Şimdi Ara

CRT Monitör ve Titreme ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim sorunum DATRON model bir CRT monitörüm var biraz eski diyebilirim ekran titreşemeler yapıyor yanından hoparlör cep tel. vs. kaldırmayı denedim ama yinede titriyor Hertz ayarını 60 yapın dediler benim zaten 60 ve başka seçenek yok acaba varda benmi bilmiyorum ? çözüm yollarını önerirseniz sevinirim .

Not : Keyfimden kullanmıyorum CRT diğer monitör arızalanınca mecbur buna geçmiştim.

• Tüpü bitiyordur belki kaç yıllık pc
  • Bi akrabamdan almıştım kaç yıllık olduğunu bilimyorumda eski 3-4 senesi vardır.
  • CRT monitörlerde 85hz altındaki bütün tazeleme hızlarında gözü rahatsız eden bir titreme olur.Çözünürlüğü düşürüp 85hz tazelemeye izin veren bi çözünürlükte kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: houhei

CRT monitörlerde 85hz altındaki bütün tazeleme hızlarında gözü rahatsız eden bir titreme olur.Çözünürlüğü düşürüp 85hz tazelemeye izin veren bi çözünürlükte kullanın.

Evet arakdaş doğru söylüyor...yenileme hıznıı çoğaltabildiğiniz kadar çoğaltın...yani monitörün verdiği max. değeri kullan..
  • Merhaba Benim Monitörümde de benzer bir sorun var. kalın bir çizgi halinde ekranın sol köşesine yakın Dalgalanma var.

1-Yanında Hoparlör vs yok
    2- SÜrücüler güncel
    3- Tüm çözünürlük ve frekansta denedim

ÖNEMLİ: arkadaşımın laptop u na taktım hiç sorun yok cam gibi. başka iki kasaya taktım dalgalanma var.

Şimdiden ilginiz iin teşekkürler.
  • Sorun devam ediyor arkadaşlar ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: houhei

CRT monitörlerde 85hz altındaki bütün tazeleme hızlarında gözü rahatsız eden bir titreme olur.Çözünürlüğü düşürüp 85hz tazelemeye izin veren bi çözünürlükte kullanın.

Bunun haricinde birşey aklıma gelmiyor. 60hz crt monitor için düşüktür ve titreme yapar. 85hz'de çalışmadığı sürece titremenin önüne geçemezsiniz. Sorun 85 hz'DE çalışmaması. 85hz tazeleme hızında titreme yapıyorsa.Bu bizim bildiğimiz anlamda titremenin dışındadır.Monitor ömrünü doldurmuş olabilir ya da monitorde sorun vardır.Ya yaptıracaksınız ya da yeni monitor alacaksınız.
  • Titreme sorunu bendede var fakat 60 hz değişmiyor. Ekran kartını değiştirsem bu sorun çözülür mü ?
  • Tavsiyem elinizdeki kotu model CRT leri degistirmenizdir.Bu arada bir CRT nin omru 4 5 senede dolmaz.lcd lerle karistirmamak gerekir.CRT lere genelde 10 seneden once birsey olmaz.Ama yukarida bahsi gecen CRT ler ozellik bakimindan oldukca yetersiz duruyorlar.Ayrica sahsi tavsiyem cok zorunlu olmadikca CRT leri 100Hz nin altinda kullanmamanizdir.Gerci bu kural benim icin lcd lerdede gecerlidir ozllikle oyun ve hd film izliyorsaniz.
  • Çözünürlük olayı sadece 60 oluyor beyler hala titreme var kafayı yicem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Protagonist

Çözünürlük olayı sadece 60 oluyor beyler hala titreme var kafayı yicem.

selamlar,evdeki elektrik ile ilgili bir sorundan kaynaklanıyor olabilir..kaçak akım mesela.
  • Sanmam kaçak olacağını güç kaynağı vs'de var.
  • Kaçak elektrik titremeye neden olmaz. Datronun hangi modeli ?
  •  CRT Monitör ve Titreme ?
  • üsttende titriyor alttanda tüptemi acaba sorun arkadaşlar biraz daha idare etmesi için neler yapabilirim ?
  • Miladın konusu olmuş ama arkadaşlar googledan arayan çözümü burda bulsun. Beyler ekranınızın yanında hoparlör vs.. varsa uzaklaştırın düzeliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.