Şimdi Ara

İşlemcilerin CPU-Z Benchmark Sıralamaları [ANA KONU] (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.264
Cevap
20
Favori
100.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HaypurTiryading kullanıcısına yanıt
    bende silverstone ar01 hava sogutma varken 5.1 test almistim simdi sivi sogutma var 5.2 aldim yani bu mudur dedim ama ortalik cok sicak.o vrm'lere fan uflet isini bana yabanci bir forumda da dediler ama bir turlu beceremedim.simdi anakartin arkasina fan koysak kasa kapagi kapanacak mi o var yoksa mesele degil bir fan koyariz.voltajlar enteresan 1.4-1.45 ile 4.9 yapabiliyorsan sogutsan daha gider o alet.ben 4.9 icin 1.5'e yakin voltaj veriyorum.nb'ye de oc yapiyorsun anladigim kadariyla 1.25v voltaj verdigine gore.tabi o da puana etki eder.9700 1500 iyi deger biraz iyi sogutmayla is yapar o islemci iyisine dekgelmissin.
  • İşlemcilerin CPU-Z Benchmark Sıralamaları [ANA KONU]
    Lenovo Y510P performansı
  • mrmeram kullanıcısına yanıt
    testten sonra validasyon almissiniz o validasyonun linkini veya resim atacaksaniz su sekilde istiyorum.

    İşlemcilerin CPU-Z Benchmark Sıralamaları [ANA KONU]
  • Benim stock vid değerimde düşüktü. 1.10 yada 1.15 volt olacak. Ama Düşük vid'in getirdiği yüksek sıcaklık problemi var. Amd gazı verdikçe gidiyor işte. Serin tutulsun yeter.

    Kasa içinde vrmler serin kalıyor, LLC Very High'da. Vrm'ler optimizede. 970 Pro Gaming Aura'nın heatsink'i büyük. Egzoz ve tepedeki 14'lük fan serin tutuyor. Sadece şu aralar biraz kuzey köprüsü ısınıyor. Ona belki 40 yada 60mm'lük fan alabilirim. Kuzey köprüsü normalde 2200 mhz geliyor ama 3200 mhz'e kadar gideri var. Ancak baya voltaj istiyor.

    Arkadaki fan olayı için benim kasanın bir güzelliği var. Oraya slim amd stock soğutucu bir fan attım. Hız düşürücü aparat'la molexe bağladım. 500-700 rpm arası üflüyor. Sesi çıkmıyor.
    İşlemcilerin CPU-Z Benchmark Sıralamaları [ANA KONU]




  • HaypurTiryading kullanıcısına yanıt
    emin misin 1.10 vid hic duymadim simdiye kadar.1.2 gordum 5.5 ghz'de test aliyor ama adam bi su sogutma yapmis kolum kadar borulari var.dusuk vid oldugunda iyi oc oluyor ama cok isiniyor voltaj vermeye gelmiyor.bendeki baya yuksek vid o yuzden 1.6v bile verdim ben bu alete sorun cikmadi.LLC'yi medium yapiyorum ben very high yaparsam voltaji yukseltiyor baya.slim fan dedigin icin fanlarin durdugu kutuya baktim 70mm slim fan buldum sifir.simdi bunu nereye takacam?islemci arkasina takamam cunku bu sogutucu anakartin orijinal backplatesini kullaniyor onu sogutmanin bir anlami yok anakartla backplate arasinda plastik bir kisim var islemciye etkilemez oraya takarsam.simdi sorum su anakartin vrm'lerinin oldugu yerin arkasina mi takayim yoksa kuzey koprusunun uzerine mi takayim?cektigim resme baktim kuzey kopru uzerinden borular geciyor.3200 nb iyi cikiyormus bende cikmiyor o kadar.
  • http://valid.x86.fr/apdr8i

    Böyle link atsak sayılır mı
  • Eğer evde infrared sıcaklık ölçer varsa makina yükteyken vrmlerin bir sıcaklıklarını ölçmek lazım. Yoksa elle kontrol etmek lazım.

    Infraredde 65 derece üstündeyse vrm ve bobinler, direk üstlerine gelecek şekilde üfletmek en iyisi. Nb'de 65 üstüne çıktımı Amd'ler yüksek frekanstayken sapıtıyor. Ancak bunlardan biri yüksekse ona üfletmek lazım. İkisi yüksekse vrm ile kuzey köprüsünün kesiştiği boşluğa üfletilirse yakından kafi geliyor.

    Elle kontroldede, el ile tutulurken-değerken 5sn içinde eli yakarsa 65c üstü anlamına geliyor metal soğutucular. Benim kasa içinde 4 emen - 3 atan fan olduğu için içeriye koymadım. Hava akışı soğutuyor. Ben yukarda paylaştığım fotoğrafta gözüken arka kapaktaki delikli yere cırt kelepçe ile sabitledim fanı. Ha bu arada fanları cırt kelepçe ile sabitlemek iyi bir çözüm yolu. Sıkı sabitlendimi, bir yerdende sabitlense yerinden oynamıyor, işini görüyor.

    Tabi konudan sapmak gibi olmasın, amaç düşük sıcaklık, yüksek frekans, daha iyi sonuçlar.




  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    evet sadece link de kabul ediyoruz hatta en kolayima geleni bu sekilde cunku resimlerde speed-step ve coolnquiet devreye giriyor islemci kac mhz'de test almis hemen anlayamiyorum carpana bakiyorum ama link olursa yaziyor.eklendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 26 Ağustos 2016; 19:13:15 >
  • i5 6600K OC'siz

    http://valid.x86.fr/vpc8kx
  • hoper01 kullanıcısına yanıt
    masallah hocam tek cekirdek performansi kutudan ciktigi zaman bile canavar bu skylakelerin.yorumda da belirttim multi icin oc yapilir yapilirsa yoksa gerek yok bu sekilde de gayet basarili.eklendi.
  • ben de sonucumu guncelleyeyim.1.77 bende bi daha yuksek veriyor bi daha dusuk veriyor ben de anlamadim ne is o yuzden 1.75 ile yaptim.siz de en yuksek hangi versiyonla aliyorsaniz onu atabilirsiniz 1.77 atacaksiniz diye bir kural yok.

    İşlemcilerin CPU-Z Benchmark Sıralamaları [ANA KONU]
  • Benim fx8300'ün alev almadan alabildiğim bench'i.

    http://valid.x86.fr/3s3bbn

    http://valid.x86.fr/bench/3s3bbn

    Buda geçenlerde satışa koyduğum eski sistemi test ederken aldım.

    İşlemcilerin CPU-Z Benchmark Sıralamaları [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaypurTiryading -- 30 Ağustos 2016; 18:38:57 >




  • HaypurTiryading kullanıcısına yanıt
    eklendi.baya isitmissin aleti 75 derece diyor.phenomII serisinde yapacak bir sey yok boyle puan aliyor.
  • 1.45v üstüne çıktımı sıcaklıklar çok agresif yükselmeye başlıyor. 1.77'de bende düşük aldım biraz. Şuan zaten 1.41v - 4.7ghz'de kullanıyorum. Bir sorun çıkmazsa Arcticler yakında bende.
  • HaypurTiryading kullanıcısına yanıt
    1.41v 4.7 cok iyiymis bendeki islemcinin vid degeri yuksek oldugu icin yuksek voltaj istiyor 1.4v ile 4.5 ghz oluyor.amazondan 240mm olani mi aldin yoksa nano'dan 120mm olanini mi arctic'in?
  • 1.41 ile 4.7 çok iyi ama 5.0'a zıpladımmı anakart ortalığı karıştırıyor. Digi Vrm+ ayarlarını kurcalamam lazım biraz su soğutmaya geçince. Sıcaklıkların agresif yükselmemesi lazım. İşlemciyide stabil tutamadım voltajla.
    240'ı alıcam bugün yarın amazondan. Tekrar indirime girdi. 73 dolar şuan.
  • hocam ilk denemem bu pek beceremedim sanırım, zaten bu ayarlarda oyun filan oynanmaz tarayıcıyı açınca 61 e çıkıyor bir anda sıcaklık :D, bi 5.2 5.4 deneyip normal haline alayım

    http://valid.x86.fr/z8hjn0
  • bu da 1.4 ghz testimiz, işlemci çarpan düşürmeye başladı böyle bir sonuç çıktı hayra alamet değil ben biosu sıfırlayıp geleyim
    http://valid.x86.fr/bench/8c4h8n



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whitebeard. -- 31 Ağustos 2016; 7:07:22 >
  • coolnquiet konumundan cikmamis islemci.sen biosu bir kurcala ya da default yap.sonra tekrar oc yap.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 31 Ağustos 2016; 11:06:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akane Tsunemori

    hocam ilk denemem bu pek beceremedim sanırım, zaten bu ayarlarda oyun filan oynanmaz tarayıcıyı açınca 61 e çıkıyor bir anda sıcaklık :D, bi 5.2 5.4 deneyip normal haline alayım

    http://valid.x86.fr/z8hjn0

    stabil olmayan ya da bu hizda gunluk kullanilmaz dediginiz sonuclari da kabul ediyorum.simdi ekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.