve tekrar bakabilirsiniz yine de Kan Davası gibi bazı modifiyeleri çıkarmak çok zor. Yakın dövüş silahları için olan modifiyeleri ise Yakın Dövüş Silahı Satıcısından temin ediyorsunuz.

    Bu modifiye ve eklentilerin kendilerine göre nadirlik değerleri de bulunuyor. Modifiyelerde tüm nadirlik seviyesine sahip olanlarda mevcut, sadece belli bir nadirliğe sahip olanda. Aynı şekilde dürbün eklentileri efsanevi harici her nadirlik seviyesinde karşınıza çıkabilir. Susturucular ise belli nadirliğe sahipler.

    Bunlara ek olarak dürbünleri ve susturucuları çıkarabiliyor ve istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz fakat silah modifiyelerini çıkarmanız mümkün değil ve değiştirmek isterseniz de değiştirdiğiniz modu silmek zorunda kalıyorsunuz. Giyim Modifiyeleri için geçerli olan modifiye kurtarma yöntemi silahlar içinde geçerli, Üretim Yetenek Ağacındaki Sakla Samanı Gelir Zamanı yeteneğini açarak silahı sökebilir ve sahip olduğu modifiyeyi kurtarabilirsiniz.

    Aşağıda modifiyelerin, dürbünlerin ve namlu ağızlarının ayrı ayrı tabloları bulunuyor, bunları inceleyerek daha çok bilgi sahibi olabilirsiniz.

    Silah Modifiyeleri

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Silah Dürbünleri

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Silah Namlu Ağızları

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    ______________________________________

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Üretim


    Cyberpunk 2077'de neredeyse oyunda var olan tüm eşyaları, kıyafetleri, silahları, hızlı hack'leri üretebiliyor ve geliştirebiliyorsunuz. Oyunda her şeyi her nadirlikte üretecek ve geliştirebilecek konuma gelmeniz için bazı şeyler gerekiyor. İlk olarak temel niteliklerden Teknik Kabiliyet niteliğinizin yüksek olması lazım zira Üretim Yeteneği bu niteliğin alt yeteneklerinden bir tanesi. Sonrasında ise Üretim Yetenek Seviyenizi ilerletmeli ve bu yetenek ağacında size yüksek nadirlikte eşyalar üretmenizi sağlayan yetenekleri açmanız gerekli. Tabii bu ikisinin yanı sıra üretmek istediğiniz eşyanın üretim kılavuzu olmazsa olmaz.

    Üretim Yeteneğinin seviye ilerleyişinde 6.seviyeye geldiğinizde oyun size yaygın ve seyrek nadirlikteki üretim ve geliştirme malzemeleri, silahlar ve kıyafetleri üretmenize olanak sağlayan kılavuzların kilidini açar. 9.seviyeye geldiğinizde Ender nadirlikteki silahların, silah modifiyelerinin ve eklentilerinin ve kıyafetlerin üretim kılavuzları açılır. 13.seviyede Destansı seviyede silahların, çatışma araçlarının, siber donanım modlarının üretim kılavuzlarının kilidi açılır. 18.seviyede ise ikonik silahların ve kıyafetlerin üretim kılavuzları açılır. Bu kılavuzları satıcılardan satın alabilir, oyunun dünyasında bulabilirsiniz.

    Bu şartları sağladığınız zaman neredeyse her istediğinizi üretebilecek ve geliştirebilecek konuma geliyorsunuz. Şartları yerine getirdikten sonra üretmek veya geliştirmek istediğiniz eşyanın talep ettiği üretim veya geliştirme malzemelerini temin etmek gerekiyor. Bu malzemeler oyunun dünyasında sıkça karşınıza çıkıyor ve satın almak isterseniz de Hurda Dükkanları'nın çoğunda ve Silah Satıcılarında bulabiliyorsunuz. Bu yerler belli sayıda üretim ve geliştirme malzemesi sattığı için istediğiniz miktarı temin edemeyebilirsiniz, bu durumlarda oyunu 24 saat ilerletirseniz satıcının envanteri yenilenir. Oyundaki satıcıların envanteri her 24 saatte bir yenileniyor, bunu kullanarak istediğini malzemeleri biraz bekleyiş ile temin edebilirsiniz. Eşya temin etmenin bir diğer yolu sahip olduğunuz eşyaları sökmekten geçiyor. Bu eşyaları söktüğünüz de nadirliğine göre o nadirlikteki üretim ve geliştirme malzemeleri elde ediyorsunuz. Yalnız oyundaki her eşyayı sökmeyin özellikle de üreterek değil de Himaye gibi bulduğunuz veya ödül olarak aldığınız silahları çünkü bu silahları söktünüz mü bir daha elde etme şansınız olmuyor. Malzeme elde etmenin son yolu ise Erişim Noktalarına sızmak, bu noktalara sızarak veri madenleri dizilimlerini tamamlayabilir ve karşılığında parçalar kazanabilirsiniz.

    Üretim ve Geliştirme yaparken harcadığınız malzeme sayısını şu yetenekleri açarak düşürebilirsiniz:

    Ex Nihilo
    Verimli Geliştirme
    Fiyat Optimizasyonu
    Fiat Luxi


    Eşya sökerken daha fazla malzeme kazanmak için bu yetenekleri açabilirsiniz:

    Tamirci
    Atölye


    Ender ve üstü nadirlikteki eşyaları üretebilmeniz için gerekli olan yetenekler:

    Usta İşi
    Gedikli Tamirci
    Pergezer Zanaatkar


    Sızma Protokolü ile eriştiğiniz erişim noktalarından kazandığınız parçaları artırmak için de Veri Mademi Virtüözü yeteneğini açabilirsiniz.

    Hızlı Hack üretimi diğer eşyalardan ayrıldığı için onun üretimi genişletecek yetenekleri ancak kendi yetenek ağacından açabilirsiniz. Tüm nadirlik değerlerindeki bütün hızlı hack'leri üretebilmeniz için şu yetenekleri açmanız gerekiyor.

    Hacker Rehberi
    Sağlam Hack Okulu
    Hackerların Efendisi
    Bartmoss'un Varisi


    Bir eşyayı üretmek geliştirmek istediğinizde arayüzü açıp Üretim başlığına gelmeniz gerekiyor. Bu başlığa ancak çatışma dışındayken girebiliyorsunuz yani çatışmada kullanacağınız bir şey üretmek istiyorsanız bunu çatışmadan önce yapın. Bu menüde sahip olduğunuz eşya üretim kılavuzları karşınıza çıkıyor.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Üretmek istediğiniz eşyanın kılavuzunu seçtiğinizde karşınıza ne kadar malzeme talep ettiği geliyor. Bu malzemelere sahipseniz eşyayı üretebiliyorsunuz.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Sahip olduğunuz bir eşyayı geliştirmek istediğinizde ise yine aynı şekilde Üretim başlığına giriyorsunuz. Burada Geliştirmelere tıklayarak geliştirebileceğiniz eşyaların listesini görüntüleyebiliyorsunuz.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Geliştirmek istediğini eşyayı seçtiğinizde ekranda ne kadar malzeme gerektiği listeleniyor ve geliştirme sonucunda değişen değerlerini görüntüleyebiliyorsunuz.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Hızlı Hack üretimi ise dediğim gibi Üretim dışında Hızlı Hack yeteneklerine de bağlı. Oyunda ağgezeler çoğu zaman seyrek ve arada ender nadirlikte hızlı hack'ler satıyor yani destansı ve efsanevi olan hızlı hack'lere üretmeden ulaşmak imkansız. Bu üretimi de üretmek istediğiniz nadirliğe göre gereken üretim malzemelerini bularak yapabiliyorsunuz. Hızlı Hack'ler başlığında bu malzemelerin ne olduğu ve nasıl elde edildiği yazıyor, inceleyebilirsiniz.

    Hızlı Hack'lerin üretiminde nadirliği yükseltmek İkonik silahlardaki duruma benziyor. Diyelim efsanevi Sirayet Hızlı Hack'ini üreteceksiniz ve malzemeleri hazırladınız. Bu malzemelerin yanı sıra elinizde Destansı Sirayet'de olmalı. Yani seyrek hariç belli nadirlikte bir Hızlı Hack üretmek istiyorsanız o nadirliğin bir altındaki hali de envanterinizde olmalı.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber




    ______________________________________

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Çeşitli Bilgiler


    Kedi Sahiplenme

    Oyunun 2.Perdesine geçtiğinizde kedi sahiplenebiliyorsunuz. Bunun için yapmanız gereken birkaç şey var aşağıdaki sırayı izleyerek kedi sahiplenebilirsiniz.

    İlk olarak bir kedi maması bulmanız gerekiyor. Bunun için Tehlike Peşinde görevinde de gittiğiniz Arasaka tesisine gitmeniz gerekli. Nerede olduğunu aşağıdaki harita konumuna bakarak öğrenebilirsiniz.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Bu konuma gelince tesis içerisinde resimdeki gibi Megabina 6'ya bakacağınız konuma gelin. Sağınızda bir kapı olacak içerisine girip hemen sola dönerseniz kedi mamasını bulacaksınız.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Kedi mamasını hallettikten sonra Megabina 10'a gideceksiniz. Burada dairenizin kapısına kadar gelin ve daireden çıktığınızda solunuzda kalan tarafa doğru ilerleyin. Koridor sağa dönecek burada bir çöp yığını ile karşılaşacaksınız. Bu yığının içerisinde Kediyi Besleyin isimli bir not bulacaksınız. Bu notu okuyup Yiyecek ver seçeneğini seçerek kedi mamasını koymanız gerekiyor.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Kedi mamasını koyduktan bir gün veya birkaç gün sonra yine aynı yere gelirseniz Nibbles'ı bulacaksınız, yanına yaklaşıp al seçeneğini seçtiğinizde kediyi sahipleneceksiniz.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Megabina 10'daki Silah Zulası

    Buradaki silah zulanızda bazı ikonik silahları sergileyebilirsiniz. Bunun için aşağıdaki listede bulunan silahları zulaya bırakmanız yeterli.

    Sol Duvar:

    Malorian Arms 3516

    Orta Duvar:

    Himaye
    Mox
    La Chingona Dorada
    Satori
    Jinchu Maru
    Şırak
    YanarDöner
    Meleklerin Efendisi
    B Planı

    Sağ Duvar:

    Moron Labe
    Zebur 11:6
    Cellat
    Dişli
    Egemen
    YingLong
    Delgeç
    Yoldaş Çekici
    Ba Xing Chong

    Johnny ve CDPR Geliştiricilerinin Odası

    Bu, Kurtarma Operasyonu görevini tamamladığınızda etkileşime açılıyor. Kabuki, Watson'da resimdeki noktaya geldiğiniz Johnny size kilitli kepengi açmanızı söyleyecek. Bu kepengi açabilmeniz için 605185 şifresini girmeniz gerek. Şifreyi girip içeri girdiğinizde Johnny gitarını alıp çalmaya başlıyor ve TV'yi açtığınızda oyunu geliştiren kişilerin fotoğraflarından oluşan bir video izliyorsunuz.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Johnny ile Hız Treni

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    West Wind Estate bölgesinde ilk önce bu noktaya gelmeniz gerekiyor. Burada Mega Ride tabelası ve bir hız treni ile karşılaşacaksınız. Bu tren hala çalışabilir durumda fakat elektrik verilmediği için kapalı.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Elektriği vermek için resimdeki yöne doğru ilerleyip aşağı inmeniz gerekiyor.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Orada bulduğunuz panelden elektriği açtığınızda hız treni binilebilir olacak.

    Takemura'yı Kurtarmak

    Bul ve Yok Et görevinde Hanoko ile konuşmanız Arasaka baskınıyla sonlandırılacak. Burada bir aşağı kata düşeceksiniz ve Johnny size Takemura'yı kurtarma şansın yok, kendini kurtar diyecek. Burada aslında Takemura'yı kurtarabiliyorsunuz, aşağı düşüşten sonra ilerlemeye başladığınız karşınıza üzerinde mavi neon ışıklarla donatılmış bir artı işareti bulunan duvar gelecek. Bu duvarın sağ tarafında kırmızı ışıklarında sızdığı bir açıklık var, normal rotayı izlemek yerine buradan çömelerek geçip ilerlerseniz Takemura'yı kurtarabilirsiniz.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Johnny Silverhand'in Eşyaları

    Oyunda Johnny'nin 7 farklı eşyası bulunuyor. Bunlardan bir tanesi kaçırılabilir diğerlerini ise sorunsuz alabilirsiniz. Aşağıda her nasıl alındığının listesi mevcut, inceleyebilirsiniz.

    Tişörtünü Tenya görevi bitiminde alıyorsunuz.

    Gözlüklerini Ben de Varım görevi esnasında Rogue ile konuşması için kontrolü verdiğinde alıyorsunuz.

    Ceketini Ben de Varım görevinde Rogue ile Grayson'ın peşine düştüğünüzde alıyorsunuz.

    Tabancasını Ben de Varım görevinde Grayson'dan alıyorsunuz.

    Ayakkabılarını iş bitici görevlerinden olan Aile Yadigarı görevi esnasında gittiğiniz yerden alıyorsunuz. Görev esnasında almadıysanız sonrasında gidip alabilirsiniz.

    Pantolonunu iş bitirici görevlerinden olan Sayko Hayran görevinde gittiğiniz dairenin ikinci katındaki yatak odasında bir bavulun içerisinde buluyorsunuz. Burada kaçırırsanız tekrar alma şansınız yok.

    Arabasını Ben de Varım görevinde Grayson'ın verdiği veya üzerinden aldığınız konteyner çipi sayesinde alıyorsunuz. Arabalar başlığında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

    Hatıra Eşyaları

    Oyunda bazı görevleri tamamladığınızda dairenizde sergileyebileceğiniz farklı hatıra eşyaları alıyorsunuz. Bunların neler olduğu ve hangi görev sonrası alındığına aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    ______________________________________

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Haritada Gösterilmeyen Görevler


    Soğuk Serap Görevi

    Bu görev haritada gösterilmeyen yan görevlerden bir tanesi. Başlatmanız için Güney Badlands'de haritadaki bu noktaya gelmeniz gerekiyor. Burası aynı zamanda İkonik Silahlar'dan B Planı'nı bulduğunuz yer. Burada Johnny size kapalı olan buzdolabını açmanızı isteyecek, dolabı açtığınızda evrenin efsanevi ağgezerlerinden olan Bartmoss'un cesedi ile karşılaşacaksınız ve görev başlayacak.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Otoyol Sakini Görevi

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Haritada gösterilmeyen yan görevlerden bir tanesi de bu görev, Yolumdayım görevini tamamladıktan sonra başlatmak mümkün oluyor. Başlatmak için ilk önce Rancho Coronado, Santa Domingo'da bu noktaya gelmeniz gerek.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Burada bir garaj ile karşılaşacaksınız, kepengi kaldırdığınızda içerisinde hurda olan bir motorsiklet göreceksiniz. Burada motoru taradıktan sonra muhabbete Johnny dahil olacak ve garajdaki bilgisayarı inceleyip ne olduğunu öğrenmenizi isteyecek.

    Bilgisayarı incelediğinizde Josie ve James adında iki kişiye ulaşacaksınız. Bilgisayardan ayrıldığınızda bu ikilinin Japon Kent'de çekildiği bir fotoğrafa bakacaksınız ve görev sizden bu ikiliye ne olduğunu öğrenmenizi isteyecek. Bu noktada oyun size nereye gitmeniz gerektiğini söylemiyor, fotoğraftaki yeri kendiniz bulmanız gerekiyor.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Fotoğraftaki yere Japon Kent'de bu noktaya giderek varıyorsunuz. Burada ikilinin baş harflerini grafiti şeklinde yazdıkları bir bankı ve James'i buluyorsunuz. Burada onunla konuştuktan sonra Josie'yi aramaya koyuluyorsunuz, yine aynı şekilde oyun nereye gitmeniz gerektiğini söylemiyor.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Gitmeniz gereken yer Glen, Heywood'da bu nokta. Burada kan izlerine rastlıyorsunuz, bu izleri takip ettiğinizde Josie'nin cesedine ulaşıyorsunuz. Sonrasında James'in yanına gidip hesap soruyorsunuz. Bu konuşmadan sonra geriye motoru bulmak kalıyor ve oyun bununda yerini söylemiyor.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Nortside, Watson'da bu noktaya gelmeniz gerekli motor için.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Resimde gördüğünüz yöne gidip At etiketli garajı buluyorsunuz. Garajı açabilmeniz için 0214 şifresini girmeniz gerekiyor. Şifreyi girip garajı açtığınızda Nazare "Itsumade" aracına sahip oluyorsunuz ve görev tamamlanıyor.

    Mermiler Görevi

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Bu görevi oyun gösteriyor fakat göstermesi için ilk önce Şehir Merkezindeki bu noktaya gelip Jinguji giyim mağazası görevlisi Zane ile bir kere konuşmanız gerekiyor. Bu konuşmadan bir süre sonra haritada görev beliriyor. Buraya gelerek görevi başlatabilirsiniz. Görev 2.Perde başladığında ortaya çıkıyor.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Peygamber Şarkısı Görevi

    Bu görev haritada görünmüyor fakat başlatmanız için gereken konuşmalar haritada bir görevmiş gibi beliriyor. Victor ve Misty'nin yerlerinin yanında keşfedilmemiş olarak bir görev beliriyor ilk başta. Buraya gidip Peygamber Garry ile tanışıyorsunuz, burada kendisinin komplo teorilerini dinliyorsunuz. Bu teorilerin hepsini farklı zamanlarda anlatıyor yani ilk gidişinizde bir tane anlatacak ve keşfedilmemiş görev işareti kaybolacak. Bir süre sonra yeniden belirecek ve yeni konuşma açılacak.

    Bu konuşmalardan ilkinde Sibergerçeklik hakkında teorilerini anlatacak. Burada onu sonuna kadar dinleyip anlattıklarına göre yorumlar yapın. Sonrasında sizden bağış isteyecek, isterseniz verebilirsiniz ama vermek zorunda değilsiniz.

    Bu konuşma bittikten bir süre sonra keşfedilmemiş işareti tekrar belirecek ve yeni konuşma açılacak. Bu konuşmada Reptilian'lardan bahsedecek. Yine aynı şekilde dinleyip yorumunuzu yapın ve isterseniz bağış yapın.

    Üçüncü konuşmanın açılması için Playing for Time görevini tamamlamanız gerekiyor. Bu görevi tamamladıktan sonra haritada yine işaret beliriyor. Bu seferki konuşma vampirler üzerine oluyor. Önceki konuşmalarda yaptıklarınızı tekrarlayın.

    Dördüncü konuşma da vampirler üzerine oluyor ve konuşmayı dinleyin ve yorumlarınızı yapın.

    Son konuşma göçebeler üzerine oluyor. Bu konuşmayı yaparken Garry'nin etrafında birkaç göçebe bulunuyor ve konuşmadan rahatsız oluyorlar bunun üzerine ona saldırmak istiyorlar. Burada devreye girip onu korumanız gerekli. Göçebe hayat yolunu seçen bir karakteriniz varsa ekstra diyalog ile konuşarak halledebiliyorsunuz, Yolların Kraliçesi görevini yaptıysanız dostlarınızı çağırabiliyorsunuz. Bu ikisi de geçerli değilse göçebeleri etkisiz hale getirmeniz gerekiyor. Bu yollardan birini seçerek Garry'i kurtardığınızda size Peygamber Şarkısı isimli görevi veriyor. Bu görevi aldığınızda oyun ne yapmanız gerektiğini size söylüyor.


    ______________________________________

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    İş Bitiriciler


    Bu kişiler oyunda bulunan birçok yan görevi size veren kişilerdir. Sabotaj, Geri Alma, Hırsızlık, Ortadan Kaldırma gibi birçok çeşitte görevi size sunarlar ve istedikleri gibi tamamlarsanız da karşılığında €$ kazanır ve saygınlığınızı artırırsınız. Oyunda 6 tane aktif iş bitirici 2 tanede arada iş veren iş bitirici bulunuyor. 6 tanesinin kim olduğuna aşağıdan bakabilirsiniz.

    Diğerlerinden ilki ise hikayede karşılaşacağınız Rogue ve Pacifica'daki görevlerin çoğunu veren Bay El.

    Haritada kendilerini temsil eden sembollere gidip onlarla konuşabilirsiniz.

    Oyundaki satılan arabaları da bu iş bitiriciler satar. Araba için gereken saygınlığıa ulaştığınızda size mesaj yoluyla aracı tavsiye ederler ve satın almanızı sağlayan görevi verirler.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    ______________________________________

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Romantizm


    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Meredith Stout

    Kendisiyle ilişki yaşayabilmeniz cinsiyet ön koşulu yok, iki cins karakterde ilişkiye girebilir. Meredith ile ilişki yaşayabilmeniz için aşağıdakileri sırasıyla yerine getirmeniz gerekiyor:

    Hediye görevinde isteğe bağlı olarak Meredith ile buluşabiliyorsunuz. Bunu yerine getirin ve kendisiyle buluşun. Buluşmaya gittiğinizde hiçbir şekilde agresif tutum sergilemeyin. Aranızdaki konuşmalarda elini sıkın, yalan söylemeyin ve size gösterdiği kişiyi tanımadığınızı söyleyin. Sonrasında ise onu anlaşma yapmaya ikna edin. Size yapacağınız görevden bahsedecek ve görevde kullanabileceğiniz bir çip teklif edecek, bunu kabul etmemeniz daha iyi olur.

    Sonrasında görev gereği Maelstrom Çetesinin mekanına gideceksiniz ve burada istenilen eşyayı alacaksınız. Çete ile aranızdaki konuşmalarda Jackie'yi sakinleştirin, eşyayı inceleyin, alacağınızı söyleyin ve sonrasında ödeme yapmayacağınızı belirtin. Sonrasında Royce olaya dahil olacak, burada indirim isteyim, bu istek kabul edilmeyecek. Bu noktada Royce'u öldürün ve çetenin mekanından eşyayı alarak kaçın.

    Bu noktaya kadar her şeyi doğru yaptıysanız çetenin sığınağından çıktığınızda sizi bizzat Meredith karşılayacak eğer Anthony Glichrist karşıladıysa bir şeyleri yanlış yapmışsınızdır ve Meredith ile ilişki yaşama şansınız kalmaz.

    Buraya kadar her şeyi doğru yaptıysanız görevin üzerinden bir süre geçtikten sonra Meredith size bir mesaj gönderecek, burada mesajına istekli cevap verin. Size geri dönüş olarak No-Tell Motel'in birinci katına gelmenizi söyleyecek ve Kürk Mantolu Venüs görevi başlayacak. Bu göreve gittiğinizde Meredith ile ilişkiye gireceksiniz.

    Alternatif olarak verdiği çipi kullanarak veya Royce geldiğinde ortam gerilmeden direk öldürerek de aynı sonucu alabilirsiniz.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Panam Palmer

    Panam ile ilişkiye girebilmeniz için karakterinizin erkek olması gerekli, kadın karakterler ilişkiye giremez. Kendisiyle ilişkiye girmeniz için aşağıdaki şeyleri yapmanız gerekiyor:

    Panam ile Hayalet Şehir ana görevinde tanışacaksınız. Arabasını kaptırdığı için onun telaşı içerisinde olacak. Burada ona sorgusuz sualsiz yardım edin. Arabasını aldığınızda bara kutlamak için içmeye gideceksiniz burada dinlenelim dediğinde tek oda tutmasını teklif edin. Bunu kabul edecek fakat bir şey olmayacak.

    Sonraki ana görev Savaş Zamanı görevinde yaralandığında arabada kalmasını söyleyin. Mitch'i kurtardıktan sonra Hellman'ı yakalama konusunda kendisinden yardım isteyin. Hellman'ı yakaladığınızda Aldecadolar'da bulunduğunuz mekana gelecek ve burada Panam ile arası bozuk olan liderleri Saul ile konuşacaksınız. Burada konuşmaya dahil olun ve olayların sorumlusunun Panam olmadığını söyleyin.

    Yan görevlerinden Fırtınada At Koşturanlar görevinde ona yardım edin ve bunun para için olmadığını söyleyin. Size göreve beraber gidelim mi diyecek, kabul edin. Görevde Saul'u kurtardıktan sonra bir kulübeye gireceksiniz. Buradaki konuşmada Saul'un haksız olduğunu söyleyip Panam'ı destekleyin. Sonrasında Saul yatmaya gittiğinde ona yakınlaşın ama yanaşmasını beklemeyin. Sabah olduğunda size Saul ile tartışmasında yardımcı olduğunuz için teşekkür edecek. Devamında da gece yaşanan yakınlık hakkında konuşacak ve bu görev bitecek.

    Bir diğer yan görevi Dostlarımdan Yardım Eli görevinde sizden Basilisk çalmak için yardım isteyecek. Burada görev başında Saul ile olan konuşmanızda Panam'in planında bahsetmeyin kesinlikle. Görev gereği tren istasyonunda gereken eşyayı bulduktan sonra pencerede kısa bir sohbet edeceksiniz. Burada eline dokunun ve içgüdülerini takip etmesini söyleyin. Görevin devamında kamp ateşi başında otururken konuşmada ortamın soğuduğunu söyleyecek, burada ona yaklaşın. Sonrasında bu görevde bitecek.

    Son görevi Yolların Kraliçesi'nde Basilisk'i beraber kullanacaksınız. Burada konuşmada gelen diyaloglarda Panam'ın size dokunmasına izin verin. Sonrasında ilişki gerçekleşecek. Görev bitince de kendisini öperek veda edin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Judy Alvarez

    Judy ile ilişkiye girebilmeniz için karakterinizin kadın olması gerekli, erkek karakterler ilişkiye giremez. Kendisiyle ilişkiye girmeniz için aşağıdaki şeyleri yapmanız gerekiyor:

    Judy'nin ilk yan görevi Her İki Taraftan'ı yerine getirin. Birkaç gün geçtikten sonra size Eks Faktörü görevini verecek, burada ona yardım etmeyi kabul edin. Ola ki yanlışlıkla kabul etmediniz tekrar arayarak kabul edebilirsiniz fakat ilk başta kabul etmek daha olumlu. Yardımı kabul ettikten sonra görevi tamamlayın.

    Bu görevden de birkaç gün sonra size mesaj atacak ve Devrim Söz Konusu görevini verecek. Judy'nin dairesine gittiğinde ona yardım edin ve ödeme yapmayı teklif ettiğinde de reddedin. Devamında dinlenmenizi söyleyecek, kanepesine uzanın ve geceyi orada geçirin. Sabahında da kahvaltınızı yapın ve daireden çıkarak görevi tamamlayın.

    Bu buluşmadan birkaç gün sonra Balık görevini verecek size burada yaptığınız seçim ilişkinin gidişatını belirleyecek. Judy ve arkadaşları Clouds isimli kulübü ele geçirmek istiyor görevde fakat Maiko burada kendi çıkarları doğrultusunda hareket ediyor ve Kaplan Pençeleri patronlarına kendisini kulübün idarecisi seçmeleri için ikna çabasına giriyor. Burada Maiko'ya karşı gelin, yavruların kulübü kendileri yöneteceğini söyleyin. Bu durum çete patronlarını agresifleştirecek ve çatışmaya gireceksiniz. Patronları öldürün sonrasında Maiko konusunda bir tercih yapacaksınız. Bu tercihin ilişkiye bir etkisi olmuyor. Maiko'dan sonra Judy ile konuşun, olayın şokuyla sizden zaman isteyecek.

    Balık görevinden yaklaşık bir hafta sonra Judy sizi arayacak, Piramit Şarkısı görevini verecek ve dalışa çağıracak. Bunu kabul edin ve onun yanına gidin. Kendisiyle dalışı gerçekleştirin. Dalış sonrası Judy sizi kulübeye davet edecek, bunu kabul edin. Judy ile kulübedeki banyoda konuşurken onunla ellerinizi birleştirin ve onu öpün. Devamında ilişkiye gireceksiniz. Sabahında Judy iskelede oturuyor olacak, burada olumlu konuşun ve ilişkinizi güçlendirin.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    River Ward

    River ile ilişkiye girebilmeniz için karakterinizin kadın olması gerekli, erkek karakterler ilişkiye giremez. Kendisiyle ilişkiye girmeniz için aşağıdaki şeyleri yapmanız gerekiyor:

    Peralez'lerden aldığınız İtirazım Var görevi ile kendisiyle tanışıyorsunuz. Bu görevi almak için ilk önce Savaş Zamanı görevini tamamlamanız gerek sonrasında Elizabeth Peralez'den bir arama alacaksınız ve bu görev size verilecek. Bu görevi istediğiniz şekilde tamamlayabilirsiniz, tercihler bir şeyi değiştirmiyor.

    Sonrasında River'ın yan görevi Av gelecek. Bu görev İtirazım Var'dan birkaç gün sonra River'ın araması sonrası verilecek. Görevde River'ın kayıp yeğeni Randy'i aramaya girişeceksiniz bunun içinde onu kaçıran kişinin rüyalarının BD'sine erişmeniz gerek. Bunun için bu BD'nin tutulduğu yere gizlice girecek ve burada bu dosyanın tutulduğu yeri bulacaksınız. Dosyayı aradığınız esnada River'ında arkadaşı olan Dr. Packard gelecek burada River'a arka çıkın. Sonrasında buradan ayrılacaksınız ve Randy'nin kız kardeşi Joss'un evine Randy'nin eşyalarına bakmaya gideceksiniz. Burada Randy'nin eşyalarını inceledikten sonra kilitli dolabı ve yatağının altındaki bilgisayar gözünüze çarpacak. Kilitli dolabın anahtarı mutfaktaki duvar rafında bulunuyor, orada bulabilirsiniz. Bilgisayarı şifresiz açabilmek için Zeka niteliğinin en az 9 olması gerekiyor eğer değilse Randy'nin kaldığı yerdeki kayıt cihazını çalıştırın ve parolayı öğrenin. Bilgisayarı açtıktan sonra tüm mesajları okuyun ve dosyaları inceleyin. Sonrasında Ağ sekmesinden gereken internet sitesine girin ve devamında dosyalardaki çizgi filmi izleyin. Burada kaçıran kişinin BD'sine erişim için bir kaynak elde edeceksiniz ve River Dr.Packard'ı arayacak. Sonrasında Joss'un yanına yemek yemeye gideceksiniz, burada River'a Randy'i arayışında yardım edeceğini söyleyin yoksa şansınızı kaybedersiniz.

    Devamında birkaç saat uyuyacaksınız. River sizi uyandıracak ve 3 tane Beyin Dansına art ardına gireceksiniz. Bu beyin danslarında Randy'i kaçırana dair izlere ve nerede tuttuğuna dair ipuçlarına ulaşacaksınız bu yüzden iyice inceleyin. Her şeyi doğru inceleyip ipuçlarını çıkardığınızda kaçıran kişinin yerini belli edeceksiniz. Ola ki yeteri kadar ipucu bulamadınız yerin Edgewood olduğunu tahmin edin. Yanlış yere giderseniz Randy'i kurtaramazsınız ve görev de ilişki de çöpe gider.

    Edgewood çiftliğine gidip Randy'i kurtarın. Sonrasında aranızda bir konuşma gerçekleşecek burada River'a yakınlık gösterin ve ona yardım edeceğinizi net bir şekilde dile getirin.

    Av görevinden birkaç gün sonra River size mesaj atacak ve River'ın Peşinde görevini verecek.

    Sizi aramasını bekleyince arayınca isteğini kabul edin. Görev esnasında River'ı öpme şansı geldiğinde öpün. Devamında ilişkiye gireceksiniz ve geceyi beraber geçireceksiniz. Sabah olduğunda da ondan hoşlandığınızı söyleyerek ilişkinizi güçlendirebilirsiniz.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Rogue

    Rogue ile ilişkiye girerken beden kendi kontrolünüzde olmadığından karakterinizin cinsiyetinin bir önemi yok. İlk olarak Tenya görevini tamamlamanız gerekiyor. Bu görev belli ana görevler sonrası karşınıza geliyor ve Johnny ile konuşuyorsunuz. Tenya görevi Hanako ile buluşmanız sonrasında sonlanıyor ve Johnny sizi bir otel odasına götürüyor. Orada sizden Smasher'ı ortadan kaldırmak için yardım istiyor ve Rogue'a gitmenizi söylüyor. Rogue'a gittiğiniz zamanda kontrolü kendisine vermenizi istiyor, bunu kabul edip Ben de Varım görevini başlatmanız gerekiyor.

    Ben de Varım görevi sonunda Johnny'nin cesedinin atıldığı yerde onunla bir konuşma gerçekleştiriyorsunuz. Burada konuşmanın sonunda Johnny sizden Rogue aramanızı istiyor ve onu sinemaya götürmek istediğini dile getiriyor. Bu konuşmada belli bir diyalog ilerleyişi yok fakat gizli sonu da mümkün kılan şu diyalog sırasını takip ederseniz kaçırma şansınız kalmıyor:

    [Johnny'nin baş harflerini kazı.] Halledelim şu meseleyi.
    "Hayatımı Kurtaran Adam"
    Yok, onu da mahvettin.

    Benden ne istiyorsun?
    Tamam ama çoğu ikinci şans gibi, bu senin son şansın.
    Başta *** kafalının tekiydin.
    Dostlarımı yüzüstü bıraktım derken...
    Smasher işinden çok etkilendi.
    Tamam, Rogue'u ararım.

    Bu konuşmadan sonra Ben de Varım görevi bitiyor ve Zehir Zemberek Sevmek görevini alıyorsunuz. Bu görevi Rogue'u arayarak başlatıyor ve onu sinemaya götürüyorsunuz. Burada yine belli bir diyalog rotası yok ama ona Johnny için önemli olduğunu gösteren diyalogları seçmenizi tavsiye ederim. Konuşma sonrası ilişkiye giriyorsunuz ve oyunun sonunda kendisini yardıma çağırabiliyorsunuz.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Kerry Eurodyne

    Kerry ile ilişkiye girebilmeniz için erkek bir karaktere sahip olmanız gerekiyor. Yapmanız gereken ilk şey Zehir Zemberek Sevmek görevi sonrası Johnny'i takip etmek ve Yuvarlanıp Gidiyoruz görevini başlatmak. Bu görevde Kerry'nin evine gidiyor ve onunla tanışıyorsunuz. Görev esnasındaki tercihlerin ilişkiye bir etkisi yok.

    Bu görev sonrası Kerry size İkinci Çatışma görevini veriyor, aynı şekilde tercihlerin bir etkisi yok. Bu görevin bitiminde direk A Like Supreme görevi alıyorsunuz ve tercihlerin etkisi olmuyor. Bu görevden birkaç gün sonra Kerry sizi arıyor ve İsyan! İsyan! görevini veriyor. Bu görevi de istediğiniz şekilde tamamlayabilirsiniz.

    İsyan! İsyan! görevinden bir veya birkaç gün sonra Kerry size mesaj atarak paranızı yolladığını söylüyor ve Duymak Bile İstemiyorum görevini veriyor. Bu görevdeki tercihlerin de bir etkisi bulunmuyor.

    Bu görevden yaklaşık bir hafta sonra Kerry sizi arıyor ve Kır Zincirleri görevini veriyor. Burada terasta onunla konuşurken şu diyalogları seçmeniz gerekli:

    Baş başa kaldık sonunda.
    Bana her şeyi anlatabilirsin.
    Bak, dediğini başarmışsın işte.
    Belki de artık korkman gerekmiyordur.
    Kerry'i Öp

    Bu görev bitiminde son tercihe kadar birebir yapmazsanız ilişki şansınız kalmıyor. Devamında yine aynı şekilde yaklaşık bir hafta sonra Kerry sizi arıyor ve Teknede İki Kuple görevini veriyor. Bu görevde Kerry ile tekne yolculuğuna çıkıyorsunuz, görevin başında seçme şansınız var kabul etmezseniz ilişki şansınız biter.

    Tekne turuna onunla beraber oturmayı kabul ederek başlıyorsunuz. Kerry bir süre gitarını çalıyor ve sonrasında ayağa kalkıp geminin altını üstüne getirmeyi teklif ediyor. Burada "Hadi biraz dağıtalım!" seçeneğiyle ona katılın. İçeri girdiğinizde Kerry'e katılın ve "Teknenin ağzına *** o zaman!" seçeneği ile tekneyi parçalamaya başlayın. Devamında Kerry sizden yardım isteyecek önceki görevde tercihleri doğru yaptıysanız ilişkiye girme seçeneğine sahip olacaksınız. İlişki sonrası gemiden atlayıp sahile çıktığınızda ona sarılır ve sizi bırakmasına izin verirseniz oyun bittiğinde Panam, Judy, River gibi onu da arayabilirsiniz.



    ______________________________________

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Oyunun Sonları


    Bu bölümde oyunun sonları ve nasıl alındıklarını bulacaksınız bu yüzden okurken dikkat edin.

    Oyunda menuye girdiğinizde sizi üç farklı yüzdenin karşıladığına dikkat etmişsinizdir. Bu yüzdeler oyundaki 3 farklı şeyi temsil ediyor ve aldığınız sona göre değişiyor, aldığınız sonu etkiliyor.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Bu yüzde sizin oyundaki saygınlığınızı ve namızını temsil eder. İş bitirici görevleri yaptıkça artar, bazı durumlarda buna özel diyaloglarda alırsınız. Oyunun sonuna etki etmez ama aldığınız sona göre yüzdesi değişir.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Bu yüzde Johnny ile aranızdaki ilişkiyi temsil eder. Oyundaki tercihlerinize göre özellikle Ben de Varım görevindekilere göre şekillenir ve oyundaki gizli sonu alıp alamayacağınızı belirler. Bu eğer %70 olursa gizli sonu kesin bir şekilde alma şansınız olur.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Bu yüzde V'nin ne kadar ömrünün kaldığını temsil eder. Üçlü arasındaki en etkisizi budur zira oyunda hikaye ilerledikçe ilerler, aldığınız sona göre de değişir. Ne sona etki eder ne de alabileceğiniz son tercihlerine.

    Aşağıda oyunun 5 farklı sonu ve nasıl alacağı bulunuyor, inceleyip doğru adımları takip ederek hepsini alabilirsiniz.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Panam ve Aldecaldolar Sonu

    Bu sonu alabilmek için Panam'in tüm görevlerini yapmalı ve hikayesini tamamlamalısınız. Hangi görevler olduğunu aşağıdan öğrenebilirsiniz:

    Fırtınada At Koşturanlar
    Dostlarımdan Yardım Eli
    Yolların Kraliçesi

    Bu görevleri tamamladığınızda Panam'in hikayesini bitirmiş oluyorsunuz ve Misty'nin terasında Johnny ile nasıl hareket edeceğinizi tbelirlediğinizde "Panam'den yardım isteyeceğim." seçeneğine sahip olacaksınız. Panam ile romantik ilişkiye girdiyseniz de onu burada arayabilirsiniz.

    Panam'i arayıp ondan yardım ettiğinizde hap alacak ve Johnny ile bir süreliğine konuşamayacaksınız. Burada Panam ve Aldecaldolar ile sırasıyla şu görevleri yapacaksınız:

    Anca Beraber, Kanca Beraber
    Ölümle Burun Buruna
    Canavarın Midesinde

    Bu görevlerden sonuncusu Canavarın Midesinde görevinde Mikoshi'ye gireceksiniz ve Alt'ın yardımıyla yine siber gerçekliğe geçeceksiniz. Burada Rogue ve Gizli Son'da olduğu gibi iki farklı seçeneğiniz var. Bedeni kendiniz almak isterseniz Panam ile yeni bir haya yelken açacak ve Yıldız sonunu alacaksınız. Bedeni Johnny'e bırakırsanız Denge sonunu, bu sona Panam ile gitmek sonu değiştirmiyor.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Arasaka ile Anlaşma Sonu

    Bu sonda Hanako'nun teklifini kabul edip Yorunobu'nun işlediği cinayete karşı tanıklık yapıyorsunuz ve karşılığında Hanako size kurtuluşu vaat ediyor. Bu sonu almak için Misty ile çıktığınız terasta Johnny ile konuşurken "Arasaka'ya güvenmek riskli olabilir ama buna değer." diyaloğunu seçmeniz gerekiyor. Sonrasında Johnny size emin olup olmadığınızı soruyor ve olduğunuzu söylüyorsunuz. Devamında hap alıyorsunuz ve Hanako'yu arayarak bu sonu başlatıyorsunuz.

    Hanako bir yerde hapsedildiğini söylüyor ve sizden yardım istiyor. Yardım etmeniz içinde size birilerini yolluyor. Burada kimin geleceği Bul ve Yok Et görevinde ne yaptığınıza göre değişecek. Eğer Takemura'yı kurtardıysanız o gelecek, kurtarmadıysanız Hellman gelecek. Takemura'yı nasıl kurtaracağınızı Çeşitli Bilgiler başlığını inceleyerek öğrenebilirsiniz.

    Burada gelen kişiyle beraber Hanako'yu kurtarmaya gidecek ve bir dizi görev yapacaksınız, görevler bunlar:

    Son Dokunuş
    Mutlak Ölümsüz
    Aklım Nerede Benim?

    Mutlak Ölümsüz görevinde eğer Risk Almak Yok görevi esnasında Oda'yı öldürmediyseniz o da size yardım edecek. Son görev Aklım Nerede Benim'de Arasaka sizi kurtarmayı deneyecek ama vücudunuz fazla hasar aldığından geri dönülemez noktada olacaksınız ve 6 ay ömrünüz kaldığını öğreneceksiniz. Bu yüzden Takemura veya Hellman'dan biri gelip size iki farklı seçenek sunacak. Ya size uygun beden bulunana kadar Mikoshi'ye aktarılıp orada bekleyeceksiniz ya da Night City'e dönüp kalan ömrünüzü yaşayacaksınız.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Rogue Sonu

    Bu sonu seçebilmek için ilk önce Johnny'nin Ben de Varım ve Zehir Zemberek Sevmek görevlerini tamamlamanız gerekiyor. Bu görevleri tamamladıysanız Misty'nin çıkardığı terasta "Rogue'la gidip bu işi halledin." seçeneğine sahip olacaksınız ve bunu seçerseniz bedenin kontrolünü Johnny'e bırakacaksınız.

    Kontrolü Johnny'e verdiğinizde direk Afterlife'a gideceksiniz ve Rogue ile konuşarak planınızı yapmaya başlayacaksınız. Planı yaptıktan sonra aşağıdaki görevleri yapacaksınız.

    Çanlar Kimin İçin Çalıyor
    Cennet Kapılarında

    Bu görevlerin bitiminde Alt'ın yardımıyla Mikoshi'ye gireceksiniz bu seferki fark burada V değil Johnny olacaksınız. Yani burada vücudu tutmayı seçtiğinizde aslında Johnny'e vereceksiniz, bırakmayı tercih ettiğinizde V alacak. V alırsa Güneş sonunu alacaksınız, Johnny'de kalırsa Denge sonunu alacaksınız.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    Gizli Son(Sen, Ben, Arasaka Kulesi)

    Bu sonu alabilmeniz için Nocturne Op55N1 görevine kadar bazı şeyler ve tercihler yapmanız gerekecek. İlk olarak Tenya görevini tamamlayacaksınız, bunu otomatik olarak tamamlıyorsunuz. Bu görev oyunda karşınıza 4 defa çıkıyor ve her defasında Johnny ile konuşarak onu dinliyorsunuz. Bu görevde yaptığınız tercihlerin sona etkisi yok fakat tavsiyem hap, tek seçenek olana kadar almamanız ve sonuna kadar Johnny'i dinleyip mümkün olan tüm diyalog seçeneklerini seçmeniz.

    Dediğim gibi 4 farklı görevden sonra Johnny ile konuşuyorsunuz. Bunlar şu görevler:

    Otomatik Aşk görevi bittikten sonra Clouds'un dışında yaptığınız konuşma
    İletim görevi sona erdiğinde kilisenin yanında yaptığınız konuşma
    Savaş Zamanı görevinde Hellman sorgusu sonrası yaptığınız konuşma
    Bul ve Yok Et görevinde Hanako Arasaka ile yaptığınız görüşme sonrası konuşma

    Bu 4 konuşma gerçekleştikten sonra Johnny sizi Pacifica'da bir otel odasına götürüyor. O odada Johnny'nin zamanında hayatını kurtaran arkadaşının künyesini ve tişörtünü alıyorsunuz ve burada Johnny sizden Adam Smasher'ı ortadan kaldırmanızı istiyor. Bunu son isteği olarak dile getiriyor ve kontrolü kendisine vermenizi istiyor. Kendisi kontrolü aldığında Rogue ile konuşmayı ve Smasher'ın peşine düşmeyi planlıyor. Burada isteğini kabul edin.

    Bu isteği kabul ettiğinizde Ben de Varım yan görevi açılıyor ve bu son için gereken tercihleri almaya başlıyorsunuz. Afterlife'a gidip kontrolü Johnny'e verdiğinizde bir iz buluyor ve Smasher'ın peşine düşüyorsunuz. Görevin sonunda Johnny'nin cesedinin atıldığı yere gidiyorsunuz. Burası kırılma noktası ve aşağıdaki diyalog seçimlerini yapmanız gerekiyor bilhassa kalın yazılı olanları:

    [Johnny'nin baş harflerini kazı.] Halledelim şu meseleyi.
    "Hayatımı Kurtaran Adam"
    Yok, onu da mahvettin.

    Benden ne istiyorsun?
    Tamam ama çoğu ikinci şans gibi, bu senin son şansın.
    Başta *** kafalının tekiydin.
    Dostlarımı yüzüstü bıraktım derken...
    Smasher işinden çok etkilendi.
    Tamam, Rogue'u ararım.

    Görevi bu diyalogları seçerek sonlandırdığınızda Rogue'yi sinemaya götürdüğünüz Zehir Zemberek Sevmek görevi açılıyor. Bu görevi yapmalı ve kontrolü Johnny'e vermeniz gerekiyor.

    Rogue ile olan görevi yaptıktan sonra Johnny size Samurai grubundan arkadaşı olan Kerry'nin yanına gitmenizi söylüyor ve bu da Kerry'nin yan görev dizisini açıyor. Bu görevlerin hepsini yapmanızı tavsiye ederim fakat istemiyorsanız arayüze girdiğinizde Johnny ile ilişkinizi temsil eden Samurai sembolünün %70 olduğundan emin olana kadar yapın zira bu %70 olduğunda gizli sonu alabiliyorsunuz. %50'de görenler de varmış fakat işi riske atmayın.

    Gereken yan görevler tamamlandıktan sonra sıra geri dönüşü olmayan nokta, Nocturne Op55N1 görevine geliyor. Bu görevde bir noktada Misty'nin terasına çıkıp Johnny ile baş başa kalacaksınız. Burası oyunun sonunu seçtiğiniz yer. Gizli sona giden tercih hemen belirmiyor, belirmesi için Johnny ile burada hiçbir laf etmeden en az 5 dakika oturmanız gerekiyor. Gereken süre geçtikten sonra Johnny size "Sen, Ben, Arasaka Kulesi" teklifini yapıyor ve bunu seçerseniz gizli sona, efsane olmaya gidiyorsunuz.

    Bu tercihi seçtiğinizde Johnny ile Arasaka kulesini tek başınıza basmaya gidiyorsunuz. Hazırlıklı gidin otokayıt dışında kayıt alamıyorsunuz ve düşmanlar zorlu ve fazla sayıda oluyor. Bu görevde ölürseniz ona göre de bir son var ama kötü son. Burada ölmeden Mikoshi'ye vardığınızda Alt'ı buraya bağlıyorsunuz ve siber gerçekliğe geçiyorsunuz. Burada size iki farklı seçenek sunuluyor. Ya bedene kendiniz döneceksiniz ya da bedeni Johnny'e bırakacaksınız.

    Bedeni kendiniz alırsanız efsane olursunuz ve Güneş sonunu alırsınız. Bedeni Johnny'e bırakırsanız Denge sonunu alırsınız.

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    İntihar

    Bu sonu almak için özel bir şey yapmanıza gerek yok. Misty'nin terasında oyunun sonunu belirleyen bir tercihi yaptığınızda Johnny size emin olup olmadığınızı soruyor. Burada "Her şeyi akışına bıraksak daha iyi." seçeneğine sahip oluyorsunuz. Bunu seçerseniz intihar ederek oyunu bitiriyorsunuz.


    ______________________________________

    BlogKaan Tarafından Hazırlanan Türkçe Altyazılı Bütün Hikaye - Video Serisi





    ______________________________________





    SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

    MİNİMUM:
    İşletim Sistemi: Windows 7 or 10
    İşlemci: Intel Core i5-3570K or AMD FX-8310
    Bellek: 8 GB RAM
    Ekran Kartı: NVIDIA GTX 780 or AMD RX 470
    Depolama: 70 GB kullanılabilir alan
    İlave Notlar: SSD recommended


    ÖNERİLEN:
    İşletim Sistemi: Windows 10
    İşlemci: Intel Core i7-4790 or AMD Ryzen 3 3200G
    Bellek: 12 GB RAM
    Ekran Kartı: NVIDIA GTX 1060 / 1660 Super or AMD RX 590
    Depolama: 70 GB kullanılabilir alan


    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber



    VİDEOLAR

    Tüm videolar için:
    https://www.youtube.com/c/CyberpunkGame/videos

    Oynanış Videoları



    Diğer Fragmanlar



    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • daha önce de söylemiştim, insanlarınki bahane diye

    - hem türkçe değil hem oyun dandik ehih ehü vermiyorum para ehü
    + türkçe ve kaliteli hikayesi olacağı kesin oyun çıkar, birçok ülkede 60 dolar iken senin ülkene özel 40 dolardan satar
    - ahua ahua 30 dolar olsa alırdım ama olmazzz 30 dolar olsun olmaz
    + 30 dolar yapar
    - ahua ahua 180 lira bi oyuna verilir mi ya çok
    + 60 lira yapar
    - ya 60 liraysa iyi bir oyun değildir


    neden 180 değil de 250ymiş. 180 olsa alacaksın sanki. kimi kandırıyorsan

    Cyberpunk 2077 Oynama rehberı (Ortalama  IQ'su 100 olan insanın yapacağı)

    1: Oyunda performans sorunu var. Aşırı derecede bug var.

    Cözüm: Oyun hataları giderilene kadar beklemek. Ortalama 15 gün ile 2 ay arası.

    2: 4K - Rtx fulleyince kasıyor.

    Cözüm: Rtx kapat. 4K yerine 2K veya full Hd oyna. Zaten 4 -5 sene oncesıne kadar butun oyunları 1080p oynuyordun neyse ;) Rtx ayarlarını kıs. DLSS destegını ac. - Golgelendırme - AA - Msaa tarzı ayarları ıstedıgın fpsyı alana kadar dusur.

    3: Bır Gta degıl.

    Cözüm: Dogru haklısın. Gıt GTA oyna. Zaten adamların derdı Gta tarzı oyun yaratmak degıl.

    4: Ilk ıkı saat benı sarmadı.

    Cözüm: Oyunu Steam uzerınden ıade et.

    5: Grafikler beklediğimin altında.

    Cözüm: Ustunde olsa şaşardım. Grafik modlarını bekle. Oyunda mod desteği eklenecegi soylenıyordu.

    6: Sex - Cınsellık abartmıslar.

    Cözüm: Oyunu satın alma. Satın aldıysan ıade et. Ya da görmezden gel. Kımse sana zorla +18 (cinsellik barındıran) oyun satmaya calısmıyor.

    7: Vurus hıssıyatı zayıf.

    Cözüm: Yapacak bır sey yok. Vurus hıssıyatı daha yuksek oyunlar oyna.

    8: Oyun copse konuda durmanın manası yok. Gerizekalımısın ? Begenmedıgın bır sey uzerıne saatlerce tartısıyorsun?? Vaktını keyıf aldıgın bırseyle degerlendır ;)

    Evet... oyunun bug cenneti olduğuna kanaat getirdim, cyberpunk subredditine bakarsanız her saat yenileri gönderiliyor ve hiçbiri birbirinin aynısı değil. Temelinde early access olan bu oyuna paranızı şimdilik cebinizde tutun diyorum.


    İşte örnekler


    CyberCena 2077

    oyunun boss'larından biri (!)



    yağmurun sadece ekran filtresi olması



    çıldırmış palmiye ağacı (dikkat epilepsi tetikleyebilir)



    (yani buna diyecek söz bulamıyorum ayıptır arkadaş 2008 yapımı gta 4'de bile böyle birşey göremezsiniz.) araçların 2d görüntüsü, ayrıca kafayı yemiş yayalar



    çalacak araba beğenmiyorsanız bunu deneyin



    oyunun rezalet polis spawning sistemi



    şahane driving Aİ



    hulk cameo yapmış oyunda sanırım


    Korsan emek hırsızlığıdır , ben iki yüzlü düşünceye sahip olan insanları sevmem . Özde müslüman ama hırsızlık ama kul hakkı ama vs vs vs dendiğinde sesi çıkmıyorsa . Bile bile hırsızlığı yapıp bunu da alenen söylüyorsa . Hem günah işliyor , hem de suç işliyor . Kimse sizin özel hayatınızda neyi nasıl yaptığınızı burada sormuyor , ama bu forumun bir kuralları var . Diyor ki korsanı özendirici şeyler yazamazsınız . Sizler geliyorsunuz şöyle yapacağım böyle yapacağım . Güzel kardeşim ne yapıyorsan yap burada yazma , durumun yoktur alamıyorsundur anlıyorum ama ben korsan oynayacağım yazmanız açıkça söylüyorum suçtur .

    Tamam Türkiye'de ispatınızı yaparsanız davayı açarsanız kişiler ceza alıyor ancak . Bununla da insanlar uğraşmak istemiyorlar , bazı yasal süreçlerden dolayı . Neden ABD de ve Avrupada korsan tüketimi çok az çünkü yasaları var adamların ve devlet bu işin üstüne düşüyor .

    Yurtdışındayken neler yaşandığını , gerekli mercilerin nasıl davrandığını bilen birisiyim . Yurtışında ki insanlar anasnın karnında herşeye saygılı , tüm kurallara ve kanunlara uyacak şekilde programlanmış bir şekilde doğmuyorlar . Yasal süreci var , kafasında tartıyor benim başıma ne gelir diye bakıyor canım yanacak vaz geçiyor . Olay bu ...

    Talha ne demiş , Mehmet ne demiş , Ozan şunu demiş bunlar bizi ilgilendirmiyor . Bu insanlar karar verici merci değiller . Yorum yapmışlar o yaptıkları yorum onları bağlar , sizler herkesin söylediğini doğru kabul edip onların peşine takılırsanız o sizin bileceğiniz iş olur . Bana sorarsanız çok gereksiz bir laf etmiş .


    Adamın 1 birim parası senin şuan 5,8 birim paran ediyorsa , o adam sana tamam kardeşim senin paranda 1 benim paramda 1 demez . Çünkü hayır kurumu değil karşınızdakiler birer şirket . Biz ülke olarak üretmez isek ALLAH göstermesin bugün 5.8 olan kur yarın 10 olur , bizler o adamların ürettiği içeriği banane kardeşim bana 100 TL ye satacaksın diyemeyiz . Onu diyecek merci başkası çünkü .

    Şöyle bir örnek vereyim hırsızlık dedim ya korsan için . Patates soğan 8-9 TL iken bolca patates alıp yiyebildiniz mi ? Hayır ucuzlamasını beklediniz ya da ihtiyacınız kadarını alabildiniz . Pazarcı arkasını döndüğünde poşetlere 3-5 patates atmadınız değil mi ? Çünkü yakalanırsanız sonuçlarını biliyorsunuz .

    Bu işler böyle önce insan kendisine dürüst olacak , benim cebimde para yok yoldaki arabayı beğendim çalayım ben onu . Arabanın fiyatı 100 TL olsaydı Mehmet öyle söyledi .

    Ne kadar mantıklı değil mi .

    İyi forumlar .

    Redditte sızdırılıp, silinen, yapımcılardan bir tanesinin olayın arka planına dair söyleşilerini konu alan yazıdan, Türkçeye derleyeyim dedim... (Olaydan forum ahalisini haberdar eden @Hudson51 ve @BlackBeast'e gamespot linkini paylaştığı için teşekkür ederim)


    -Üzerinde onlarca defa çalışılıp, hazır edildikten sonra, tepedekilerden bir tanesinin gelip "yok ya bu olmamış" demesi ile oyundan çıkarılan sürüsüne bereket görev var.


    -Kimsenin tanımadığı, doğru düzgün bir şey yazıp çizdikleri bile görülmeyen, firmaya sırf yöneticiler tarafından güveniliyor diye bir sürü eleman alınmış. Pek çok kod baştan yazılmış, yada tamamen silinmiş (bitmiş olmasına rağmen) (top dog diye hitap ediyor yöneticilerine buradaki yapımcı arkadaş)


    -PS4 ve Xbox kodları, artık ayrı ayrı geliştiriliyor, PS5 kitinin ne kadar iyi olduğuna değinilmiş, Sony PS5'in geliştirme kitleri için bayağı iyi iş çıkarmış, onun üstünde de çalıştıklarından bahsetmiş.


    -50.000 (elli-bin) satır diyalog oyundan çıkarılmış !!!! Oyunda açamadığımız kapalı-kilitli kapılar, ana görevin orjinal uzun hali derken bu rakam totalde oyundan çıkarılan diyaloglara denk hale gelmiş. (yapımcılar oyun uzun olursa millet bitirmez demiş, ki bunu röportajlarında da dile getirdiler, bu kadar saçma bir şey olabilir mi)


    -Pek çok içerik, önümüzdeki sene çıkacak olan DLC için ana oyundan koparılmış.


    -Vampire the Masquerade'e benzeyen, malkavian/nosferatu temasına yakın bir Alt-şehir dizayn edilmiş, ve her şey hali hazırda çalışıyormuş. Üsttekilerden bir tanesi gelip, "çok çirkin çıkarın" demiş ve çıkarılmış.


    -Keanu'dan nefret etmek istemdiğini belirtip, orjinal Johnny'nin kafayı kırmış, deli dolu, hafif psikopat, tam bir rock-yıldızı edasında olduğunu söylüyor. Ve bu rol için Cillian Murphy orjinalinde düşünülmüş. Keanu rol için bayağı pasif kalmış, ama olan olmuş. Kişiliğine hayran kalmış, ama oyunculuğuna o kadarda değil...


    -Etrafta çete üyelerinin bir birine girdiği, durup izleyebileceğiniz olayları gerçekleştirecek bir yapay zeka yazılmış. Etrafta pek çok uyuşturucu kullanan çocuk varmış. Bir rahip ve hale-krishna (mantra zırvaları) ile ilgili oldukça radikal yazılmış görevler varmış. Totalde bunların hepsi ya oyunu kompleksleştirdiği için yada en basitinden "sansür" yeyip oyundan çıkarılmış.


    -Max Tac ile ilgili oldukça ilginç görevler yazılmış, bir görevde polis tarafından onun yerine geçmemiz teklif ediliyor ve Max Tac'lerin karargahına girebilme şansımız oluyormuş, nasıl işledikleri, neler yaptıklarına dair bakış atabilecek iken, oyunu dallandırıp budaklandırdığı için yine oyundan çıkarılmış.


    -Oyunda pek çok sığınak, lağım kanalı gibi girilebilir lokasyonlar, bunlarla ilgili lootlar ve ufak yan görevler oyundan çıkarılmış.


    -Söyleşinin geri kalan kısmında yapımcı, aslında bu kötü çıkışın bir nebze iyi olduğunu, çünkü firmada soğuk duş etkisi yarattığını, yöneticilerin ne halt yediklerini anlamaları için güzel bir fırsat olduğunu belirtip, önümüzdeki aylarda firmada çalışacak arkadaşları için üzüldüğünü, çünkü "ben size söylemiştim" diyemeden tekrar o masalarda, yöneticilerin günahının bedelini çekeceklerini söylemiş.


    -Firmada pek çok işten çıkarma hazırlığı yapılıyormuş. Sony japonya analarını bellemiş :))) Bayağı haşlamış bunları. Bizim firma politikamız ile tamamen ters bir iş yaptınız diyerek. Ayrıca inanılmaz sayıda geri iade isteği ile uğraşıyormuş firma. Şirket içerisindeki moral bu güne kadar varolan en düşük seviyesindeymiş (aman ne süpriz)


    Not: Ben burada, oyunu savunup milleti çileden çıkaran arkadaşları, özür dilemeye davet ediyorum. Görünen köy kılavuz istemiyordu, bunlar zorla elimize kılavuz tutturmaya çalıştılar, bunlar o köyün halini bile bile burada insanlara saldırıp, firmayı bu kadar eksiğine rağmen savundular. Eğer içlerinde hasbel kadar mertlik kaldı ise, kalkıp özür dilerler. Bizlere bir yalan söylendi ve sizler bunun elçisi oldunuz. Bu konuda ne diyeceksiniz ?

  • biraz daha ayrıntılı bilgi:

    ''CD Projekt'in bugünkü konferansında yeni RYO oyunu resmi olarak duyuruldu. William Gibson'ın ve Bruce Sterling'in 1988'de kaleme aldığı Cyberpunk, AAA kalitesinde bir oyuna dönüşüyor! Andrzej Sapkowski'nin eseri Witcher'ın oyun halini hepimiz bildiğine göre Cyberpunk için nefeslerimizi bugünden tutabiliriz!

    Yapımcı ekip oyunun "yetişkinler için yetişkin bir RYO" olarak tanımlıyor. Fütüristik bir dünyada gerçekçi ve ölümcül bir macera sunacak olan oyun lineer olmayacak, pek çok sınıf içerecek, pek çok silah-cephane barındıracak, güçlendirmeler, implantlar ve yüksek teknolojik silahlara ev sahipliği yapacak. 1990'da yapılan ilk oyunun yaratıcısı Mike Pondsmith, CD Projekt Red'in bu olgunluktaki, distopik hissi veren oyunu yapabileceklerini gördüklerini ve beraber, herkesin beklediği Cyberpunk oyununu geri döndüreceklerini söyledi.''

    kaynak:http://oyungezer.com.tr/haberler/1-yeni-oyunlar/9356-cd-projektin-yeni-oyunu-belli-oldu-cyberpunk




  • Oh oh oh derim başka bir şey demem :)
    Bu haberi bekliyordum bende, iş güç, diablo derken unutmuştum açıklama yapacaklarını.

    CD Projekt'ten babam çıksa yerim. Hele Cyberpunk Rpg ise çiğ çiğ yerim :) 2013 sonu veya 2014 başı çıkar en erken bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 30 Mayıs 2012; 22:25:14 >
  • Bugün de baya cyberpunk hakkında konuşmuştuk Shadowrun konusunda bu haber üstüne cila oldu ha şöyle biraz artsın şöyle oyunlar da günlerimiz hangisini oynıcagımızı secmekle gecsin:)

    hatta william gibson'dan alıntı ypamıştım ooo cd project'in ajanı mıyım yoksa :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utku191 -- 30 Mayıs 2012; 22:46:10 >
  • Ben de şunu ekleyeyim elemanların sözleri oyunla ilgili;

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber


    1. Büyüklere RPG olacak :) Gerçekçi, sert, olgun müthiş zengin bir gelecek teması üzerine kurulu.
    2. Detaylı ve canlı, çizgisel olmayan bir hikaye,
    3. Masa üstü RPGsine dayalı gelişmiş oyun mekaniği,
    4. Değişik karakter sınıfları,
    5. Devasa miktarda silah, upgrade, sibernetik implant ve yüksek teknolojik oyuncak çeşitliliği,
    6. Gelecek temalı RPGler için yeni standartları oluşturacak süper bir oyun tecrübesi.

    Adamlar çok iddialı geliyor, tek diyeceğim bedenim ve ruhum hazır :) Ön sipariş açıksa basayım parayı direkt.

    Eklenti: Oyunun baz alacağı kitapta aha budur;

    Cyberpunk 2077 (Çıktı) [PC ANA KONU] | Türkçe Rehber



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 30 Mayıs 2012; 23:22:36 >




  • Vallaha CD Projekt'in vaatleri boş çıkmaz bu adamlara güvenim sonsuz Ve yine Rpg dünyasında çığır niteliğinde bir oyun gelebilir verdikleri sözlere bakarsak
  • Güzel olacak gibi duruyor
  • CD Projekt diyorsa doğrudur.

    Wasteland 2 ooooo

    Shadowrun Returns oooooooo

    Cyberpunk ooooooooo

    valla deli yıl olacak 2013

  • CDPR nin bizlere teşekkürü :)

  • deus ex gibi sanırım...
  • Kimse optimizasyondan bahsetmemiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hacıkafir

    Kimse optimizasyondan bahsetmemiş.

  • CD Projekt Bu Oyundada Tutturursa Bu adamlar Tutulamaz olur
  • Deus Ex 1'in bıraktığı yerden devam ederlerse süper olur; yapay zekaya özellikle umarım özen gösterirler. Onun haricinde distopik temalar içeren oyunlara özel ilgim hep olmuştur. 2013'de çıkması zor bence 2014ü rahat bulur gibime geliyor.
  • Konferansı izlemek isteyenler varsa ahanda;




    Bu arada oyun Witcher 2 nin kullandığı Red Engine ile yapılacak, gözlerimiz bayram edecek gene. RPGlerde(genel olarak oyunlarda) grafik arama fazla ama CDPR bizi şımartıyor :)

    Mike Pondsmith'in sesi çok fenaymış ^_^
  • oyhş içim bi oyhş oldu

    ilk deus ex gibi efsane bir yapım olacak gibime geliyor. onun gibi de müzikleri olursa (ilk deus ex müziklerini unreal müziklerini yapan besteci yapmıştı yanlış hatırlamıyorsam) dadından yinmez oraya yığılır kalırım. bu herife yaptırsınlar müzikleri mümkünse, ölürüm leaayn


    günde 5 doz dinleyiniz.





  • Deus Ex'in müziklerini yapan şahıslar Alexander Brandon ve Michiel van den Bos ikilisi olarak geçiyor, ama sanırım büyük rol Alexander'da olmalı. Tüm zamanların en iyi müziklerine imza atmışlardır kanımca, kanlı favorimdir, komple ripi arşivimde bulunur

    Ayrıca oyuna tutulmamda çok büyük etken olmuştur, inkar edilemez bir gerçek !

    Multisi esasında çok zevkli oluyor, bilmiyorum hala takılanınız var mı, ama ben birkaç sene evvel fena bağımlısı yapmıştı kedine, gündür en az 1-2 saat girip oynardım.

    Bir tane de benden parça, favori club parçam
    http://www.youtube.com/watch?v=6GwMEukPkqY&fmt=18

    Bu arada konusuzluktan her rpg oyunu o veya bu yolla Deus Ex'e bağlanıyor farkettiniz mi ? Deus Ex başlığımız olmalı !

    Son Edit: Vay be elemanın teki ne güzel elektro gitar cover yapmış Unatco parçasına, harika olmuş:http://www.youtube.com/watch?v=7-rAmHt6pm4&feature=related&fmt=18



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 1 Haziran 2012; 2:46:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wildlove

    oyhş içim bi oyhş oldu

    ilk deus ex gibi efsane bir yapım olacak gibime geliyor. onun gibi de müzikleri olursa (ilk deus ex müziklerini unreal müziklerini yapan besteci yapmıştı yanlış hatırlamıyorsam) dadından yinmez oraya yığılır kalırım. bu herife yaptırsınlar müzikleri mümkünse, ölürüm leaayn


    günde 5 doz dinleyiniz.




    Umarım böyle olur müzikler iyice havaya gireriz bizde. Direkt Blade Runner OFC de kullanabilirler.(plağı var bunun hala bizde )
    Kulağa hoş gelen futuristik müzik yapmak orta çağ melodileri yapmaktan zor bence ama CDPR ye inancımız büyük :)



    Ben de Blade Runner sempatizanlığı yapayım iyicene :)







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 1 Haziran 2012; 9:55:19 >




  • Helal size be.. Her firma sizin gibi olsa biz işi gücü bırakır kendimizi oyun oynamaya adarız herhalde (Neyseki her firma öyle değil). Gelecekte geçen oyunlar her daim itici gelmiştir bana; kalitesi ne kadar iyi olursa olsun. Umarım bu ilgimi çeker. Beklemedeyiz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MoRaCe

    Helal size be.. Her firma sizin gibi olsa biz işi gücü bırakır kendimizi oyun oynamaya adarız herhalde (Neyseki her firma öyle değil). Gelecekte geçen oyunlar her daim itici gelmiştir bana; kalitesi ne kadar iyi olursa olsun. Umarım bu ilgimi çeker. Beklemedeyiz...

    Hocam imzan ile postun pek uyumlu olmamış :) Starcraft'ı gayet çekici bulmuşsun anladığım kadarıyla.

    Şaka bir yana denemediysen Deus Ex' leri denemeni tavsiye ederim. Ön yargılarını kırabilirler bence.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.