Şimdi Ara

CS:GO ping dışı gecikme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.

    11 yıllık TTnet rezilliğinin ardından son 4 senedir büyük bir memnuniyetle kablonet kullanmaktayım. Oyunlarda ideal seviyede ping alıyorum ve hızımdan da gayet memnunum. Fakat uzun süredir CS:GO'da bir sorun dikkatimi çekmekteydi. Oyunlarda bir gecikme hissi vardı. Şöyle tarif edeyim. Birine nişan alıp ateş ettikten sonra karşı taraftan kanın çıkması bir süre sonra gerçekleşmekteydi. Oyun gayet akıcı fakat bu sorun uzunca süredir dikkatimi çekiyordu ve oyunu Global seviyelerde oynayınca haliyle !problem haline gelmekteydi. Sistemden mi deyip sistemi tamamen sıfırladım. Modemi odama çekip kablo ile bağlandım, piyasada kabul görmüş kalitede Lan kablosu edindim ama nafile. "Acaba eskiden dikkatimi çekmiyordu da son yıllarda mı dikkatimi çekmeye başladı acaba?" diyerek farklı alanlarda problemler aradım ve önce 144 hz ardından da 240 hz monitör edindim.

    Sonra oyunun yapısının bu şekilde olduğuna karar kılmıştım ki 4 yıllık kablonet aboneliğimde toplamda 2 defa yaşadığım internet kopması sorunundan dolayı, gece de ekiple oyuna gireceğimiz sırada telefonla ve "kablosuz" olarak bağlandım. Ve oyunun o gecikme hissinin tamamen kalktığını gördüm. Tabi çok umursamayıp normal devam ediyorken son 2 gündür yazlık evimizdeyim. Burada TTnet kullanıyoruz ve modeme oldukça uzak bir yerden kablosuz olarak bağlanıyorum. Ping arada fırlasa dahi çok daha akıcı bir oyun deneyimi yaşamaktayım.

    Kablonet kullanıcılarında bu şekilde sorun yaşayan başka biri var mı? Bu fiyata bu hız ve kaliteden çokça memnunum. Günlerce TTnet teknik servisinin yolunu gözlediğim günlerden akşam dahi eve gelebilen bir teknik servise sahip Kablonetten gerçekten çok memnunum ama iş güç yoğunluğundan bir zevkimiz var. Ve oyun kalitesine etki eden bir durum da var ortada. Önümüzdeki nisan ayı gibi taahhütüm sona erecek. Bir çözüm yolu var mıdır yoksa alternatifleri düşünmeli miyim?







  • Sizin yaşadığınız sorundan bahsedenler var ilginç genelde kablonet ve superonline kullanıcıları (kablonetde superonline omurgasını kullanıyor) ben sol fiber kullanıyorum böyle bir sorun yaşamıyorum şimdilik başka sorunlar mevcut
  • kablonetin superonline omurgasını kullandığı nereden çıktı, ben hiç böyle birşey duymadım, daha superonline 56 k dial up verirken kablo netin kendi altyapısı vardı...
  • Dediğiniz sorunun aynısını ben de Valorant ve FIFA UT'de yaşıyorum. Ping yok ve stabil, packet loss %0. Hızda hiç sekme yok, kopma yok kusursuza yakın. Online oyuna gelince oyun içinde bir gecikme yaşıyorum. Fifa'da komutlar geç algılanıyor( hatta konusunu açtım 1 hafta önce) Valorantta da peeklediğim gibi ölüyorum. Duvarın üstünde adam beklerken vazgeçip aşağı atladığımda yerdeyken ölüyorum ve arkadaşlarım duvarım üstünde öldüğümü söylüyorlar.
  • Hocam superonline ip çıkışı mı kullanıyorsunuz? Acaba bununla alakalı olabilir mi sorun.
  • var mıdır hocam bunun bir çözümü aynı şekilde pingim düşük bu tarz bir gecikme yaşıyorum input delay gibi bir şey

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.