Şimdi Ara

CRUZE - YAKIT TÜKETİMİ !!! (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.214
Cevap
11
Favori
391.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim araba 8.2lt göstersin, onu okşar pamuklara sarmalar sararım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Benim araba 8.2lt göstersin, onu okşar pamuklara sarmalar sararım.

Yoğun trafiğe girmiyorum hocam ben pek.Ondan kaynaklı.Ortalama hıza baksam 40 tan aşağı değildir.
    Benzinli psikolojisinden midir nedir sürekli lpg de araç kullanmış birisi olarak pek arabayı harekette ettirmiyorum.
    Gerçi alalı kaç gün oldu orası da ayrı.
  • Haaa! o zaman iş değişir. Benim şehiriçi ortalama, AT Cruze ile/sürekli klima/27km/9.8lt
    (Geçen yaz 9lt tüketim vardı. Bu sene "yemişim ekonomisini" modundayım. Kendimi kasınca 0.8lt fark oluyormuş.
    1.000km de güncel hesaba göre 45tl fark yaratır. Araba 2 yaşında 12.000km de, yarısı da uzun yol zaten...)

Bir dahaki sefere, bu değerler ile 7.5-8lt yakan araç benzinli araç bulursam onu artık hiç terk etmeyeceğim.
  • quote:

Haaa! o zaman iş değişir. Benim şehiriçi ortalama, AT Cruze ile/sürekli klima/27km/9.8lt
    (Geçen yaz 9lt tüketim vardı. Bu sene "yemişim ekonomisini" modundayım. Kendimi kasınca 0.8lt fark oluyormuş.
    1.000km de güncel hesaba göre 45tl fark yaratır. Araba 2 yaşında 12.000km de, yarısı da uzun yol zaten...)

Bir dahaki sefere, bu değerler ile 7.5-8lt yakan araç benzinli araç bulursam onu artık hiç terk etmeyeceğim.

Ben anladim seni, 1.2 tsi ya da fordun 1.0'ini kastediyorsun bu motorlarla 10 yaktigin yerde 7 yakarsin. Bilemedin 7.5

• quote:

Orijinalden alıntı: utkuyakar

quote:

Haaa! o zaman iş değişir. Benim şehiriçi ortalama, AT Cruze ile/sürekli klima/27km/9.8lt

Ben anladim seni, 1.2 tsi ya da fordun 1.0'ini kastediyorsun bu motorlarla 10 yaktigin yerde 7 yakarsin. Bilemedin 7.5

Hocam, 1.2TSI iyi de kötü bir birlikteliği var; DSG. O yüzden bana yaramaz.

1.0 ecoboost da sadece fiesta da AT var. Fiyatı 50 küsür ve küçük araba. İç dizaynını da hiiiçç beğenmiyorum. O da bana gelmez.

*Bizim İstanbul da Küçük kızkardeşimin eski aracı var(yeni A180 AMG aldık eskisi duruyor); 2012 Honda Civic HB Sport i-shift...

Kızkardeşim bu aracı 2 yıl İstanbul da kullandı, km'si 21.000 de ve yakıt ortalaması 7-7.2lt gibiydi...

Ben gidince 2 aracı da değişimli kullandım. Araç da herşey var, ama o vites yok mu! adamı yorgunluktan öldürür. Araba da ayagı gazdan çekince resmen
    yığılma oluyor. Bunun gibi 3-4 olumsuzluğa ve her seferinde söylenmeme rağmen, Civic HB'in şu değerini gördüğümde; Her şey bitiveriyordu.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 2 Temmuz 2014; 20:44:22 >

• Otomatik kullanicisi oldugunu dusununce hak verdim. Dsg arizalarini hic arastirmadim ama vw'in cok fazla otomatik arac satmasindan oturu arizasi kulaga daha sik geliyor yorumunu okumustum. Ne derece dogrudur bilmem ama kullandim, cok begendim. Civic'in yakiti da oldukca iyi gorunuyor.

• 2011 otomatik cruse 98 tl lpg ile 458 km yol yaptım.klıma hep acıktı ıst ankara arası ort hız 82 km
  • hocam 2012 tuplu otomatık cruze bakıyorum. tavsıyelerın nelersır. bısuru model var ls-lt-lus-edıtıon vs. hangısı daha cok revacta. yardımcı olursan sevınırım.

• Arkadaslar acil Yardımınıza ihtiyacım var . satıcıyla anlaştık 2.el cruze yarın sanayiye baktirip alıyorum arabayi hayirlisiyla. ama hala içim rahat değil. 2012 model chevrolet cruze Hatchback 1.6 lt plus alıyorum . 32.500 tl ye anlaştık . ne diyorsunuz sizce çok mu ? ikinci sorum araba benzinli . kilometre de 40 kuruş altı yakmak imkansız mj ? son sorum tüp uyumu nasıl tüp taktıri nca yakıt tüketimi nekadar düşüyor . acil cevap verebilirseniz çok sevinirim . şimdiden teşekkürler hayırlı kandiller

• quote:

Orijinalden alıntı: müfettis06

Arkadaslar acil Yardımınıza ihtiyacım var . satıcıyla anlaştık 2.el cruze yarın sanayiye baktirip alıyorum arabayi hayirlisiyla. ama hala içim rahat değil. 2012 model chevrolet cruze Hatchback 1.6 lt plus alıyorum . 32.500 tl ye anlaştık . ne diyorsunuz sizce çok mu ? ikinci sorum araba benzinli . kilometre de 40 kuruş altı yakmak imkansız mj ? son sorum tüp uyumu nasıl tüp taktıri nca yakıt tüketimi nekadar düşüyor . acil cevap verebilirseniz çok sevinirim . şimdiden teşekkürler hayırlı kandiller

*1.6 C sınıfı full araç, 32.500TL çok mu?
    .....Çok mu??

*1.6 atmosferik olup 8lt altında yakan ve full olmasına rağmen 2012 model 32.500TL ye alınabilen benzer araç var mı?

*Tüp taktırınca benzin ile harcadığının üzerine kabaca %20 ekleyip lpg hesabı yapacaksınız.

*"Sınıfındaki benzer pek çok araç da olduğu gibi", subap sorunu var. Duruma göre 50-70-80.000km de çıkar.

Aslında! Ana konuyu kabaca, alt konularda yakıt tüketimi ve lpg konularınıda tamamen okumanız lazım. 5 yıllık 700-800 sayfayı özet çıkartmak zor.

• Herkes yaz gelince yakitin azalacagindan bahseder, bende arttiyor. 100 tl ile 400 km giderken simdi 350 km gidiyorum. Km basina 28,5 krs eder. Oda kotu degil tabi. Bereker versin :)

• En son yakit degerime bakilirsa -ki en yuksek tuketimlerimden- bir depo benzin fiyatina (55 lt olarak hesapliyorum) lpg ile 1000 km gidebiliyorum. Benzinde kullansaydim 700 gorur muydum?

• quote:

Orijinalden alıntı: utkuyakar

En son yakit degerime bakilirsa -ki en yuksek tuketimlerimden- bir depo benzin fiyatina (55 lt olarak hesapliyorum) lpg ile 1000 km gidebiliyorum. Benzinde kullansaydim 700 gorur muydum?

28krş x 100km = 280TL (kaba hesapla 10lt lpg eder.

%20 fazla yakar hesabını baz alırsak; 8lt benzin yakarmış.

280 / 5.10 = 55lt benzin

55 / 8lt = 687km

Yani! Benzin 40krş, lpg 28krş. Gibi...
  • 5 senedir hep aynı stil ......

kıvam aynı renk aynı koku aynı PH aynı (BÜYÜK TARİFE) ...... uzaktan 37 derece eğimle salla gitsin.........

diğer ana başlığa da yazdım......

hyundai accent

7 tane hava yastığını çalacaklar (bırak yan ve perde hava yastıklarını yolcu hava yastığı bile yok)
    FAR sensörü
    YAĞMUR sensörü
    PARK sensörü
    DİGİTAL klima
    Cruise control
    karatmalı iç dikiz aynası olmayacak
    arka camlar manuel olacak
    plastik kapak jant yutturacaklar

46.350 liste fiyatından indirim yapıp 43'e verelim diyecekler.......
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ForAnAngel22

Öncelikle tüm müslüman aleminin geçmiş Ramazan bayramı mübarek olsun.

Gelelim bayram yakıt değer sonuçlarına :)
    Perşembe gecesi yola cıktım,bayramın 2. günü akşam 9 da geri dönüş yolunaa çıktım. İstanbul - Didim - İstanbul toplamda 1450 km yol yaptım. Toplamda 300 TL lpg + 50 TL benzin tüketimim oldu. İstanbuldan giderken 110 - 120 km/h arası seyrettim. İzmir - Germencik arası otobanda sırf benzinde kullandım. Sanırım 90 km di. Hızım 170 ile 215 km/h arasında değişti. 2 küçük çizgi benzin harcadım. Bayram süresinde didimde kısa mesafeler ve sıkışık trafikte dolaştım. Dönüş yolunda yine aynı otobanda gece olduğu için 170 - 190 arası seyrettim ve yine 2 çizgi benzin harcadım. (yola çıkmadan 50 tl benzin almıştım. buradan sonra aynı seviyeye geldiği için 50 TL olarak kabul ettim.) İzmirden sonra hiç gaz kesmeden 130 - 140 km/h arası seyrettim. Didim - İstanbul 7 saatte aldım. Tabi arada feribot var. Normal şartlarda Didim - İstanbul arası 625 km civarı aşağı yukarı 200 km şehir içi gezinme ve yüksek hızlara rağmen ortalama tüketimim 8,2 lt de kaldı. Ortalama hızı 2 kere sıfırladım. Çünkü uzun yoldaki ortalamamı görmek istedim. Yaklaşık 25 kuruş gibi bir rakam tükettim ve gayet mutlu oldum. Giderken manisa da Lpg yi fullediğimde 23 kuruş civarındaydı. Ama biraz yüklenmenin etkisi oldu. Araçta 2 kişiydik ve sadece 2 bavul vardı. Klima açıkken ve rampalarda kesinlikle sorun yaşamadım. Ekteki fotoğrafta gitmiyor çekmiyor çok yakıyor diyen arkadaşlara gelsin.

• 260 tl lpg
    1050 km
    700 km si sehirler arasi, gerisi sehir ici ve dag yolu.

• Panthér kullanıcısına yanıt
    hocam yeni aveo 1.4lt ş.içi 6.8 - 7lt sakin kullanım ortalamam var. haydi hayırlı olsun diyelim mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: TatanQa

hocam yeni aveo 1.4lt ş.içi 6.8 - 7lt sakin kullanım ortalamam var. haydi hayırlı olsun diyelim mi

1.4 aveo için pek bilgim yok ama MT katalog değerine baktım. şehiriçi 7.7lt / Karma 5.9lt gözüküyor.

Bu değerler ile kıyasladığım da gayet! güzel duruyor. Sanıyorum! düz şehir(kısmen de güzergah da az trafik var ise) Antalya da kullanmanın avantajı var.

Hayırlı olsun.
  • quote:

quote:

1.4 aveo için pek bilgim yok ama MT katalog değerine baktım. şehiriçi 7.7lt / Karma 5.9lt gözüküyor.

Bu değerler ile kıyasladığım da gayet! güzel duruyor. Sanıyorum! düz şehir(kısmen de güzergah da az trafik var ise) Antalya da kullanmanın avantajı var.

Hayırlı olsun.

Evet cok fark ettiriyordur cunku antalyada tepe vs yok denecek sayida ki benim guzergahimda yok. Hatta cc ile 100km sabit hizda 5.3 lt yakiyor .

lpg dusunsemmi daha da az yakar ancak amorti etmesi 2 yili bulacak gibi duruyor su haliyle. Hem subap problemu yaratma olasiligi da var

• quote:

quote:

quote:

Hayırlı olsun.

Evet cok fark ettiriyordur cunku antalyada tepe vs yok denecek sayida ki benim guzergahimda yok. Hatta cc ile 100km sabit hizda 5.3 lt yakiyor .

lpg dusunsemmi daha da az yakar ancak amorti etmesi 2 yili bulacak gibi duruyor su haliyle. Hem subap problemu yaratma olasiligi da var

Bende kataloğ verisi 10.3lt olan araca 9-9.3lt yaktırıyorum( Araç tork konvertörlü 6 ileri tam otomatik ve full klima)

Lpg benimde zaman zaman aklımı kurcalıyor ama düşünüp düşünüp vazgeçiyorum. Bakalım! şimdilik yakıt olması gereken düzeyde...

• 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.