Şimdi Ara

Cumalı 'KAZIK'

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Orda bir köy var uzakta diye çocukluğumuzun mısralarına uyup miras ilan edilen köyü hem görelim hemde kahvaltı yaparız diye Eskişehir'den yola çıktık. Saat 10:30 gibi "Köy!"e vardığımız da Turizmin nimetidir dercesine otoparklar bile ağzına kadar doluydu. Neyse bir otopark bile olmayan toprağın kenarına bıraktığımız aracamızdan inip kahvaltı için yer aramaya koyulduk. Güzel diye nitelendirdiğimiz bir yere girdik ve her yer tıklım tıklım. Olay eski köy evini altlı üstlü yer sofrası ve 15 liralık plastik masalarla döşe ortada soba al sana köy evi!. Yer sofrasına oturduk neyse. Baktık çocukla olmayacak rica ettik 15dk snra bir plastik masa! ya oturdk. Sürekli söylenen kahvaltı yı beklemeye koyulduk ki anında geldi. Sonra anladım ki zaten gramla koyulan malzemenin hazırlaması ne olsun. Yanına eşantiyon olmayacak gözleme ile kahvaltıya başladık. Tatlar güzel ama çoğunun hazır gıda olduğunu anlamak zor değildi. Sıra hesaba geldiğinde nere düştük diyeceğimiz hesapla karşılaştık. Aşağıda resmi yer alan kahvaltı için ( ki toplasan her malzeme 4kişi için gramla ve çay tabağında!) 80lira diyen teyzeye sinirle parayı verip günümüz zehir olmasın diye gezmeye başladık. Ama anladım ki her yer aynı. Gelen var deyip Turizmi baltalamak adına çakma magnetlere 10 lira çeken sözde köylüler! de dahil. Siz siz olun. Alın poğaçalarınızı yapın kahvaltınızı sonra yürüyerek gezin köyü. Ha bu arada yolun kenarına bıraktığımız araba için de otopark parası istenmesi ve bir daha uğramamak için ayrılışımız son oldu. Siz siz olun o sözlerde geçen köye Turizm baltası yere giderken tedbirli olun. Sağlıcakla kalın.
     Cumalı 'KAZIK'

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • çatal bıçağı peçeteye sarmışlar ya işte daha ne olsun...

    biz de biliriz...

    doğruluk ezine peynirli.. trabzon beşikdüzü tereyağlı... küre dağları %100 organik çiçek ballı... kızılcahamam büyük bazlamalı... çankırı tarhana çorbalı... samsun çakallı menemenli... antalya çakırlar kıymalı-patatesli kocaman gözlemeli... rize ziraat tepesi özenle demlenmiş çaylı... kastamonu pastırmalı, aluçdağı sucuklu...

    serpme kahvaltıyı 10 liraya vermeyi..

    ama böyle yaparsak n'olur?.. sorentolu, land roverli elit müşteri portföyümüz kaybolur...ankara şahinli-çakal kasa bmw'li mamak bebesi doluşur buraya... yer bulamayan da yakar hemen mangalını oraya.. yapar kötü kokulu tavuk kanadını... közler soğanını, domatını, kabuğunu salar doğaya..

    işte bu yüzdendir 80 lira oluşumuz... yoksa sivrihisar'daki marketten de alırsınız, yalancı peyniri, ucuz reçeli...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turizmpsikoloğu -- 6 Nisan 2015; 13:44:12 >
  • Bir Bursa lı olarak resimde ki kahvaltıya 80 tl çeken işletmeciye yazıklar olsun diyorum. İşin içine turizm girdiğinde bu yarasa misali kan emiciler de mantar gibi türüyor efendim, önüne geçemiyoruz. Lakin ben 4 kişilik bundan çok daha bol malzemeli + organik köy yapımı incir reçelleri ballar vs. olan kahvaltıya 50 tl verdim. Çayımız bitti bir demlik daha demlettik. Gideceğiniz mekan önemli. Orada kendi evlerini açan köylüler var onlara gitmeyi tercih ediniz. Hepsi birbirine benziyor nasıl anlarım demeyin. Dışardan bakınca bir evin aslında ev değil de profesyonel bir işletme olduğunu çok kolay anlarsınız. Tabela, içerideki dekor, çalışanlar vs. Bu tip yerlerden uzak durun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.