Bildirim
CPU KULLANIMINI AZALTMAK
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir - 3 Masaüstü

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: Crash47
arkadaşlar pc ye formatta attım,virüs taramasıda yaptım.Yine de cpu kullanımı çok fazla
firefox,chrome açıyorum %80 e fırlıyor.buna bir çözüm yolu var mı?
Pentium 4 3.00ghz
P5GDC PRO
3Gb 667 mhz ram
özellikler bunlar
Firefox' u güncelle -
İşletim sistemin nedir ? -
Pentium 4 LGA 530 yada 630 dan bahsediyoruz. 2005 te cikti o islemciler.. 2005-2012 8. seneleri neredeyse. bi zahmet artik eski moda olduklarina gore azcik performanstan dussunler
Eski sistem arkadasim yapacak birsey yok. -
quote:
Orijinalden alıntı: exeter
Pentium 4 LGA 530 yada 630 dan bahsediyoruz. 2005 te cikti o islemciler.. 2005-2012 8. seneleri neredeyse. bi zahmet artik eski moda olduklarina gore azcik performanstan dussunler
Eski sistem arkadasim yapacak birsey yok.
Öyle birşey yok. WinXP yi çok rahat kaldırabilecek işlemciler onlar. (eğer winxp yi kullanıyorsa)
Vista ve Win7 tavsiye etmem.
@Crash47 programları ilk açtığınızda mı bir anda fırlıyor yoksa sürekli o şekilde kalıyor mu? Eğer bir anda fırlayıp sonra düşüyorsa sorun yok.
Eğer diğer türlü ise işletim sisteminiz büyük ihtimalle xp değil. -
Benim 2 tane P4 630 win7 biri 64 bit diğeri 32 bit 3.bilgisayar Anakart Adı Gigabyte GA-8SIMLH CPU Türü Intel Pentium 4, 2717 MHz (18 x 151) orijinali 18 x 100 Yani 1.8 ghz win 7 32 bit kurulu sadece açılışı için yorumsuz bir resim koyacağım insanlar bir tutturmuş win7 kasar gidiyor evet biraz daha fazla ram kullanıyor ve sadece aero kapalı windows7 benim düşünceme göre xp'nin daha gelişmiş ve kullanışlı olanı.
Resim 1http://e1210.hizliresim.com/12/b/dtsfn.jpg
Resim 2http://e1210.hizliresim.com/12/b/dtsg1.jpg
-
suan xp 32 bit kullanıyorum.Önceden win7 32 bit de yüklemiştim.Sorun yoktu.Ama bir anda oluştu böyle sorunlar
Açtığımda 5-6 cpu kullanıyor.Firefox,chrome,opera hepsini denedim cpu 75-90 arası değişiyor.Önceden sorun yoktu.Win 7 de de kullanıyordum.Xp ye geçtim sorun düzelir diye ama nafile -
Birincisi diskinizi hdtune ile error scan kismindan quick olmadan test edin. 80gb i 1 saatten fazla surede taramasi lazim. bu test yapilirken yan tarafta en fazla hizi vs goreceksiniz yazma hizinizin dustugu yani 10mb ve altini gorurseniz diskinizin artik omrunu tamamladigini gorursunuz. Diske yazilim yada okuma performansi ne kadar duserse islemci o bolum icin harcadigi eforu o kadar arttirir. Oncelikle bunu kontrol edin.
Sonrasinda makinenizin temizligi onemli. Sicaklik vs sorununuz var mi? ( sacma bir soru ama gene de kontrol edin presscot sonucta bende de var bismillah demesi 56 derece ile)
Driverlarinizin en guncelini bulmaya calisin. Bunlari bi deneyin
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X