Şimdi Ara

çürümeyen cesetlerin sırrı nedir? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
6.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Yeni Türkü

    Firavun cesedi gibi bozulmamış bir sürü ceset sağdan soldan çıkıyor. Link veremem ama internette okudum, adam(araştırmacı gazeteci bilmemne) bu müzeye gitmiş, Bu ceset için firavun diyolar doğru mu? araştırması yapmış . Kapıda ki güvenlik bile bunun gibi bir sürü bozulmamış yada az bozulmuş ceset var. Bu iddia komik demiş. Bendee oranın yalancısıyım ama böyle bir durum var. bilgilendireyim dedim.


    Ben de anlamadım resimdeki adamın firavun olduğunu nerden anladıklarını. Bana sorarsanız firavunla hiç bi alakası yok. Çünkü firavunlar mumyalanıyor zaten.
  • iyide bunun firavun olduğu Kur'an-ı Kerim'de yazıyor; müzede yazmasına gerek yok. onların sadece söz konusu dönemden kaldığını ve bahsedilen yerde bulunduğunu kanıtlamaları yeterli; başka hiçbirşeye gerek yok..
  • iyi de söz konusu dönemde sadece bi kişi mi yaşıyomuş. bi fosil bulununca hemen. aha işte o firavun denebilsin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Lacrima

    iyi de söz konusu dönemde sadece bi kişi mi yaşıyomuş. bi fosil bulununca hemen. aha işte o firavun denebilsin.


    kopardın beni sana katılıyorum doru bi tespit
  • hala mı anlamadın, en başta bekçi demiş orada bir sürü ceset var bu şekilde diye, şu yada bu firavun olmuş hiç farketmez, olayın Mukaddes kitapta anlatıldığı şeklinde icab etmesi nesnelerin önemini ortadan kaldırıyor. anlaman için daha ne yazmalıyım...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _fisico_

    biyoloji derslerinde hep azotun ölü bitkileri hayvanları felan çürüttüğünü ve doğaya geri kazandırdığını okumuştuk, galiba azotla alakalı birşey, biraz araştırmak gerekecek.

    Azot değil, azot bakterileri.
  • Bir canlının bozulmasını sağlayan sadece ortamdaki bakteriler değil aynı zamanda hücre içindeki lizozomlarda bulunan yıkıcı enzimlerdir. Canlının mumyalaşmasını sağlamak için su ve oksijenle ilişiğini kesmek gereklidir. Bu kurutmak veya dondurmak olabilir. Kuru ve soğuk ortamda bakteriler az bulunur ve lizozomlardaki yıkıcı enzimler aktif hale geçemez. Ama sonuç olarak bozulmadan kalmanın iyi birşey olmadığını düşünüyorum yoksa dünya yüzeyi açık hava mezarlığına dönerdi.
  • Bu arada yukarıdaki firavun mumyası hakkında yorum yapmayı unutmuşum. Ama şimdi bir firavun savaşa böyle mi gider. Hani bunun zırhı, silahları ne biliyim firavunluğunu gösterecek bir kolye, takı falan. Ayrıca secdeden ziyade yan yatmış, bacaklarını karnına çekerek pozisyon almış birine benziyor. Bir de şunu hatırlatayım Hz.Musanın ikiye bölerek geçtiği deniz Kızıldeniz değil Süveyş körfezidir. Çünkü denizin karşısında Sina yarımadasına geçmiştir. Bu mumyanın bulunduğu yeri tam olarak bilmiyorum ama Kızıldenizi geçmek yürüyerek en 4 gün sürer. Olayda firavunla beraber yüzlerce insan ölmüş olmalı. Bunun gerçek firavun olduğunu nasıl bileceğiz.
  • o mumya ne zamandır musa a.s'ın peşindeki firavun olarak lanse ediliyor ama firavunun o mumya olduğu hakkında en küçük bir delil yok. firavunun cesedi Allah tarafından vadedildiği gibi ortaya çıkartıldı ama belkide bu çok uzun zaman önce oldu nereden bilinebilir? o dönemlerde herkes mumyalama yapıyordu her taraf mumya dolu o topraklarda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 23 Mayıs 2006; 0:10:03 >
  • Ayıterbiyecisi yazmışki:Bunun gerçek firavun olduğunu nasıl bileceğiz. >herhalde suratına bakarlar firavun diye paketlerler mezarına koyarlar. Kardeşim sabah sabah güldürdün beniallah senide güldürsün.
    kaotika yazmışki: Bir piramidin merkezine yerleştirilen etlerin uzun süre çürümeyeceği ayrıca çelikten yapılmış kesici aletlerin daha dayanıklı hale geleceği iddia ediliyor. Ben buna kesinlikle karşı çıkmıyor olmama rağmen sağlam bilimsel bir kaynak bulamadım. En iyisi günün birinde kendim deneyeceğim> Kendi ağzından dedinya oksijeni kesmek lazım. Piramitlerin merkezinde hava çok azdır.
    Üstüne benim kişisel düşüncem kimse nasıl yaptı o altın maskeyi piramiti vb..'yi nasıl bilmez, insanlık olarak paylaşmazsak yok olmaya mahkumuz saygılar.
  • bi adam karısını camın icine koymuştu.. kadın öle duruyordu nasıl oluyorda çürümüyor ilginc ya..
  • egzantrig dediğin olayı bende görmüştüm. Ama o farklı bir şey, adam karısının vücudunun deforme olmasını nasıl bilmiyorum ama engellemiş. Çok zor olmasa gerek. Shine on açıklar bize bunu bir ara.
    Ama bu bozulmayan cesetler, doğal şartlar altında bozulmuyor. Asıl o ilginç.
  •  çürümeyen cesetlerin sırrı nedir?

     çürümeyen cesetlerin sırrı nedir?



    bu da rahibe bernadette.
    fransa-lourdes' te bir mağarada hz.meryemin bu kişiye henüz çocukken 16 kez göründüğü iddia ediliyor. 35 yaşında ölen bu kişi, 16 nisan 1879 dan beri bu şekilde yatıyor ve her yıl sayısız katolik tarafından ziyaret ediliyor. o mağara da her yıl sayısız katolik tarafından ziyaret ediliyor. geçenlerde national geographicste bu kişinin 3 kez mezarının değiştirildiği, her seferinde bozulmamış olarak bulunduğu, şu an yatmakta olduğu camekana konmadan öncede elleri ve yüzüne mumdan ince bir maske yapıldığı iddia ediliyordu.

    ben programda gördüğüm kadarıyla elleri ve yüzünde mumdan bir maske gerçekten vardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 31 Mayıs 2006; 4:39:30 >
  • Bu konuyu dini yönlere çekmeyin çünkü dini kaynaklara göre şehitlerin cesedinin çürümediğide belirtiliyor.Zaten o yönden bakarsanız açıklanacak birşey yok.Burdaki mesele bilimsel açıklamasının ne olduğudur.


    C4 verdiğin resimleri dün gece yarısı national geographic de gördüm

    Belgeselde genellikle rahiplerin ve rahibelerin cesetlerini incelediler ve bazı yorumlar yaptılar.Mesela birçoğunun cesedinin bulunduğu mekan da nem oranı çok çok düşüktü.Buda çürümeyi yavaşlatıyordu.Ayrıca insan bedeninde ki yağların sabunlaşma dedikleri doğal bir olay sonucu vücut yapısının bozulmadan kaldığını söylediler.Tabi ki sabunlaşma olayının nasıl gerçekleştiği konusunda kesin birşey bilinmiyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: faruk

    C4 verdiğin resimleri dün gece yarısı national geographic de gördüm

    Belgeselde genellikle rahiplerin ve rahibelerin cesetlerini incelediler ve bazı yorumlar yaptılar.Mesela birçoğunun cesedinin bulunduğu mekan da nem oranı çok çok düşüktü.Buda çürümeyi yavaşlatıyordu.Ayrıca insan bedeninde ki yağların sabunlaşma dedikleri doğal bir olay sonucu vücut yapısının bozulmadan kaldığını söylediler.Tabi ki sabunlaşma olayının nasıl gerçekleştiği konusunda kesin birşey bilinmiyor.


    evet bende dün gece tekrarını gördüm

    yalnız diğerlerinin hali içler acısıydı. perişan haldeki cesetleri "bozulmayanlar" adı altında camekanlara koymuş sergiliyorlar. öyle bozulmayacağına bozul daha iyi.

    yalnız bu hatun çok dikkatimi çekti. ama daha sonra bunun da elleri ve yüzüne mumdan bir maske yapıldığını belirttiler. demekki maskeyi çıkartsan altından facia çıkacak. kısacası, üçkağıt açmışlar ama genede akın akın ziyaret ediyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 31 Mayıs 2006; 16:29:45 >
  • mumlanmış falan ama kadın çok güzel


    bide ölü olmasa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruk -- 31 Mayıs 2006; 18:46:54 >
  • haklısın çok masum yatıyordu. hani insanın kıvrılıp yanına yatası geliyordu
  • Daha önce de yazmıştım. Bence bozulmamak iyi birşey değil. Öldükten sonra ne bakterilere ne bitkilere faydası olmamış, doğaya, özüne dönememiş insanlar bunlar. Ayrıca da bu hallerini muhafaza etmek için her yıl binlerce dolar harcanıyor bunlara. Yani nerden baksan külliyen zarar.
  • Ülkemizde de bu konuyla ilgili bir çok olay yaşanıyor. Örneğin şehitler.. Şehitlerin cesetleri hatta üzerinde bulunan askeri giysileri bile hiç bozulmadan kalıyor. Sanırım bu tamamen o kişilerin Allah tarafından seçilmiş olmasıyla ilgili.Bir mucize gibi..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaotika

    Bir piramidin merkezine yerleştirilen etlerin uzun süre çürümeyeceği ayrıca çelikten yapılmış kesici aletlerin daha dayanıklı hale geleceği iddia ediliyor. Ben buna kesinlikle karşı çıkmıyor olmama rağmen sağlam bilimsel bir kaynak bulamadım. En iyisi günün birinde kendim deneyeceğim


    Ben de hep merak etmişimdir. Aslında Mythbusters (efsane avcıları) baya bir deney yapmışlardı. Sonuçta etkisi olmadığı sonucuna vardılar. Ancak tabi araştırma sadece piramit şekli üzerineydi. Yani Mısır piramitleriyle ilgili değil.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.