Şimdi Ara

'Cumhuriyet' hala sahip arıyor?'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 'Cumhuriyet' hala sahip arıyor?

    Daha önce 'tehlikenin farkında mısınız?' diye siyah bir manşetle 'sahip arayan', Cumhuriyet'e bugün aynı taktiği Çankaya Köşkü seçimleri için kullandı.

     'Cumhuriyet' hala sahip arıyor?'



    Cumhuriyet gazetesi daha önce Arapça alfabesine vurgu yapan reklam kampanyasında, harfleri Arapça karakterleri andırırcasına sağdan sola yazarak, "Tehlikenin farkında mısınız?" diye sormuştu.

    Reklamsal açıdan son derece başarılı olan ve dikkat çeken bu kampanya manşeti bir hayli tartışma uyandırmıştı.


     'Cumhuriyet' hala sahip arıyor?'



    İlginç bir tesadüf eseri bu manşetten bir süre sonra gazete bombalanmış ve hemen akabinde Danıştay'a yapılan kanlı baskın gerçekleşmişti. Her iki eylemi gerçekleştirenlerin ortak tanıdıkları olması hayli dikkat çekiciydi.

    Bu arada Cumhuriyet gazetesi hem fiyatını 75 Yeni kuruş'a yükseltmiş hem de hafif de olsa bir triaj artışı sağlamıştı...

    Cumhuriyet Gazetesinin bu manşetini karikatürist İbrahim Özdabak şu şekilde karikatürize etmişti...



     'Cumhuriyet' hala sahip arıyor?'


    Bu arada Türkiye Cumhuriyeti'nin sahiplenen ve karanlık ilişkileri hâlâ gün ışığına çıkartılmayan bazı tipler Hrant Dink cinayetine imza atarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası platformad çok zor duruma düşürmüştü. Ama bu skandalın sadece bir bölümüydü. Cinayeti sahiplenen bazı emniyet güçleri, Ogün Samast'ı bir kahraman gibi kullanarak, onunla hatıra fotoğrafı çekecek kadar, Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarını hiçe saymışlardı..

    Bu da yetmezmiş gibi Cumhuriyet'i sahiplenen bazı mihrakların ölme ve öldürme yeminleri gündeme gelmiş ve toplumun nasıl bir karamsar ruh yapısına sokulduğu gözler önüne serilmişti.

    Türkiye Cumhuriyeti'nin sahiplenen ve Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarını hiçe sayarak onu yüceltmeye kalkan bunca karanlık güç yetmemiş olacak ki Cumhuriyet gazetesi bugün yine sahip arayan bir manşete imza attı.

    Cumhuriyet gazetesi bu kez Çankaya seçimlerinin tartışıldığı bir dönemde aynı soruyu sordu ve "Tehlike'nin farkında mısınız?" dedi. Cumhuriyet gazetesi örtülü olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni sadece kendisi zihniyetinin temsil ettiğini öne çıkaran bu manşetiyle siyasi yönünü bir kez daha gözler önüne sermiy oldu. Böylece vatanı ve devleti sevmenin sınırları da bir kez daha tartışamaya açılmış oldu.

    İşte Cumhuriyet gazetesinin yine çok tartışma doğuracak olan bugünkü manşeti..

     'Cumhuriyet' hala sahip arıyor?'


    Bakalım ülkeyi sahipsiz görme zihniyeti Cumhuriyet'e bu kez prim sağlayacak mı? Tek temennimiz bu ülkenin artık demokratik bir devlet olduğu ve yasalarla yönetildiğinin unutulmayıp, Türkiye Cumhuriyeti ilkelerine rağmen Türkiye Cumhuriyeti'nin korunmaya çalışılmaması...








  • cumhuriyetin sahibi var hiç kimse merak etmesin Türkiye cumhuriyeti laiktir ve öyle kalacaktır...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.