Şimdi Ara

[ÇÖZÜLEMEDİ] LAPTOP’UN İÇİNDEN CIZIRTI SESİ GELİP EKRAN PARLAKLIĞI DEĞİŞİYOR (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • gözümde 3 şüpeli var gıbı...

    1.si fanlardan olabılır
    2.si hdd
    3.su sarj bataryası yada kullandıgınız 3lu priz.




    benım de yazıcının adaptorunden kulak cınlamasına benzer ses gelıyor 2 3 gun nereden gelıyor bu ses dıye arandım durdum. komple 3lu prızı soktum tek tek denemede sorunun yazıcının adaptoru oldugunu anladım. ısım olmadıkca yazıcıyı acmıyorum artık. yazıcıyı 120 lıraya almıstım suan kablosuna 150 lıra ıstıyorlar
  • cxcagri C kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. Hdmi ile başka bir monitöre bağlayıp denediniz mi ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ekrana giden kablolar fana yakın geçiyorsa sıkışmış ve aşınmış olabilir bence. Hem sesi hem ekranı açıklayan sorun bu olsa gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ameco

    Ekrana giden kablolar fana yakın geçiyorsa sıkışmış ve aşınmış olabilir bence. Hem sesi hem ekranı açıklayan sorun bu olsa gerek.
    Eğer hdmi ile başka monitörde çalışırsa bu savı destekler.
  • Hayırlı günler hocam, sorun için servise göndermediyseniz eğer şunu da deneyebilirsiniz.
    masaüstünde sağ tıklayıp intel grafik ayarlarına girin. Güç seçeneğine girip görüntü güç tasarrufu teknolojisini devre dışı bırakın. bu kadar. Cızırtı için büyük ihtimal takıntı haline getirdiğiniz için kafanızda büyüttüğünüzü düşünüyorum. Her pc de azda olsa bi cızırtı sesi oluyor, kafayı oraya vermedikçe dikkatinizi çekmeyecek çok ince bir cızırtı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhammet_89 -- 16 Mayıs 2020; 19:15:41 >
  • Kingo Panda kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam hdmi kablom yok, maalesef bu önerinizi deneyemedim.
  • muhammet_89 kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam, bu benim hpden 4. bilgisayarım. herkesin aksine hpyi beğeniyorum çünkü teknik destek konusunda bence apple'dan daha iyiler. iphone x kullanıyorum telefonda sorunlar bitmiyor. teknik servis falan da hep ekran değiştirip yolluyor. ama HP öyle değil. hakkaten teknik servis ve müşteri ile ilgi konusunda iyi olduğu için pc kısmında sürekli hpyi tercih ediyorum. iş yerinde her masaya da hp notebooklar aldırdım. neredeyse hiç sorun çıkmadı(tabii zorlamıyoruz pclerİ)

    yani demek istediğim daha önce çok notebook kullandım ve bu notebooktaki sesler inanılmaz rahatsız edici. hdd cızırtısını biliyorum zaten bilgisayarın hddsi 5400 rpm oldukça vasat. ancak öyle bir cızırtı sesi çıkarıyor ki insan sinirinden çatlıyor. şimdi bu girdiden sonra ses kaydı ekleyeceğim kontrol ederseniz sevinirim.
  • merhaba arkadaşlar çıkan sesleri atıyorum. ses kayıtlarını dinledikçe cızırtı seslerinin aynı olmadığını göreceksiniz. ve bu sesler öyle az değil, bayağı film izlerken duyuluyor. ses kayıtlarını bırakayım.

    cızırtı ses 1-https://vocaroo.com/g3B43s3cwYW
    cızırtı ses 2-https://vocaroo.com/4NYoIxwDYfk
    cızırtı ses 3-https://vocaroo.com/kSEzQ6pp7on
    cızırtı ses 4-https://vocaroo.com/fUIwPGNzNXe

    pc işlem yapılmadan bekletildiğinde ekranı kapanıyor. tabii bunda bir sıkıntı yok çünkü fazla enerji yememek için olması gereken bir özellik. ancak tam bu anda yani ekran kararınca şöyle bir ses çıkıyor:https://vocaroo.com/k70hegnOJmk

    bu arada sesler kısık gelebilir ama telefonumda dinlerken oldukça normal geldi ses. dönüştürme aşamasında kısılmış olabilir. dediğim gibi film izlerken veya ses varken bu sesler duyulabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kolonyali -- 25 Mayıs 2020; 1:3:1 >




  • Aklıma anakart üzerindeki bobinlerin ayağında soğuk lehim olma olasılığı yada bobinlerde sorun olma olasılığı geliyor. Bir ihtimal de bilgisayarın güç kablosunun girdiği bölgede soğuk lehim olma olasılığı bu durumda da pc bir bataryadan bir adaptörden güç alabilir ve ekran ışığı bataryada ve fişe takılı farklı ayarda ise sürekli değişkenlik gösterebilir. Bu durum anakartın ilgili bölgesinde ısınmaya sebep olabilir uzaktan yorum yapmak güç.

    Seslere gelicek olursak cızırtı sesinden öte hard disk sesini andırıyor. Ses kaydının mevcut kalitesi ile ayırt etmesi güç



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hipnoa -- 25 Mayıs 2020; 4:13:37 >
  • hipnoa H kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam. Ben de hdd sesine benzettim ama normal hdd sesi değil. Büyük ihtimalle hdd bir arıza yaşıyordur. Çünkü inanılmaz fazla ses çıkarıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.