Şimdi Ara

CREATIVE HQ1600 İNCELEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
6.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ses kalitesi nasıldır arkadaşlar. Öncelikli olarak müzik dinlemek için kullanacağım aynı zamanda gitar amfisinde de kullanacağım. Ayrıca Sennheiser hd180 de dikkatimi çekti .

    -

    Tekrar merhabalar , kulaklık deneme imkanım olmadığından okuduğum yorumlara istinaden creative HQ 1600 aldım. Fazlaca kulaklık sahibi değilim ama yeni alacak arkadaşlar için ufak bir inceleme yaptım.

    Malzeme kalitesi : İyi diyebilirim. Kablo giriş çıkışları sağlam görünüyor. Genel olarak plastik kalitesi güzel. Ayrıca kalitesiz çin mallarındaki kötü koku ( ki ben bana da çok dikkat ederim ) yok.

    Ergonami : Kulaklık tamamen kulakları saran yapıda. Kullanılan malzeme ve sünger güzel kesinlikle rahatsız etmiyor. Kafa bandı kısmı da eğer iyi ayarlanırsa rahatsızlık vermiyor. Gerçi bu ergonamik tasarım kişiye göre de değişir ancak ben çok memnun kaldım. 2 saatten fazla sürede müzik dinledim film izledim. Bir sıkıntı yaşamadım. Sadece bir şey dikkatimi çekti kablo boyu eğer masaüstü bilgisayarda arka girişler kullanılarak olacaksa kısa gelir. Satın alacak arkadaşlar buna dikkat etsinler.

    Ses kalitesi : Gelelim ses kalitesine , 4 farklı kaynaktan inceleme yaptım. Şunu anladım ki ne kadar güçlü kaynak o kadar iyi ses. İlk önce cep telefonundan müzik dinledim . Sesler bana yapay geldi. Bunda mp3 ün kalitesi de önemli faktördü. Daha sonra çok eski creative mp3 playerda denemeler yaptım . Tek kalem pille çalışan mp3 playerdan çok fazla birşey beklemek hayal olurdu. Kulaklığımı yeni ipade takıp flac-alac dosyalarını çalmaya başladığımda kalite hemen kendini beli etti. Tane tane frekanslar belli olmaya başladı. Özellikle şarkılardaki detaylar belli oluyor. Notebook da değişik müzik ve filmler denedim. Sonuç tatmin edicinin ötesinde. Kulaklık test sitelerinden bas testleri yaptım her frekanstan ses duyabiliyorum. Burada ilave etmem gereken birşey var Ben muzikten abartılmış frekanslardan çok fazla hoşlanmam . Doğal ve yumuşak sesler daha iyi oluyor. Kulaklığın bas yetenekleri de bu yönde . Sert baslardan ziyade yumuşak baslar veriyor. Benim için güzel olan bir başkası için iyi olmayabilir.

    Karşılaştırma : Karşılaştırma yapacak aynı ayar kulaklık yok fakat en azından biraz da olsa fikir vermesini sağlayabilirim. Elimde kulak içi section8 kulaklık vardı. Creative hq 1600 ile daha fazla keyif aldığımı söyleyebilirim. Kulak içi kulaklıklar beni rahatsız ediyor ve ses kalitesini doğal bulmuyorum. philipsin modelini bilmediğim gene kafa bantlı ama kulağı sarmayan tip kulaklıklarına göre ise daha güçlü ses veriyor

    Sonuç : Creative 1600 hafta sonu vatan indirimleriyle 67 liraya satın aldım. Bu fiyat aralığında kulaklık arayanlar için iyi bir seçim olduğunu söyleyebilirim. Özellikle 50-100 lira arası kulaklık arayanların çokluğuna göre mutlaka listenizde bulunması gerekir .

    Yönetici Notu: İnceleme ilk mesaja eklenip düzenlendi.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kafa bantlı kulaklıkları teknoloji marketlerinde test edebilirsin.Stantlar oluyo medimarktta denedin hQ1600 ü bi de istiklal caddesindeki saturnde dinledim.Beslenince iyi ses verebilecek bir kulaklık .Baslar punchy adı verilen kısa baslar katlamıyor ama güzel bas veriyo .Konfor açısından ise rahat bulmadım kulaklığı.dakikada rahatsız etti beni.
  • Arkadaşım ben ofiyatlarda bişeyler arıydum.Ama hep sony phlipslere baktım .Creative 2+1 hoparlör var bende . Kafa bantlıları bilmem.Telefondan dinleme yapsam ses kalitesi nasıl olur? Samsungun orjinal kulaklıklarını bilen bilir .Bi farkı olacaksa alacaktım.Sen iyi almışım o fiyata..
    http://www.vatanbilgisayar.com/Kulakl%C4%B1k%20ve%20Mikrofonlar/creative-hq-1600-siyah-creative-hq-1600-siyah-headphone/productdetails.aspx?I_ID=53816
  • Kulaklığı alalı neredeyse 1 yıl olmuş. Bu kadar zaman geçmesin rağmen herhangi bir yıpranma söz konusu değil. kablo , kablo bağlantı yerleri ve jak sağlam durumda. Daha önce de belirtiğim üzere ses kaynağınız ne kadar iyiyse kulaklık performansı da o derece iyi oluyor. Açıkçası telefona bağlayıp çok fazla müzik dinlemiyorum. Ama unu diyebilirim ki telefonların yanında verilen kulakiçi kulaklıklardan daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
  • Teşekkür ediyorum üstad.. Bilgilerin için saol.. Bass ları nasıl onuda öğrensem iyi olucak. Benim için çok çnemlidir bass.
    Basslarıda iyise alırım heralde siyah-beyzaını çok şık duruyor...
  • Açıkçası sesi kelime ile tarif etmek zor ancak baslar için şöyle diyebilirim hani çok sert sivri köşeli baslardan ziyade daha yuvalak köşeli basları veriyor. Bu benim daha çok hoşuma gidiyor.
  • Philips Strech serisinin iğrenç boğuk sesinden sonra harika gelen kulaklık HQ 1600 :) Kesinlikle fiyatına göre en iyi kulaklık, rakipsiz.
  • hazır burayı bulmuşken bu kulaklıktan bende de var ama ses ayarı yok. yüz yıllık kulaklıklarda bile kulaklık üstünde ses ayarlıyorsun. sadece telefon felan için üretmişler galiba bende pc için almıştım kullanıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardaq -- 24 Haziran 2014; 17:51:03 >
  • kulaklığın deri kısımında soyulmalar başladı sizlerde de var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: intikam91

    kulaklığın deri kısımında soyulmalar başladı sizlerde de var mı ?

    Hayır.
  • 2 seneye yakın zamandır kullanıyorum hiç bir soyulma vs gibi sorunlar olmadı.Gaming amaclı yeni bi kulaklık almasam değiştirmezdim uzun bi süre daha ama düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim
  • Bu kulaklığın servisi kim acaba?
    kulaklık kafamdayken pcden uzaklaştım, kablo jack yerinden kırıldı...
    iyi bir elektronikçiye yeni bir jack mı taktırtsam ki
  • Kulaklığı kullanalı bir seneden fazla oluyor bu yüzden bir inceleme yapacak kadar tecrübe edindiğimi düşünüyorum. Öncelikle kulaklığın fiziksel özelliklerinden bahsedersek yanda bulunan kısımları çevresi parlak ortası tırtıklı bir plastik olarak tasarlanmış, üst kısım mat renkte. Genel olarak ucuz bir plastik kullanılmış ve esnemeye son derece müsait. Bu yere düşme gibi durumlarda avantaj yaratsa da bu fiyat seviyesinde çok da göze batmıyor. Kulaklığın yastıkları tamamen kulağı sarıyor ve pek terletmiyor, üstte kullanım konforunu artırmak için sünger bir tabaka var ve yaklaşık 7-8 saat herhangi bir rahatsızlık vermeden kullanılabiliyor. Kablosu görece kısa, benim gibi laptop ve telefon ile kullanıyorsanız sıkıntı yaratmayabilir ama masanın altında kasası olan bir masaüstü bilgisayarınız varsa bir elektronikçide kabloya ek yaptırmayı düşünebilirsiniz. Kutudan dönüştürücü çıkmıyor bu yüzden gitar amfisi ile kullanmak için bir dönüştürücü almayı düşünebilirsiniz.

    Kulaklığın bass seviyesi gerçekten iyi fakat kutudan ilk çıkan ve burn-in süreci yaşamamış kulaklık başlarda mid ve tiz frekanslarda tatmin etmeyebilir. Bir süre kullandıktan sonra berbat olan midler tatmin edebilecek seviyeye geliyor özellikle benim gibi patlayan mid frekanslardan çok hoşlanmıyorsanız. Tizler de başta boğuk ama sonradan açılıyorlar ama bu kulaklığın asıl olayı bass, bunu unutmamak lazım. Kulaklığın ses derinliği iyi, özellikle fps oyunlarda rakibin ayak sesinden yerini tespit etmek konusunda bana çok yardımı dokunuyor.

    Özetleyecek olursak, tam performansa çıktığında fiyat seviyesinin çok üzerinde bir kulaklığa dönüşüyor, sesi çamurlu değil bir şarkıdaki bütün enstrümanları tane tane duyabiliyorsunuz. Katlanmadığı için taşınabilirlik konusunda zayıf dışarıda kullanımı zor. Maksimum ses seviyesinde bile dışarıya dikkat etmeden fark edemeyeceğiniz kadar az ses veriyor özetle tam bir fiyat performans ürünü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kulaklık padlerindeki adi deriler hemen döküldü. Ancak fiyat performansı kral bir alet.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.