Şimdi Ara

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü okuyorum. Sorularınız varsa alabilirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma bölümü 3. sınıfa geçtim. Bölümümüzle veya üniversitemizle ilgili sormak istedikleriniz varsa seve seve cevaplandırırım.



  • Selam hocam bahçe bitkilerini yazmayı düşünüyorum Ankara üniversitesi ve çukurova üniversitesi arasındayım biz narenciye işiyle uğraştığımız için çukurova benim için daha faydalı gözüküyor ancak aklımda Ankara üniversitesi de var Ankara nın çalışma alanlarını felan pek bilmiyorum sizce nasıldır çukurova ?Buralardan biraz uzaklaşmak istiyorum aslında ama bakalım
  • erollcan kullanıcısına yanıt
    Adana, Mersin civarında oturuyorsanız ve iş hayatında da yine bu bölgede kalmak istiyorsanız (Çukurova, Akdeniz) kesinlikle Çukurova Üniversitesini yazmanızı öneririm. Ankara üniversitesi zirai anlamda kötüdür diyemem ama Çukurova Üniversitesi'nin konum bakımından staj ve iş imkanı çok fazla. Eğitiminden de gayet memnunum, tüm derslere profesör giriyor.
  • Damlama sulama ve ilaç bayimiz var iş yönünden sıkıntı yok Hatay/Dörtyol da yaşıyorum.Ama kararsız kaldım Ankara'da nedense öğrencilik hayatımın daha iyi geçiceğini düşünüyorum.
  • Bilmiyorum Adana'ya hiç gittin mi veya ne kadar bilgi sahibisin ama Adana'yı tam olarak Show TV haberlerinde gördüğün gibi düşünme. Özellikle Üniversite'nin kampüsü Türkiye'nin en güzel kampüsleri arasında ilk 3'e girer nitelikte. Baraj gölü içerisinde kocaman kampüsü var.

    Ayrıca ailem Mersin'de yaşıyor ve memleketim de Osmaniye. İstediğim zaman ailemin yanına gidebiliyorum. Hatay'da yaşıyorsan gidiş geliş senin için de kolay olur. Ankara'ya gidince bu pek mümkün olmuyor senin konumun bakımından
  • Bu bölümden mezun olduktan sonra ziraat mühendisi olunabiliyormu kpss ile bi bilginiz varmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rutkay dere

    Bu bölümden mezun olduktan sonra ziraat mühendisi olunabiliyormu kpss ile bi bilginiz varmı
    Bölümden mezun olunca tabiki Ziraat Mühendisi unvanını alıyorsunuz. Şunu da belirtmek isterim ki devlete alımı yapılan mühendisliklerden en az KPSS puanı isteyen bölümlerden biridir. Ve de devlette tüm mühendisler başlangıç olarak aynı maaşı alır.
  • Merhaba Ben Bayram, Mersinde bir kamu kurumunda çalışıyorum.Tarım 2 yıllık bitirdim şimdi DGS ile Çukurovadan tercih yapmak istiyorum.Ancak gidip gelme konusunda işyeri sıkıntı çıkarabilir sizden ricam hangi bölümleri yazarsam devamsızlık ve sınavlar için daha az sıkıntı alır.Şimdiden teşekkür ederim
  • toros46 T kullanıcısına yanıt
    Açıkçası hocaların birçoğu devamsızlık ve sınav konusunda sorun çıkarıyor. Fakat başka bir işte çalışıp da okula derse gelenlerin sayısı da biraz var.

    Bölümü okurken diğer bölümlerden de ders göreceğiniz için şu bölümü seçseniz sizin için daha iyi olur diyemiyorum.
  • rukA_m kullanıcısına yanıt
    Mersin Üniversitesinde Su Ürünleri Bölümü var. Devamsızlıkta Sorun çıkaracaklarsa en iyisi ben bu bölümü yazim. Maalesef Ziraata özel hayatımda da ilgi duymama rağmen.
  • toros46 T kullanıcısına yanıt
    O bölüm hakkında bilgim olmadığı için bir şey diyemeyeceğim
  • Merhaba bende bu sene bitki koruma yazmayı düşünüyorum sıralamanın altında yazsam gelir yani hangi üniversite iyi sizce birde bu bölümu bitirip devlet veya ozelde değil de kendim birşeyler ekip biçmeye çalışsam tarım yapsam oyle bir imkan var mı yardımcı olursan sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyüp 134 E kullanıcısına yanıt
    Merhaba

    Şunu bilmeni isterim ki devlette mühendis maaşları aynıdır, mühendis unvanıyla en az kpss puanı isteyen bölümlerden biri de ziraat fakültesinin bölümleridir.
    İkinci bir husus, özelde çalışabileceğiniz çokça firma var. Yalnız kendinizi diğer mühendislerden ön plana çıkarmanız gerekiyor ki iyi bir işi edinin.

    Asıl sorunuza gelelim. Tabi ki kendiniz bir şeyler ekip biçebilirsiniz. Kendi işinizi yapmak daha güzel bir durum bana göre. Ama bunun için ciddi anlamda bir sermaye gerekiyor. Yani ailenizde çiftçilik eskiden beri yoksa KPSS'ye hazırlanmanızı veya bir firmada çalışmanızı öneririm.

    İlgi ve severek iş yapmak tabi bambaşka bir olaydır ama Ziraat Mühendisliği isteyenlerin büyük çoyunluğu kendi işletmesini devam ettirmek maksatlı gelir. Bizim sınıftan örnek verecek olursam 60 kişinin 54-55 kişisinin ailesi çiftçiydi.

    Başka sorularınız varsa yanıtlayabilirim.




  • Hocam merhabalar. Ondokuz mayıs bahçe bitkileri 2. Sınıf için ÇÜ ye yatay geçiş mantıklı olurmu. Eğitiminden memnunum fakat lokasyon açısından memlekete yakın olması lazım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aKvs

    Hocam merhabalar. Ondokuz mayıs bahçe bitkileri 2. Sınıf için ÇÜ ye yatay geçiş mantıklı olurmu. Eğitiminden memnunum fakat lokasyon açısından memlekete yakın olması lazım.
    Memleket neresi hocam? Mezuniyet sonrası çalışmak istediğiniz bölgede okumak sizin için büyük bir avantajdır.
  • İyi günler bu bölümden mezun olunca iş imkanı nedir ve bitki korumadan mezun olunca direk ilaca bayisi açabilir miyiz veya diplomamizi bayi acicak birine kiraya verebilir miyiz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.