Şimdi Ara

Cuma namazı kılmak isteyenler kapıda ağladı bir kişi kapıyı kırmak istedi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
0
Favori
7.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Chebu kullanıcısına yanıt
    Ben seni çok güzel şutlarım kripto merak etme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surpentor -- 20 Mart 2020; 21:44:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hırsızlığa, harama ses etme.
    Zinanın, faizin, içki-kumarın helalleşmesine ve aile kurumunun yok edilmesine ses etme.
    Bir Cuma namazının tedbir için bir süreliğine durmasına ses çıkar. Görende ezanlar sustu sanacak. Partinizi onlarda desteklediniz, bunda da destekleyin köstek olmayın.
  • İşte AKP’nin yıktığı ve sattığı camiler,

    ayrıca:

    Malatya’da AVM kurmak isteyen Hollanda’lı bir şirket, içinde Cami olan alanı 2013 yılında AKP iktidarından 52 milyon 500 bin TL’ye satın aldı.  Şirket, alandaki inşaat çalışmaları kapsamında Hal Camii’ni yıktı.



    1- İstanbul Çengelköy Mahallesi, Bahçelievler Cami

    2- İstanbul Çengelköy Güzeltepe Birlik Cami

    3- İzmit Çınarlı Cami olarak bilinen Baç Urgancı Ahmet Çelebi Cami

    4- Batman Yıldız Cami

    5- Rize Orta Cami

    6- İstanbul Üsküdar Esentepe Cami

    7- İstanbul Güngören’de 6 tane cami,

    8- İzmir Kozbeyli Köyü Cami,

    9- Trabzon Zeytinlik Cami,

    10- Denizli Çaybaşı ve İbadullah Cami

    11- İstanbul Üsküdar Esentepe Cami

    12- İstanbul Bulgurlu Mahallesi, Amine Hatun Cami

    13- İstanbul Bulgurlu Mahallesi, Alvarlızade Cami

    14- İstanbul Selamiali Mahallesi, Bağlarbaşı Huzur Cami




  • Surpentor kullanıcısına yanıt
    Bi çekememezlik hissediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknokratik

    Bari link attıgın yazıyı oku kemalist sinan meydan bile , camilerin satıldıgını kabul ediyor, fazlaydı diye bahane sunuyor. Hatta eleştiri olarak bak nediyor "Tek parti döneminin cami politikasının eleştirilebilecek tek yanı bazı tarihi camilerin de tasnife tabi tutulmasıdır"

    Sinan Meydan bile sizden daha mert

    Alıntıları Göster
    Okuduguna emin misin.. oku bakım bastan

    İhtiyaç fazlası camilerin belirlendiği 1928’de Türkiye’nin 14 milyon nüfuslu bir ülke olduğu dikkate alınacak olursa, 28.705 caminin ihtiyaca göre çok fazla olduğu kolayca anlaşılacaktır. Son dönemlerde girilen savaşlardaki aşırı can kaybından sonra Türkiye’de ihtiyaç fazlası camilerin olması çok doğaldır.Yeni kurulan Cumhuriyet, her şeyi planladığı gibi Türkiye’nin ihtiyacına göre cami planlaması da yapmış ve ihtiyaç fazlası camileri belirleyerek tasnif etmiştir. Üstelik bu iş için neredeyse bir yıllık bir zaman ayrılmış, gayet titiz bir çalışma sonunda ihtiyaç fazlası camiler belirlenmiştir. Yanmış yakılmış, asırlarca ihmal edilmiş, yokluk ve yoksulluk içinde kıvranan, sıfırdan imar edilen ve kalkındırılmaya çalışılan, genç Cumhuriyeti kuranlar; “aşırıya”, “lükse”, “gösterişe” değil, Türkiye’nin gerçek ihtiyaçlarına önem vermiştir. Bu çerçevede “ihtiyaç fazlası camiler” belirlendikten sonra “dönüştürülerek” başka amaçlar için de kullanılmıştır. En basit bir inşaatın bile belirli bir maddi kaynak demek olduğu düşünülecek olursa, adeta sıfırdan imar edilen yeni Türkiye için, cemaati olmayan, bu nedenle tasnif dışı bırakılan camileri “boş” veya “atıl durumda” bekletme lüksü yoktur; bu nedenle- tekrar ediyorum- tasnif dışı camiler dönüştürülerek farklı amaçlar için kullanılmıştır; ama asla, camiler, ahır, eğlence merkezi veya tuvalet yapılmamıştır. Bu konudaki bazı örnekler, dünyanın her yerinde olabilecek uç örneklerdir. Bu kötü,uç örneklerden dolayı dönemin yöneticilerini suçlamak son derece gayri ciddi ve insafsız bir yaklaşımdır. Tek parti döneminin cami politikasının eleştirilebilecek tek yanı bazı tarihi camilerin de tasnife tabi tutulmasıdır. Ancak asıl tarihi cami kıyımı DP ve Menderes döneminde yapılmıştır. (Bu konuya ilerde değinilecektir).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknokratik

    Bari link attıgın yazıyı oku kemalist sinan meydan bile , camilerin satıldıgını kabul ediyor, fazlaydı diye bahane sunuyor. Hatta eleştiri olarak bak nediyor "Tek parti döneminin cami politikasının eleştirilebilecek tek yanı bazı tarihi camilerin de tasnife tabi tutulmasıdır"

    Sinan Meydan bile sizden daha mert

    Alıntıları Göster
    Hem okuma yazman yok hem burda ahkam kesiyorsunnn hee
    Şimdi oku bakimmm tane tane idrak ede ede diyecem ama beyni olan kişiye denir sanırım gene şansımi denemeye karar verdim baslaaas yavasss yavasss

    Tek Parti Camileri Kapattı Yalanının Kökleri
    “CHP, Tek Parti, İsmet Paşa camileri kapattı” yalanına 1966 yılında bizzat İsmet İnönü “Benim dönemimde camiler kapatılmamıştır” diye cevap vermiştir. Ama “cumhuriyet tarihi yalancıları”, yine bıkıp usanmadan bu yalanı sürdürmüşlerdir. Hatta “şeriatçılığıyla” ve “kışkırtıcılığıyla” ünlü “dinci yazar” Mehmet Şevket Eygi, 1966 yılında Yeni İstiklal gazetesinde vatandaşlara bir çağrıda bulunarak, “CHP döneminde yıkılan, satılan, kiraya verilen, depo ve müze yapılan camiler hakkında resim, yazı ve bilgi’’ göndermelerini istemiştir. Gelen yazı ve resimlerin bir kısmı Yeni İstiklal gazetesinde yayınlanmıştır. Bu resimleri kimlerin nasıl çekip gönderdiği ise sır olarak kalmıştır. Mehmet Şevket Eygi, bu konuyu 2003 yılında “Yakın Tarihimizde Câmi Kıyımı” adıyla kitaplaştırmıştır. Kitabın başlığının altında ise “Kapatılan, satılan, yıkılan, kiraya verilen, depo yapılan, CHP ocağı, saz ve içki evi, spor kulübü lokali haline getirilen, müzeye dönüştürülen binlerce mâbedin hazin hikayesi” şeklinde bir ibare vardır. Yani, “CHP, Tek Parti döneminde camiler kapatıldı, depo ve hatta tuvalet yapıldı” iddiasını ileri sürenlerin “en büyük kanıtı”, şeriatçılığı tescilli bir “Atatürk ve cumhuriyet düşmanı” olan Mehmet Şevki Eygi’nin yazdıkları ve söyledikleridir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Novagate

    Bizzat belediyenin yaptığı açıklama, hani senin açıklaman nerede? iki tane resim AKP evet CHP hayır

    Alıntıları Göster
    https://www.yenicaggazetesi.com.tr/iste-akpnin-yiktigi-ve-sattigi-camiler-226684h.htm

    https://www.gercekgundem.com/guncel/42101/iste-akpnin-yiktigi-camiler

    https://www.youtube.com/watch?v=N5OmU2kFlSY&app=desktop
    İzle bakimm ama değilsin demi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Novagate

    Bizzat belediyenin yaptığı açıklama, hani senin açıklaman nerede? iki tane resim AKP evet CHP hayır

    Alıntıları Göster
    http://www.gaziantephaberler.com/gaziantepte-cami-yikimina-akpliler--evet-chpliler--hayir-dedi-haberi-28396.html
    [:
    Oku bakimmmmm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yine mi Şanlıurfa. Eskiden yine mi Adana derdik, şimdi Şanlıurfa demeye başladık.
  • bunlar daha kendi dinini bilmiyor tipik ortadoğu cahili, peygamber zamanında salgın hastalık varsa evinizde kılın demiş, tüm dinlerin kutsal kitaplarında ibadet yeryüzüdür ifadeleri var, cahil şovenistler ben olsam bioterörist diye içeri alırdım.
  • Hadise bu neandertal ama bir o kadarda imanlı abimize izah edilemediği için bu olayın ancak mizahı olur diye düşünmekteyim..
  • Arkadaş mesele camiyi kapatma, namaza engel olma meselesi değil. Ülkede toplu yapılan her şey ama her şey durduruldu. Spor müsabakalarından tutun da, kahvede batak oynamaya kadar her şey. Camilerdeki ibadet de buna dahil. Namazını kılmak isteyen evinde gene kılabilir buna mani bir durum yok. Cuma namazını ise bariz bir mazeret var. Kılmadın diye günah yazılmaz. Ameller niyete göredir, Allah içindeki niyeti bilir. Gidip cami kapısı kırmaya çalışmanın bir anlamı yok.

    Ha camiye gittin, orada hastalık kaptın o hastalıktan da öldün. Öbür tarafta sormayacaklar mı "Tehlikeyi bile bile niye gittin de sana emanet bu vücudu korumadın" diye?
  • Şanlıurfa halkı cuma namazı kılmak isteseydi, işsiz güçsüz bir serseriyi dökme demir kapıyı kırması için göndermezdi. Yüzbinler meydanlarda kılardı. Zaten kırmaya bile çalışmıyor. Yalandan 2 sallıyor, bir tekme atıyor. Provokatif bir eylem.
  • cami kapısına tekme atmak ?

    herifin evine bende tekme atsam hoşuna gider miydi acaba ? Bu nasıl bi saygısızlık.
  • Akp döneminde gerçekleşen başka vahim durum daha.
  • Bir insan cami kapalı diye neden ağlar namaz evde kılına bilinir git evinde ibadetini yap otur evinde bu günler'de dışarı çıkıp hastalık kapıp sonrada evine gelip evdekilere hastalık bulaştırmak daha mı büyük sevap ? ya az aklınızı kullanın Allah aşkına virüs bitince camiye gider şükür namazı bile kılarsınız bu gibi özel durumlarda gitmeyin camiye lütfen bekleyin virüs adam öldürmüyor cahalet adam öldürüyor
  • Akape camileri kapattı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ebavamqko

    Chp cami kapatti dedikleri Sultan Ahmet camisiydi. Saray`in yani topkapinin eserlerini once oraya sonra ic anadoluda bir camiye sakladilar. almanlar gelipte bombalarsa camilere dokunmazlar diye bunu yaptilar.

    ama bizim necro mongirlar hala "cehabe ceami gepadiea" dolaniyorlar.

    bu kafa ayrica psikolojik sorunlari olan insanlari gosteriyor.

    cami kapali niye agliyorsun? anlayan var mi?

    korkma. koskoca evreni yaratmis, matematigi fizigi yaratmis yaraticin, seni anlamayacak degil. goruyor biliyor insanlarin icini.

    resmen ortadogu cahilligi bu.
    Tek kapanan cami Sultan Ahmet değildir. Anadoluda, özellikle dağ kasabalarında da kapanan camiler olmuştur. Almanya-SSCB savaşının kaçınılmaz hale geldiği açıktı. Ancak ne zaman ve nerede belli değildi. Teorik olarak bu savaş Türkiye üzerinde de başlayabilirdi. SSCB işgali bir teori iken, Alman işgali gayet mümkün gözüküyordu. İki ihtimalde de kazanmanın veya hiç olmazsa engellemenin imkansız olduğu belli idi. Bu sebeple tahribat savaşı üzerinde duruldu. Bir grup birliği kaybedene kadar zaman kazandırması için feda edersin. Bu süreçte kazandığın zaman sayesinde tüm üretim kapasitenle, erzağınla, nüfusunla savaşılabilecek, korunabilecek, doğal darboğazlardan geçilerek ulaşılabilecek daha geri noktaya taşınırsın. Darboğazların tepesine çökersin. Daha kolay savunursun. Doğru zamanda doğru yerde belirip düşmana her an tahribat verip geri yok olabilecek konumda olursun.

    Bu hazırlığı yapmış bir ülkeyi işgal etmenin bedeli ağır olur. Bir noktada savaş bir maliyet hesabıdır. Ne alacağım, ne kaybedeceğim? Kaybedeceğin şey kazanacağından çoksa girmezsin. Bu mümkün olmasa bile, maliyeti arttırdığın kadar arttırmaya çalışırsın. Türkiye'nin olası bir savaşta kaybedeceği açıktı. O yüzden tahribat savaşı önlemleri de alınmıştır.

    Dağ kasabalarında devletin neyi vardı? Okul. Cami. Belki kaymakamlık binası. Bu kadar. Ne yapsın? Okulu mu kapatsın? Zulaladığı erzağı, atları tutmak için. Yoksa camiyi mi kapatsın? Camiyi kapattı abi. Çok normal. Ahali de 2 yıl idare ediversin, köy meydanında kılsın namazını. Nedir yani? Zaten kasaba halklarının pek derdine de değildi. Yıllar sonra yobazlar/siyasal islamcılar tarafından süslenip püslenip halka geri servis edilmiştir bu uygulama. Halkın toplumsal hafızası düşük olduğu için de halk bunu yutmuştur. İçlerinden biri çıkıp da "Lan hıyar, ikinci dünya savaşının ortasında bazı stratejik kasabalarda camiler depo/ahır'a çevrildi ise ne olmuş?" diyememiştir. Çünkü toplumsal hafıza yoktur. Ya unutmuştur. Ya duymamıştır. O zamanları yaşamamıştır. Ana-babası da oğluna oturup anlatmamıştır. Böylece hafıza da yok olup gitmiştir.




  • Cehalet insanların paçasından akıyor.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.