Şimdi Ara

CREATIVE ZEN TOUCH HAKKINDA HERŞEY!!! (63. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.773
Cevap
2
Favori
82.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bendeki alette bi sorun var o zaman.. çünkü tizler de canavar gibi midler de.. limiti kaldırılmış halde 25 e getiriyorum sesi ama bozulma olmuyor hala.. ondan sonra hafif bozulma oluyor. alet kaldırmıyo sanırım..
    aynı müziklerde denemedim. sadece benim kulaklığı alıp zen e taktım. arkadaş ta dur kaliteli bi şarkı açim oyle bak dedi. ama ben bkamadım kaç kpbs olduğuna... belki eq ayarından kaynaklanmış da olabilir bu fark..

    bu arada zen çok kabaymış yaw.. elde taşınmayacak bi alet :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saprofit -- 9 Aralık 2006; 0:38:19 >
  • Evet tombuldur hakkaten Yani öyle ayrıntılı bir test yapmadım diyorsun kısaca EQ ayarları falan bile dengeyi çok değiştirir evet, oturup çok ayrıntılı testler yapıp sonucu yazabilir misiniz peki? Tamamen aynı müzikler, EQlar kapalı ve açık olmak üzere iki farklı test...Ve birkaç kişiye de ayrıca dinletmek gerekir. Çünkü biliyorsun ki ses göreceli

    Ciddi anlamda bir canavar görmek istiyorsan Cowon X5L veya Zen Vision:M denemeni de öneririmPiyasadaki en iyi iki alet onlardır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be Creative -- 9 Aralık 2006; 20:44:34 >
  • Herkese merhaba ben de creative zen touch 20 gb sahibiyim v 2.01yükledikten sonra bilgisayar tanımıyor player'i zar zor saatler sonra çok karışık ve sinir harbi sonunda tanıttım ama bu seferde media source görmüyor makinayı windows klasorlerinden hallediyorum işimi birde cok yavaş atıyor dosyaları! 1 gb 10 dk. dan fazla (firmware işlemi basarı ile sonuclandı herhangi bir sorun olmadı)
  • @beldor

    son firmwareyi yükleyince görmüyor zaten site 40 mblik playforsure galiba dene bir yazılım var son firmware için onla işini görebilirsin.
    Bu arada yavaşlık konusuna gelince cihazı firmware yükledikten sonra 4 bilgisayarda dosya attım.

    Bunlardan 3 ü Sp2 li Windows Xp ve Biri Service pack siz
    şimdi şöyle bir olay oldu

    abimin sp2sizin usb 2.0 sürücülerini kurmadığımız için yavaş attı.

    Kendi bilgisayarım sp2 li de acayip hızlı atıyor
    Babamın sp2li bilgisarında hızlı attı.
    Kuzenimin Sp2li bilgisayarında ise yavaş attı. (Zaten biraz kafayı yedi bilgisayarıf format atıcam ama belki alakası yoktur.)

    Beni en çok düşündüren kuzenim bilgisayarı hariç hepsi amd işlemci asus anakart kuzenimki intel gigabyte mıydı neydi öyle bir anakartı işte onunkide.

    Beni endişelendiren sorun intel veya o gigabyte anakartlardamı?
    Öyleyse gerçekten üzücü..

    not: Kuzenimin bilgisayarına format attıktan sonra hızı yine sizlere söylerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weros -- 15 Aralık 2006; 21:56:58 >
  • Benimkinin versiyonu 1.1.3. 2 adet indirilebilir firmware var bildiğim kadarıyla.Firmware yükleyip yüklememe konusunda kararsızım.Avantajları,artıları ne olur firmware in?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: beatleboy

    Benimkinin versiyonu 1.1.3. 2 adet indirilebilir firmware var bildiğim kadarıyla.Firmware yükleyip yüklememe konusunda kararsızım.Avantajları,artıları ne olur firmware in?



    Avantajları cihazı flashdisk olarak kullanıyorsun tabi wm10 varsa bilgisayarında. Ayrıca eqler düzgünleşiyor. Senin kullandığın firmwarede eq de ses azalıyor falan. Sen memnunsan hiç kasma bence kullan öyle.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: weros


    quote:

    Orjinalden alıntı: beatleboy

    Benimkinin versiyonu 1.1.3. 2 adet indirilebilir firmware var bildiğim kadarıyla.Firmware yükleyip yüklememe konusunda kararsızım.Avantajları,artıları ne olur firmware in?



    Avantajları cihazı flashdisk olarak kullanıyorsun tabi wm10 varsa bilgisayarında. Ayrıca eqler düzgünleşiyor. Senin kullandığın firmwarede eq de ses azalıyor falan. Sen memnunsan hiç kasma bence kullan öyle.

    eq daki düzelme ses açısından ciddi farklara sebep oluyor mu? Bendeki Zen Touch ın eq ayarları Sony hd3 e göre başarısız kalıyor.
  • Arkadaşımda Sony hd3 var.Ses bakımından biraz kıyaslama yaptık ikisi arasında.Başta belirtmem gereken bazı şeyler:Bu kıyaslamaları ne kadar titiz yaparsanız yapın muhakkak hesaba katmadığınız/katamadığınız parametreler vardır.Bu ise testin bilimselliğini ve objektivitesini düşürür.Hele ki zevklerin ve kulakların başka başka olduğunu düşünürsek.Ben açıkçası ikisi arasında objektif bir fark bulamadım ses bakımından.Aynı kulaklıkla ve aynı parçalarla karşılaştırdık.Eq ayarlarını -ki çok can alıcı farklara sebep oluyor- ikisinde de "off" yaptık.İkimizde bu koşullarda iki cihaz arasında bir fark saptayamadık.İş eq ayarlarını gelince durumlar çok karıştı. hd3 eq konusunda gerçekten zen e göre daha başarılı diyebilirim.Ama sesin doğallığına çok öem verenler yine de bu konuda zen i tercih edebilirler.Çok göreceli bir durum. hd3 eq ayarı ile abartılı ve vurgulu bir ses verdi.Ama yine de fazla beğenmedim bu durumu,çünkü effectler doğallığı bozuyor.Çok doğal bir ses isteyenler bu durumu beğenmeyebilir.Zen touch sesin doğallığı konusunda çok başarılı bir DAP.Effectli,şişirilmiş sesler yok.Ses kalitesini ve doğallığını yüksek kalte(ve yüksek maliyetli)kulaklıklarla(mesela IEM ler) çok güzel sunuyor ki kullananlara sorabilirsiniz.97db S/N oranına sahip bir cihaz,hd3 ünkini bilmiyorum ama o da o civarda olmalı diye tahmin ediyorum.Bendeki Zenin versiyonu update edilmedi.Yeni firmware ile eq ın daha iyi ve etkili olduğu söyleniyor.Burdan hd3 ün sesi yapaydır gibi bir sonuç çıkmasın.eq ayarları her ne kadar sesi güçlendirip coştursa da ben istediğim doğallığı o şekilde alamadım.Ama başkası çok sevebilir,bu çok göreceli.Kesin olarak söyleyebileceğim şey Zen gerçekten doğal bir sese sahip,akustik açısından çok tatmin edici.hd3 de aynı şekilde çok güzel bir sese sahip.Dediğim gibi eq lar "off" tayken ikisi arasında bir fark bulamadık,sesler çok benzerdi.Uzun lafı kısası ikisi de en iyilerden.Hangisi alırsanız alın pişman olmazsınız.Paranızın karşılığını alırsınızFiyatları da hemen hemen aynı.Tabi benim 20 GB(ve yaklaşık 100 gr) fazlalığım var.Alet takoz gibi ama olsun,yıllarca megatakoz walkmanleri cepte taşıdıktan sonra bu çok küçük geldi Pil performansı derseniz,ikisi de canavarPil ömrü konusunda kesin bir bilgim yok ama zen de 4 yıl olduğunu okumuştum.hd3 de 1-2 yıl gibi bir şeyler okudum ama katılmıyorum,daha uzun ömürlüdür bence.Arkadaşım bir yılı aşkın süredir kullanıyor ve pil performansında hiçbir düşüklük olmadığını belirtiyor.hd3'te G Sensor güzelliği var.Çok zarif ve kompakt bir görünümü var ki ağır diyenlere hayret etmek lazım 20 GB + harika pil performansı+harika sese sahip olup da hd3 ten daha kompakt ve zarif kaç tane DAP vardır? İnsanoğlunun mayasında var galiba bu:Bir türlü tatmin olamayıp hep daha iyisini yine de tatmin olamayacağı halde istemek. hd3 te eleştireceğim bir özellik şu:Yazılar geçerken bulanık bir görüntü oluşuyor.Okunması zorlaşıyor.Bunu Sony den beklemezdim açıkçası.
    Menü kullanımı ve ulaşım konusunda Zen,bir touch pad e sahip olarak,tabi ki daha üstün.
    Şu bundan daha üstün diye bir yoruma varmak çok subjektif olacaktır.İkisi de alanlarında en önde gelen cihazlardan.Paralarının hakkını veriyorlar.Zen in hd3 e göre bazı üstünlükleri,hd3 ün de zen e göre bazı üstünlükleri var.İkisi arasında kalanlar bu avantajları ve dezavantajları titiz bir şekilde kıyaslasınlar,ona göre alsınlar.Ama hangisini alırsanız alın çok iyi iş yapmış olursunuz.
    Belki bilinen bir şey ama belirtmeden yazıyı bitirmek istemedim:Zen Touch hd3 e göre çok daha yüksek bir sese sahip ve yüksek sesleri çok başarılı bir şekilde distorsiyonsuz verebiliyor.Bu önemli bir kriter.Yüksek seslerde dinlemeyi sevenler buna dikkat etseler iyi olur.İkisinin ses seviyelerini birebir karşılaştırdım,sonuç şu:Zen Touch--18/25 = hd3--son ses.
    Umarım foruma yararlı bilgiler katmışımdır.Şunu kesin olarak belirtmeliyim,yanlış anlaşılma olmasın:Zen hd3 te iyidir veya hd3 zen den iyidir diye bir şeyi kesinlikle söylemedim.Karşılaştırılan kriterlere göre ikisinin de birbirlerine üstünlükleri var.
  • @beatleboy
    Çok sağol, cidden çok güzel yazmışsın
  • @Be Creative
    Teşekkür ederim.Biz daha yeniyetmeyiz

    Şu firmware olayı kafamı kurcalıyor.Ses yeni firmware ile nasıl değişiyor merak ediyorum.Yeni topik falan mı açsam acaba?
    Zen Touch'ın içinde gelen klasik parçaları bilgisayara veya başka bir dijital ortama kayıt(kopya) etmek istiyorum.Bunu nasıl yapabilirim Zen Touch'çı arkadaşlar?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: beatleboy

    @Be Creative
    Teşekkür ederim.Biz daha yeniyetmeyiz

    Şu firmware olayı kafamı kurcalıyor.Ses yeni firmware ile nasıl değişiyor merak ediyorum.Yeni topik falan mı açsam acaba?
    Zen Touch'ın içinde gelen klasik parçaları bilgisayara veya başka bir dijital ortama kayıt(kopya) etmek istiyorum.Bunu nasıl yapabilirim Zen Touch'çı arkadaşlar?



    şimdi hocam
    Senin kullandığın firmwarede eq seçtiğimizde (custom eq den bahsediyorum) ses kısılıyor.
    Bu firmwarede eqler berbat deniliyor. Ses daha kaliteli geliyor bana.
    O klasik parçaları Limewire gibi bir programda indirebilirsin.
  • @beatleboy
    Vallahi hocam bunu yapmanın bir yolu yok galiba. Müzikleri korumalı olarak kaydetmişler bu yüzden de aletten ayrılamıyor. Benimkiler silindi şahsen

    Yeni firmware'da EQ kapalıyken herhangi bir gelişme bulunmuyor. EQ frekansları biraz daha iyi ayarlanmış, basslara- midlere etki etmek biraz daha kolay oluyor. Her ne kadar 4 band genel olarak kullanışsız olsa da yine de kullanışlı bir hale getiriyor denebilir. Ayrıca CustomEQ'da ses seviyesi de artıyor...
  • Saprofit, cihazına aşık olmuş olabilir misin?

    Ben de bu karşılaştırmayı kısmen de olsa yapmıştım; ama dediğin kadar bir farkı geçtim, üstünlük görememiştim. Sadece Sony' nin on yüz milyon bas efektleri sayesinde baslardan biraz avantajı olabiliyor. Tabii ki bas seven arkadaşlar için süper. NW-A serisi cihazlar sesi renklendirip veriyorlar ki bu kötü bir özellik. Hangi müziği açarsanız illa ki basları daha yoğun hissediyorsunuz -ki bu bir negatif özelliktir, tercih edilmez, bas manyakları hariç - Ben çok zorlamama rağmen Zen Kaçığı parçalayıp geçtiği bir yan göremedim, Sony' ciler kusura bakmayın....
  • Herkese selamlar, önemli bir şey soracağım, lütfen sadece bu işten anlayanlar cvp yazsın...

    Zen touch garanti süresi bir kaç ay sonra bitiyor, geçenlerde elektronik ürünlerle ilgilenen ve işini iyi yapan bir arkadaşım madem bu alette 2.5" lik hdd var bunu 100gb lık ile değiştirip içindeki programı da norton ghost ile kopyalasak ya dedi, nasıl böyle kendinden emin olabiliyorsun dediğimde ise bu işe benzer bir iş yapan ve başarılı sonuca ulaşmış bir arkadaşı olduğunu söyledi, zaten olmazsa kendi hdd'sini geri takarız, bir şey olmaz dedi.

    Sizce deneyelim mi, ya da bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar ne der, ona göre deneyebilirim de...
  • @Tauron

    Teknik olarak mümkün ama tek sorun firmware'i diğer harddiske aktarmak.Eğer yaparsan sonuçları bildiriver.Bu arada 40 Gb tan 100 Gb a neden geçmek istiyorsun merak ettim?40 Gb yetersiz mi geliyor ki?
  • Ben alalı baya oldu, o zaman 20likler vardı, hem hiç olmadı taşınabilir hdd olarak kullanırım, fena mı...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Tauron

    Ben alalı baya oldu, o zaman 20likler vardı, hem hiç olmadı taşınabilir hdd olarak kullanırım, fena mı...



    Valla deneme şansın varsa dene ama aleti tamir edemeyipte elinde patlama durumuda var
  • Weros o kadar da zor değil, yapılacak şey aletin içinden hdd'yi sökmek ve 100lüğe firmaware bilgilerini vs. atabilirsem oldu zaten, olmazsa aynen geri takarım 20gb'ı yani bozulacağına hiç ihtimal vermiyorum...
  • Benim bir sorunum var.Zen Touch'ı hepsiburadadan aldım ve ilk günü adaptörü bozuldu.Birtakım sebeplerden dolayı garantiye yollamadım.Geçenlerde adaptörü tamir ettirdim biraz çalıştı ve yine bozuldu.Şu an asıl merak ettiğim şey;alet garanti kapsamından çıkmış mıdır?Yani cihazda bir sorun çıkarsa garantiye yollayabilir miyim?
  • @beatleboy

    yollarsın tabi abi bir tane şarj adaptörü alsan iyi olur. Tam bilmiyorum ama şarj cihazını gönderirsen belki öyle bir sorun olabilir. En iyisi yeni bir şarj aleti alıp cihazın yanına koymak


    @Tauron

    Valla dene o zaman . Benim elimde Creative Zen Vision M olsa Zen Touch ı şekilden şekile sokardım
  • 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.