Şimdi Ara

Çözünürlük sorunu, basık ekran ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    yeni monitör almıştım geçen haftalarda ;
    asus mx279h
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-mx279h-27-mx279h-genis-ekran-ah-ips-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=63655

    monitörün içinden, hdmi /dvi kablosu, güç kablosu ve ses kablosu çıktı. Nvidia 9800gt ye bu monitörü bağladığımda oyunlarda,filmlerde çok iyi performans aldım. Herşey çok güzel gider iken merakım üzerine monitörümden ses almak istedim. Ses kablosunu pc de nereye taktıysamda bir türlü ses alamadım.
    Ses simgesine sağ tıklayıp kayıt aygıtlarına tıklıyorum ve kayıttan yürüt sekmesi altında digital output s/pdif i seçiyorum ama yinede ses gelmiyor. S/pdif normalde olmayan birşey, ekran kartımın özelliklerine baktığımda sound kısmındada sdif yazıyor. Fakat sdif ten nasıl ses alabileceğim hakkımda bilgim yok, ses alabilimiyim ?

    Hdmi kablosundan düşünerek 60 liraya bir hdmi kablosu aldım, 1080p v.s. özellikli. Bu hdmi kablosunuda hiçbir işe yaramadı ses alamadım.

    Bunun üzerine boşta duran ekran kartım ati 6450 ile nvidia 9800gt nin yerini değiştirdim. Atinin programarını kurmadan bile hdmi kablosuyla ses geldi. Merakım giderilmişti, sesin kalitesinide beğendiğim için bu ekran kartını değiştirmek istemedim.Fakat bu ekran kartındada şöle bir sorunla karşılaştım , bir türlü tam ekran yapamıyorum. Şuanda onu kullanıyorum ve ekranın dört bir köşesindede siyahlık var. Siyahlığı hadi kabul ettim diyelim, en dandik oyun bile düşük çözünürlükte kasıyor (9800gt de full çözünürlük , tam ekran ve kaliteli oynuyorum)

    atinin bütün ayarlarını kurcakladım neredeyse , ama bir türlü nvidia 9800gt deki gibi ne performans aldım, nede tam ekran yapabildim. Şuandada ekran çözünürlüğüme windows dan baktığımda 1920x1080 önerilen gösteriyor fakat dediğim gibi dört bir köşede siyahlık var. Monitör ince , siyah karartı monitörden daha büyük

    Önericeğiniz, tavsiyede bulanacağınız, denememi istediğiniz, sorunu çözmemi sağlayacak bir yorumunuz varsa yazarsanız sevinirim. İki gündür bunla uğraşıyorum , monitörden ses almak istiyorum, tam ekran olmasını , performansının iyi olmasını istiyorum.

    Ejkene :

    Ati'yi taktıktan sonrada kasanın fanları sanki daha çok çalışır, daha çok ses yapar oldu. Dx11 i desteklediği için ve ses alabildiğim için ati yi kullanmak istiyorum ama tam ekran ve performans sorunu var :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osman_2626 -- 4 Mart 2013; 22:06:02 >







  • Ayarla ekran kartı performansı artmaz hocam bunu unut. Onun dışında ATI Catalyst ayarlarının içinde Oversci... bilmem ne bir ayar olacak onu 100 yapınca ekrana tam oturur görüntü...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.