Şimdi Ara

Cumhurbaşkanı açıkladı: Hafta sonu komple sokağa çıkma yasağı uygulanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
1
Favori
14.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Türkiye’de iki hafta üst üste uygulanan sınırlı sokağa çıkma yasağı, vaka artışını durdurmaya yetmedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında alınan yeni tedbir kararlarını resmen açıkladı.



    Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki hafta sonundan komple sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurdu. İki hafta önce alınan kararda hafta sonu saat akşam 20.00’den sabah 10.00’a kadar sokağa çıkma yasağı uygulanıyordu. Yeni kararla birlikte hafta sonu, 2 gün boyunca tüm saatlerde sokağa çıkma yasağı uygulanacak.



    Ayrıca haftaiçi de kısıtlama geldi. Haftaiçi her gün akşam saat 21.00'den sabah 05.00'e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak. İlk haftaiçi sokağa çıkma yasağı yarın (Salı günü) saat 21.00'de başlayacak.



    Ayrıca Bkz.Bilim Kurulu üyesi, koronavirüsün akciğerlerde yarattığı tahribata dikkat çekti



    Cumhurbaşkanı Erdoğan, marketlerin haftasonu sokağa çıkma yasağından muaf olacağını açıkladı. Konuyla ilgili açıklamasında, "Market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler, eve paket hizmeti veren yerler belirlenecek saatler çerçevesinde hafta sonu kısıtlamasının dışındadır. Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecektir." dedi.



    Alışveriş merkezlerine HES kodu ile girilecek. Evlerde gün, mevlit, taziye, yılbaşı gibi etkinlikler yapılamayacak Cenaze namazları yakınları dahil 30 kişiyle kılınacak, nikahlar bu sayıyı geçirmeyecektir. Hamam, sauna, spor salonları faaliyetlerine ara verilecek. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar toplu taşıma araçlarını kullanamayacak.



    Kısıtlamaların detayları İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanacak genelgeyle belli olacak. Yasaklar salı akşamından itibaren uygulanmaya başlanacak..









  • Padişahım sen çok yaşa, keşke minübüsçüler ağladı diye özel okul sahipleri ağladı diye yüzyüze eğitimi hayata geçirmeseydiniz, çay dağıttığınız mitingleri tam bu kritik zamanda inadına yapar gibi yapmasaydınız da bu vakalar patlamasaydı. Okul ne alaka diyecekeler sadece azıcık aklının ucuyla düşünsün küçük çocuklar yüzyüzede birbirini özlediği için sarıldı öpüştü koklaştı birbirleriyle maskelerini değişti. Diyoruz ya çocuk onlar ne anlar koronadan sosyal mesafe vs den, dolayısı ile tüm virüslere taşıyıcılık yaptılar farkında olmadan. Şimdide kendi kabahatlerinden dolayı fırlayan vaka sayısının faturası her zamanki gibi kira ödemeye çalışan personel maaşı vermeye çalışan vergi ödemeye çalışan esnafa iş verene kesildi. Bir ülke nasıl yönetilemez diye kitap yazılsa kesinlikle mevcut iktidar konudaki baş kahraman olurdu!

    Bazı kapasitesiz arkadaşlar için zorunlu edit : ilkokul çocukları ne alakaymış bak bak bak! Beyin güzel bir organ ama kullanabilene; arkadaşım diyorumki sosyal mesafe maske vs kurallarına uymayı ne bilsin ufacık çocuk haftada 2 gün okullar yüzyüze eğitime geçince bu çocuklar aylardır uzak kaldığı arkadaşlarlarına kavuştu. Haliyle birbirlerine sarıldılar el ele diz dize oyunlar oynadılar birbirleri ile maskelerini değiştirdiler. Çünkü onların dünyası böyle buna itirazımız tabiki yok yanlış olan onların okullarının açılmasıydı! O çocuklar süper taşıyıcı konumuna geçti onları etkilemeyen virüs bünyelerinde dolaşmaya başladı ve aileleri bunu fark edemez çünkü belirti göstermediler, haliyle eve gelen aile büyükleri tarafından şapur şupur öpüldü veya kucaklarda gezdirildi virüs tüm aile fertlerine yayıldı. Bu detayı ince ince yazmayınca harbiden bazı beyin yoksunları anlamıyor! Birde Necmettin Erbakan'dan flan söz edenler var onlar ayrı bir komedi. O adamın kurduğu cümleyi bile anlayacak kapasite yok Erbakan diyor! Zamanın gelmiş geçmiş en zeki insanlarından birisiydi Allah rahmet eylesin. Onun dediklerini anlayabilecek birisi leb demeden leblebiyi anlar zaten. Benide böyle detaylı yazmaya mecbur bırakmaz!

    İnsanlara o kadar söylendi "Maske takın, mesafeye dikkat edin, kalabalıklardan uzak durun, düğün, eğlence, misafirlik vs. bir süre ara verin, yaymayın yani önlemleri aksatmayın" kimse dinlemedi.

    Şimdi de şikayet edecekler neden kısıtlama var?

    Aslında en doğrusu Çin gibi yapacaktık en başından ama "öyle yapın" diyenlerin hepsi itiraz edecekti "özgürlükler kısıtlanıyor, diktatör vaaarr" diye.

    Sen ne yapsan ne desen tersini söyleyecek veya yapacak çünkü. Adam bunu muhalefet yapmak zannediyor.

    Çok şey söylenir de kendimi yormaya değmez bunlar için. İki cümle yeter.

    Ha turizm gelirleri için verileri düşük açıklayan, insanların yazın tatile gitmesi için ucuz kredi veren, yurt içi uçuşlarda vergiyi %1 e indiren, Amerika korono dan kırılırken washington dan direk uçuşları serbest bırakan, umre ye giden tüm kafileleri ülkeye sokanlar da suç yok yani öylemi, hastayım sizin tuttuğunuz siyasi partiyi kayırma için attığınız taklalara   Bir de çin gibi yapsaymışta biz diktatör diyecekmişiz demez mi  

    O değil de, Cumhurbaşkanımız olan Recep Tayyip Erdoğan'la bir alıp veremediğim yok. Onu anladım. Adam çıktı. Pat pat pat, uygulamaları anlattı. Anladık. Eyvallah. Çok güzel. Hepimizin Cumhurbaşkanı. Aldık kabul ettik. Özetle "ekonomi bu, buna göre hareket edeceğiz, başka önlemlere iki hafta tam kapanmaya gücümüz yetmez" dedi. Eyvallah. Ne yapalım? Bizim de ekonomi bu kadar. Gerçi "18 yıldır elin armut mu topluyordu" diye sormak lazım da, o işin ayrı bir boyutu. Bugünün konusu, şu anki sağlık krizi ortamının meselesi değil. Bu durum elbet tartışılır gelecekte. Neyse, sonuçta Cumhurbaşkanı olarak tüm halka hitap edecek şekilde patır patır anlattı adam.


    Ama sonra Parti Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan konuşmaya başladı. Beni aldı bir mide bulantısı. Söylediklerinde haklılık payı gene var; ama üslup çirkin. Ayrıştırıcı. Bir de sanki kendi eşrafına daha çok gömüyor gibi geldi. Çünkü bakıyorum bakıyorum, bizim cenahtan fazlaca bir çıkar grubu göremiyorum. Kendi ekibinin alt kadrolarına mı sövdü şimdi bu adam? Sanmam. Sanırım gene bize sövdü. Neyse, sonuçta anladım ki benim derdim parti başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'la... Cumhurbaşkanımız olan Recep Tayyip Erdoğan'la bir alıp veremediğim yok. Onu anladım. Ha, hazetmem. Oy da vermem. Ama dert yok yani. Öbürü sıkıntı...


     


    Şu da olur bak: "Cumhurbaşkanınız olarak" diye söze girsin. Başlasın anlatmaya. Lafın devamında "Ak Parti Başkanı olarak" diye devam ettiğinde TV'yi kapatayım? Normalde bu kabul edilebilir gene değil de, hadi, Türkiye'de siyasetin kalite çıtasını çok düşürdük, kabul edelim şimdilik. Bu da olur. Bir çözüm getirin bu soruna lütfen sayın Cumhurbaşkanım. Ne yapsam? Cimer'e mi yazsam?

    Yahu mağdur olmadan duramıyor musunuz? Muhalefetin suçu ne lan? Sanki muhalefetin dediklerine göre hareket ediyordunuz ona uydunuz da ona göre konuşuyorsunuz. Gerçekten safsınız. Ben forumda bu şahsa oy veren forum üyelerinin akıl sağlıklarını test etmelerini öneriyorum. 27 oy almış kafayı yiyeceğim.

    Ayrıca açın foruma bakın. Nerede bir tane bile muhalif kişinin yasaklara karşı olduğunu gördünüz? Hatta tam tersi senin gibi düşünen aktroller kapatılmaya karşı. Ulan kahvehane kıraathane sizin tayfayla doluydu. Sizin tayfa VİRÜSE İNANMIYOR bile. Sizin abdurrahman dilipak denen zatınız yüzünden bir sürü insan aşı olmayacak. Saf herifler muhalefete laf edeceğinize kendi tayfanıza bakın. Sizin yüzünüzden aşı olmayacak bir sürü insan çıkacak ve insanların ölümüne sebep olacaksınız. O kadar safsınız ki...
    Bu kararlar tamamen muhafazakar tavır ile alınıyor.

    22:00 sonrası içki yasağı gibi bir şey bu yasaklar.

    Akşam 9'dan sonra zaten hayat yok gibi bir şey merkezi yerlerde kalabalık oluyor ki virüsün asıl görüldüğü yerler ile alakası yok bu konumların.



    Sabah işe gidiş saatleri, öğle saatleri, ve akşam iş çıkış saati özellikle kıyım yaşanıyor.



    Bunların virüs ile mücadele etmek gibi bir niyeti yok belli.

    Neyse ben oldum geçirdim bir kaç ay güvendeymişim doğruysa kurtardık paçayı. Ölen de ölsün artık.

    Ailemden bir kişi kaybettik zaten.



    Saray yaptırırken, ayda bir seçim yapıp paraları saçarken, makam araçlarına servet gömerken hiç parayı düşünmediler.

    İş halk olunca dinleri imanları para oldu.
  • Önbilgileri Routers veriyor. Artık kim sızdırıyorsa...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interwap -- 2 Aralık 2020; 7:9:40 >
  • Anlamayanlara böyle anlatılacak. Maalesef ülkemiz böyle.

  • Komedi filmi gibi
  • Hep beraber el birliği ile bu vakaların artmasına ön ayak olduk.
  • Çalışmayan herkese yasak, çalışan herkese serbest.
    Bu yasaklar sadece göz boyama.
    Müzik dinlemek hala yasak mı?

  • geçen hafta insanlar grup halinde maskesiz avmlere giriyordu.. elin sorumsuzluğunu yine başkası çekiyor..
    yetkililer ya tam salıyor ya tam kilidi vuruyor.. bu işin ayarı yok mu??

  • 20 yaş altı 13:00 16:00 yasağı devam ediyor mu?
  • Uygulamada geç kalındı bile vaka sayısı çok arttı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turk.Navy -- 30 Kasım 2020; 20:39:49 >
  • Yoğun bakım doluluk oranlarına bakıldığında, artık mecbur kalındı. Yoksa italya'daki manzaraları ülkemizde görmeye başlayacaktık...
  • İnsanlara o kadar söylendi "Maske takın, mesafeye dikkat edin, kalabalıklardan uzak durun, düğün, eğlence, misafirlik vs. bir süre ara verin, yaymayın yani önlemleri aksatmayın" kimse dinlemedi.

    Şimdi de şikayet edecekler neden kısıtlama var?

    Aslında en doğrusu Çin gibi yapacaktık en başından ama "öyle yapın" diyenlerin hepsi itiraz edecekti "özgürlükler kısıtlanıyor, diktatör vaaarr" diye.

    Sen ne yapsan ne desen tersini söyleyecek veya yapacak çünkü. Adam bunu muhalefet yapmak zannediyor.

    Çok şey söylenir de kendimi yormaya değmez bunlar için. İki cümle yeter.

  • Hastanelerde yer kalmadı Korona dışı hasta olmayacak mı bu insanlar hala ekonomi çark diyen adamlar var ya
  • İyi oldu ama memurların çalışma saatleri kısaldı. Daha az etkilenecek. Az servis kullanacak. Ama asgari ücretli tam saat çalışsın, otobüsle gitsin işe. Hak yerini buldu. Teşekkürler.
  • Su paket servis niye kapanmiyor anlamiyorum ? 1 kurye günde 150 200 kisiye bulastirma potansiyelinde
  • Çember daralıyor valla
  • Padişahım sen çok yaşa, keşke minübüsçüler ağladı diye özel okul sahipleri ağladı diye yüzyüze eğitimi hayata geçirmeseydiniz, çay dağıttığınız mitingleri tam bu kritik zamanda inadına yapar gibi yapmasaydınız da bu vakalar patlamasaydı. Okul ne alaka diyecekeler sadece azıcık aklının ucuyla düşünsün küçük çocuklar yüzyüzede birbirini özlediği için sarıldı öpüştü koklaştı birbirleriyle maskelerini değişti. Diyoruz ya çocuk onlar ne anlar koronadan sosyal mesafe vs den, dolayısı ile tüm virüslere taşıyıcılık yaptılar farkında olmadan. Şimdide kendi kabahatlerinden dolayı fırlayan vaka sayısının faturası her zamanki gibi kira ödemeye çalışan personel maaşı vermeye çalışan vergi ödemeye çalışan esnafa iş verene kesildi. Bir ülke nasıl yönetilemez diye kitap yazılsa kesinlikle mevcut iktidar konudaki baş kahraman olurdu!

    Bazı kapasitesiz arkadaşlar için zorunlu edit : ilkokul çocukları ne alakaymış bak bak bak! Beyin güzel bir organ ama kullanabilene; arkadaşım diyorumki sosyal mesafe maske vs kurallarına uymayı ne bilsin ufacık çocuk haftada 2 gün okullar yüzyüze eğitime geçince bu çocuklar aylardır uzak kaldığı arkadaşlarlarına kavuştu. Haliyle birbirlerine sarıldılar el ele diz dize oyunlar oynadılar birbirleri ile maskelerini değiştirdiler. Çünkü onların dünyası böyle buna itirazımız tabiki yok yanlış olan onların okullarının açılmasıydı! O çocuklar süper taşıyıcı konumuna geçti onları etkilemeyen virüs bünyelerinde dolaşmaya başladı ve aileleri bunu fark edemez çünkü belirti göstermediler, haliyle eve gelen aile büyükleri tarafından şapur şupur öpüldü veya kucaklarda gezdirildi virüs tüm aile fertlerine yayıldı. Bu detayı ince ince yazmayınca harbiden bazı beyin yoksunları anlamıyor! Birde Necmettin Erbakan'dan flan söz edenler var onlar ayrı bir komedi. O adamın kurduğu cümleyi bile anlayacak kapasite yok Erbakan diyor! Zamanın gelmiş geçmiş en zeki insanlarından birisiydi Allah rahmet eylesin. Onun dediklerini anlayabilecek birisi leb demeden leblebiyi anlar zaten. Benide böyle detaylı yazmaya mecbur bırakmaz!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senkron2 -- 1 Aralık 2020; 9:58:43 >




  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
  • MHEC kullanıcısına yanıt
    Genelge ile ayrıntılar belli olacaktır.
    Can çekişircesine nefes alanı, sevdiğinin ölümünü ve bizzat yakalanıp sürünmesini görmeden, görmek istemiyor insanlar, çok yazık. Zaruret istisna ama keyfiniz batsın, ülke ve insanlar değil.
  • turizm sezonu bitti ondandir

  • Kardeşim Avrupa bizden önce normalleşmeye geçti, olmadı,yürümedi, bizden önce de kıstlamalar başladı.

    Varsa aranızda pandemiyi bitirecek, varsa aranızda Avrupalılardan veya Amerikalılardan yani velhasıl o bayıldığınız medeni batıdan daha bu işi iyi bilen, gelsin gereken neyse yapsın, boş yapmayın yeter ki.

    Laf ile ülke yönetilseydi, bırak ülke yönetmeyi herhangi birşey yapılabilseydi, Ruslardan ve Amerikalılardan çok daha önce uzaya giderdik.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 30 Kasım 2020; 21:2:0 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.