Şimdi Ara

Cs Rate Ayarları (Gelişmiş Sistemde)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
4
Favori
74.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rate hesaplayıcı Sayfamıza giriyoruz. 4 tane madde çıkıyor. Bunları uyguluyoruz ve Bize uygun olan rate ayarlarını veriyor. Sistemi daha çabuk geliştirebilmem için sizlerin yorumlarınıza, eleştirilerinize ihtiyacım var. Yabancı kaynakları uzun süre araştırarak yaptığım bu sistemde; en çok karıştırılan kbps KB/s bayt(byte) bit kavramlarını daha iyi anlamamız için bize tarife hızımız hakkında bilgiler de veriyor.



    Adres :http://www.oyunnetwork.com/on-cs-rate.php



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RemagX -- 15 Ağustos 2011; 19:41:01 >







  • [Deleted by Admins]
  • eline saglık muco abi yalnız ben 25k rate oynuyorum gayet güzel bu bana 12.8 k diyobi deniycem ama
  • Yararlı paylaşım teşekkürler.
  • Paylaşım için teşekkürler
  • Tarife Upload Hızı 2048 kbps // 8 mbit tarifesinde 1024 sanırım ayrıca hatta verilen baglantı tam 8 mbit degil bu programda saptırma yaratabilir
  • Rate hesaplayıcısı güzel yalnız orda ADSL bağlantısına oranla gerçek hızınızı felan yazmak, sonra sonuç ekranında bağlantı verimi şekilde yazmak kafa karıştırıcı olur.

    O bilgilere hiç ihtiyaç yok.

    Ayrıca, rate ayarını 25000'den fazla yapmaya da gerek yok. En fazla 30000 olsun hadi.
    Hangi bağlantı türü çıkarsa çıksın, rate'i 30000den fazla vermeyecek şekilde ayarlamalısın.

    Ayrıca, cmdrate ayarı FPS değerinizle de alakalıdır, FPS düşerse cmdrate değeriniz 101 bile olsa 101 işleyemez saniyede.
    Bu gibi ayrıntıları da var bu işin.
  • Bu sadece rate hesaplayıcı değil, download verimi ile upload verimini kıyaslıyor, %5 sapmadan fazla ise uyarıyor, eğer en yakın servis sağlayıcıdan x kilometre uzak isek iki verimde aynı oranda azalması gerekiyor, ama eğer upload daha hızlı düşüyor ise güvenlik yazılımlarımızı, download daha hızlı düşüyor ise arkaplan uygulamalarımızı (virus taramasıda olabilir) kontrol etmeliyiz.
  • rate 88325
    cl_cmdrate 59
    cl_updaterate 71

    Benim böyle çıktı ama hiçbi serverin bu kadar rate ye izin verdiğini sanmam. En fazla 30000 ayarlıyorlar
  • rate 79625
    cl_cmdrate 110
    cl_updaterate131

  • RemagX, hesaplamalara bazı sınırlamalar koyman lazım.

    Rate değeri 30000'i, cl_cmdrate ve cl_updaterate değerleri de 101'i geçmemeli.

    Serverlar bunun üstüne ayarlansa dahi desteklemezler. Oyunun sınırı bunlardır.
    O yüzden, saçma değerler çıkmaması açısından sınır koymalısın.
  • Biraz daha geliştirilmesi gerek

  • Limitleyici eklendi. Tarife hızlarının detaylarını biraz daha araştırmam lazım. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Sağolasın..
  • İyimiş fakat biraz geliştirilmesi gerek
  • Güzel paylaşım.yanlız rate ayarları için cl_rate,cl_cmdbackup,cl_resend,cl_dlmax gibi komutlarıda içermiyor mu ?
  • cs için 64bit download / 64bit upload fazlasıyla yeterlidir!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DiabloXT

    Rate hesaplayıcısı güzel yalnız orda ADSL bağlantısına oranla gerçek hızınızı felan yazmak, sonra sonuç ekranında bağlantı verimi şekilde yazmak kafa karıştırıcı olur.

    O bilgilere hiç ihtiyaç yok.

    Ayrıca, rate ayarını 25000'den fazla yapmaya da gerek yok. En fazla 30000 olsun hadi.
    Hangi bağlantı türü çıkarsa çıksın, rate'i 30000den fazla vermeyecek şekilde ayarlamalısın.

    Ayrıca, cmdrate ayarı FPS değerinizle de alakalıdır, FPS düşerse cmdrate değeriniz 101 bile olsa 101 işleyemez saniyede.
    Bu gibi ayrıntıları da var bu işin.


    Bilgi yanlışı var abi.
    cmdrate değerlerinin FPSyle alakası farklı.
    Paket büyüklüğünü ayarlamaya yarar...CMDRATE serverdan size gelen paketlerin büyüklüğünü,UPDATERATE de sizden servera gidenlerin büyüklüğünü ayarlar.CHOKE değerinde artış varsa eksik paket gidiyor demektir.LOSS denilen olay bağlantıdaki pürüzlerle alakalıdır,UPDATERATE sorunludur.
    Yapılması gereken CHOKE ve LOSS değerini 0'da tutacak en yüksek CMDRATE VE UPDATERATE değerini bulmaktır.Rate de 30000 olamaz zaten.Çünkü default değer 20000...20k dan fazlası işlemez.

    @RemagX
    Scripte bir de ex_interp hesaplayıcı eklersen iyi olur.
    Matematiksel olarak 1/updaterate değerini vermelisin...[Default değer 0.1'dir]
    Kolay gelsin.

    edit:EX_interp nedir ?

    ex_interp,interpolationdan gelir.



    İnterpolation : İlk kez Uygulamalı Matematik biliminin bir alt kategorisi olan Sayısal Analiz yöntemlerinde tanımlanan ve elde varolan (bilinen) değer noktalarından yola çıkarak, farklı bir yerde ve değeri bilinmeyen bir diğer noktadaki olası değeri bulmaya/tahmin etmeye yarayan yöntemlerin tümüne verilen genel isimdir



    Amacı serverdan size gelen bilgileri TAM anlamıyla yansıtmaktır.Fakat default değer olan 0.1 değeri bunu doğru yapmaz,mesela size anlık olarak 10 tane frame geliyor diyelim ve bu dosyalar herhangi bir düşmanın asıl yerini belli ediyor.Değer 0.1 ise ; size gelen D Y Y D Y Y Y D Y D bu tarz birşey olur.[D=gerçek,Y=yanlış]
    Bu demek size gelen düşmanın aslında sizin gördüğünzden farklı bir yerde olması demektir.Mesela ex_interp değerini 1.0 yapıp birisine HS atmayı deneyin.Kafasına sıksanız bile mermi anormal bir yere gider.Çünkü aslında siz TAHMİNİ adamı görüyorsunuz.
    Değer 0.1 iken üstte yazdığım sıralamada Y olanlar size tahmini olarak iletilir.Doğruluk oranı azdır onun için...
    Fakat değeri 0.01e çektiğinizde D D D Y D D D Y D D bunun gibi birşey olacaktır.Tahmin edilmesi gereken Frame azaldığı için oyuncunun gerçek yerini görmüş olursunuz.
    Ancak değeri küçülttüğünüz ölçüde oyunun akıcılığı da o kadar azalır.
    Ex_interp değerinin görselliğe katkısı daha akıcı bir oyun sunmaktır,ancak frameleri tahmin ederken oyuncuya dezavantaj sağlar.O yüzden ideal değer olarak 0.05 veya 0.04 kullanılabilir...
    Aslında 0.01e alışmak daha iyidir.Ancak akıcı bir oyun istiyorsanız 0.04'ten aşağı inmemelisiniz...

    Son olarak RATE ayarları her servera göre değişiklik gösterir.Siz serverlarda ortalama RATE ayarlarıyla oynarsınız.Normalde her server değişildiğinde,hatta ve hatta bir serverda iken 5 dakikada bir bile rate ayarları olması gereken değerde değildir.Çünkü ONLINE oynuyorsunuz ve bağlantınızın ne yağacağı belli değil.Anlık olarak farklı Byte değerlerinde bilgiler gelir,TTNET'in azizliğine uğrarsınız...Bu ve bunun gibi şeyler.
    Ama burda RATE ayarı diye yaptığımız şey ortalama değerdir.Bunu bağlantınıza göre değil de server içinde performansınıza göre ayarlamalısınız.Mesela silahla tararken sekmesi,FPS düşmeleri,Recoil durumları,crosshair geç düşülmesi gibi...
    Zaten bunu hissedersiniz.Mesela update ve cmdrate 21 yaparak oynayın.Crosshairda saçma sapan hareketler göreceksiniz...Bunu kendinize göre ayarlamanız yararınızadır....
    Ama çoğu kişinin bağlantısı TTNET[Smile dahil] olduğu ve 1 Mbit olduğu için 101,101,25k değeriyle oynar.Sorun yaşanmaz ama bu ideal değer değildir.Ama oyununuza çok fazla farklılık katmaz...Sorun çıkarmaz...
    Mesela 4Mbit bağlantısı olan birisi bu değerlerle ve ex_interp 0.01 olarak oynasa performans artışını görmesi mutlaktır.

    edit2:Aklıma geldi bunu da yazayım.

    Ping olayı da CMDRATE ile alakalıdır.CMDRATE ne kadar büyükse pingde o kadar büyüktür.Aslında 30-40 gibi bir değer idealdir.Pinginiz diğer oyuncularınkine yakın olmalıdır,ne çok fazla ne çok az.Bu değeri düşürürseniz pinginizde düşer,çünkü gelen paketler azalır bu sebeple de bağlantınız rahatlar...

    Bi arkadaş cl_resend değerini söylemiş.Onla oynamanıza gerek yoktur.
    cl_cmdbackup değerini ise LOSS varsa 2'den fazla bir değere yükseltmelisiniz.Cmdbackup resendle paralel çalışır ve servera gönderilen paketleri yedekleyip tekrar göndermeye yarar.Az da olsa LOSS'tan çektiğiniz ızdırabı azaltabilirsiniz.Örneğin ; 4 veya 6.Default değer 2dir.Loss yoksa 2 de bırakmalısınız

    Bu gecelik bu kadar.Aklıma geldikçe paylaşırım yine...
    İyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilm-i yorum -- 4 Temmuz 2009; 2:02:23 >




  • Magina cmdrate paket büyüklüğü değil, birim zamanda gönderilen paket sayısı diye biliyorum.
    Dikkat ettiysen net_graph'ta cmdrate/1 diye yazar , altında da updaterate/1 diye yazar.

    FPS oyunda çok önemli bir etkendir, fps ile cmdrate doğrudan alakalı, eğer fps'niz cmdrate değerinin altına inerse o cmdrate değerini teoride yakalayamazsınız.

    Ağ sistemlerinde Choke olmasının nedeni de, alıcının, gönderilen tüm verileri sorunsuz alamamasıdır.
    Routerlar hat kullanımı, sıra uzunluğu gibi bazı şeylerin ölçümünü yapar. Eğer ki bir yığılma sözkonusu olursa, router tüm bu ağdaki yığılmaya neden olan kaynaklara choke paket gönderir. Choke paket gönderilen kaynaklar gönderdikleri veri miktarını azaltarak karşılık verirler.
    Choke olayının aslı budur.

    Loss olmasının nedeni de, bir ağ sisteminde bir veya birden fazla veri paketinin hedefe ulaştırılamamasıdır.
    Bunun birçok nedeni var. Ağda oluşan bir sinyal kaybı, aşırı doldurulmuş ağ köprüleri , hasar görmüş paketlerin reddedilmesi, hatalı ağ donanımları ve yazılımlar.

    Normalde TCP sisteminde loss paketleri tekrar gönderip veri kaybını azaltan sistemler mevcut. Ancak Counter Strike UDP kullanır.
    UDP güvenilir olmayan bir aktarım protokolüdür. Ağ üzerinden paketi gönderir ama gidip gitmediğini takip etmez ve paketin yerine ulaşıp ulaşmayacağına onay veremez.




  • Magina kardeş yazdıklarını okudum güzel bilgiler teşekkür ederiz.Bir kaç sorum olacak dı sana ve foruma.
    Ben Cs 1.5 online oynuyorum.Net hızım 1 MB(1024) ADSL Sınırsız.
    Rate ayarlarım ; 25000 101 101 cl_rate 9999 cl_dlmax 800 cl_cmdbackup 2 cl_resend 6 cl_latency -20 (Pingim en fazla 35 40 olduğu için latency -20 yaptım)

    Bu ayarlarla çatışma esnasına choke hep 1 oluyor.Oynadıgım pc eski fps 30 40 lara düşüyor bundan kaynaklı olabilir mi?

    Birde dün cl_cmdbackup 51 cl_rate 20000 yaptım "out" kısmı 10. k/s kadar çıktıgını gördüm sasırdım.Normalde in ve out max. 6. k/s oluyor.

    Rate
    cl_rate
    cl_updaterate
    cl_cmdrate
    cl_cmdbackup
    cl_resend
    cl_dlmax
    cl_latency

    Bu komutları en iyi şekilde ayarlamak için yardımlarınızı bekliyorum.
    Bunlaın dışında rate ayar komutları var mı bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.