Şimdi Ara

Creative EP-660 Kullanıcı İncelemeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
5.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3 yıllık EP-630 kullanıcısıyım. Forumla biraz ilgili olanlar veya internette az da olsa araştırma yapanlar bilir, EP-630 Fiyat/Performans olarak yıllardır en üst seviyelerde yer alan bir kulaklıktır. Ayrıca dayanıklılığıyla da piyasadaki diğer kulaklıklardan bir parmak üstte oldu hep. Sağolsun @Creative Türkiye test etmem için 1 adet EP-630'un devamı niteliğinde olan EP-660 kulaklık yolladı. Yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum ve düşüncelerimi paylaşacağım.


     Creative EP-660 Kullanıcı İncelemeleri


    TASARIM


    Creative alışılan tasarımın dışına çıkmayarak ufak değişiklikler yapmış ve bence iyi de yapmış. Yeni kullaklıklar daha hoş duruyor.


    EP-630


     Creative EP-660 Kullanıcı İncelemeleri


    EP-660


     Creative EP-660 Kullanıcı İncelemeleri


    EP-630'da 4 renk seçeneği sunulurken, tam emin değilim fakat internette yaptığım araştırmalara göre EP-660'da 5 renk seçeneği varmış.

     Creative EP-660 Kullanıcı İncelemeleri


     Creative EP-660 Kullanıcı İncelemeleri


    Kablo uzunluğu aynı ve kullanılan kabloda pek bir fark göremedim. Yapılan güzel bir değişiklik kablonun jaka giriş bölümündeki koruma kısmında yapılmış. EP-630'da yumuşak ve daha kısa bir koruma kullanılırken, EP-660'da sert ve biraz daha uzun bir koruma kullanılmış. Böylece ileride meydana gelecek kıvrılmalarda oluşacak temassızlıkları daha iyi engelleyebilecek.

     Creative EP-660 Kullanıcı İncelemeleri


    SES KALİTESİ


    İki kulaklığın teknik özelliklerine baktığımızda tıpatıp aynı olduğunu görüyoruz. EP-630'da bassları aşırı bulurdum bazı şarkılarda, tizler çok düşük kalırdı. EP-660'da bunun giderildiğini düşünüyorum. Tizler biraz daha yüksek çıkmaya başlamış. EP-630 kulaklığımı deneyip beğenmeyen bir arkadaşıma EP-660'ı verdik ve o da bana katıldı. EP-630'un o eksik yönünü kapattıklarını söyledi. Dengelenme durumu var gibi. Basslar kulaklığın genel karakteristiğine uygun şekilde gene çok iyi. Zaten kutusundaki Enhanced Basses Bass yazısını göreceksiniz. Dış sesleri çok güzel izole ediyor. En yüksek ses seviyesi EP-630 ile aynı. En yüksek seste açtığınızda dış dünya ile bağınız tamamen kopuyor.

    KULLANIM RAHATLIĞI


    Kulakta duruşunda herhangi bir rahatsız vermiyor. 3 adet farklı boyutta kulaklık başlığı çıkıyor zaten kutusundan, kulağınıza uygun olanı seçebilirsiniz. Diğer rakiplerine oranla çok daha hafif bir kulaklık. Kablo dolanması hepimiz için büyük bir sıkıntı, cebimize atıp kulaklığı unutuyoruz. Sonra kullanacağımız zaman uğraş dur. EP-630'a göre daha az dolanıyor ama belki yıllar geçtikçe kablonun deforme olmasından kaynaklanıyordur emektar kulaklığımda.

    SONUÇ

    70 liraya kadar bütçeniz var ve bir kulaklık arıyorsanız Creative EP-660 tam bize göre bir kulaklık. EP-630 gibi efsane bir Fiyat/Performans kulaklığın devam modeli niteliğinde olan EP-660 tüm ihtiyaçlarınıza cevap verecek bir ürün. Dayanıklılığıyla en az 4 yıl sizi üzmeyecek bir kulaklık olacaktır.


    Alabileceğiniz internet siteleri

    http://www.hepsiburada.com/liste/creative-ep-660-beyaz-kulaklik/productDetails.aspx?productId=bd500693&categoryId=520 Şu an 38,57 TL
    http://www.vatanbilgisayar.com/kulaklik-ve-mikrofonlar/creative-ep-660_beyaz-ep-660-kulakici-kulaklik--(beyaz)/productdetails.aspx?I_ID=67767
    http://www.sanalmarketim.com/creative-ep660-kulakici-kulaklik-beyaz/p_51154/




    İncelemenin amatörlüğü için kusuruma bakmayın, ilk incelemem sayılır. Sorularınız varsa cevaplamaya çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BraveHeart -- 2 Ocak 2014; 9:59:16 >







  • Merhabalar,

    İncelemeniz için çok teşekkür ederiz. Gayet güzel ve emek verilen bir inceleme olmuş.

    Saygılarımızla,

    Creative Türkiye
  • tam da aradığım konu buradaymış aynı fiyata bu var yinede creative mi dersiniz...

    Sennheiser MX 375

    birde son seste dışarı ses veriyormu çok az bile olsa kabul edemem çok hassasım bu konuda.
  • halogonga kullanıcısına yanıt
    Bir miktar dışarıya ses veriyor. Ama öyle metroydu,otobüstü gibi ortamlarda duyulması çok zor.

    MX 375'ten çok daha kaliteli bir kulaklık bu. Zaten normal fiyatı 60 lira civarı ama hepsiburada da indirimli olarak kargoyla beraber 43 liraya geliyor. Kısaca MX 375 ile EP-660 arasındaysan EP-660 bayağı bir önde. Hatta rakibi CX 300 falan bana göre. MX serisi rakibi olamaz.
  • BraveHeart kullanıcısına yanıt
    teşekkürler yarın sipariş vereyim o zaman.
  • arkadaşlar Creative Türkiye tarafından bana da hediye edildi bu kukalık, 2 haftadır kullanıyorum. Daha öncsinde 2 yıla yakın bir süre ep-630 u kullandım ve çok memnundum ses kalitesinden.

    ep-660 ı kullandığım bu iki haftalık süreçte ilk andan itibaren bass- ve tiz kalitesinin ep-630 a göre daha iyi olduğu kanısındayım. Dışarıdan hiçbir şekilde bir ses almıyor ve tam bir müzik keyfi yaşatıyor diyebilirim. bu fiyata bu performansa yakınını daha önce bize yaşatan creative bu ürünle daha da üstüne çıkmış kesinlikle.

    eksik kalan yönü daha önce de belirttiğim gibi; sadece kablo kısmıdır, ep-630 daki gibi olması yeterli olurdu. bu şekliyle daha ucuz bir kulaklık hissi veriyor.
  • Herkese iyi forumlar.Daha önceki mesajımda ürünü aldığımı belirtip biraz denedikten sonra incelememi yapacağımı belirtmiştim.4 günlük süreçte ürünü deneme imkanı buldum.Öncelikle ürünü bize gönderen Creative Türkiye ekibine teşekkür ederim.Gelelim ürünün incelemesine..

    Ürünün kutusu ve içeriği..

     Creative EP-660 Kullanıcı İncelemeleri

    [simage]http://imageshack.com/a/img577/2259/jxaq.jpg [/simage]

     Creative EP-660 Kullanıcı İncelemeleri

     Creative EP-660 Kullanıcı İncelemeleri

     Creative EP-660 Kullanıcı İncelemeleri

     Creative EP-660 Kullanıcı İncelemeleri

     Creative EP-660 Kullanıcı İncelemeleri

     Creative EP-660 Kullanıcı İncelemeleri

     Creative EP-660 Kullanıcı İncelemeleri


    Kulaklığın kablosu ep-630 a göre daha sert ve solid bir yapıda bu durum kablonun karışma durumunu da önleyebilir bir nebze.Fakat hala kalitesiz buluyorum.
    Ayrıca kulaklığın tasarımı çok hoş olmuş böylece daha şık görünüyor ve kulağa daha rahat oturuyor,rahatsızlık hissi vermiyor.

    Farklı müzikler dinleyerek karşılaştırma yapmaya çalıştım.İlk dikkatimi çeken tiz sesler daha belirgin hale getirilmiş bass ise gayet tatmin edici.
    Ep-630'da bass çok ağırlıktaydı sanki tiz sesler düşük kalıyordu.Genel olarak tatmin edici ses kalitesi sunuyor.

    Dayanıklılık anlamında şu noktada birşey söylemek zor ama ep-630 kadar kaliteli olacağını düşünüyorum.(630 un dayanıklılığını konuşmaya gerek yok sanırım)
    Kısaca ep-630 un makyajlanmış hali ve kalitesi 1 adım ilerletilmiş hali olarak düşünüyorum.Yalnız mavi rengi benim hoşuma gitmedi siyah renk çok hoş duruyordu

    Şimdilik görüşlerim bu kadar kulladıkça eklemeler yaparım,ayrıca sorularınıza elimden geldiğince cevap veririm.




  • halogonga kullanıcısına yanıt
    dostum eğer almadıysan sennheiser mx375 alma, bizzat kullandım ve hala duruyor. Yüksek seste iyi sonuç alıyorsun seslerde ama ses gerçekten dışarıya gidiyor ve şarkıyı tamamıyla eşlek edebilecek kadar dinleyebiliyorlar :D

    daha iyi ses alabilmek için mx470 deneyebilirsin.

    Ayrıca iyi ses alıp çevre seslerini kesebilmek ve seside çok açmadan dinleyebilmek için mutlaka kulak içi kulaklık almalısın. bütçen 200 tl ye kadar çıkacaksa cx400-ii kesinlikle tavsiye ediyorum çünkü bütün cx serisini denedim test ettim.. Ama yok o kadar değil dersen de cx200 seni idare edebilir yani..
  • Arkadaşlar merhaba, ürün bana da 2 gün önce ulaştı. Bu süre zarfındaki deneyimlerimi biraz biraz sizinle paylaşmak istiyorum:

    Öncelikle ürünü ilk defa açtığımda daha önce 30 TL'ye Teknosa'dan alıp kullandığım şu kulaklık aklıma geldi.

     Creative EP-660 Kullanıcı İncelemeleri

    Acaba sesler ve baslar da onun gibi yetersiz mi olacak derken, gerçekten beklediğimden çok daha kaliteli bir ses ve bass verdiğini farkettim.

    Öncelikle ürünün kutusu diğer arkadaşların da bahsettiği gibi şu şekilde:

     Creative EP-660 Kullanıcı İncelemeleri Creative EP-660 Kullanıcı İncelemeleri

    Kutu içeriği ise tam olarak bu parçalardan oluşmakta. Kağıdına kadar koydum :) :

     Creative EP-660 Kullanıcı İncelemeleri

    İncelemeye gelecek olursak:

    Ses kalitesini o fiyattaki bir ürüne göre gerçekten çok iyi buldum.Hele ki Earpods'dan sonra (aslında onunla kıyaslamayı da çok doğru bulmuyorum, çünkü kulakiçi kulaklık değil o, o yüzden illa ki ses ve bass kayıpları oluşabilmekte) ses seviyesi çok yüksek geldi. iPhone'da EP660'ın ses şiddeti ile Earpods'un ses şiddeti arasında aşağı yukarı 3 kademe fark olduğunu gözlemledim. Yani Earpods'un maksimum ses şiddetine EP-660 ile 3 basamak önceden ulaşabiliyorum. (Normalde 17 kademeli ses seviyesi iPhone'da. Yani %15 dolaylarında daha yüksek ses vermekte EP-660. Tabi bunda dediğim gibi kulakiçi kulaklık olmasının etkisi de var.) Bu yüksek ses beni endişelendirdi doğal olarak, seslerde ve basslarda boğulma veya uğultu yapacak mı diye. Ama yüksek kaliteli pek çok orijinal parçada denediğimde bassların oldukça güzel hissedilir( içinizi titretircesine :) ), tizlerin ve ensturmanların da oldukça net bir şekilde anlaşılması ile bu endişem de son buldu :) Sesler gerçekten kendini güzel belli etmekte ve boğulma veya uğultuya uğramamakta (şarkının kalitesiyle alakalı olarak). Bu açıdan çok memnun kaldım kulaklıktan. Hele ki o ses seviyesi cidden uzun zaman sonra kulakiçi kulaklık kullanan beni rahatsız edici düzeyde artabilmekte :)

    Gelelim eksik yanlarına :) Öncelikle kablo yapısını beğenmedim. Sıradan kulaklıklar gibi kolaylıkla karışan bir kablodan yapılmış ve kopabilecek izlenimi vermekte, Philips'teki gibi. Bir de kumandalı kulaklığa alışınca mikrofon ve kumandanın eksikliğini oldukça hissettim. Sık sık elim kumanda yerine gitti... Telefon için almayı düşünen arkadaşlara bu kısmı düşünmelerini öneriyorum. Çünkü mikrofonsuz ve kumandasızlık bana çok zor geliyor. Çok zahmetli olmakta... Ama benim için önemli olan müzik dinlemek, sesler, baslar iyi olsun yeterli derseniz, bu fiyata daha iyi bir ürün bulabileceğinizi pek düşünmüyorum... Arkadaşım için kumandlı kulaklık bakarken Sony MH650C'yi de incelemiştim. Fakat kulaklık girişi, kılıflı telefon kullananlar için sorun olacağı için o kulaklığı almadık. EP-660'ın kulaklık girişinin standart ince ve düz yapıda olması da bu açıdan yine güzel bir avantaj.

    İncelememi devam ettireceğim arkadaşlar. Şimdilik bir ön inceleme olsun istedim. Bu güzel hediyesi için de Creative Türkiye'ye teşekkürler. İyi akşamlar...




  • uzun süredir bu kulaklığı ve ep630 u araştırıyorum tam alacaktımki yinede tam tatmin olamadım sadece şu sorunun cevabını öğrenmek istiyorum.iphone 4 kulaklığım var yinede müzik dinlemek için sizce bu kulaklığı ep660 ı almalımıyım çünkü otobüste metrobüste felan son seste olmasa bile dışarı ses gidiyo ayrıca yüksek seste ses boğuluyo.iphone kulaklığını deneyen arkadaşların yorumlarını bekliyorum.ayrıca bur in işlemi tam olarak nedir?
  • bursa vatan stok unda malesef yok ne zaman getirmeyi düşünüyorlar acaba gelsede alsak
  • tekrar merhaba.
    bugün elime ulaştı ürün.daha önce böyle kulaklık denememiştim biraz acemiydim.kulağıma tam oturtmadım diğer kulaklığıma alışkın olduğum için ve bu haldeyken bass yetersizdi hiç yoktu üzüldüm baya bi hayal kırıklığına uğradım para gitti felan diyodumki biraz daha ittirip tam oturttum ve bass benim için muhteşem denecek kadar iyiydi.kulaklığı takınca etraftaki hiçbir şeyi duymuyorsunuz.şu an takılı ve bass ı içimde hissediyorum

    alacak olan varsa hiç tereddüt etmesin hemen alsın.bu fiyata bu kalite.....selametle kalın.




  • Creative Türkiye C kullanıcısına yanıt
    Merhabalar ,

    Ben de kulaklığımı bugun teslim aldım ve hemen öncelikle görsel beklenti ve farklardan bahsedeyim , kablo yapısı beni ciddi hayal kırıklıgına uğrattı çünkü bu kadar şık ve güzel dizayn edilmiş ear pad 'lere bu kablo hiç mi hiç yakışmamış birincisi eski elektrik kablolarını anımsattı cok kolay sekle girdigi için egri büğrü olmuş ve tabiki ince , bu kadar iyi hazırlanmıs bir kulanlıgın kabosunun tek kablo seklinde gelip earpod tarzı bir kabloya sahip olmasını isterdim o zaman görünüm olarak süper olabilirdi.

    Tşklr ,

    Ses kalite yorumları dinledikçe gelecektir :)
  • arkadaşlar baslarda ep-660 630 dan basarısız oldugunu soylemısler bu dogru mu??? ben tizleri zaten pek sevmıyorum bass daha onemlı benım ıcın..???ep-63 mu ep-660 mı alayım ikisi arasındaki farkı soyleyecek olan var mı..???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kervancılar

    arkadaşlar baslarda ep-660 630 dan basarısız oldugunu soylemısler bu dogru mu??? ben tizleri zaten pek sevmıyorum bass daha onemlı benım ıcın..???ep-63 mu ep-660 mı alayım ikisi arasındaki farkı soyleyecek olan var mı..???

    Merhaba hocam.Hem 630 hem de 660 a sahibim.660 Creative tarafından incelemem için gönderildi.Uzun süredir de kullanıyorum.
    Bence 2 kulaklıkta da bass seviyeleri benzer ama 660 da tiz sesler 1 tık artırıldığı için bass/tiz oranı 630 a göre düşük.Yani 630 da bass ön planda iken 660 da daha bir dengeli gibi.
    660 ın farkı, bana göre daha şık olması kulağa sanki daha iyi oturacak şekilde tasarlanmış olması.
    Uzun süredir 630 u kullanmıyorum şu an net bir şey söylemem doğru olmaz.Diğer arkadaşlara da danışın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperen.md

    quote:

    Orijinalden alıntı: kervancılar

    arkadaşlar baslarda ep-660 630 dan basarısız oldugunu soylemısler bu dogru mu??? ben tizleri zaten pek sevmıyorum bass daha onemlı benım ıcın..???ep-63 mu ep-660 mı alayım ikisi arasındaki farkı soyleyecek olan var mı..???

    Merhaba hocam.Hem 630 hem de 660 a sahibim.660 Creative tarafından incelemem için gönderildi.Uzun süredir de kullanıyorum.
    Bence 2 kulaklıkta da bass seviyeleri benzer ama 660 da tiz sesler 1 tık artırıldığı için bass/tiz oranı 630 a göre düşük.Yani 630 da bass ön planda iken 660 da daha bir dengeli gibi.
    660 ın farkı, bana göre daha şık olması kulağa sanki daha iyi oturacak şekilde tasarlanmış olması.
    Uzun süredir 630 u kullanmıyorum şu an net bir şey söylemem doğru olmaz.Diğer arkadaşlara da danışın.

    anladım o zaman 630 daha mantıklı ben tiz seslerden hoşlanmıyorum kulak tırmalıyor.. benım ıcın tok ses ve bass olması lazım..eyw hocam yorum ıcın..




  • Güzel incelemeler beyler elinize sağlık. Ben de yaklaşık 2 senedir EP-630 kullanıcıyım. Yakın zamanda bundan da bir tane sahiplenmeyi düşünüyorum hayırlısıyla...
  • Merhabalar yaklaşık 4 ay önce aldığım Ep - 660 modeli bugün çalışmamaya başladı sol kulaklıktan ses gelmiyor ve kulaklık kabloları birleşim noktalarında incelme var bu sitede bir arkadaşta daha aynı sorun var.Kesinlikle bir tasarım hatası olduğunu düşünüyorum bu aletde bundan önce ep 630 modelini kullanıyordum ondan çok memnundum keşke onun siparişini versem diyorum şu an kulaklıksız kaldım anlıyacağınız bu ürünü önermiyorum gidin ep 630 kullanın daha iyi arkadaşlar.Umarım yetkililer ilgilenir facebook sayfalarınada yazdım ürün garanti kapsamında şu an çünkü.Bu arada ürüne kesinlikle çok temiz baktım
  • Evet kesinlikle 630 un kablosu daha iyiydi baslar 630 da daha tok 660 da tizler dengelenmis arkadaslarin yorumlarina kesinlikle katiliyorum. Bu fiyata her iki modelinde uzerine yok.3 senedir 630 kullaniyorum ve cok memnunum sony v senheiser in ust modellerinden alacaginiz kaliteyi creative den rahatlkkla alabiliyorsunuz. 660 daki tiz iyilestirilmesi sanirim 630 kullanicilarinin sikayetleri uzerine duzeltilmis ama 630 un tok ve dibe vuran baslarina alistiysaniz 660 sizi tatmin etmeyecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam,ben çoğunlukla hiphop r&b dinliyorum.kulaklığın bass oranı nasıl ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.