Şimdi Ara

Cüneyt Arkın hayatını kaybetti! Cüneyt Arkın neden öldü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün yaşanan bir son dakika gelişmesi milyonları yasa boğdu. Türk sinemasına damga vuran Yeşilçam ustası Cüneyt Arkın, hayatını kaybetti. Ünlü oyuncunun ölüm nedenine ilişkin açıklama yapıldı.


    Cüneyt Arkın hayatını kaybetti! Cüneyt Arkın neden öldü?


    Birçok ödüllü filme imza atan Türk sinemasının efsane oyuncusu Fahrettin Cüreklibatır ya da bildiğimiz ismiyle Cüneyt Arkın, dün gece aniden rahatsızlanması dolayısıyla hastaneye kaldırıldı. Beşiktaş Ulus’ta bulunan özel bir hastanede tedavi altına alındı. Milyonların merak ettiği “Cüneyt Arkın öldü mü yaşıyor mu? sorgusu maalesef kötü neticelendi. 85 yaşındaki oyuncunun tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bildirildi. Peki, Arkın neden hastaneye kaldırıldı?


    Cüneyt Arkın'ın Ölüm Nedeni Neydi?


    Hastaneden Türk sinemasının değerli oyuncusu Sayın Cüneyt Arkın’ın kalbinin durması nedeniyle ambulansla hastaneye getirildiği, tüm yeniden canlandırma çabalarına rağmen kurtarılamadığı yönünde açıklama geldi. Milyonlar gibi Türk sinemasının dev oyuncusunun kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduklarını, Cüneyt Arkın’ın ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı dilediklerini de belirtti.


    Yeşilçam ustasının vefatı sonrası çarpıcı açıklama Orhan Gencebay’dan geldi: "Hepimizin başı sağ olsun. Çok değerli bir sanatçıydı, izler bıraktı ve bırakacak. İstisna biriydi. Allah gani gani rahmet eylesin. Çok eski arkadaştık. Neticede son zamanlarda hastaymış. Durumu iyi değil diye duyuyorduk. Sinemamıza gelen atraksiyonları ile kimsenin yapamayacağı sahneleri yapmıştır. Kendisiyle Film de çektik. Birçok anımız var. Çok da güzel şeyler yaşadık. Değerini bir çok nesil iyi bilir. Ben bir sanatçı dostu olarak anlatabilirim. Çok da yakışıklı biriydi. Dünya sahasına rahatlıkla çıkabilecekti”


    Dünyayı Kurtaran Adam, Battal Gazi, Kara Murat, Kılıç Aslan, Malkoçoğlu ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz filmleriyle hafızalara kazınan Cüneyt Arkın, sosyal medyayı da aktif kullanan bir oyuncuydu. Sık sık Yeşilçam anılarını hayranlarıyla paylaşan oyuncuyu son olarak Babalar Günü’nde çekilen fotoğrafta görmüştük.


    Cüneyt Arkın hayatını kaybetti! Cüneyt Arkın neden öldü?
    Cüneyt Arkın hayatını kaybetti! Cüneyt Arkın neden öldü?Cüneyt Arkıntwitter
    “Babalar gününüz kutlu olsun 🥰 #BabalarGünü”
    https://twitter.com/cuneytarkin/status/1538462910443307014

    Cüneyt Arkın Ödülleri


    Cüneyt Arkın, 1969 yılı İnsanlar Yaşadıkça, 1976 yılı Mağlup Edilemeyenler filmleri ile Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandı.


    12 Mart döneminde, 4. Altın Koza Film Festivali'nde (yıl 1972) jürinin ilk oylamasında Yılmaz Güney'i Baba filmindeki rolüyle en iyi erkek oyuncu seçmesine rağmen daha sonra siyasi baskılarla Güney'in yerine, ilk oylamada Yaralı Kurt filmindeki performansıyla ikinci olan Cüneyt Arkın'ı en iyi erkek oyuncu seçti. Ancak Arkın ödülü reddetti.


    1999 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ve 2013 yılında Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’nde Yaşam Boyu Onur Ödülü verildi.


    2013’te Engelsiz Yaşam Vakfı tarafından Yaşam Boyu Meslek ve Onur Ödülü verilen Arkın, 2013’te Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nün sahibi olmuştu. Arkın geçtiğimiz yıl da Türkiye Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne layık görülmüştü.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.