Şimdi Ara

^^ÇÖZÜLDÜ İÇERİ NVIDIA Optimus-ATI Geçiş Problemi (Harici ekr. kartına geçmiyor) ^^^^ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
5
Favori
28.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam merhaba,

ben bilgisayari 3 ay once aldim. dun aksamdan itibaren nvidia ekran kartimi kullanamiyorum sadece intel hd kullanabiliyorum. onceden nvidia denetim masasini falan acardim simdi oda acilmiyor. denetim masasindaki error resimdeki gibi ayrica optimus gpu state viewer'da kart kapali gozukuyor.

asus q550lf
    kart nvidia geforce gt745m

PCI\VEN_10DE&DEV_0FE3&SUBSYS_12DD1043&REV_A1

bi yardimci olabilirsen cok mutlu olurum
     ^^ÇÖZÜLDÜ İÇERİ NVIDIA Optimus-ATI Geçiş Problemi (Harici ekr. kartına geçmiyor) ^^^^

• quote:

Orijinalden alıntı: cihan8181

hocam merhaba,

ben bilgisayari 3 ay once aldim. dun aksamdan itibaren nvidia ekran kartimi kullanamiyorum sadece intel hd kullanabiliyorum. onceden nvidia denetim masasini falan acardim simdi oda acilmiyor. denetim masasindaki error resimdeki gibi ayrica optimus gpu state viewer'da kart kapali gozukuyor.

asus q550lf
    kart nvidia geforce gt745m

PCI\VEN_10DE&DEV_0FE3&SUBSYS_12DD1043&REV_A1

bi yardimci olabilirsen cok mutlu olurum
     ^^ÇÖZÜLDÜ İÇERİ NVIDIA Optimus-ATI Geçiş Problemi (Harici ekr. kartına geçmiyor) ^^^^

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/DriversForWin8.1/VGA/VGA_nVidia_Win81_64_VER918132683.zip

• cohannan kullanıcısına yanıt
    kardes simdi ben bu son driveri yukleyince masaustu acilmiyor acilmak yerine ekrana guc geliyor sonra gidiyor bu 1.5 saniye ile surekli tekrarlaniyor. guc geliyor derken ekranda isik var ama siyah arka plan ve bu arkaplanda mouse'u oynatirsam gozukuyor. anladigin driver bilgisayari mahvediyor bu yuzden guvenli modda eski drivera geri dondum. yardimin tesekkur ederim cozum bulursan bana bildir lutfen tekrar tesekkurler.

Orijinalden alıntı: cihan8181

kardes simdi ben bu son driveri yukleyince masaustu acilmiyor acilmak yerine ekrana guc geliyor sonra gidiyor bu 1.5 saniye ile surekli tekrarlaniyor. guc geliyor derken ekranda isik var ama siyah arka plan ve bu arkaplanda mouse'u oynatirsam gozukuyor. anladigin driver bilgisayari mahvediyor bu yuzden guvenli modda eski drivera geri dondum. yardimin tesekkur ederim cozum bulursan bana bildir lutfen tekrar tesekkurler.

http://forum.donanimhaber.com/m_85346772/tm.htm

Buradan indirdiğiniz driver pack ile tüm sürücüleri güncelleyip dener misiniz?

• Arkadaşlar FOrmat yeni driver güncellemeler hepsini yaptım İntel(R) HD Graphics 4000
    NVIDIA GeForce GT 630 M

Ama birtürlü feforceyi çalıştıramadım Optimus Tools da NVIDIA GPU: OFF / NVIDIA TEST TOL

Nvidia denetim masasında ekran kartını seçmeme rağmen yine OFF da dxdiagdada gözükmüyor ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

PCI\VEN_10DE&DEV_1140&SUBSYS_18FD103C&REV_A1

Sistem WiN8 64

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xerkutx -- 26 Şubat 2014; 11:26:47 >

Orijinalden alıntı: xerkutx

Arkadaşlar FOrmat yeni driver güncellemeler hepsini yaptım İntel(R) HD Graphics 4000
    NVIDIA GeForce GT 630 M

Ama birtürlü feforceyi çalıştıramadım Optimus Tools da NVIDIA GPU: OFF / NVIDIA TEST TOL

Nvidia denetim masasında ekran kartını seçmeme rağmen yine OFF da dxdiagdada gözükmüyor ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

PCI\VEN_10DE&DEV_1140&SUBSYS_18FD103C&REV_A1

http://devid.info/tr/p426742/NVIDIA+GeForce+GT+630M

• merhabalar birkaç gün önce windows 7 den windows 8 e yükselttim ve ardından tüm driverleri falan güncelledim formattan önce gpu z den nvidia ayarlarına baktığımda cuda teknolojisinin aktif olduğunu görüyordum şimdi ise öyle bişey yok ve pc acayip şekilde kasıyor acaba cudayı tekrar aktif hale getirebilmem içinbir yol varmı teşekkürler

PCI\VEN_10DE&DEV_0DE9&SUBSYS_999D1019&REV_A1

http://www.technopat.net/sosyal/konu/msi-ge70-intel-gpuyu-kullan%C4%B1yor.58422/

CPU: AMD Ryzen 5 2600 | GPU: MSI RX 5700 MECH GP OC | RAM: GSKILL 2x8GB Ripjaws V 3000MHz | Anakart: MSI B450-A PRO | SSD: Samsung 860 EVO 250GB | M.2 SSD: James Donkey JD1024 1TB | HDD: Seagate Barracuda 2TB | Kasa: Cooler Master MB520 | Monitör: Samsung C27HG70 | Fare: Logitech G102 | Klavye: James Donkey 610S Red Switch | Kulaklık: SteelSeries Arctis 3 (2019 Edition) | Pad: GamePower GP700 RGB | Gamepad: Xbox 360 Controller | Ses Sistemi: Logitech Z506 | Telefon: Poco X3 Pro 8/256GB
  • Arkadaşlar ne yaptıysam bir türlü devreye girmiyo 750M. Sürücüler güncel zaten. Nvidia denetim masasında ayarlarları değiştiyorum kapatınca eski haline dönüyor ve programda da çalışmadığı halde on yazıyor. Yardım edebilecek olan varmı

Orijinalden alıntı: cohannan

Arkadaşlar yardımcı olabilmem için aşağıdaki aşamayı gerçekleştirip bu konu altına yorum yazınız;

***Bilgisayara sağ tık yönet aygıt yöneticisine girip görüntü bağdaştırıcılarından ekran kartınıza iki kez tıklayın.Üstten ayrıntılar'a girin aygıt açıklaması kısmını donanım kimlikleri yapın.En üstte yazana sağ tıkla kopyala yapıp buraya yapıştırın

[size=3]Optimus çözümü için aşağıdaki linki ziyaret ediniz;

http://www.enpedi.com/2010/10/nvidia-optimus-test-tool.html

Dizüstü: EXPER NR61H CORE İ7 2630QM -2.0GHZ-6GB DDR3-640GB-15.6"-1GB GT540M-DVD/RW-CAM-BT-W7PRE

http://www.vatanbilgisayar.com/exper-nr61h-nr61h-core-i7-2630qm--2.0ghz-6gb-ddr3-640gb-15.6-1gb-gt540m-dvdrw-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=55612

Ne yaptıysam geçiremedim en son sürümünü nvidia'nın sitesinden yükledim.Aşağıda linkte anlatılanları birebir uyguladım yok yok yok

http://non-pasaran.blogspot.com/2010/10/nvidia-optimus-test-tool.html

Test aracıyla denediğimde de nvidia gpu: off yazıyor.Aşağıda resimde ekledim dahili çalışıyor gpu-z,dxdiag görüntülerinde de.Oyunlarda çok büyük performans düşüşü yaşıyorum biraz grafik artırınca 1366x768'de 15-20 fps'lerde sürünüyor en basit oyunlarda bile.Ne yapmalıyım aynı sorunu yaşayan var mı?

PCI\VEN_10DE&DEV_11E2&SUBSYS_10E01462&REV_A1

• quote:

Orijinalden alıntı: BonezCrusher01

http://devid.info/tr/p492038/NVIDIA+GeForce+GTX+765M

quote:

Orijinalden alıntı: BonezCrusher01

http://devid.info/tr/p492038/NVIDIA+GeForce+GTX+765M

eyvallah

Orijinalden alıntı: Salvatore17

id niz nedir konu başında yazdığım?
  • Arkadaşlar Allah aşkı için bir yardım kafayı yemek üzereyim , MSI GT 70 SperR2 mi ne serisi notebook aldım fps cok düşüktü falan sonra optimus olayını ögrendim , bende beyazdan kırmızaya falan geçiyor derken driverleri güncelledim , yetmedi çeşitli şeyler denedim 3D ayarlardan elimle başlattım ama yok sanki GTX 780 pc de görünüyor ama devreye girmiyor , neyse araştırdım bir arkadaşımız 8,1 e yükseltim sorunu çözmüş gün boyu ugraşıp yükselttim yeniden kurdum en son dirverlari ama nafile yine devreye girmiyor sanki 15 fpsleri görüyorum artık donanımsal diye şüphelenir oldum lütfen bilgi veriseniz cok sevinirim

Orijinalden alıntı: SefirEmre

Arkadaşlar Allah aşkı için bir yardım kafayı yemek üzereyim , MSI GT 70 SperR2 mi ne serisi notebook aldım fps cok düşüktü falan sonra optimus olayını ögrendim , bende beyazdan kırmızaya falan geçiyor derken driverleri güncelledim , yetmedi çeşitli şeyler denedim 3D ayarlardan elimle başlattım ama yok sanki GTX 780 pc de görünüyor ama devreye girmiyor , neyse araştırdım bir arkadaşımız 8,1 e yükseltim sorunu çözmüş gün boyu ugraşıp yükselttim yeniden kurdum en son dirverlari ama nafile yine devreye girmiyor sanki 15 fpsleri görüyorum artık donanımsal diye şüphelenir oldum lütfen bilgi veriseniz cok sevinirim

Bios güncellemesi yapınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cohannan -- 5 Temmuz 2014; 23:28:51 >

quote:

Arkadaşlar Allah aşkı için bir yardım kafayı yemek üzereyim , MSI GT 70 SperR2 mi ne serisi notebook aldım fps cok düşüktü falan sonra optimus olayını ögrendim , bende beyazdan kırmızaya falan geçiyor derken driverleri güncelledim , yetmedi çeşitli şeyler denedim 3D ayarlardan elimle başlattım ama yok sanki GTX 780 pc de görünüyor ama devreye girmiyor , neyse araştırdım bir arkadaşımız 8,1 e yükseltim sorunu çözmüş gün boyu ugraşıp yükselttim yeniden kurdum en son dirverlari ama nafile yine devreye girmiyor sanki 15 fpsleri görüyorum artık donanımsal diye şüphelenir oldum lütfen bilgi veriseniz cok sevinirim

yapayım ustad fakat
    Version 50W
    Version 70W

diyor bu farkı nereden anlayabiliriz ki fark eder mi ?

• quote:

quote:

quote:

yapayım ustad fakat
    Version 50W
    Version 70W

http://download.aida64.com/aida64extreme450.exe

indir burdan hocam bu programla bakabilirsin

• quote:

quote:

quote:

quote:

yapayım ustad fakat
    Version 50W
    Version 70W

http://download.aida64.com/aida64extreme450.exe

indir burdan hocam bu programla bakabilirsin

yaptım hocam değişen birşey olmadı şimdi güncel sürücüy silip bir önceki sürücüyü yükleyecegim

• quote:

yaptım hocam değişen birşey olmadı şimdi güncel sürücüy silip bir önceki sürücüyü yükleyecegim

Msi ın sitesindeki sürücüyü kur kank
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.